Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Przestancie nie bedziwcie teraz smucici caly weeknd bo poronilam. Zycie toczy sie dalej Kinga jak masz ochote to pisz cos pozytywnego tez sie przyda pewnie pecherzyki pekly?
Czekam do poniedzialku i sie odzewe po wizycie nie mam najlpszego czasu na udzielanie sie.Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
Tak pekly , juz sladu po plynie nie ma ..wszystko jest na dobrej drodze. Endometrium 11i cos tam.Mam brac Duphaston przez 10dni i swieta zrobic test ,albo po. I do niej przyjsc,jak nie wijdzie to dalej kontynujemy pregnyl bo dobrze na mnie dziala.
Dziwne bo nie kazala w 21 dniu robic progesteronu, powiedziala ze nie ma sensu jak bede brala dupka bo nie wyjdzie wiarygodny. A te wszystkie witaminy i metrformine kazala nadal brac. -
Kinga no to dobre wieści ☺️ bierz dupka, relaksik i oczekujemy Twojego testowania ✊✊✊
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Mother maz nie wierzyl jak mu przeczytalam z ulotki ze moze po Pregnylu wyjsc pozytywny test...oczywiscie oszukano pozytywny..on mi nie wierzyl i wrocil z zakupow z testem i kazal mi zrobic. Nawet ja sie zdziwilam ze tak mocny pozytywny wychodzi.
Powiedziala mi ze mam Dupka brac 2 razy dziennie...ale zapomnialam jak ..czy rano i wieczorem ?
Wymiotowac mi sie chce😥 to po tym Pregnylu? -
A wiecie co ,ta gin za wizyte bierze 150zl...a za dzis wziela 50zl. Bylam naszykowana na 150,ale powiedziala ze jestem kolezanka jej corki to bedzie brala po 50. Mi to pasuje 🤪 jest konkretna i przyjazna ...dzis patrzyla tez opis mojego Hsg z lipca...a plytka nie chciala jej sie zalaczyc,z opisu twierdzi ze jakas droznosc musze miec skoro pisze ze uzyskano przejscie kontrastu do otrzewnej. A nawet jakbym miala jeden drozny tylko to powiedziala ze czasem tak sie zdarza ze ten drozny jajowod przejmuje funkcje tego niedroznego.. Dlaczego ja wczesniej do niej nie poszlam. Sprowadzcie mnie na ziemie...za bardzo sie ekscytuje a potem ciezko bedzie sie pozbierac.
-
Kinga grunt, że jesteś zadowolona z nowej gin. Pozytywne nastawienie daje taką dobrą energię do działania. Wiadomo, nie ma co się nakręcać tak jak piszesz, ale zawsze to jest nadzieja na to,że w końcu jest lekarz, który ogarnie temat 😉 trzymam kciuki ✊
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
Kinga2020 wrote:A jak z tym duphastonem? Rano i wieczorem? Czy dwia na raz?
Ja to nawet nie kojarzę czy brałam jedną tabletkę na dzień czy dwie😶 zapomniałam już. Ale jak Ci kazała dwie to jedna rano, jedna wieczoremWiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2020, 17:08
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKinga, Mother mam pytanie o covid. Bo ty Kinga mialas negatywny test a objawy jak zapalenie zatok i utrata węchu. U was tzn. Mother u twojego męża podobnie sld nie robiliście testu. Czy ktos z domownikow tez miał objawy?
Moja siostra ma podobne objawy, troche ją pogonilam do lekarza i na test, czeka na wyniki a jej mąż i dzieci zdrowi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2020, 17:38
-
Iza zapomnialam nie mowilam... chcialam zeby zajela sie tym zebym zaszla wkoncu. Jak nic z tego nie wyjdzie to powiem...bo na raz by miala za duzo informacji i bardzo haotyczne by bylo.
A co do covidu to ,moj maz najpierw byl chory na zatoki ale nie mial testu ani nic bo czesto ma problem z zatokami. 2 tyg chorowal i jak wyzdrowial to mnie wzielo,ale tylko bol glowy w czole i smak i wech na 5 tyg stracony. Corce jako tako nic nie bylo,chociaz jak sobue przypominam miala wtedy co ja 3 dni oslabienia. Test negatywny ale nikogo nie zarazilam...niewiem wkoncu czy to bylo to czy nie.
Iza34 lubi tę wiadomość
-
Nadzieja ja ciągle mam nadzieję, że to jakiś zły sen, zamieszanie w wynikach a w poniedziałek będą dobre wieści u gin 🙏 A na stronie się nadal nie pojawiły?
Hekate miałam pisać wcześniej - współczuję przejść z ex, ale przynajmniej masz potwierdzenie słusznej decyzji. Terminy rozpraw są niewyobrażalnie długie i przez tyle czasu znosić tego człeka 😤
Kinga jak wszystko na dobrej drodze to teraz kciuki mocne za świąteczne testowanie 😊 A jak gin znajoma to i tak przyjemniej się chodzi, a jeszcze jak w promocji to już w ogóle 😁
Miałam tę rozmowę z genetyczką, powiedziała, że takie mutacje jak u mnie występują bardzo często wśród populacji, nie są to silne mutacje, więc raczej przyczyny by szukała gdzie indziej. Generalnie mam się tym nie martwić za bardzo. Pytałam, mówiła że nawet Acard nie jest bezwzględnie wskazany, heparyna też, bo wskazań większych nie ma, jeśli nie mam poronień na koncie, ale powiedziałam, że wolalabym zapobiec niż ryzykować, że akurat się trafi i będę miała wskazanieTo powiedziała, że gin musi zadecydować na podstawie całokształtu wywiadu, jeśli heparynę to małą dawkę, max 40. No i suple metylowane żeby brać, standardowo. Ewentualnie możemy z mężem zrobić badanie kariotypu, czy tam nie ma jakiejś niespodzianki. I w sumie tyle🙂
-
Iza ja nie miałam żadnych objawów, synek był w tym czasie krótko podziębiony, ale raczej obstawiałabym, że to było przeziębienie. Mój szwagier miał covid potwierdzony wymazem, a moja siostra z córką co razem wszyscy mieszkają nie miały wcale objawów i też właśnie nie wiedzą czy nie miały czy miały bezobjawowo po prostu.
Wiera tak czułam, że to Ci powie 😉 ja też mam taką dawkę heparyny w ciąży. I nam też wspomniała o tych kariotypach, ale ja jakoś do nich sceptycznie byłam nastawiona i nie planowałam robić, chyba, że powiedzieliby mi w klinice, że muszę i koniec. To łykaj suplementy i niech zaskoczy tak po prostu ✊✊Iza34, Wiera lubią tę wiadomość
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Wiera, czyli coś mądrego usłyszałaś🤗
Kinga, no to życzę prezentu marzeń😍
Dziś mam mega doła i żeby go pogłębić zrobiłam test- oczywiscie negatywny😢„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️ -
Hekate
ale chyba Ty jakoś zaczynałaś po mnie cykl to może za wcześnie na test
A właśnie jeszcze miałam pisać do Kingi - ja po pierwszym Ovitrelle miałam takie "ciążowe" objawy, nawet Wam pisałam, że można poczuć się jak w ciążybo piersi mnie bardzo bolały, trochę brzuch i mdłości chyba też miałam delikatne. Po drugim zero objawów, jakichkolwiek. A teraz po trzecim głównie mam ból brzucha, mocniejsze niż wcześniej, były dwa dni przerwy i znowu mnie boli dziś. A co to przyniesie, się okaże 🤷🏼♀️ Nie zamierzam testować przed terminem @, czyli środą. Zresztą jak coś to plamienia dadzą wcześniej znać, że nie ma to sensu 🤪
-
Hekate a kiedy masz termin @? Nie za szybko na test? Może jeszcze nic straconego.
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️