X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 16 października 2020, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2020, 22:35

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 16 października 2020, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiera to jak będziesz miała wyniki to daj znać co tam wyszło,bo sama jestem ciekawa 😉 i kup sobie na sobotę jakąś butelczynę, a co! 😁

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 16 października 2020, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda, ja przy kazdej jelitowce mam takie bole zoladka ze az mnie zwija. No i czesto wlasnie wtedy jest tak ze co zjesz, wypijesz to oddajesz. Moze tez cos na zoladku stanelo. Obserwuj bo ja mialam takie objawy wlasnie powyzej pepka najpierw (jak zoladek) przy moim wyrostku teraz. Tylko tyle ze ten bol tak narastal ze ja juz w pewnym momencie plakalam i krzyczalam z bolu. To byl najgorszy bol w calym moim zyciu. Wiec kontroluj ten bol i inne objawy.

Kinga, super ze nie covid, moze faktycznie jakas grubsza infekcja zatok.

Wiera, kurcze caly czas mam nadzieje ze w koncu Ci sie uda. Juz jestes tak obstawiona ze musi w koncu zaskoczyc.

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • Kinga2020 Ekspertka

Wysłany: 16 października 2020, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adelax nadal mam zawroty glowy ,dzisiaj migdalki bardzo duze i wezel chlonny na szyji jak jablko .czuje jakbym miala temp wieczorami i wtedy twarz robi sie czerwona..mierzylam raz i bylo 37 ..ale teraz juz nie czekam z wzieciem tabletki ibuprom max sprint..tylko ona na mnie dziala,a wtedy jak poczekalam czy mi przejdzie bez to slanialam sie na nogach.
    Miskowa ale dziwna ta grypa bez kaszlu itd..dziwne te zatoki bez zapchanego nosa i bez kataru.
    Iza dostalam recepte na ASPELAN -udraznia zatkany nos w przypadku przeziebienia grypy i zapalenia blony sluzowej.Ale substancja czynna jest pseudoefedryna pochodna amfetaminy ,dopiero pozniej przeczytalam ulotke jak strasznie sie pocilam i czegos sie balam i zrenice jak 5 zl i cisnienie chyba 145/65 a puls 105 ..cos takiego. Drugi to Pecto Drill po nim spuch mi jezyk i wypelnil cale gardlo ze oddychac nie moglam i jakby mrowki po twarzy chodzily.Lekarz juz go kazal nie brac.
    Do dzisiaj mam zwolnienie... dla lekarza to ze mam wynik negatywny to juz mnie wyleczyl... a to ze slabo sie czuje i nic mi nie minelo a wrecz dochodza migdalki i wezly to znaczy ze jakas infekcja jest. A mowi ze juz w poniedzialek moge isc do pracy bo wyzdrowialam bo wynik negatywny.
    Wogole to kolezanka ktora pracuje w pogotowiu wstawila post ze jak sie zglaszamy na test to 2 godz wczesniej nie mozna pic i jesc ..a ja obiad zjadlam i kawka popilam .super ze takich rzeczy lekarz nie mowi tylko dowiaduje sie z fb.

• Kinga2020 Ekspertka

Wysłany: 16 października 2020, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiera wczoraj jak maz wrócił z pracy lezelismy na kanapie przed tv i on zaczal sie smiac...nie wiedzialam o co chodzi. Corka do nas przyszla ,zakryla nos i krzyczy kto puścił takiego baka.. a maz do mnie ze testuje czy wrocil mi wech. Dobrze ze nic nie czulam

• Mysza123 Autorytet

Wysłany: 16 października 2020, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga, z takimi objawami to ja bym walczyla o zwolnienie i jakies leki, moze antybiotyk potrzebny. Skoro tamte tak zle na Ciebie dzialaly to trzeba zmienic a nie zostawiac Cie bez lekow. A nie masz mozliwosci zeby samej zrobic test prywatnie ? Dziwne te objawy i wech, smak, mowisz ze ani kataru ani nic to serio podejrzane.

Moj tata teraz mi mowil ze ma polpasca. Wczoraj byl u nas i mi pokazywal. Ja mu mowie ze to na bank polpasiec a lekarz przez teleporade ze tylko wysypka i jest bezpieczna, moze sie z ludzmi spotykac. A dzis jak zadzwonil i mowi ze obajwy ma na polpasca to lekarka mu mowi no ze skoro tak to mozliwe ! To my sami sie mamy diagnozowac ? Sugerowac lekarzom co nam jest ? U nas w rodzinie polpasiec jest popularny bo kazdy z nas mial i jestem w stanie rozpoznac a lekarz jak nie obejrzy to jak niby ? Zla jestem, bo sie zastanawiam czy malej nie zarazil, ona ospy jeszcze nie miala. Takie porady przez tel to ja dziekuje. Dodam ze tata ma ponad 70 lat i cukrzyce a lekarz nawet go przyjac nie chce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2020, 11:56

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • Wiera Autorytet

Wysłany: 16 października 2020, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga haha przypomniałaś mi, że mąż też mnie tak "testował" 🤣 Faceci mają uniwersalne cechy wspólne 😝 Mysza ma rację, dzwoń i zgłaszaj, że leczenie jest nieskuteczne, że jesteś uczulona na leki, żeby dali Ci inne. Steryd bez recepty przy zatokach też podstawowa sprawa, w razie co kup bez recepty, są dwa na rynku dostępne. Mnie akurat te co wymieniłaś ładnie pomogły, ale i kilka antybiotyków było po drodze. 😑. A na ACC podobnie reagujesz? Bo podobna grupa z PectoDrillem, ale delikatniejsze, może choć to zastosuj, jeśli brałaś kiedyś i było ok. Albo inhalacje z soli 3%.

Mysza jakoś specjalnie nie wydaje się obstawiona, nic na stałe nie mam zlecone, tyle co teraz clo i zastrzyk. A i ta Miovella. Ale jak widać nie podziałało 😌

Calanthe jakieś plamki są delikatne, test robiłam nadal biało.. być nie będzie inaczej 😔 W ciąży byłam tylko raz w życiu, ale zachcianki na śledzie mam niezależnie od tego od wielu, wieku lat 😁

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 16 października 2020, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga2020 wrote:
    Dziewczyny po 21 zadzwonil do mnie moj lekarz z wynikiem ..negatywny!
    Spytalam tylko czemu nie mam smaku i wechu i boli mnie glowa w czole i miedzy oczami...mowi ze nie ma pojecia. Wynikiem sie pani cieszy bo negatywny.
    Ooo...i tyle sie dowiedzialam.
    A wiecie..wogole jaja z tymi teloporadami. Myslalam ze tylko w malych miastach jak moje sa konowaly lekarze. Ale,dzwonila do mnie moja bratowa z Lodzi ,mowila ze miala teleporade i lekarz kazal jej wziasc lusterko i zajrzec do gardla i opowiedziec co widzi...suma sumarum zalecil jej rutinoscorbin ..haha padlam
    Ojj tak, my dorośli jakoś sobie poradzimy jak cos, bo raczej nic poważniejszego od grypy nam nie grozi ale co z małymi dziećmi? One mogą mieć ospe, odrę itd a do tego potrzeba diagnozy lekarza a nie że mi się wydaje... Nikt z nas studiów medycznych nie skończył i mamy prawo się mylić

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 16 października 2020, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście okazało się że to od tego kataru tak inaczej oddycha/chrapie. Ale była taka dziwna przez 2 dni że wolałam to skontrolować. Pewnie to skok rozwojowy i brzuszek.

Wideoporada u gina🤣 padlam!

O tak skarpety i bąki... No przydałaby się wybiórcza utrata zapachu😃

Kinga kurcze to albo od tych zatok albo fałszywie ujemny test... No jakaś infekcja jest ewidentnie

Hekate ja też z tych "w gorącej wodzie kapanych" więc doskonale Cię rozumiem. Mam nadzieję że gin doprowadzi Cię do upragnionej ciąży.

4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; <3 20.01
    Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
    Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
    czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
    On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 16 października 2020, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśkowa nie mogą być fałszywie ujemne , przecież tak się nimi sugerują że masakra 😂. Fałszywie to mogą być co najwyżej dodatnie a nie ujemne... Pomijając fakt że one NIE SLUZA do wykrywania wirusów a na pewno nie covi....

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 16 października 2020, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga a po ilu dniach od wystąpienia objawów, tzn.zaniku węchu i smaku robiłaś test? Bo ponoć należy robić go po kilku dniach od wystąpienia objawów bo może być za wcześnie.
    U mojego męża w pracy naczelnik ma covi, zaraził się od żony(też straciła węch i smak) i wynik dodatni , a żona od koleżanki.

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 16 października 2020, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate42 wrote:
    Cześć Dziewczyny.
    Kinga- super, że negatyw👍
    Ewi28, jeśli Twój wiek, to ten z nicka, to ja nie mam żadnych szans☹️
    Mam dzisiaj takiego doła, że masakra😭
    Nic mam jak zalozylam konto starajac sie o 2 dziecko. Urodzilam majac 31 więc teraz mam 32 :)
    Ja amh mialam ok. U nas byl problem w zarodkach bo ja mam drugie dzieciatko z in vitro. W bocianie są mega lekarze, przynajmniej ja miałam swoja Panią doktor która wierzyla mimo że nie mieliśmy juz bardzo żadnych szans. Jak cos pisz na priv

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Kinga2020 Ekspertka

Wysłany: 16 października 2020, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia 1805 od poniedzialku cos zle sie czulam ale wtedy tylko zimne poty i zawroty glowy. A smak chyba w czwartek ,w srode test..wiec 6 dni minelo.
    Pobrac wymaz chyba dobrze pobrala bo gleboko w gardlo i do nosa wsadzila .
    Chociaz kolezanka mi mowila ze znowu jej znajoma opowiadala ze miala 2 testy,kazdy po innej stronie "policzka" i jeden test pozytywny a drugi negatywny.. ale nie jestem sklonna zeby temu wierzyc.

• Wiera Autorytet

Wysłany: 16 października 2020, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dwa parametry z trzech - homocysteina i vit. B 12. piękne w normie :) czekam jeszcze na kwas foliowy.
    W ogóle podczytuje ostatnio różne wątki i na Bożenach dziewczyny zrobiły listę badań z podziałem na etapy... Właściwie już mam wszystko do etapu drugiego... Jeszcze został mi trzeci, choć ten już mam "napoczety" zrobionym amh :) Pozostałe nawet nie wiem co jest co 🥴 Mówię do męża że może genetyczne sobie zrobię, tyle że to okolice 500 zł. A mąż, ale pomyśl potem 500+ co miesiąc 🤣 Jak te wyjdą ok to ja już nie mam pomysłu. Gin coś przebąkiwał o laparoskopii, ale tak bez wskazań w sumie...Przy szalejącym covidzie... To czarno to widzę, może za pół roku najwcześniej... Zresztą to już chyba poważniejszy zabieg, trochę mam obawy żeby znowu nie zaszkodziło... Niektóre z Was miały jak dobrze kojarzę - jest się czego obawiać czy nie?

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 16 października 2020, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam laparoskopie ze względu na pco a przy okazji wyszło że miałam endometrioze na jajniku czego nikt nie widział w usg. Zabieg jest w znieczuleniu ogólnym, ja czułam się dobrze i wyszłam do domu tego samego dnia. Może warto spróbować skoro cała reszta jest ok. Tylko właśnie pytanie ile będziesz na to czekała...

4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; <3 20.01
    Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
    Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
    czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
    On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 16 października 2020, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2021, 21:56

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 16 października 2020, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodź też czytałam że b12 powinna być najlepiej w górnej granicy normy to 883 więc dużo mi brakuje ale biorę teraz witaminy z grupy B metylowane może podskoczy.

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 16 października 2020, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśkowa i ja mam taką nadzieję😍
    Ewi28, najpierw zrobię drożność, bo i tak jest niezbędna i zobaczę, co mi moja zaproponuje.
    Dziękuję 🤗

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2020, 16:54

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 16 października 2020, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiera mąż dobrze kombinuje 😁😁😁😎 może warto pomyśleć o tych genetycznych 🤔 bo Twój mąż badał nasienie i miał ok? Laparo bym pewno spróbowała. Jak będziesz miała okazję zrobić to zrób 😉
    Jagoda jak się czujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2020, 17:37

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • Wiera Autorytet

Wysłany: 16 października 2020, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LISTA BADAŃ

I ETAP
    3 dc:
    Estradiol
    LH
    FSH
    Prolaktyna
    Testosteron
    7 dpo:
    Progesteron
    pozostałe dni:
    TSH
    FT3
    FT4
    AntyTPO
    AntyTG
    USG tarczycy
    Krzywa glukozy
    Krzywa insuliny
    Monitoring cyklu
    Badanie nasienia partnera

II ETAP
    Wit D
    Wit B12
    Homocysteina
    Kwas foliowy
    Żelazo
    Ferrytyna
    DHEAS
    SHBG
    Androstention
    17oh progesteron

III ETAP
    AMH
    Białko S
    Białko C
    TestDNA
    Wymazy MUCHa (Mycoplasma, Ureaplasma, Chlamydia)
    HSG

IV ETAP
    Immunologia:
    Przeciwciała: ANA1-3, ASA, AOA, APA
    Subpopulacje limfocytów z komórkami NK (5-8 dpo)
    Ocena cytokin Th1/Th2
    Genetyka:
    KIR
    Kariotypy

Emrica skopiowane z pierwszej strony, mam nadzieję, że mi Bożeny wybaczą 😅 Jak jeszcze raz zerknęłam to jeszcze mi zostały jednak 4 ostatnie z drugiego, ale za to mam już hsg z trzeciego 😁
    Dobrze, że napisałaś, bo właśnie byłam ciekawa jak u Ciebie wyszło :) To u mnie podobne, sądziłam że pośrodku skali jest ok, ale może faktycznie zacznę to B12 suplementować trochę (choć przez dwa miesiące na początku roku łykałam jak pamiętam). Czyli przy tej mutacji i tak wychodzą badania w normie, ciekawe 🤔 Nadal czekam na kwas foliowy.
    Dzięki za info dziewczyny o laparo, a potem idzie się od razu do pracy czy jakieś L4 jest? Bo po hsg nic nie brałam, ale tu to może by się przydało, skoro bardziej inwazyjne 🤔

Mother co do nasienia to wyszło lepiej niż dobrze, "jak Brad Pitt" się gin śmiał. Tyle że wtedy też podtykałam mu witaminy, choć i tak z regularnością u męża było średnio. Mimo wszystko "problem" jest ewidentnie po mojej stronie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2020, 19:29

9f7jgu9r4mx0xbls.png
‹‹ 2254 2255 2256 2257 2258 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ