Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyEwi28 wrote:Fajne daty macie. Szkoda że z dzień syn się nie wstrzymal A było by fajnie. Moja waży niecałe 11 kg
Widac ze duza. Moja wazy 8,5kg. Czy ja cos źle ją karmie ze nie przybiera jak wasze dzieci? Pediatra ocenila ze na roczek bedzie miała 9kg i niestety nie udało się. -
Nobis tak jak napisałaś wszystko sie zgadza, ta dieta na IO jest bardzo trudna do zrealizowania. Mysle ze nawet trudniejsza niz te diety cud na odchudzanie. Wszystko z niskim indeksem glikemicznym... np surowa marchewka ma bardzo niski ig,ale juz po ugotowaniu bardzo wysoki. Jeśli zdarzy się ze będziemy jeść bialy makaron lub ziemniaki ,najlepiej jakby przelezaly noc w lodowce ,wtedy wszystko traci na wartości ig.
Mam problem co gotowac dziecku. Na profilu lekarze dla przedszkolaków proponują diete ketogeniczna...Ale to raczej nie dla nas. -
Adele27 wrote:Adelax to prawie prezent na urodziny dostalas ❤️
Oj tak, obstawialiśmy ze się urodzi 26.12 bo termin miałam na 27.12 ale nie zaczekał 😄
Iza nie wiem jak córeczka Ewi ale mój cały czas je, chodzi tylko za nami i chce jesc jak marudzi damy jesc to wesoły masakra 🙈 brzuszek już ma spory🤭 nie przejmuj się Twoja jest po prostu drobniejsza
Nadzieja zdolniacha z Ciebie
Jagoda zamawiaj szybko prezenty. Ja już wszystko mam ostatni zamówiłam wczoraj bo siostra dla syna nie mogła się zdecydować. Ja wszystko przez neta 👍 -
Jagoda najlepiej przez neta, nie ma co latać teraz nawet po sklepach.
Nadzieja piękne ozdoby.
Kinga choinka super.
Jak ją uwielbiam ten klimat.
Iza moj ma na bank już więcej niż 9 kg ale twk często je, ze mnie to przeraża. Wiki waży ponad 11, on za chwilę będzie większy od niej 🤣 także się nie przejmuj bedzie drobniutka❤
Szymek dostał dzisiaj dynie, tak mu smakowała. Mam nadzieję, ze stałe posiłki trochę mnie odciąża od KP. Bo leże w łóżku i zastanawiam się czy zasypiac...
Kiedyś widziałam jakąś apke z produktami z niskim IG.
Adelax cudnie tak razem świętować ❤
Wiera jeszcze będzie pięknie, zobaczysz😘
A teraz rob wszystko dla swojej przyjemności.
Nobis a mamą ma już wyniki? Czy to jutro robi? 🤔
Dzięki dziewczyny za wypowiedzi odnośnie 3❤ -
Dzieki dziewczyny. Z tym że u mnie problem i nie mam pomysłu co teściowej i męża siostrze
no nic muszę coś na szybko.wymyslić i pozamawiać bo nie dojdzie
Kurcze a mój syn nie chce za bardzo jeść i waży tylko 12kgogólnie nie wygląda na chidego więc chyba nie jest źle
-
Nasz to je tyle, że szok, od małego jest takim małym odkurzaczem 😂 co lepsze to wcale po nim nie widać
Iza nie martw się, nie ma co porównywać wagi dwójki dzieci, ważne, żeby Twoja trzymała się zawsze tych centyli co zwykle 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2020, 06:43
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualnyMoja Ola to troche wybredna jest. Mleko nie za bardzo, serki/jogurty nie, najlepiej wedlinke i kielbaske 😲, inne suche- sam nalesnik, sam makaron, sucha bulka, jak dam z czyms to nie zje, nadal lubi moje zupki te bez soli po czym dojada z mojego talerza. No i moglaby 5 razy dziennie jesc jablka/gruszki. Ale ostatnio tez brzusia dostala, tak to nie widac ale jak rozbiore do kapieli to taki okraglutki.
Mialam wstac o 6 cos porobic bo przy Oli sie nie da i tak mi się nie chce, tylko budzik przestawiam.
Tez wszystko zamawialam przez neta. Wyobrazacie sobie ze ja od ponad 3 tyg.nigdzie nie bylam? Siedzę w domu. I nic dziwnego ze dola lapie. Nasz samochód od prawie 3 tyg. zepsuty, w poniedzialek pogonilam męża to w koncu go zaprowadził do mechanika ale na święta nie zrobią, ja samochodu tesciow nie ruszam. I jak ta kura na jajach. -
Iza34 wrote:Widac ze duza. Moja wazy 8,5kg. Czy ja cos źle ją karmie ze nie przybiera jak wasze dzieci? Pediatra ocenila ze na roczek bedzie miała 9kg i niestety nie udało się.
Mój syn znowu będzie z tych drobnych mimo że jak miał 6 m-cy ważył prawie 11 kgA teraz tylko 20 i 122 cm wzrostu. Po matce chudy A po rodzinie męża niższy. A mógłby i być wyższy jak to chlop. Pewnie Gabryska będzie mutant jak ja . Wielka...ani buta na obcasie ani nic.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2020, 07:03
-
nick nieaktualnyJa nie pamietam jak starsza rosla ale dosc szybko bo szybko dogonila rowiesnikow z tych 2 kg urodzeniowych. A teraz - masakra, jedzenie jej ograniczamy bo tyje, nie chce sie ruszac i uwielbia słodkie. Ona jest juz duza i widzi co sie dzieje, mąż tez otyly i mowi jej ze to przez to ze bardzo duzo jadl slodkiego a jak w tv jest reklama vectry to jej pytam czy chce wygladac jak ta dziewczynka. Ja z otylych sie nie śmieje ale mamy jeszcze czas zeby to u corki zatrzymac. Ja jak po 3 mies.siedzenia w domu zobaczylam syna kuzynki to taka byla moja reakcja 😲😲😲, tak bardzo utyl. I powiedzialam ze zrobie wszystko zeby moja taka nie byla. Ona nigdy nie bedzie patyk, jest z tych z grubszej kosci ale nadmiar tluszczu jej niepotrzebny. I nie ma co mowic ze wyrosnie. Brat męża ma syna, tez byl antalek, pilnowali, dieta, czasem az do przesady, nawet na jakis czas przestali tu przyjezdzac bo tesciowie zawsze ich zakazy wysmiewali i lamali, pozniej podrosl, sam się pilnowal i przystojny chlopak z niego. A jego 14 letnia siostra niewuele wiecej waży niz moha 8-latka.
-
Witam się w 30dc😘 - z dolegliwości doszła mi lekka zgaga 🤪
Nadzieja - jesteś mistrzyni 👏
Iza - możemy podać sobie dłonie - też jeszcze nic nie mam 🤝
Wiera - piękny czas nadejdzie, wierzę, że to, co jest nam przeznaczone czeka gdzies za rogiem 🤗
Wczoraj byłam wkurwiona na maksa, bez specjalnego powodu, dzisiaj z kolei banan na twarz, też bez powodu 😂„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️ -
Hekate to ogromne kciuki ✊✊
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Hekate a kiedy tstujesz 😁 juz ladnie u Ciebie.Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
Hekate to kciuki, właśnie testuj i nam tu wrzucaj dwie kreseczki do podziwiania 😏..
A ja zamówiłam dziś rano z allegro prezent awaryjny dla synka, bo zamówienie z empiku z 30 LISTOPADA wczoraj miało nadal status naszykowane do wysyłki. Dzwoniłam tam już dwa czy trzy razy, bo przez dwa tygodnie było w ogóle jako "kompletowane". Mój pech jak zwykle w formie. Ciekawe czy dojdzie coś przed świętami 🤔 Najwyżej będzie miał prezent później, jakoś się Mikołaja wytłumaczyWiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2020, 10:01
-
Boje się tego testowania....pewnie w weekend...
a potem, jeśli nadal nie przyjdzie @, to w tygodniu przedświątecznym( 23.12.2020) zrobię betę
Zastanawiam się cały czas, czy to nie jest efekt brania tego duphastonu...?
Ostatnią z 10 tbl wzięłam 11.12, czyli tydzień temu....
Jakby miało przedłużyć cykl, to już chyba i tak powinno się coś zadziać?„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️ -
Hekate trzymam kciuki ❤️✊✊✊ oby to było to co myślimy 😁
Dziewczyny bardzo ładne ozdoby, stroiki i choinka 🌲
Ja też uwielbiam ten klimat ☺️
Teraz to faktycznie ost dzwonek na zakupy przez internet dziś się zamówi jutro mos wyślą to powinno dojść gorzej jak w pn wyślą -
To moja corka ma ponad 4 lata a wazy raptem 15 kg. Szczuplutka jest od urodzenia, ale nie wyglada na zaglodzona, ladna ma budowe 🙂.
U nas w tym roku bieda z prezentami. Maz wymyslil sobie taki prezent ze nigdzie go nie ma, wykupiony, tak wiec dam mu kase i potem niech sobie sam poluje na spokojnie 🤣. Aby co to dla dzieci mamy bo o tym juz wczesniej pomyslalam.
Brakuje mi dla taty, nie wiem co mu kupic bo to jest czlowiek ktory ma doslownie wszystko. 🤷♀️
A ja chyba nie dostene nic bo, kazdy kto mnie pytal co chce to mowilam ze "swiety spokoj " a tego dostac nie moge. Nic innego materialnego mnie juz nie jest w stanie ucieszyc.
Nie mowie nawet o przedswiatecznych porzadkach bo bede je robic w weeekend dopiero i mam nadzieje ze jakos to ogarne.
Hekate a nie chcesz zrobic testu teraz ? Ile dni masz cykle ? Moze juz by cos wyszlo ?
Zbieram sie zaraz do pracy, tak mi sie nie chce. Brakuje typowo zimowej pogody, lekkiego mrozu, odrobiny sniegu chociaz ... tak to tylko mnie glowa przez pol dnia boli 🤣 -
Calanthe tak dzwoniłam na infolinię już kilka razy
Teraz wreszcie zmieniło status na wysłane.. Ale jakbym nie wchodziła na konto klienta regularnie od zeszłego tygodnia to bym mogła sobie czekać do przyszłego roku zapewne 😤 A koleżanka zamówiła tydzień temu coś z empiku i już przysłali. W razie co będzie miał prezent od babci, cioci, zupełnie bez niczego nie zostanie
Będzie na Dzień Dziecka już jak znalazł 😁
Rany, faktycznie mam @ stulecia, od dwóch dni leci ze mnie jak szalone... Dziś nawet gorzej niż wczoraj. Może po tym Acardzie co brałam, rozrzedzilo się i oczyszcza teraz do warstw chyba kilkuletnich..😣