Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Hekate42 wrote:To mi dałaś do myślenia... a już zaczynałam wierzyć..
I zaszłaś wtedy Adelax, jak Ci się spóźniał okres tydzień ?
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Czekam więc. Nie napiszę, że spokojnie, ale staram się nie nakręcać, choć gdzieś podświadomie ...
Gdybym była pewna, że to już to, to mogłabym nawet wskazać ❤️, podczas którego zaszłam 😎😜
Miłego wieczoru Dziewczyny🤗„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️ -
nick nieaktualnyDziewczyny takie pytanko. Bratowa jest w ciąży, wg.mnie cos ok 30tydz. I byla u lekarza i lekarz kazal brac wiecej magnezu i zrobic jakieś badania bo to co ona myślała ze to ruchy dziecka to są skurcze. Idzie to pomylic, pomylic ruchy ze skurczami, nawet tymi przygotowujacymi HB? Pytam bo pomimo 2 ciąż ja zadnych skurczy nie mialam, ani HB ani porodowych. Dodam ze bratowa juz rodzila sn.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2020, 21:51
-
Iza ja miałam te skurcze przepowiadające już od 6mca dość bolesne ale z ruchami dziecka nie da się ich pomylić. Mi po prostu twardniał brzuch na moment i puszczal mój lekarz nic na to nie dawał mówił,że to normalne. Z kolei w pierwszej ciąży miałam to samo i wylądowałam z tym na patologii ciąży 🤦 bo gin oczywiscie inny niż teraz do którego chodziłam się przestraszył i mnie wysłał zupełnie bez sensu.. wtedy brałam magnez i no spe ale było w sumie tak samo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2020, 22:18
Iza34 lubi tę wiadomość
-
Zrobiłam test i nie uwierzycie - trafiłam na WADLIWY egzemplarz - nie było nawet kreski testowej - BEZWZGLĘDNA biel 😂
To się nie dzieje - ja pierdolę 😂
Tylko mi się mogło coś takiego wydarzyć....„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
Ehhe hekate to jest miec szczecie.
Jutro zrobisz. A jak sie czujesz?Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
nadzieja_86 wrote:Ehhe hekate to jest miec szczecie.
Jutro zrobisz. A jak sie czujesz?
Zrobię w niedzielę.
Musze kupić inny - te były z allegro - kupiłam 7 😂 🤣 😂„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
Hekate jeeeeny ciśnienie mi podniosłaś z rana. Jak czytam na forum "zrobiłam test" to zaraz oczy mi z orbit wychodzą 😂 to powtórz w ndz 😉✊✊
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
Hekate no kurcze ...ale psikusa ci dzis los sprawil🤪
Chyba test chcial powiedziec nie rób mnie dziś tylko w niedziele, a baba robi , to test mowi..to ja ci teraz pokaże jak żeś niecierpliwa 🤪
A tak serio ...liczyłam na cos pozytywnego z rana...niewiem czemu dzis obudzilam sie z przeświadczeniem ze nic się nie udało w tym cyklu , potem stwierdzilam ze cycki zaczely mnie boleć, a moze to torbiele w nich, zmierzyłam temp 36,8...no powinna byc chociaz 37...I znowu sobie wbijam ze nic z tego.
Hekate...a teraz tak sobie myślę jak ty to zrobisz. Zajdziesz teraz w ciaze z nowym partnerem ,a mieszkasz jeszcze z byłym mężem, sprawa rozwodowa za rok. To jak dziecko sie urodzi bedziesz mieszkała nadal z byłym mężem, a z dzieckiem bedziesz jeździła do jego ojca ,czy on zamieszka z wami ? I co na to twój byly maz ? Nie bedzie ci bardziej dokuczal jak będziesz w ciazy ,albo po urodzeniu dziecka nie będziesz miała spokoju Bo on caly czas bedzie blisko was. Strasznie to pogmatfane -
Hekate to czekamy do niedzieli.
A ja dzis tak zle sie czuje jakbym chora mialabyc bez sil wszystko boli a najgorzej brzuch i plecy tyle z tego ze juz zaczelam plamic na brazowo niech juz sie zacznie nowy cykl a te pierwsze dni beda najgorsze to chvoiqz przez weeknd bede w domu.
Gin mowila ze ostawic wszystko i zrobimy badania na IO i tsh. Dziewczyny to zleci mi w styczniu i za nim cos bedzie luty. Ja biore metformine od jutra i inofem i staram sie trzymac diety to tez wazne przy tsh i bedzie dobrze. Nie chcem czasu marnowac jak to wszystko oczywiste pomoglo mi tylko po owu od razu proga biore. I badam jak cos bedzie tshJuz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
Jeju ale napisalyscie! Przeczytałam ale odpisać nie dam rady...
Hekate no to trzeba mieć "szczęście" w takim razie kolejny musi być z dwoma kreskamija ciągle ściskam kciuki!
Alunia co do dzieciaczków to chciałam Ci napisać to samo co Mother... Najlepiej niech każdy zajmie się swoim życiem. Trójka to wielkie wyzwanie ale i wielkie szczęście. Teraz przy Hani myślę sobie, że gdybym była młodsza to pomyslalabym i o trzecim
Ja spijam kawkę i polykam bułeczki cynamonowe które wczoraj upieklam. My już prawie wszystkie prezenty ogarnelismy. Oczywiście wszystko przez neta. To naprawdę wygoda ale w przyszłym roku zabiorę się za to wcześniej bo serio ceny z tygodnia na tydzień co raz wyższe. Zostali tylko bratankowie męża... Z nimi zawsze jest problem bo nie dość że mają wszystko to jeszcze satysfakcjonuja ich prezenty takie yyy wiecie kosztowne np zegarek za 2 tys.... No nic, jak co roku coś wymyślimy ale to już stacjonarnie. Ozdób jeszcze nie mam, zabierzemy się w weekend bi my z tych co choinkę ubierają w wigilię
4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Nadzieja super że masz plan ale daj sobie też trochę czasu, to dużo hormonów i emocji na raz... Niech już @ przyjdzie, odpocznij trochę w święta i potem do dzieła
Kinga tempka nie musi być w ciąży powyżej 37, ja nigdy nie miałam. Ma być 0,2 powyżej twojej podstawowej i wystarczy4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Hekate to trzeba było siknac na drugi z tych co kupiłaś zobaczyć czy będzie tak samo 😅 sikaj jutro 😁 u mnie test w 28dc to był termin @ wyszedł wieczorem po 18 robiłam 🙈
-
Kinga, biorę kredyt, żeby spłacić męża i po spłacie ma się wyprowadzić.
Partner, kupił teraz poza tym mieszkanie blisko mnie 😉
Plan mamy - spokojnie 😂
nadzieja - trzymaj się Kochana 🤗
Adele - nie sikam aż do niedzieli - chrzanię to 😜
A na poważnie - boję się, że to opóżnienie, to działanie dupka...😒
Nigdy nie miałam dłuższego cyklu niż 29 dni....ale też nigdy nie brałam duphastonu....
„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
nick nieaktualnyHekate ale los.
Ja dzis w buntowniczym nastawieniu. Cos mnie wczoraj trafilo jak ogłosili tą kwarantanne. A dołożyła tesciowa jak wpie...się bez pytania do mojej zamrazarki (ma do dyspozycji 13 duzych półek w 2 lodówkach i 1 duza zamrazarke i jeszcze jej malo), do tego Ola dobrala sie do mojej szafy i wywala a jak jej zabraniam to ryk. I głowa mnie boli. -
Hekate no zobaczymy co z tego będzie 😁 mi dupek nie wydłużał cykli, zwykle dostawałam @ w dzień czy góra trzy po jego odstawieniu, tak jak normalnie w cyklu bez dupka 😉
Nadzieja oby @ szybko przyszła, najlepiej jeszcze przed świętami. Potem zaciskam kciuki ✊✊
Kinga ważne by tak jak Miśkowa pisze, tempka była powyżej wyznaczonej linii podstawowej, nie musisz mieć temperatury 37, może być mniej. Zależy jak masz zwykle w cyklach.
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Adele27 wrote:To do kiedy się bierze tego dupka ? Ja brałam luteinę po owulacji przez 10 dni i po nich odstawialam. Po 2-3 dniach przychodziła @ z dupkiem nie jest podobnie ?
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️