Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewi hehe 😁 i słusznie z tymi ciuszkami 😁
A jak idzie Wam ta rehabilitacja?
Ja dzisiaj ledwo wstałam, żeby przyszykować synka do przedszkola, mąż kończył nockę o 7 to go odwiózł, ja spać nie mogłam coś, wczoraj musiałam iść po małego na trening piłki i dziś tak mnie biodra bolą! Chyba niezwyczajne do chodzenia🙊
Hekate jak tam sytuacja?
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualnyChcialam wiedziec czy tylko u mnie te zdalne tak wygladaja. Widze ze roznie. To tez zalezy od dziecka. Moja jeszcze co 2 tyg.ma spotkanie w szkole i ida z programem do przodu. I tyle tyg. dalam rade to mam nadzieje ze juz ten ostatni tez, no chyba ze ktos sie rozmysli i znow dzieci zamknie w domach.
Ewi juz dzisiaj sto latek dla Gabrysi 🎉🎈🎂🎉
U mnie mąż sie smieje ze w ciąży jestem bo mnie czasami muli i jak ja uwielbiam jajka tak teraz mi nie smakuja. Pogonilam go za to wczoraj. -
Iza a jest szansa na ciążę? 😁😝
Nie znasz dnia i godziny 😂
Moim zdaniem po feriach powinni przynajmniej tym najmłodszym dzieciom do szkół wrócić, im uważam jest najciężej uczyć się zdalnie.
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
Hej
Mysza ❤️❤️
Ewi mój też ost coś przebąknął o 3 🤨😳 nie wiem czy to były żarty czy co ..ja bym chciała ale wiem,że on na pewno nie 😅 więc to raczej był żart
Iza u mnie z synem ze zdalnym nie jest tak źle jak jest lekcja to ok uważa udziela się itp jak robią jakieś zadanie i on skończy wczesniej to go nakryłam,że układa wtedy klocki LEGO 🤦 a z pisaniem na czacie oj tak.. piszą głupoty wczoraj właśnie czytałam 🙈 ciągle z jakimiś koleżankami pisze 😳 juz nie wspomnę jak pani wcześniej ich załącza i mogą sobie wszyscy pogadać.. i się zaczyna pokazywanie co się ma co się dostało na mikołajki a to,że on ma kota i musi go pokazać albo,że koc ma nowy i też musi pokazać itp eh 😓Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2020, 08:52
-
nick nieaktualny
-
Mysza jesteś turbo silna💪 wierzę że Nowy Rok wynagrodzi Ci wszystko!
Iza masakra z tymi zdalnymi, my dopiero żłobek ale jak siedziała w domu podczas lock-downu i do tego byłam w ciąży to było ciężko... Tak mi się nasunelo - czytałaś książkę "jak mówić żeby dzieci nas sluchaly"? Ja dopiero zaczęłam (mam jak mówić żeby maluchy nas sluchaly) i powiem Ci że to co przeczytałam zaczęłam od poniedziałku stosowac to zadzialalo. Trzeba czasem wyjść ze swojego schematu zachowań i to jest trudne ale da się uniknąć dzikiej awantury. Z drzemkami Oli nie pomogę, Zosia też już nie śpi w dzień i wieczorem też wcale nie idzie wcześniej spać. Tylko że ja właśnie lubię zorganizowany dzień (stale godziny) a mój mąż to nie bardzo się tego pilnuje i jak jestem z Hanią to ciężko mi egzekwować, najczęściej kończy się na poganianiu męża żeby np wykąpal starszą, zrobił jej kolację, umyl zeby itd. Ale mam nadzieję że jak Hania trochę podrosnie to wprowadzimy jakiś lad. Tak jak dziewczyny pisaly, dzieci lubią i potrzebują takiego schematu.
Ewi no, no.... To zostaje tylko brać się do roboty 😀
Mother mi też dokuczaly bóle bioder i miednicy, może już te wszystkie więzadła się rozciągają albo kosci rozchodzą... W końcu to już prawie połowa!
Adele to normalne że dzieci chcą się pochwalić co mają, to ich życie a szkoła (w normalnym wydaniu) to nie tylko nauka tylko właśnie życie towarzyskieściskam kciuki żeby po feriach ruszyly normalne zajęcia.
4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
mother84 wrote:
Hekate jak tam sytuacja?
Bez zmian.
@ brak
dół brzucha ciągne, cycki bolą i urosły wieczorem wczoraj miałam lekką zgagę 😜
Jestem okropnie rozdrazniona od wczoraj....
mother - w końcu to juz 17 tydzień, o masz prawo być zmęczona 😉
Mysza - trzymam kciuki, żebyś ze wszystkim dała sobie radę 🤗
Wsparcie męża jest bezcenne.
Moj licealista na zdalnym odnajduje się świetnie.
Jest samowystarczalny, wiec się nie wypowaidam.
Wczoraj zaczęłam formalności z bankiem w kwestii kolejnego kredytu - masakra😬„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️ -
U nas na tym zdalnym na początku były problemy z połączeniem, zdarzały się takie dni ze w kółko wyrzucało. Teraz jest lepiej, ale często slysze mamo kiedy koniec, jestem zmęczony 🙂 Iza gorzej u nas z praca domowa szczególnie pisanie literek..
-
Hekate oj tak formalności przy kredytach wrrr aż mi się słabo robi 😅 rok temu się z tym męczyliśmy. Zamienialiśmy kredyt na inny bank i dobieralismy kasę
Ignas od wczoraj umie robić brawo i jest tak podekscytowany,że co chwilę bije i się cieszy ☺️😅 nawet dziś w nocy jak się obudzi to klaskal 🙈
W ogóle za tydzień praktycznie wigilia 😳😳 muszę się zacząć ogarniać w końcu .. dziś pierniki pieczemyWiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2020, 09:41
-
Adele hahaha musiało to wyglądać przezabawnie jak się w nocy obudził i klaskał 😂😍
Hekate cały czas kciuki zaciśnięte ✊✊no i powodzenia z kredytem ☺️
Jeeeeny dziewczyny to jest przerażające, że niedługo połowa 😳 to tak leci, ja miałam tyle planów na czas kiedy siedzę w domu na L4, a nic nie zrobiłam 🙊 w dużej mierze ogranicza mnie to, że mam się więcej oszczędzać, ale za takie coś jak wywołanie zdjęć synka od roku w górę to mogłabym się zabrać 🤦
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
mother84 wrote:Ewi hehe 😁 i słusznie z tymi ciuszkami 😁
A jak idzie Wam ta rehabilitacja?
Ja dzisiaj ledwo wstałam, żeby przyszykować synka do przedszkola, mąż kończył nockę o 7 to go odwiózł, ja spać nie mogłam coś, wczoraj musiałam iść po małego na trening piłki i dziś tak mnie biodra bolą! Chyba niezwyczajne do chodzenia🙊
Hekate jak tam sytuacja?To mały diabeł. Chodzi już ale źle stawia stopy i dlatego się tejpujemy i na ćwiczeniach pokazuje jej jak dobrze stawiac stopy ale to mały uparciuch i po swojemu. Taki był mały wcześniak A nosi już ubranka 86
mother84 lubi tę wiadomość
-
Ewi śliczna księżniczka 😍😍😍
Ewi28 lubi tę wiadomość
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Calanthe współczuję, oby tylko nic więcej się nie rozwinęło. Też zawsze denerwuje mnie bezmyślność ludzi w tej sprawie, dostaję wewnętrznego nerwa jak ktoś przyjeżdża z chorym dzieckiem. Do nas nawet kiedyś z biegunką, która później okazała się jelitowką przyjechali ✌️odpowiedzialny człowiek powie, że jest katar i pyta jak druga strona to widzi, albo jak coś poważniejszego to nie przyjeżdża po prostu wcale. Do niemowlaka to wiadomo, nawet z katarem bym nie pojechała.
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Ewi - mała do zacałowania 😍 😍 😍
calanthe - to szczyt nieodpowiedzialności 😤
Oby nic więcej się nie rozwinęło✊„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️ -
Ewi jak dziewczynka duza juz. A jak masz zorganizowana opieke nad nia.
Jestem zdziwona maz dzis do mnie pisze ze jest zdeterminowany jeszcze bardziej niz przed a by bylo i tak w owu. A powiedzcie kiedy zaczne sie oczyszczac od wczoraj nie biore tabletek a brzuch w ogile nie boli 🤷♀️ a odnosnie diety to co wyeliminowac jem ciemne pieczywo, bez slodyczy, slodkich napoi, pic duzo wody, makarony tez jemy ciemne co z takich najwazniejszych rzeczy.
Miskowa to dobrze ze odstawilam?
Hekate aby byl mily prezent.
Wiera juz lepiej sie masz?
Mother przewaznie plany a rzeczywostosc jest inna.
Na temat zdalej jic nie naisze moja do przedszkola chodzi.Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
Nadzieja chyba beta musi bardzo spaść. Ja rok temu w grudniu 27.12 miałam betę 53, potem 30.12 beta 15, odstawiłam wtedy dupka i 2 stycznia przyszła @. 31.12 i 01.01 miałam już delikatne plamienie. Ty miałaś już wyższe wartości, ale też już masz odstawionego dupka to nie wiem jak szybko ta beta będzie u Ciebie spadać.
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️