Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Oj dziewczyny tęskniłam, tez wchodziłam non stop i chyba jak Mother jestem uzależniona 😅 tylko ja nie zawsze pisze ale czytam codziennie 🙂
Hekate Wiera ✊ żeby małpa nie przyszła
Nadzieja o której masz mieć wizytę? -
Cześć dziewczyny tylko weszlam napisac ze wizyte mam na 16.40 co ma byc to bedzie teraz jestem w pracy. Napisala mi gin ze moge bete zrobic jeszcze a dzis nie mam jak jestem w pracy. Moze jutro cos wymysle albo juz w ogole nie bede robic bo bardzo mnie to stresuje. Dalej na strone nie moge wejsc.Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
Hej ja już druga kawę robię ☕☕ byliśmy na sprzerze to Ignas trochę pospal no i lepiej mu się oddychało bo walczymy z katarem ciągle.. 🥴 w weekend troche udekorowałam mieszkanie jeszcze no i w końcu dokończyłam paznokcie .. pochwale się a co tam 😊
Muszę zacząć jakaś listę zakupów robić bo jestem dalej w czarnej d...
A i jeszcze caly weekend robiłam kalendarze na prezenty dla dziadkow ✌️🌲 oby fajnie wyszły 😓Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2020, 11:10
mother84, calanthe, AdelaX, pola89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMiśkowa wrote:Dzień dobry! Też jestem ciekawa co u Nadzieji i co się okaże na wizycie...
Będzie sporo testujacych na święta i oby same pozytywy
Ja jeszcze do ekspresu nie dotarlam za to siedzę z laktatorem bo moj bobas odmawia cyca...
Miskowa jesli na powaznie myslisz o kpi to zachecam do kupna podwojnego laktatora z akumulatorkiem badz powerbankiem oraz gorset/biustonosz do ściągania. Zebys nie przywiązala sie do gniazdka jak ja. -
Iza czytając o tym gorsecie/biustonoszu odrazu przypomniałam sobie serial pracujące mamuśki 🤣 jak ktoś nie oglądał to polecam! Hah śmieje się na samą myśl. Oglądałam na netflix nie wiem czy jeszcze gdzieś jest dostępny
-
Adele piękne pazurki 💅
Nadzieja wierzę, że to dla Ciebie ogromny stres. Trzymam kciuki. Ciekawe co Ci powie po wizycie. Myślę tylko czy na tym etapie USG coś wyjaśni 🤷 moim zdaniem chyba najlepiej byłoby zrobić raz jeszcze np.jutro betę, zobaczyć czy i jeśli tak to jak przyrasta czy ew.spada. trzymaj się
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Calanthe noooo wiem coś o tym robieniu na raty... Ja też wolę zjazd dużej ilości gości, jednego dnia, a tak ciągle robota. No, ale właśnie miejmy nadzieję, że przyszły rok to już będzie powrót do normalności 😉
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
Adele 27 - śliczne 😍
nadzieja, cały czas trzymam kciuki mocno zaciśnięte ✊✊✊
Wiera i jak?
U mnie cisza....„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️ -
Iza kurcze od kilku dni zbieram się żeby zapytać Cię o to kpi ale zawsze czasu brak. Plusy karmienia piersią znam ale idzie jak idzie... Natomiast chciałbym poznać minusy kpi, pamiętam że bardzo się meczylas a ja muszę ogarnąć jeszcze dwulatke. Generalnie mleka mam mało, niestety nie umiem rozkręcić laktacji (metoda 7-5-3 od miesiąca, femaltiker, piwo bez alko) na pewno coś robię źle, poradnia latacyjna odpada bo nie ma u nas dobrej i teraz nie wiem czy się w to pchać czy przejść na mm... Mam straszny metlik w głowie bo wolałabym mm ale te wyrzuty sumienia że nie zrobiłam wszystkiego żeby dostawała moje mleko mnie dobijaja4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;
20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
U mnie zaczęło się plamienie, więc zostaje mi trzymać kciuki za pozostałe grudniowe prezenty
A ja chwilowo odpuszczam, lekarza odwołałam, może następny rok mnie nastroi lepiej.
Nadzieja może po pracy chociaż zrobić, jeśli jeszcze lab będzie czynny to byś miała wynik na jutro. Oby u gin byly dobre wieści 🙏 -
Całkowicie podpisuję się pod tym co napisała calanthe. Sama karmiłam piersią jakieś 2 tyg, potem mm i wcale nie uważam to za coś złego 😉 mały rozwija się normalnie i wbrew też niektórym opiniom wcale dużo nie chorował i nie choruje. No, ale wiadomo kp i mm to ciężki i dość kontrowersyjny temat. Każdy robi jak uważa, jestem zdania, że przecież każda z nas tutaj na forum chce dla swojego dziecka/ swoich dzieci jak najlepiej 😊
calanthe lubi tę wiadomość
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Pierwsza córkę też dokarmialam ale to było właśnie butelka wieczorem i ok. Hania potrzebuje więcej tych porcji. Pediatra też mi powiedziała że teraz mleka są dobrej jakości a to co najlepsze czyli siare już dostała. Powiem szczerze że mam dość laktatora do rozkrecania a jak mamnz nim siedzieć żeby ciągle ściągać to jestem załamana... Czuję że popadam w dołek (a mam skłonność do depresji - stwierdzona i leczona w przeszłości) no ale właśnie ta presja otoczenia i mąż który uważa że lepiej moje mleko tylko że to nie on siedzi z tym laktatorem a ja nie umiem mu wprost powiedzieć że mi się nie chce ściągać ... Dobija mnie pogoda, karmienie, zachowanie starszej córki (znowu gorszy weekend). Ja nawet nie miałam czasu-możliwości pójść do gina po porodzie...4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;
20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Jeju Wiera no co za gówno! Niech spie****a ta cholerna @ 😤
Miskowa jeśli walczysz i widzisz, że ciężko to ile można się męczyć. Co innego łatwo się poddać to gdzieś mogą być wyrzuty sumienia. A masz jeszcze jedno małe dziecko to tym bardziej w tym wszytkim jesteś 'usprawiedliwiona'.
Ja powiem szczerze, że chyba bym nie potrafiła kpi.
Faceci potrafią tylko gadać, niech się zajmie dwójka w czasie jak ściągasz to zaraz zmieni zdanie.
Nadzieja też myślę, że warto zrobić betę, no ale ok jak masz wizytę. Trzymam kciuki. A spróbuj może do lab zadzwonić i zapytaj co się dzieje i jaki wynik tam jest w końcu. Ja bym zeszła na zawałWiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2020, 13:22
-
Wiera...kurde niech spada ta Twoja @😤🤬
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Wiera jesli to jeszcze plamienie to moze byc implantacyjne...jeszcze nic straconego.
Miskowa pisalam ostatnio ze jak bylam u lekarza podsluchalam rozmowe poloznej z pacjentka ktora na zwiekszenie ilosci mleka radzila zeby kupic w zielarskim suszone liscie malin i pic napar jak herbatke.
Nadzieja trzymam kciuki zeby wszystko bylo ok.
Mnie dzis strasznie glowa boli...codziennie czuje oba jajniki na raz ..temp podwyzszona rano37,2 .a dzis w ciagu dnia 38,3 ...moze mnie cos rozbiera i ta glowa..
temperatura nie wiem czy sie bsugerowac w tym cyklu,chyba nie ma sensu jej mierzenie,jak lykam progesteron a on ponoc podwyzsza temp ciala.
Mialam dzis porabany sen ze tesciowa umarla i tesc byl zalamany i nie mogl sobie z tym poradzic.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2020, 14:16