Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
AdelaX ja tez mialam taki pierwszy okres, normalnie myslalam ze krwotoku dostalam. Lalo sie bez konca. Juz myslalam ze to cos po porodzie nie tak, bo u mnie krwawienie pologowe trwalo 6 tygodni a w 8 tygodniu po porodzie dostalam juz okres 🤪.
Pysznosci szykujecie, az slinka leci. Powiem Wam ze w tym roku ciezka sprawa bo to ja bede gotowac to co robila mama. Od zawsze to ona szykowala swieta, wszystko robila sama, bo tak najbardziej lubila a teraz mam te smaki w glowie, a nawet nie wiem jak zrobic te dania 😔. Ale stwierdzilam ze nie bede sie starala odwzorowywac, po prostu zrobie co potrafie na swoj smak. Mamy i tak nikt nie przebije.
Takie swieta, wszyscy lataja i kupuja prezenty a ja zaraz jade oplacic nagrobek dla mamy. Przykre to.
Swoja droga nie wiedzialam nawet ze to sa takie ceny... -
Mysza123 wrote:AdelaX ja tez mialam taki pierwszy okres, normalnie myslalam ze krwotoku dostalam. Lalo sie bez konca. Juz myslalam ze to cos po porodzie nie tak, bo u mnie krwawienie pologowe trwalo 6 tygodni a w 8 tygodniu po porodzie dostalam juz okres 🤪.
Pysznosci szykujecie, az slinka leci. Powiem Wam ze w tym roku ciezka sprawa bo to ja bede gotowac to co robila mama. Od zawsze to ona szykowala swieta, wszystko robila sama, bo tak najbardziej lubila a teraz mam te smaki w glowie, a nawet nie wiem jak zrobic te dania 😔. Ale stwierdzilam ze nie bede sie starala odwzorowywac, po prostu zrobie co potrafie na swoj smak. Mamy i tak nikt nie przebije.
Takie swieta, wszyscy lataja i kupuja prezenty a ja zaraz jade oplacic nagrobek dla mamy. Przykre to.
Swoja droga nie wiedzialam nawet ze to sa takie ceny... -
Chyba muszę kupic te wielkie podkłady na dzisiejsza noc ale może będzie już trochę lepiej.. i czuje się tak ze cały dzień bym przeleżała a tu tyle roboty. Na szczęście mąż pożyczył myjkę karcher i myje okna 😎😊
Mysza i tak będzie cudnie i pysznie☺️Ja mieszkałam właściwie całe życie z babcia, jako dziecko pomieszkiwałem w weekendy a jak skończyłam 18 lat to na stałe się przeprowadziłam. Moja babcia gotowała wyśmienicie wiele razy ja prosiłam żeby mi napisała przepisy nawet na zwykła zupe bo chciałam robic tak jak ona, ale nigdy nie miała na to czasu. Przed jej śmiercią siedziałyśmy duzo razem i wzięłam notes i kilka dań mi podyktowała wiec coś mi tam się udaje ale tak jak ona to jeszcze chyba mi nie wyszło..ja tak naprawdę nauczyłam się gotować po śmierci babci czyli 3 lata temu bo zawsze ona wszystko robiła i nie dopuszczała mnie do kuchni co mnie zawsze wkurzało a teraz mi jej brakuje 😢
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2020, 12:58
-
Mysza tulę mocno 🤗
Adelax mój też ostatnio pożyczył od szwagra myjkę i jechał 😁 stwierdził, że szyby może myć zawsze, ale do ram to on się nie nadaje i robi to ostatni raz😂
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
mother84 wrote:Mysza tulę mocno 🤗
Adelax mój też ostatnio pożyczył od szwagra myjkę i jechał 😁 stwierdził, że szyby może myć zawsze, ale do ram to on się nie nadaje i robi to ostatni raz😂
Ale musimy w taka myjkę zainwestowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2020, 12:31
-
Adelax nooooo mój zawsze jak sprząta to robi to dokładniej niż ja 🙊😂
My też będziemy piec pierniczki jutro lub w pn 😋
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
Cześć Dzieeczyny🤗
Ale napisaliście ...
Nie mam siły, poszłam spać wczoraj przed 20🙄„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️ -
Hekate rozumiem, że sytuacja bez zmian i test zakupiony? 😁✊✊
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
My tez mamy myjke karchera, super sprawa, duzo sparwniej idzie mycie. Maz mial w planach umyc okna ale niestety czasu nie mamy, moze jutro a jak nie to po swietach, jeszcze swiat widac 🤪
U nas w tym roku bez pierniczkow. Kupilam gotowe i corka miala radoche z dekorowania. W sumie to dla niej najwieksza atrakcja a nie pieczenie. Szkoda tylko ze w domu tak fajnie nie pachnie, jak podczas pieczenia. Myslalam zeby dzis zakupy zrobic na swieta, to czego nie mam ale wszedzie takie tlumy ze zrezygnowalam, w tygodniu jakos wyskocze. -
mother84 wrote:Hekate rozumiem, że sytuacja bez zmian i test zakupiony? 😁✊✊
Tak- bez zmian i coraz bardziej się boję....😞, że to nie będzie to, co bym chciała ....„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️ -
nick nieaktualnyMysza ja powiem tak- moja tesciowa ma łagodnie mowiac hopla na punkcie sprzatania na święta i mnie tym zarazila. Ale na krótko bo przy dzieciach, jeszcze dwojce nie idzie wszystkiego na tip top zrobic, dzisiaj nie zrobilam w sumie nic konkretnego, 2 razy zostawilam Ole z Zuzia i 2 razy Ola sie przewrocila i byl ryk wiec dalam spokoj, zajelam sie dziecmi. Wogole Ola dzisiaj duzo placze. Podobnie bylo jak Zuzia byla malutka, ja mylam okna, ona sie przewrocila i rozciela warge. Wiec powiedzialam koniec- ile zrobie to zrobie. Bez czystych okien swieta i tak będą.
Chyba wiem skad ten okropny bol glowy wczoraj i dzis- kochana @, znow mnie zaskoczyla. -
My na święta robimy zawsze barszcz z uszkami, pierogi z grzybami suszonymi i kapustą, śledzie różnego rodzaju robię ja zawsze bo jestem maniaczka jedzenia śledzi, ale kupnych w słoikach nie lubię, sałatka warzywna, sałatka warstwowa z tuńczykiem, makowiec, ryba po grecku, pieczona ryba, karp ale tylko zazwyczaj faceci jedzą. Chyba tyle.
mother84 lubi tę wiadomość
-
Ja okien też nie myje, powiem szczerze, ze mi się po prostu nie chce. Ciągle coś robię, cały dzień jest coś do roboty plus te nocki ciężkie. A wigilia u nas więc mam co robić. Na szczęście nie wyglądają źle.
Podobno dzisiaj albo jutro maja podać dodstkowe obostrzenia. Aż się boje -
Iza przypomniałaś mi, że mam pierniczki 😁 dziś druga tura dekorowania 🤦🏼♀️ kto to zje.. Synek chce wziąć do przedszkola, może napiszę do Pani czy może przynieść trochę czy raczej nie
A i dostałam "zlecenie" od teściowej na jeszcze jedną sałatkę, moją specjalność 😁 Mąż robi drugą. To się wykażemy 😂
Hekate trzymam mocno kciuki 🙏Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2020, 20:00
-
Wiera to jaka to specjalność szefa kuchni? Proszę tu się podzielić przepisem ☺️
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualny
-
Mother ze mnie to szef kuchni jak to moja babcia mawiała "z koziej d... trąba" 😂 A przepis mam od koleżanki z pracy.
Makaron w kształcie ziaren ryżu (paczka), ogórek zielony szklarniowy w kostkę (2-3sztuki), pomidory suszone w oleju drobno pokrojone (1.5sloika) puszka kukurydzy, garść lub dwie prażonego słonecznika i dyni, 2-3-4zabki czosnku (ogólnie lepiej jak jest go za mało niż za dużo, ale to wg preferencji) Bez majonezu, można wlać kilka łyżek oleju z zalewy z pomidorów. Sól, pieprz do smaku. I w sumie tyle, pyszna i szybkaProporcje tak mniej więcej, przepisu też nie miałam dokładnego tylko tak na oko dawałam. Moje koleżanki z pracy to mistrzynie sałatek, wszystko wiem od nich.
Albo inna pyszna - rukola, ugotowane buraki w kostkę, feta i pestki słonecznika. Nie wierzyłam że to takie pyszne dopóki nie zrobiłam, polecam.
Iza moja ma kilka wad, ale pochwalić coś się nie boi.Twojej to pewnie od kucharza z pięcioma gwiazdkami Michelin by też nie smakowało 🤷🏼♀️
aLunia piątka, ja też za okna brać się nie mam zamiaru 😂 Nie cierpię myć okien zimą, poczekam do wiosnyWiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2020, 20:49
-
Wiera a to robię podobną z tym makaronem 😉 ale spróbuję Twoją wersję kiedyś☺️😋
Aj tam dziewczyny nie myjcie okien, ja to już musiałam męża poprosić, bo dawwwwno nie myłam, świata nie było widać. Ale w domu nie robiłam w tym roku generalnych porządków, zawsze z szaf na górze kurze itp, w szafach,w tym roku nie. Latem zrobię 😂
Ja właśnie wsunelam całą tabliczkę czekolady 🙊 a chciałam tylko spróbować czy dobra😂 no i dobra😂
Hekate cały czas zaciskam mocno kciuki ✊
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️