Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry! Ja też dziś ledwo zwloklam się z łóżka więc to może taki dzień (pewnie coś z ciśnieniem).
Hekate kciuki zacisniete. Oby to hsg nie było potrzebne
Wiera może tak jak pisze Mother kawa pozwoli stanąć do pionu, ja właśnie popijam
Adele miałam Ci napisać że piekne pazurki! Tak bardzo mi się podobają takie paznokcie ale nie wiem czy sobie poradzę z dluzszymi bo zawsze mam krótkie (ja to w ogóle taki typ adidasy, dżinsy i koszulka). Może w końcu się przelamie (koleżanka sobie zrobiła i mówi że od razu czuje się piękniejsza)
Iza, Mother, Calanthe (chyba nikogo nie pominelam?) dziękuję za wypowiedź odnośnie karmienia. Ja wiem że dzieci na mm nie są "gorsze" tak samo jak dzieci po cc czy IVF, jakoś tak się zakrecilam w tym ale czuje że kpi nie dam rady. Trudno wypije tyle ile będzie. Poza tym odkąd dokarmiam to Hania zrobiła się takim bobaskiem, nabrała kształtównawet mąż to dziś zauważył.
Emrica Wy teraz też macie cykl bez stymulacji czy w ogóle się nie staracie?4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Hekate kciuki w takim razie, być może wlasnie za wczesnie zrobiłaś test i nie wykazał. Oj żeby tak było 😘
A u nas nocki nie są aż takie złe w porównaniu do wieczorów.. zasypia ładnie ok 20 ale do 23 jest 3-6 pobudek. Wczoraj to przeszedł sam siebie chyba z 10 razy chodziłam, w końcu dałam viburcol i usnal na dłużej może zeby.. w dzień też ostatnio taka maruda
Dziewczyny czy Wasze maluchy tez tak dużo jedza? Mój wiecznie glodnyWiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2020, 09:36
-
Witajcie dziewczyny.
Dzis wstalam bardzo wczwsnie juz o 6.30 bylam w labo pierwsza i mam wyniki bety z przykroscia wiadomo spada szybko wyniki byly 193 czyli ladnie spada jak moge to nazwac. To w tej historii mnie pociesza bo ciaza byla w macicy i mam nadzieje ze uda sie ze samo ladnie sie oczysci.
Pamietacie jak mowilam ze albo ladne testy albo lepeij wcale to samo z beta po piatkowych badaniach bylam caly czas zestresowana i w ogole w nerwach. Dobrze ze to sie konczy bo ciagnac to sama bym sie wykonczyla.
A wracajac do sedna jestem szczwsliwa ze sie udalo bylam w ciazy ✊. To zasluga metforminy i inofemu. Teraz jak robilam glukoze byla podwyzszona to gdzies i w moczy ketony podwyzszone czyli problem z cukrem. I progesteron dopoiero po becie bralam od poczatku byl niski czyli musze od razu po owu stosowac z tym progiem zawsze mialam pod gorke.
Moja sytuacja nie moze teraz przycmic swiat ktorymi corka sie cieszy nie moge jej tego fundowac ma miec szczesliwe dziecinstwo.
Dzis ogolnie paradoks ja poronilam a moja przyjaciolka urodzila i mi bedzie dane.
Gin stwerdzila ze tsh podskoczylo i glukoza to w parze idzie i podejrzewa IO oczywiscie jeszcz ena badania wysle i ten wskaznik wyliczy a jak to jeszcze wspomoc wyelimonowac pic duzo wody jakas dieta. Miskowa ty chyba mialas IO.
Juz mnie brzuch napiernicza niech to szybo sie skończy. Nie przerwywam staran dzialmy dalej.
Niech stanie sie pieny cud i nowy rok wnisesie same dobre wiadomosci.Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
Nadzieja piękne to co piszesz ❤️ja również naprawdę wierzę, że uda Ci się znowu zajść i ściskam kciuki, aby nastąpiło to jak najszybciej i żeby było wszystko dobrze 🤗 ściskam mocno! Życzę dużo sił i wiary w lepszy przyszły rok😘
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Nadzieja, zaszłas to i kolejny raz sie uda. Bierz cały czas metę i diete trzymaj, to na pewno pomoże !!
Adele sliczne pazurki.
ja mam młyn. doslownie. pracuje w ksiegowosci, wiec koniec roku to jest jakas masakra, do tego popoludniami usiluje ogarnac dom przed swietami z dwojką dziecipierniczki wczoraj upieklismy, dzis moze mąż kupi choinkę!
córka- 2011
syn- 2019 -
aLunia wrote:Nadzieja napisze ci tylko tyle poroniłam w 2016 dwa dni przed świętami miałam lyzeczkowanie. Termin porodu miałam na 14 lipca. Dwa lata później urodziłam córkę i położono mnie w sali na której leżałam po poronieniu. Mojego męża az cofnęło jak zobaczył, ze leże na tym samym łóżku (a to sala tylko dla kobiet po poronieniu niw było miejscem więc mnie tam sama położono). A w tym roku w lipcu urodziła Szymka, nasza "wpadke". Wiem że to marne pocieszenie ale wierze, że to nie są przypadki tylko jakieś znaki i gdziws w głębi wierze, ze nasza stratą do nas wróciła. Przepraszam trzymaj się 😘
Jak sobie radzisz z trójką ??córka- 2011
syn- 2019 -
Wiera wrote:
Hekate moja gin jak jeździłam przed @ na kontrolę po clo, to od razu mi mówiła że widzi, że nic z tego, po grubości endometrium, że grube i będzie się złuszczać. Znaczy się @ za rogiem.
To ✊ dalej zaciśnięte 🤗
Nic takiego nie mówiła, ale ja w sumie nie spytałam....
„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️ -
Hekate ja też nie pytałam, tylko ona sama zaczynała "bardzo mi przykro, ale..."i mówiła co widzi. Więc liczę po cichu, że skoro Tobie nie powiedziała od razu, że "nie" to jest duża szansa że "tak" 😊
Nadzieja 🧡 Ja mam ochotę na święta gdzieś teleportować się daleko i wrócić po Nowym Roku, ale ze względu na synka trzeba będzie z siebie wykrzesać choć trochę radości.
Dobrze, że masz jakieś pomyślne myśli na przyszłość. Mój mąż stwierdził, że ostatni raz próbował, nie wiem kiedy znowu zmieni zdanie. Więc z wczorajszym dniem moje marzenia runęły i cóż.. Zostało mi tylko liczenie na cud 😔 -
Wiera, on się nie musi starać - wystarczy, że się nie będzie migał od obowiązków małżeńskich 😉
A props gin, to mi powiedziała: wszystko się może zdarzyć, więc chuchami i dmuchamy na siebie do czasu wyjaśnienia i dodała: może już hsg nie będzie potrzebne..?
Nie nakręcam się, bo potem będzie mi straaaasznie przykro...„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️ -
Wiera moj maz tez tak powiedzial bo w sumie to takie mechaniczne ,jak owu to bierzemy sie do roboty.moj któregoś dnia nie mial sily po pracy i pyta się A dzisiaj tez musimy? Widzialam w jego oczach ze jest tym zmęczony.
Zresztą zauwazylam ze po mojej owulacji on ma większy Pms ode mnie i czesciej dochodzi do sprzeczek.
Hekate A mowila ci o wielkości endometrium ?
U mnie powiedziala tak: pecherzyki ladnie popekaly ,plynu w zatoce juz nie ma i utworzylo sie ciałko zolte (pokazała na zdjeciu) i endometrium 11,z czyms tam. To dobra wielkość endo?
Ja hsg dobrze nie wspominam ,ale zapomina się szybko .
Wczoraj późnym wieczorem strasznie kuło mnie w brzuchu w miejscu blizny po cc..mogło bo byc zagniezdzanie czy nic się nie czuje? I to normalne ze nadal ciagnie w obydwu jajnikach?
Zamówiłam fotoksiazki dla tesciow bo nie wiedziałam co kupić pod choinkę, a tesciowa chciala tylko amol🤪 -
Hekate tak, najlepiej się nie nakręcać, chociaż czasem ciężko 😂 bądź dobrej myśli 😉
Wiera ale mąż już nie chce wcale się starać czy bardziej odpuścić, podejść na luzie? Ja myślę, że przy długich staraniach każdy facet ma chwile kiedy ma też dość seksu na zawołanie itp. Ja zawsze mojemu powtarzałam (jak chciał kochać się spontanicznie, a nie kiedy trzeba), że z jego plemnikami to na zajście na spontanie to nie ma co zbytnio liczyć, że trzeba starać się w okolicy owu, bo dużo przed czy po to nie ma sensu. Niestety, ale jak trzeba to trzeba, może jedynie bardziej na luzie do tego podejść, umilić sobie jakoś te 🐝, urozmaicić.
Uważam też, że nie ma co im za dużo kłaść do głowy o staraniach itp, lepiej wygadać się tutaj na forum 😉
Kinga zagnieżdżenie czasem chyba niektóre dziewczyny odczuwały dość boleśnie, ale myślę, że nie jest to zasadą, że jak coś boli to na pewno to jest implantacja. Tak czy siak trzymam kciuki ✊ nie analizuj za dużo, pozostaje czekać 😉 dodatkowo bierzesz leki, one też czasem dają różne objawy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2020, 12:42
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualnyA ja bede plakac. Co ja mam zrobic z tym spaniem/usypianiem Oli? Od 9.30 widać ze zmęczona ale spać położyć to katorga, juz przymykala oczy, przytulila sie i nie, nie udalo się. A pozniej nawet nie dala się na rece wziąćn a już isc do sypialni to wogole ryk. Teraz w sumie na siłę ja wziela i w końcu spi. A juz chodzenie spac o 22-23 doprowadza mnie do szalu. Ja poirytiwana bo obiadu nie mozna zrobić, wogole nic zrobic nie można, kawa mi ostygla, w piecu wygaslo. Wogole czuję nadchodzaca burze Albo mam mega pms. Az biore coś na nerwy bo nie chce kolejnej klotni na święta bo nie tylko mąż ale i tesciowa. I tak dzien za dniem.
-
nick nieaktualnyMiskowa mialam wczoraj pisac ze na fb jest super grupa kpi jakbys jeszcze myslala co dalej. Zycze ci podjecia dobrej decyzji. A swoja droga nikt nie udowodnil ze dzieci na mm gorzej sie rozwijaja czy msja problemy ze zdrowiem. I ktos kiedys madrze napisal- zeby to stwierdzić trzeba by dziecku podawac mleko matki i obserwac jak sie rozwija i zdrowie a nastepnie cofnac sie w czasie i temu samemu dziecku podawac mm przy zachowaniu pozostalych czynnikow i tez obserwować. Wtedy mozna porównywać oba spisoby karmienia.
-
nick nieaktualny
-
Moja koleżanka miała dwa negatywne (wczoraj ostatni) a dziś zadzwonili, że system wczoraj miał błąd i ma covid✌️ ale tak czuła, bo wszystkie objawy typowe na 👑.
Iza, nie wiem co doradzić Ci z tymi drzemkami 🤷 ja wyszłam z tego 6 lat temu to już nie pamiętam 😂 ale musisz poprzestawiać jakoś te drzemki tak, żeby tak ostatnia nie była za późno. Może, żeby zasnęła na tej pierwszej to spróbuj wychodzić na spacer o tej porze i zaśnie w wózku na spacerze? Albo konsekwentnie starać się odkładać na drzemkę jak już ma być ona w domu, bo im dziecko bardziej zmęczone, tym wbrew pozorom potem ciężej z zaśnięciem.
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️