Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Hekate trzymam kciuki zeby te objawy okazały się kropkiem😊 hmm 30 dc masz teraz ...moze juz by cos wyszlo? A cycuchy cie bola?
Ja mam ostatnio problem z zasypianiem,a jak już sie uda to sie śnią koszmary😥 bardzo realistyczne. Budzę się zdyszana i myślę o czyms pozytywnym zeby zapomnieć,,ale jak znowu zasypiam to kontynuacja koszmaru jak w filmie. Ostatnio ze tesciowa umarla , albo ze złodzieje przyszli do domu i uciekalam z corka i schowałam sie za garażem. A dziś w nocy ze wyszlam przed dom i dach byl spalony do połowy, komin rozwalony. Potem fundamenty i ze dom caly sie zapadal pod ziemie . Obudzilam sie i sprawdzalam czy to sen czy prawda😥 -
Wiera po acardzie @ może być bardziej obfita i dłuższa. A na czas @ większość lekarzy każe odstawiać acard. Stąd Twój potop pewnie.
Mysza mnie też boli głowa od kilku dni, w taką pogodę naprawdę jest mi ciężko. Chociaż słońce, żeby wyszło, a ja nie pamiętam kiedy u nas było słonecznie i kiedy nie paliłam światła w ciągu dnia.
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Kinga, oj bolą, bolą...
Tak, jak napisałam - boje się tego testowania...
A propos Twoich koszmarów - a nie przejadasz się przypadkiem na noc? 😉
Mi zostały jeszcze prezenty dla dzieciaków z rodziny partnera - jeden 9 miesięcy, a drugi 2 lata i 9 miesięcy.
Na zamawianie już za późno, więc wie, że musze ogarnąć w weekend.
„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️ -
Hekate 😊 nie przejadam sie na noc , wczoraj 4 mandarynki. Zupę na obiad wczoraj zrobilam i wcale jej nie jadłam...coś mi sie pokrecilo i wolałam sobie zrobic płatki owsiane z orzeszkami...A mandarynki to nałogowo ostatnio,jak narkoman . Jak juz sie kończą to mam nerwy ze mi nie starczy do wieczora i lecę kupic zapas.
Po co szukałam w senniku o tych snach co znaczą...już sobie do głowy wbiłam ze to moze zapowiedź tego ze nie będę w ciazy i nic mi się nie uda i ktos mi zle życzy. -
Ewi to jak u mojej koleżanki, jej córka taka wysoką po matce i jak wysyła zdjęcia to normalnie jak żyrafa wśród dzieci a syn najmniejszy. Ale chłopcy mogą jeszcze wybić 😉
Iza to w weekend koniecznie gdzieś wyskocz. Może też do pepco? 😁🤣
Wiera jaaa ale dali ciała tyle czasu no przesąda. Ją zamawialam w zeszłym tygodniu i dziś dostaje, a jedno wczoraj właśnie z Empiku mam nadzieję że dojdzie.
Dziewczyny a jakieś kosmetyki? Kremy do rąk dla płci damskiej a faceci nie wiem jakiś perfum? 😉
Ją dla mamy i teściów perfumy kupiłam. Dla siostry taka deske drewniana okrecana z ikei za 25zl bo sobie nie robimy prezentów a pozycza ode mnie to się ucieszy.
Hekate niech moc beszie z tobą ✊
Calanthe a jak Twoja starsza córka w stosunku do młodszej?
Moja starsza ma dziaiaj wigilię w przedszkolu i występ. Ubralam jej czerwoną sukienkę i ona mowa, ze wygląda jak piosenkarka😂❤
-
nick nieaktualnyAlunia nie usmiecha mi sie dmuchac 25km do pepco 😂. Ale przyznam sie wam ze tak biedni jak teraz to tylko byliśmy zaraz po slubie. Jak mąż oplaci swiatlo (a bedzie z 5-6tys. z bunynkow gosp.) to będziemy miec debet na koncie. Te naprawy nas wykonczyly. A wczoraj jak mąż przyszedl wściekły do domu to juz wiedzialam ze znow cos- znow i to pozyczone. Ja nie wiem co za rok. Wiec troche musimy pasa zacisnac z wydatkami.
Hekate ja bym nie wytrzymala i robila juz test.
A, jakbym znalazla to bym tesciowej kupila papier toaletowy ze szkla. Jak to mówią "szklem d...podcierac". Jej skapstwo mnie przeraza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2020, 13:33
-
AdelaX wrote:
Hekate ogromne kciuki,ja po duphastonie tez tak do 10 dni dostawałam @ Raz szybciej raz pozniej
No właśnie i dlatego nie testuję....
Boję się rozczarowania 😢
Iza - w 24dc był negatywny...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2020, 13:34
„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️ -
Mother odstawiłam przedwczoraj, ale działanie utrzymuje się dłużej, właśnie tak myślę, że po Acardzie. Z drugiej strony skąd się to bierze tyle tego, jakby na bieżąco szła produkcja 😎
Adelax a dobrze kojarzę, że teraz jak byłaś w ciąży ostatnio to Ci się @ spóźniała 2 dni i dziewczyny pisały rób test a Ty "nieee na pewno zaraz będzie @.."? 😁 Chyba że coś pokreciłam
-
nick nieaktualny
-
Wiera ja kiedys tez dlugo czekalam z empiku raz mi tak sie zdarzylo.
Hekate to czekamy lepiej milo byc zaskoczona.
Iza jak sie ma swoj biznes to tak jest wydatki tez duze nastepny rok miejmy nadzieje bedzie lepszy.
Alunia to Twoja to taka gwiazdeczka.
Zlapalam dystansu wczoraj bylo dobrze i z glowa podniesuina do gory a mnie dzis rozwala na lopatki caly czas 😪 chyba hormony tak buzuja.
A na dodtake corka wraca z przedzkola i mowo ze jej kolezanka ma mala siostre ule ma czekac jeszcze jak juz wszystko jest na nia a male i jej odda. I jak zyc tak mi jej przykro.
Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
aLunia ja meza bratu kupuje skarpetki w takie śmieszne wzory kaktusy,ananasy ,pizzę itp. Fajne są nawet teraz w Rossmanie z soxo . Mąż mowi zeby cos mu extra kupic jeszcze bo on urodziny ma 25grudnia i to 40stke. Ale nie mam pojęcia co ...może wy cos podpowiecie? Facet lubi rocka, gra na gitarach roznego typu i jest anty co modne i eleganckie.
Siostrze meza dobra kawe ziarnista do ekspresu ,jej mezowi standardowo ksiazke . Mojemu bratu zaslony bo sie wprowadzili niedawno do swojego mieszkania i kiedys bratowa mi pokazywała jakie jej sie podobaja.
Teściom fotoksiazke i amol🤪 reszty nie mam pomysłów. Może jakiś bon podarunkowy i sami sobie coś wybiorą.
Kurczę...co mnie podkusilo zeby sobie kupić bialy dywan. Corka go poplamila i zamiast poczekac do weekendu i kupic pianke na sucho zeby to wyczyścić to wsadzilam go do wanny i teraz sie mecz kobieto jak glupia. -
nick nieaktualny
-
Iza leżała na dywanie przed tv i malowała i wyszla poza kartke mazakami🤪
A pomyślałam o tym żeby tak zrobic jak ty piszesz ,jak go probowalam przekręcić juz namoczony ,taki ciężki sie zrobil🤪
Widzialyscie? Narodowa kwarantanna od 28grudnia do 18 stycznia. -
nick nieaktualny
-
Wiera wrote:Mother odstawiłam przedwczoraj, ale działanie utrzymuje się dłużej, właśnie tak myślę, że po Acardzie. Z drugiej strony skąd się to bierze tyle tego, jakby na bieżąco szła produkcja 😎
Adelax a dobrze kojarzę, że teraz jak byłaś w ciąży ostatnio to Ci się @ spóźniała 2 dni i dziewczyny pisały rób test a Ty "nieee na pewno zaraz będzie @.."? 😁 Chyba że coś pokreciłam
Wiera tak mi się tydzień okres spóźniał i Wy wszystkie ze już dawno byście zrobiły test itd a ja miałam w cały świat i mówię a jeszcze poczekam ☺️ -
Adelax nooooo pamiętam jak tak było z tym testem Twoim 😂😁
Hekate czasem to nawet chyba właśnie do 10 czy 14 dni po odstawieniu dupka @ przychodzi. Chociaż u mnie zwykle było to góra kilka dni. Cały czas trzymam kciuki ✊
Nadzieja ehhh będzie dobrze,zobaczysz, teraz to jeszcze wszystko takie świeże jest, masz prawo sobie popłakać czy mieć gorsze dni, czekasz w dodatku na tą @ itp. Wierzę, że wkrótce los się do Ciebie uśmiechnie 🤗
aLunia to niezła gwiazdka z Twojej córci 😁
Nasz jutro ma jasełka, ale występy bez rodziców z powodu pandemii. Szkoda, bo ostatni rok w przedszkolu, zresztą lubiłam zawsze te wszystkie przedszkolne imprezy, przedstawienia, wzruszam się zawsze bardzo ☺️ syn miał być narratorem, a dziś dowiedziałam się, że jeszcze dodatkowo będzie miał rolę króla, bo się rozchorował, więc na szybko robiłam koronę ✌️
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
mother84 wrote:Adelax nooooo pamiętam jak tak było z tym testem Twoim 😂😁
Hekate czasem to nawet chyba właśnie do 10 czy 14 dni po odstawieniu dupka @ przychodzi. Chociaż u mnie zwykle było to góra kilka dni.
I zaszłaś wtedy Adelax, jak Ci się spóźniał okres tydzień ?„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️