Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Adele27 wrote:To do kiedy się bierze tego dupka ? Ja brałam luteinę po owulacji przez 10 dni i po nich odstawialam. Po 2-3 dniach przychodziła @ z dupkiem nie jest podobnie ?
Tak samo się bierze.
Ostatnią tabletkę wzięłam 11 grudnia.„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️ -
nick nieaktualny
-
Calanthe z tych dwóch co podajesz to nasz jak był malusi to dostał zalecenie od neonatologa, żeby dawać nasivin i ten dawaliśmy, ale który lepszy 🤷
Teraz dajemy sudafed ha, ale on jest od 2 lat. Bardziej wydajny i dodatkowo nawilża
Dodatkowo możesz aromactive baby, maść majerankową, woda morska i nawilżanie powietrza
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Ja ostatniego dupka w poniedzialek biore...przez 10 dni mialam brac po 2 tabletki.
Spotkaliscie sie z wciagnieciem skory na piersi? Badacie wogole piersi? Jakis czas temu zauwazylam wgłębienie na lewej piersi, w kształcie litery J. Dziś po umyciu sie podniosłaam rece za głowę i stanęłam przed lustrem i jest jeszcze głębsze to wgłębienie. Co to moze byc..na prawej tego nie mam.
Na katar co dla 2 latka nie podpowiem bo już nie pamiętam. Dla 6latka wzwyż moge podpowiedzieć. -
calanthe wrote:Dziewczyny powiedźcie mi, bo ja zielona w temacie jestem. Nie mam rozeznania, starsza nie chorowała jak była niemowlęciem, dopiero pierwszy katar po skończeniu 2 lat.
Mam zalecenie na noc dla Wery otrivin bądź nasivin, które się lepiej sprawdza?
Coś mi świta, że temat się przewijał, ale już nie pamiętam, a nie dokopię się do tego 🙄
Nasivin Soft podawałam swojemu bykowi lata temu 😉„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
Calanthe nam pediatra zalecila tylko nawilżanie (woda morska lub sól fizjologiczna) i odciaganie wydzieliny przed każdym jedzeniem. Położna mówiła że mozna swoim mlekiem bo super nawilża ale tego nie stosowałam. Nasivin baby mieliśmy przy starszej i tak jak Iza pisała są w kroplach więc można je zapodac jak dziecko leży, u nas się sprawdził. Teraz mam nasivin kids w aerozolu
Kinga to koniecznie musisz sprawdzić! Mój gin jest też onkologiem więc jak coś mnie niepokoi to mam pełen komplet na jednej wizycie.
Tak dupek jak luteina bierze się 10 dni i odstawia, ja mialam @ chyba max do 3 dni od odstawienia ale to hormon więc kazdy reaguje indywidualnie.4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Kinga lepiej skontrolować tą pierś, ja nigdy takiego czegoś nie miałam.
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
https://naforum.zapodaj.net/d5cd80d7ea6f.jpg.html
Mam coś takiego jak tu po lewej stronie .
https://naforum.zapodaj.net/ad69cc6cd85f.jpg.html
I na końcu zawijaska tej litery takie doleczki tylko wiecej
Zdjęcia są z neta.
Moje to cos wyglada tak .I jest chyba jakies sine w tym miejscu
https://naforum.zapodaj.net/e8fd062c6b5d.png.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2020, 12:07
-
Adele27 wrote:Hekate to trzeba było siknac na drugi z tych co kupiłaś zobaczyć czy będzie tak samo 😅 sikaj jutro 😁 u mnie test w 28dc to był termin @ wyszedł wieczorem po 18 robiłam 🙈
Przypomniało mi się, że mam jeszcze jeden test z tych z allegro w torebce i siknęłam se dla sportu. 😜
Wynik dokładnie ten sam 😂
Kinga, nie wygląda to dobrze - koniecznie skonsultuj z ginekologiem na początek!„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
nick nieaktualny
-
Iza wpisując wgłębienia w piersi to wyskakuje tylko jedno. I artykuł o australijce ktora miala wgłębienie A okazalo sie rakiem ,i ona wstawila zdjecie swoich piersi i tego dołka na fb zeby ostrzec inne kobiety bo to oznaka raka.
Pokazywałam to kiedys jednemu z tych durnych gin, po czym spojrzał od niechcenia i stwierdzil ze on piersiami sie nie zajmuje. Ale ze nigdzie nie mówił żebym z tym poszla wiec uznałam ze moze ja to tylko widze ,a zależało mi bardziej na ciazy. -
Hekate co za testy .. 😳🙄
Calanthe jak miał pierwszy raz ok 4 mca to po 10 dniach przeszlo jak ręką odjął a teraz nie wiem ciągnie się dość długo.. pediatra mówila,że do 3tyg nawet może być 😓Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2020, 12:29
-
Kinga koniecznie do gina, który się zna, albo od razu na USG piersi. Moim zdaniem lepiej tego nie lekceważyć, oby to nie było nic poważnego.
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Calanthe Hania pierwszy katar miała zaraz po wyjściu ze szpitala i walczylam z tym miesiąc! W końcu nawet szczepilam z tym katarem. Teraz znowu mamy od kilku dni i tak jak piszesz najgorsze są noce... Hmmm może też kupię nasivin na noc w końcu Hania już jest starsza. Co do mleka to też nie wiedziałam jak to zrobić więc odpuscilam
Hekate to chyba jednak musisz czekać 🤣
Kinga umów się na usg piersi, takie rzeczy trzeba kontrolować. Ale też nie wpadaj w panikę - najpierw diagnoza.4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)