Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Mother z tymi zdjęciami to możemy sobie ✋przybic... Moje czekają już 2,5 roku🤦
Ewi ale ślicznotka 😍
Nadzieja super że macie wspólny front z mężem, to buduje jak on też chce i to okazuje (bo z tym drugim to różnie). Co do leków to właśnie jedni odstawiaja a drudzy każą brać chyba co najmniej do końca pierwszego trymestru. Ale że odstawilas nie musialo być przyczyną. Przedyskutuj to ze swoją ginka, jak ona to widzi.
Calanthe kurcze to przesada.... Jeszcze w dzisiejszych czasach. Oby kuracja pomogła.
Hekate kciuki zacisniete i za ciąże i za kredyt. My przerabialismy to w tym roku.4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Nadzieja a co do tarczycy to mi zawsze w ciąży na poczatku podnosiła się wartość do 4-5 i po prostu szybko dawkę zwoekszałam ale badałam zaraz po pozytywnym teście więc tqk na przyszłość jak cos. Kochanego masz męża ❤
A gin ci coś mówiła, ze masz przyjść jeszcze?
Ewi sliczna dziewczynka i naprawdę wysoka, moja od niedawna nosi 92 ☺ trzymam kciuki żeby z trzecim już poszło łatwo.
Calanthe ją pieprze. Oby mała nie zlapala kataru, przerabiałam z wiki jak miała 3 miesiące i mało co w szpitalu nie wyladowała.
Mysza trzymaj się❤
Hekate ogromne kciuki! Niech ci się całe to utrucie wynagrodzi✊
Adele u mnie i u Kasi się udało więc do trzech razy sztuka 😁
Ale powiem wam, ze ostatnio spotykam się z nie miłymi reakcjami na trójkę na zasadzie kiedy zdazylas urodzić trzecie dziecko czy to wszystko twoje albo o matko masz trzecie. Jest mi przykro, ze tak ktoś w twarz potrafi powiedzieć.
Wiera jak u ciebie? Jak tam ta sprawą w pracy wszystko ok? -
aLunia nie przejmuj się...ludzie niestety już tacy są (oczywiście nie wszyscy). Jak nie masz dzieci to pytanie kiedy dziecko, jak masz jedno to nie wiedzieć czemu zawsze musi być drugie i znowu pytania, a jak już masz trójkę i więcej to dziwne komentarze... olać to😤
Nadzieja, tak jak bierzesz tabsy na tarczycę to od razu jak pozytywny test należy zwiększyć trochę dawkę z automatu. Ja np.bralam pół tabletki 75 euthyroxu to endokrynolog mówiła, że jak będzie pozytywny test to zwiększyć, że dwa razy w tygodniu brać całą tabletkę, a potem oczywiście kontrolować TSH.
Nadzieja a u której gin zostajesz? Tej nowej czy tej starej, z którą się kontaktowałaś w ostatnim czasie?
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Nadzieja w ciagu 2 tyg moze sie cos ruszyc. Ja tez poronilam w 6 tym, z tym że nie wiedziałam że jestem w ciazy i dowiedzialam sie dopiero jak mnie karetka zabrala i w karetce wyslala sie krew az po kostki z fasolką.
Super ze maz cie wspiera i podjeliscie dalsza walke o kropka. Nie poddawajcie sie. Plusem w tym nieszczęściu jest to ,że możesz naturalnie zajsc i nie potrzebne in vitro czy inne .
Evi piekna księżniczka 😍
Hekate trzymam kciuki zeby objawy wskazywały na kropka.
Już dzis mnie nie boli...mogło to być wczoraj zagniezdzanie .. Nie moge sie doczekac następnej środy...ten tydzień bedzie mi sie dluzyl.
-
Mother ten nowy gin byl strzalem w 10 z metformina ale mojej mowilam ze ja bralam i tez zleci bo widzi ze dziala dobrze na mnie i wole przy niej zostac ona jest na kazdy tel I szybko wizyta a tamten nie raczyl nawet odp.... W mojej sytuacji nie moge soebie na to pozwolic.
Nigdy nic nie bralam na tsh zawsze mialam w normie ale terazcos wszysloby z IO to i tsh wariuje wroce do metformuny infem i dieta i mysle ze pomoze.
Ona mowila ze badania zrobimy insulne glukoze w kierunku IO i tsh a nawet profilaktycznie by przepisala mala dawke na tsh.
Miskowa mowila ze rekomendowane jest nie branie juz w ciazy
A maz faktycznie stara sie a wczoraj przypomnialam sobie ze na dzis obiadu nie bedzie ma a on rano wstal i przed praca zrobił spagetti to jak wroce juz gotowe. Czlowiek ma dobrze a jeszcze narzeka 🤦♀️
Dziekuje za wskazowki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2020, 13:57
mother84 lubi tę wiadomość
Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
Adele hihi mój tez czasem klaszcze w nocy ☺️
Alunia ludzie są okropni, nie wiem czy Wam kiedyś mówiłam ale jak szlam kiedyś już ze sporym brzuchem a przede mna tez szła dziewczyna w ciąży i taka babka się zatrzymała popatrzyła i mówi aha wiadomo 500+... nie wiedząc ile człowiek starał się o dziecko ani nic o nim nie wiedząc
Tak wiec jednym uchem wpuszczaj drugim wypuszczaj 👍
Ewi sliczna dziewczynka ❤️ Mój wlasnie tez jakoś z 74 szybko przeskoczył chyba w 86. To znaczy zakładam 80 ale leżało a jak teraz zakładam to akuratne. Rosną te dzieciaczki. Dzisiaj mojego zwazylam wazy 11 kg
Ja na swieta zamówiłam 2 małe torty jeden na urodziny Tymusia a drugi na moje 🤗 Syn 25.12 a ja 26.12Adele27 lubi tę wiadomość
-
Widzisz Nadzieja co lekarz to inna opinia (być może z ich doświadczenia to wynika). Jeśli chodzi o tarczyce to warto wziąć nawet minimalna dawkę. Mi endo mówił że przy pco wszystkie hormony powinnam mieć "wysrubowane" wiwc myślę ze tak jak dziewczyny pisały razem z beta zrobić tsh. Co do narzekania... Chyba każdy tak ma czasem że wiesza psy, a w trudnych chwilach okazuje się że dobrze wybralysmy ileś tam lat temu4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;
20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Nadzieja, aLunia dziękuję za troskę, czy lepiej.. hmm szczerze...nie bardzo 😅 Dalej czuje przeraźliwy smutek, a dziś dodatkowo mam fazę @ "zalewową", więc do tego dochodzi kiepska forma fizyczna. Ale zostaje mi akceptacją tego stanu rzeczy i liczenie że przyszły rok będzie lepszy
W pracy ok, na szczęście to była jednorazowe i póki co tydzień mija spokojnie (tfu tfu)
Nadzieja z takim wsparciem i zaangażowaniem męża nie może się nie udać 🤗
Calanthe oj jak mnie to wkurza, chorzy goście, nie raczący uprzedzić i zapytać czy się wyraża zgodę...Do głowy by mi nie przyszło pakować się z zagilonym dzieckiem do domu, gdzie jest niemowlę 😤 No ale jak widać niektórym przychodzi 🙄
Co do ludzi i ich opinii... Trzeba mieć je głęboko, bo jak ktoś chce to skrytykuje za cokolwiek 🤷🏼♀️
Adelax ale fajnie wyszło z urodzinami 😊 a moja siostra z 27.12
Ewi przeurocza Królewna ❤️ Może los Was pozytywnie zaskoczy ☺️ -
nick nieaktualnyEwi śliczna dziewczynka. A jaka duża. Moja przy twojej to kruszyna.
Moja z kolei super opanowala schodzenie ze schodkow (do salonu mamy 2 stopnie), uczylismy schodzenie tylem, podchodzi do schodkow, smiejemy sie że wytyłowuje i swoim sposobem schodzi. Przypominamy tylko ze trzeba tylem. Skonczylo sie zamykanie drzwi. Dzis z kanapy chciala zejsc to mowie jej ze tylem to ona na brzuch, spuszcza nogi i schodzi 😁. No i super nasladuje wszelakie dźwięki-kaslanie, kichanie, chrzakanie, dzwiek traktora, no i na topie zwierzatka np.konik-aha albo ahaha albo kotek- aaam. -
Hej kobietki. W końcu znalazłam czas żeby do was zajrzeć.
Nadzieja mam nadzieję że szybko się uda zobwczyć znoeu 2 krechy i duży przyrost bety. Jest mi niezmiernie przykro że tak to się potoczyło. Trzymam kciuki.
Mysza jesteś mega silną kobietą. Oby los wynagrodził Cię 2kreskami na ciążowym jak tylko zaczniecie starania. Trzymam kciuki zeby udało Ci się wszystko ogarnąć.
Girl, Mother ale te suwaczki lecą do przodu. Super
Moje dzieci są bardzo absorbujące. Bunt dwulatka chyba przybiera na sile ostatnio. No nic trzeba sobie radzić. Ale jest coraz gorzej. A ja coraz bardziej zmęczona.
Święta za pasem a my jeszcze nie mamy prezentów nie wiem co robićmąż ciągle w pracy a jak jest w domu to nie da się z nim pogadać żeby uzgodnić co komu.
-
Wiera a ja dzis w prac tez mialam na dokladke ciezki dzien w pracy.
Ciebie zalewa a ja juz tak bym chcial zaczac @.
A zapomnialm Mysza ale mam historie bardzo optyministyczna mojej kolezance zmarl juz ze 2 lata temu nagle ojciec cios duzy dla niej a dlugo sie starala o dziecko i nie wiem czy ktos czuwal czy zalatwianie wszystkiego duzo miala na glowie i po 2 mce od tego zdzraenia zaszla a ogolnie tez byla umoiwna w klinice.
A przez neta Jagoda nie mozesz zamowic? Ja prakrycznie sama wiem co zmaowic mojego infomuje bo widze czym lubi sie bawic i sama tez powie co by chciała.
Oj te bunty sa ciezkie trzeba przetrwac.
Alunia takie zachowania nie ma co zwracac uwagi ja uwielbiam patrzec na rodziny chociaz 2+2 moja siostra ma 3 i jak sie bawia to nie moge sie napatrzec dzieci to radosc a ty jestesc szcesciara ze ma 3. Ja naparwde tak pozytywnie wam zazdroszcze.
Brawo dla dzieciaczkow za postepy a z tym klaskaniem tosie usmialam.
Pamietacie mialam pokazac wam dekoracje tzn część ich ktore zrobilam z córką, lampa z ikea ale fajny klimat robi.
https://naforum.zapodaj.net/e89272088b89.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2020, 18:23
Jagodazdw92, Adele27 lubią tę wiadomość
Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
nick nieaktualny
-
Jagoda zamawiaj szybko przez neta, to już ostatni dzwonek, żeby doszło. Ja to w większości prezentów nie konsultowałam nawet z mężem 😂 przesyłam tylko mu linki do allegro, bo on na swoim koncie ma allegro Smart i zamawiał ✌️
Nadzieja wow 😳😳😳😳jesteście mega zdolniachy👏👏👏👏👏 piękne wszystko 😍
Iza my co chwilę mieliśmy jakieś paczki to już je musieliśmy przynosić jak małego nie było w domu, bo ciągle dopytywał co to i się dziwił, że cały czas coś przychodzi 😂
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
Ja zamawialam w niedziele ,a we wtorek juz byly do odbioru w paczkomacie. Wczoraj zamawialam te fotoksiazki i na szczescie dojda w poniedzialek.
Nadzieja przepiękne dekoracje! Masz talent kobietko😊 juz wiesz jaka firmę otworzyc 👍
A to moja choinka ,wkoncu ubrana 🤪 artystyczny nielad i misz masz bombek ,ale corka decydowała i bardzo sie z tego cieszy. Jeszce jakis worek jutowy na doniczke ,i zrobic jakies udawanie prezenty pod choinką do dekoracji
https://naforum.zapodaj.net/aa8e59a8433b.jpg.html
-
nick nieaktualnyTo ja chyba popadam w jakas depreche, ani choinki, ani stroika, żadnych ozdob, nic mi sie nie chce. Wogole boje sie cokolwiek stawiać bo Ola się ciagnie jak do choinki u Zuzi w pokoju.
U was dziewczyny tak pieknie świątecznie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2020, 20:18
-
nadzieja_86 wrote:Ewi jak dziewczynka duza juz. A jak masz zorganizowana opieke nad nia.
Jestem zdziwona maz dzis do mnie pisze ze jest zdeterminowany jeszcze bardziej niz przed a by bylo i tak w owu. A powiedzcie kiedy zaczne sie oczyszczac od wczoraj nie biore tabletek a brzuch w ogile nie boli 🤷♀️ a odnosnie diety to co wyeliminowac jem ciemne pieczywo, bez slodyczy, slodkich napoi, pic duzo wody, makarony tez jemy ciemne co z takich najwazniejszych rzeczy.
Miskowa to dobrze ze odstawilam?
Hekate aby byl mily prezent.
Wiera juz lepiej sie masz?
Mother przewaznie plany a rzeczywostosc jest inna.
Na temat zdalej jic nie naisze moja do przedszkola chodzi. -
Kinga bardzo ładna choineczka ☺️
U nas już też choinki ubrane, światełka na balkonie są, stroik zrobiła mi siostrzenica, jakieś ozdoby, szkoda tylko, że śniegu nie ma być w te święta.
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
nadzieja_86 wrote:Ewi jak dziewczynka duza juz. A jak masz zorganizowana opieke nad nia.
Jestem zdziwona maz dzis do mnie pisze ze jest zdeterminowany jeszcze bardziej niz przed a by bylo i tak w owu. A powiedzcie kiedy zaczne sie oczyszczac od wczoraj nie biore tabletek a brzuch w ogile nie boli 🤷♀️ a odnosnie diety to co wyeliminowac jem ciemne pieczywo, bez slodyczy, slodkich napoi, pic duzo wody, makarony tez jemy ciemne co z takich najwazniejszych rzeczy.
Miskowa to dobrze ze odstawilam?
Hekate aby byl mily prezent.
Wiera juz lepiej sie masz?
Mother przewaznie plany a rzeczywostosc jest inna.
Na temat zdalej jic nie naisze moja do przedszkola chodzi.
Co do diety to ciemne pieczywo, makarony, bez drkbnych kasz. Ważne są połączenia jak owoce to i Jogurt, nasiona chia czy inne orzechy. Ziemniaki i kasze jedz ostudzone ale nie przelane woda. Tak kazał mi endokrynolog i dietetyczką.Synek 2020 r
Córcia 2022 r -
AdelaX wrote:Adele hihi mój tez czasem klaszcze w nocy ☺️
Alunia ludzie są okropni, nie wiem czy Wam kiedyś mówiłam ale jak szlam kiedyś już ze sporym brzuchem a przede mna tez szła dziewczyna w ciąży i taka babka się zatrzymała popatrzyła i mówi aha wiadomo 500+... nie wiedząc ile człowiek starał się o dziecko ani nic o nim nie wiedząc
Tak wiec jednym uchem wpuszczaj drugim wypuszczaj 👍
Ewi sliczna dziewczynka ❤️ Mój wlasnie tez jakoś z 74 szybko przeskoczył chyba w 86. To znaczy zakładam 80 ale leżało a jak teraz zakładam to akuratne. Rosną te dzieciaczki. Dzisiaj mojego zwazylam wazy 11 kg
Ja na swieta zamówiłam 2 małe torty jeden na urodziny Tymusia a drugi na moje 🤗 Syn 25.12 a ja 26.12