Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Kinga to dobrze ze negatywny ale dziwne ze masz takie objawy, czujesz się trochę lepiej? Węch smak wracają po trochu? Padłam z tej teleporady🤣
Wiera ściskam mocno😘
Nie wiem dziewczyny co nam czasów przyszło doczekac po prostu dramat. Chciałabym żeby to był sen. Ale nie mamy na to wpływu musimy wszystko wziac na klatę. My tez strefa czerwona. Żal mi tych wszystkich ludzi co wesela maja zaplanowane i musza odwołać eh
-
We mnie juz powoli sie zalacza panika co do tej sytuacji. Serio. Przekonalam sie na wlasnej skorze, az za bardzo jak teraz dziala sluzba zdrowia... boje sie, ze komus sie cos stanie, ze ja lub ktos z moich bliskich zachoruje i nie bedzie po prostu pomocy. Nie chodzi tu tylko o covid ale o wszystkie inne choroby tez, roznie to bywa, mam wrazenie ze coraz wiecej osob umiera albo trafia juz do szpitala w stanie krytycznym bo nie dostaje pomocy na czas. Bo sie boja, bo covid, bo testy itp. Nie wiem co to dalej bedzie 🤷♀️
Mnie by przez te wszystkie "srodki ostroznosci" prawie wykonczyli, cud ze ten drugi szpital w miare sprawnie zareagowal. Do dzis czuje sie jak sie czuje wlasnie przez to ze zaniedbali sprawe ... gdybym byla szybciej zdiagnozowana to by bylo na bank lepiej.
Straszne jest to co sie teraz dzieje i nie wiem kiedy mozemy liczyc na normalne zycie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2020, 00:15
-
nick nieaktualnyKinga Na grupie kpi tez byla dziewczyna która nie miala węchu i smaku i objawy jak twoje ale czy robila test to nie wiem, zatracilam wątek. Ale najlepsze- byla w ciąży i lekarz rodzinny byl jednocześnie ginekologiem a ze ona nie prowadzila u niego ciąży to się na nią obrazil i nawet teleporady nie chciał udzielic.
Kinga nie jestes w ciąży, nie masz wirusa (to akurat super ze nie masz), teraz mozna kupic w aptece steryd do nosa bez recepty, mowie ci sproboj. Bo zarowno ja, jak i moja mama jak straciliśmy wech to dostaliśmy steryd i pomoglo. Do tego jak boli cie glowa i czolo to może to są zatoki- kup rumianek i rob inhalacje parowe 2 razy dziennie przrz kilka dni, to na pewno nie zaszkodzi. -
Ja piernicze co się ze mną dzieje? Chyba naprawdę szykuję się na tamten świat. Ciagle coś. Malutka mnie obudziła 1:30 bo glodna. Myślałam że boli mnie kręgosłup ale okazuje się że to żołądek i boli coraz bardziej. Już nie mam siły. Bierze mnie na wymioty a nie mam czym wymiotować.
-
Jagoda niestety panują jelitówki teraz...może i Ciebie bidulko dopadło....
Kinga db, że wynik negatywny, Iza daje dobre rady to może wykorzystaj je😉
Mysza ja też się boję właśnie już nie tylko samego covidu, a właśnie wszystkich innych chorób, bo pomoc lekarska to wiadomo jaka teraz jest.
Adelax mnie już to i denerwuje i niepokoi, ale masz rację, musimy to przetrwać, tylko oby naprawdę to niedługo się skończyło 😔
A mnie obudził za ścianą płacz dziecka sąsiadki, więc wstałam do WC i co? I spać nie mogę teraz 🤦
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Mother jelitówka która objawia się bólem żołądka?? Kurcze troche dziwkie dla mnie. Myślalam że jak cos jem to mi przejdzie jednak nie bo wszystko poszlo do wc. Zrobilam sobie rumianek napilam sie parę łyków i znowu zwróciłam. Nie wiem o co chodzi
-
Może boleć...chyba, że to nie jelitówka, a stanęło Ci coś na żołądku...ale jelitówki teraz też panują. Dużo pij.
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualny
-
Cześć Dziewczyny.
Kinga- super, że negatyw👍
Ewi28, jeśli Twój wiek, to ten z nicka, to ja nie mam żadnych szans☹️
Mam dzisiaj takiego doła, że masakra😭„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️ -
nick nieaktualnyHekate musisz gdzies z tym isc, do specow od nieplodnosci i okresla jakie masz szanse. Nic z gory nie mozna zakladac.
My startowalismy w Novum ale chyba najdrozsza i skonczylo sie na 1 wizycie u gina i 2 u androloga. Rozenkowa tam sie leczyla. -
Iza, chodzę póki co do gina, która leczy w Ferti, ale póki co jeszcze nie tam konkretnie.
Tam będę robiła drożność.
I potem zobaczymy.„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
nick nieaktualny
-
Kinga super że test negatywny, słyszałam że niektórzy tracili węch po grypie.
Hekate jak jesteś pod opieką gina od niepłodności to powinien wiedzieć co robić ale jak czujesz że sobie nie radzi to znajdź innego w klinice. Oni mają duże doświadczenie i pomagają różnym parom.
Wiera dziś posmutkuj, napij się wina i zjedz słoik nutelli a od jutra (a w zasadzie po okresie) wracaj do walki.
Co do teleporad... Ostatnio zaniepokoilo mnie jak Hania oddycha (bałam się że zapalenie oskrzeli) i miałam teleporade i babka kazała mi przykładać tel do dziecka żeby słyszała jak oddycha 😲 ale ta lekarka dla mnie to porażka bo zawsze ja jej muszę mówić co ma przepisac. Na szczęście na następny dzień była już nasza pediatra i od razu powiedziała że chce osluchac dziecko bo jest malutka.4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Jagoda obserwuj się i w razie czego dzwoń do lekarza ale to może być jelitowka. Jak mi córka ze żłobka przyniosła jelitowke to nie wiedziałam jak się nazywam a najgorsze w tym nie byly wymioty czy biegunka a okropny ból brzucha.
Kasia 1805 lubi tę wiadomość
4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Miśkowa 😳😳😳 kazała przykładać słuchawkę? co za lekarka🤦 to ciekawe jak niedługo będą wyglądały wizyty u gina 😂 wideoporada będzie 😂 a co ta druga pediatra powiedziała? Coś poważniejszego jest Hani?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2020, 10:17
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Cześć już po badaniach, może dziś będą albo jutro. @ jeszcze nie myśli się rozkręcać. Popatrzyłam w kalendarz i mój grafik i nie dam rady pójść do gina ani jutro, ani we wtorek. Najwcześniej w czwartek po południu. Więc chyba tak czy siak ten cykl pójdzie bez wspomagania raczej.
Miśkowa ja to jestem dziwna, bo w ramach pocieszenia kupiłam sobie duże pudełko śledzi w occie 🤣 Chodziły za mną od kilku dniA na sobotę marzy mi się jakaś nalewka ale chyba nic w domu nie ma, może sobie kupię jakąś berbeluchę.
Kinga dobrze, że nie covid, a będą powtarzać test czy już normalnie będziesz wracać do pracy? Mnie kiedyś węch zaniknął na kilka tygodni ale po przewlekłej infekcji zatok, bardzo długiej, zanim laryngolog się za to nie wziął. Miało to swoje zalety, śmierdzące skarpetki męża mi nie przeszkadzały 🙃
Jagodowa ja mam dość często infekcje takie żołądkowe, że jest sam ból taki tępy, bez biegunki ani wymiotów.
Iza może córka przez weekend wydobrzeje.
-
Miśkowa wrote:Hekate jak jesteś pod opieką gina od niepłodności to powinien wiedzieć co robić ale jak czujesz że sobie nie radzi to znajdź innego w klinice. Oni mają duże doświadczenie i pomagają różnym parom.
.
Mam zaufanie, ale jak dla mnie wszystko toczy się za wolno.
Ja zawsze chcę wszystko szybko, za szybko ☹️
„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
Miskowa po prostu kopara na ziemi.. co za lekarz. Nie wiem co powiedzieć. Zobaczycie ze stanie się kiedyś coś złego jak będą nas tak traktować jeśli już się nie stało. A co jest Hani?
Jagoda jak tam?
Wiera uśmiechnęłam się ze skarpetek męża 😃 czasem i mi by się przydała utrata węchu w tej kwestii 😆