X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Nobis Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2020, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza od jakiegoś tygodnia ma lekką gorączkę (do ok 38,6), zaburzenia węchu i smaku, tzn nic nie czuję a że smaku czuje tylko kwaśne. Od kilku dni kaszle chyba tyle.
    W czwartek ma dostać skierowanie. I albo ma 👑 ale test wyjdzie nagatywny albo wyjdzie pozytywny i wszyscy na kwarantannę co nie jest nam na rękę bo każdy ma swoje zobowiązania.

Synek 2020 r
    Córcia 2022 r
  • Wiera Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2020, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Wiera ale co to znaczy,że mąż nie chce już się starać o dziecko ? 😐

Mąż nie chce już żadnych stymulacji, tabletek, seksu na żądanie. I ja to rozumiem, też jestem zmęczona i rozczarowana tym wszystkim. I najlepiej żeby już nie szukać przyczyn, nie drążyć, dać sobie spokój. Zresztą jemu nie zależy na drugim dziecku, dla niego to pretekst "że to znak żeby tego nie ciągnąć" I racja, Hekate, że teoretycznie nie musi się "starać", ale mój mąż z tych mniej temperamentnych, jemu wystarczy raz czy dwa po @, bo wyposzczony, a potem za tydzień albo dwa. Najlepiej w weekend. Więc to takie będzie liczenie na "złoty strzał". Teraz jak mówiłam że owulka czy coś to działaliśmy, nie szedł spać o 21 jak zwykle, tylko zaczekał czy coś organizowaliśmy pomiedzy przedszkolem.. No nic, na razie też jeszcze mną emocje targają i może niepotrzebnie dramatyzuję, a świat się nie skończył. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2020, 15:39

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2020, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju Nobis oby test wyszedł negatywny...

Wiera bo faceci siedzą w tych swoich jaskiniach emocjonalnych i nie potrzebują gadać i analizować... A może potrzebuje trochę czasu żeby odpocząć od tego. Moi znajomi po roku prób z kalendarzem w ręku w końcu powiedzieli dość i w następnym cyklu 🐝się tylko raz i bach ciąża! Z drugim "wpadli". Czasem możesz sama inicjowac seksy a on wcale nie musi wiedzieć że masz ovu. Choć w sumie teraz tak jak piszesz, niech opadna emocje.

Nadzieja, pięknie napisałaś (ale pamiętaj że w gorszej chwili możesz płakać i nam tu o wszystkim pisać). Ja nie mam IO pytanie czy bralas leki po potwierdzeniu ciąży czy odstawilas? Progesteron najlepiej właśnie od ovu. A na tarczyce coś bierzesz? Może powinnaś jeśli nie, a może dawka wyższa? Lekarka na pewno wszystko Ci powie (jak nie to dopytaj). Dziewczyny już Ci pisały o diecie z niskim IG i to jest też dobry pomysł. Trzymam kciuki żebyś szybko zobaczyła 2 kreski i żeby już wszystko było ok :)

4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; <3 20.01
    Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
    Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
    czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
    On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2020, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiera moj tez z tych mniej temperamentnych jest. A w ogole moj wczoraj duzo milczal tez to na swoj spsob odreagowuje ale sam wieczorem powiedzial ze w styczniu zaczynamy.
    Mezczyzni mniej mowia a wiecej przezywaja.
    Nobis zeby negatyw byl.
    Hekate ✊ za test..
    Miskowa po tescie odstawilam infem i metformine.

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
  • Kinga2020 Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2020, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja najlepiej miec Tsh 1,5 .. U mnie skacze co miesiac jak chce . Oprócz glukozy insuline na czczo zbadaj,powinna być jednocyfrowa. A jak tsh ok,to warto zrobić przeciwciala anty tpo...

Hekate Wiera A raczylyscie sie po owulce ananasem i olejem lnianym? Ja kupilam z puszki 🤪ale to nie ten smak,taki metal...A podobno najwiecej dobrego w środku ananasa...A z puszki ten środek wydrazony. Gin powiedziala oprocz kwasu foliowego zeby magnez lykac ,ulatwia zagniezdzanie.
    Cycki zaczely mnie boleć i ciagnac ,i takie napięte jakby rozgrzane sie robily. Sluzu nie mam, jakis bialy krem🤪
    Czekam właśnie na choinkę (jodle)az do mnie przyjedzie i jutro ubieram z corka. Ale po świętach, czekam na promocję tych choinek sztucznych na pniu..bo ostatnio ogladalam filmik Centrum nauki Kopernik-co zyje w choince...i jestem przerazona troche ile stworzeń mozna przynieść do domu nieświadomie.

• mother84 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2020, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiera też myślę, że trzeba jemu dać czas i na spokojnie,bo wiadomo, że czasem zbyt duże ciśnienie przynosi potem odwrotny efekt.
    Dziewczyny trzymam za wszystkie staraczki cały czas kciuki ✊✊

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2020, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja ❤
    Aj dziewczyny ciężką ta końcówka roku trzymajcie się 😘
    Myślę, ze faceci te starania dużo bardziej osobiście odbieraja bo przecież każdy ma się za ogiera i dlatego takie gsdanie jest..

Ją dzisiaj byłam u fryzjera 2.5 godz bez dzieci Ach jak miło. A jest u nas koleżanka córki i mowilam już ostatnio, ze gdzieś do 19 mi pasuje bo mam małe dzieci i do spania są a tu telefon od jej ojca że przeprasza, że coś wypadło i czy może być do 20.30😶

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2020, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga, a który Ty masz dzień cyklu, bo się pogubiłam ...? Ananasa jadam, ale nie specjalnie, tylko wtedy kiedy mam ochotę. Olej lniany to już za dużo, jak dla mnie. Piję codziennie siemię lniane i magnez łykam, ale dopiero od tego cyklu.
    Wiera- taki chłop, co to mało seksu potrzebuje, to jakiś ewenement 🙄
    Nadzieja, bardzo Ci kobicuję🤗

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2020, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam wszystkim kibicuje ✊✊✊

Mother wczoraj przez 1,5h wozilam Ole w wozku i ni ciorta nie chciala zasnac 😥
    Ale zebyscie widzialy jej górne dziąsło 🤦‍♀️. Masakra. Dziwic sie że dziecko spac nie chce- idą teraz 4 zęby na raz, juz sie bieli ale jeszcze nie przeciely.

• mother84 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2020, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Iza niech wychodzą te zęby i może to przejdzie i mała wpadnie w lepszy rytm 😉 a jak się bielą, a jeszcze nie przebiły to chyba właśnie najgorszy czas, więc niech moc będzie z Tobą 😘

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    29.09.2020 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2020, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj potrzebuje mocy bo jak Ola spi to z Zuzia siedzę. Tyle mojego czasu co obie śpią 😭. A i te zdalne doprowadzają mnie do szalu.

• Kinga2020 Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2020, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate ale siemię lniane dziala jak Wiesiolek po owulacji niewskazany, tylko zamienić trzeba na olej najlepiej lniany.
    A to mój 19 dc.
    Ubrałam jednak dzisiaj ta choinke z corka...Ale nie do końca...nie dałam rady bo mnie jajniki napierniczaja ze aż sie w glowie kreci. Mogę wziasc nospe forte? Czy cos innego? No nie dam rady funkcjonować...ból jak w okres😥

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2020, 20:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2020, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga wlasnie że nie. Miedzy wiesiolkiem a siemieniem lnianym jest taka roznica ze siemię można caly cykl bo nie powoduje mikro skurczy jsk wiesiolek.

• Mysza123 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2020, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ☺️ Troche sie zbieralam zeby sie odezwac, bo w sumie nie wiedzialam co napisac.

U nas jakos leci, powoli ogarniam nowa rzeczywistosc. Jest ciezko bo mam ogrom obowiazkow, mnostwo problemow, codzinnie siedze i placze ze nie podolam, ale nie daje sie. Walcze dzielnie. Caly czas mam nadzieje ze w koncu wyjdzie slonce. Jest koniec roku, mam goracy czas w pracy, nie wiem jak to bedzie ale wiem ze daje z siebie wszystko zeby bylo jak najlepiej. Nie uda sie to trudno, ale robie co moge.
    Przez to wszystko bardzo sie z mezem zblizylismy. Nie wiem jak to nazwac ale poczulam ze to odpowiedni czlowiek na odpowiednim miejscu 🙂. Dal mi tyle wsparcia, zrozumienia, dzielnie znosil moje spadki nastroju i lezenie na kanapie bezczynnie. Potrzebowalam tego a on robil wszystko za mnie. Moze to takie male sprawy ale dla mnie wiele znacza. Jest moim mezem i dobrym kumplem 🙂Rodzina to jednak rodzina.
    Jak tylko bede w stanie, ogarne pewne sprawy to wracamy do staran ☺️
    Mamy juz choinke, stoi panna zielona, corka bardzo na nia czekala. Ogolnie bardzo czeka na swieta, ja tak srednio, ale ona jest dzieckiem i dziecinstwo musi miec idealne ❤️
    Przepraszam ze nie odniose sie do kazdej z Was ale nie jestm w stanie po takim czasie.
    Jedyne co powiem to Nadzieja, trzymaj sie. Jeszcze bedzie pieknie, daj sobie czas, odpocznij i glowa do gory 💫. Marzena sie spelniaja 💫

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2020, 20:44

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2020, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga możesz nospę forte😉
    Iza może po feriach te dzieci z klas 1-3 wrócą do szkół to będziesz miała trochę łatwiej

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    29.09.2020 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2020, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak u was to wyglada ale nasze zdalne to porazka. Nie kazdy dzien jest taki sam, najgorsze sa środy i czwartki. Lekcje zaczynaja się o 8 (moja wstaje 7.45), maja do ok.10 edukacje wczesnoszkolna, potem jak te kolki czekają do 10.50 na wf ktorego niejednokrotnie nie ma tylko ja musze wejsc na e-dziennik zeby wlaczyc link z ćwiczeniami na yt (linknie zawsze chce sie otworzyć a corka nie chce ćwiczyć sama) a potem znów czekają do 11.50 na 20min. angielskiego. Międzyczasie dzieci czatuja ze soba wypisujac glupoty, moja podczas lekcji kilka razy odchodzi od biurka i musze jej pilnowac a dzis np.koraliki pyssla sobie ukladala 🤦‍♀️. Do tego z Ola nie moge wejsc do jej pokoju bo jest krzyk i nie moge nigdzie wyjsc np.na spacer bo jak nie przypilnuje to ona gotowa jest nie wejsc na spotkanie.
    U was tez tak jest?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2020, 22:01

• Wiera Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2020, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśkowa pocieszyłaś mnie, dziękuję :)

Kinga ananasa nie praktykowałam, a magnez biorę już dłuższy czas. Siemię lniane piłam przed owu na śluz, po owu już nie, ale tylko dlatego, że ogólnie za nim nie przepadam;)

aLunia wypad to fryzjera to nie byle gratka 😃 ale znajomy z córką trochę przegiął 🙄

Iza koleżanka moja też narzeka na zdalne, ja dziękuję losowi, że moje dziecko jeszcze w przedszkolu 😆

Mysza sił na końcówkę roku, a następny niech wynagrodzi Ci te wszystkie ciężkie chwile. 😘

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2020, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza u nas jest spokojnie na zdalnym nauczaniu, nie wychodze z domu tylko siedzę w drugim pokoju z młodszym bo przeszkadza, ale czasem mnie korci żeby posłuchać to nie da się bo jest krzyk małego i trzeba wyjść. Mój to raczej z tych pilnych bo raczej siedzi i słucha. Pani nie pozwala pisać na czacie. Początki były trudne bo syn chciał żebym przy nim siedziała był trochę przestraszony ale teraz już mnie sam wygania. Nie mamy w-f u czasem Pani każe odejsc od biurka i daje jakieś ćwiczenia na rozruszanie. Generalnie jestem nawet pozytywnie zaskoczona ile zrobili, nawet jakieś plastyczne prace. Jutro maja warsztaty z Panią, dostali pudełko świątecznych gadżetów. Ale slysze od znajomych różne rzeczy, ze przyłapali syna na graniu itd

Mysza miło ze się odezwalas. Nowy rok będzie dla Was na pewno szczesliwy ❤️

Za wszystkie staraczki ogromne kciuki ✊✊✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2020, 23:46

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 03:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza cieszę się, że się odezwałaś. Trzymam kciuki, żebyś ze wszystkim dała sobie radę, to piękne, że masz tak ogromne wsparcie ze strony męża. Trzymaj się 😘

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    29.09.2020 ♥️
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję wam tego zdalnego. Mój chodzi do szkoły ale do oddziału zerowki więc cała szkoła jego. Ja jestem zalatana. Rano do szkoły zaprowadzić. Ma 2 razy w tyg teakwondo, matematykę raz. Z młoda 2 razy w tyg na ćwiczenia... nie wiem jak.ja do roboty wrócę A ćwiczenia do końca lutego mam rozpisane A ja 1 lutego wracam. Lekarz powiedział że dopiero może na wiosnę skończymy rehabilitację. W sobotę zrobiliśmy małe urodzinki młodej mimo że roczek kończy 18 grudnia ale mąż miał wolne akurat :) Jak ten czas szybko leci.
    Ostatnio robiłam porządek w ubraniach gabi bo oddaje siostrze przyajciolki bo rodzi w marcu i mój mąż do mnie czy wszytsko oddaje. Ja mówię że tak A on A może się przyda jeszcze :D to mu mówię A jak będzie chłopak to pokupujemy nowe :D

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
‹‹ 2378 2379 2380 2381 2382 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ