Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
O tak ta z burakiem jest pyszna, nawet moje dziewczyny jedzą. A z tym makaronem robilam z pieczarkami i piersią z kurczaka, ale Twoja też zapisałam 😁
Ja jak jeździłam do rodziców to wcześniej i razem wszystko robilismy. Do teściowej przestałam jak na moich oczach wyrzuciła cały sernik (nawet nie spróbowała) , która zrobiła druga synowa, więc stwierdziłam że szkoda czasu, pieniędzy i produktów.
Hekate ale nas wzięłas na przetrzymanie.
Mother jedyny czas kiedy ci bezkarnie wszystko wolno😁 jak się czujesz? -
nick nieaktualnyA jadlyscie z salatke z surowego pora?
Ja juz najprzerozniejsze salatki robilam, i z makaronu w ksztakcie ryzu (inna niz Wiery), i z makaronu ryzowego, i z makaronu z zupek chinskich, krabowa z ryzem, warstwowa gyros, z pieczarek, z sałaty mix z feta, nawet z chipsami robilam. Ale mam swoje ulubione.
A ostatnio tesciowa obrazila sie bo powiedzialam ze jej ogorki kiszone smierdza. Szczerze- mi śmierdzą szambem, ten zapach tak mnie odrzuca ze jak robi salatke warzywna to ja nie moge jej jesc. A ona uwaza ze pachną jak dobre ogorki i sa smaczne.
Ale mnie brzuch boli. Ola śpi i "tancuje" w lozeczku, starsza jeszcze nie spi a mi marzy się prysznic i lozko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2020, 22:14
-
Iza z surowego pora (Tzn ja parzyłam na sitku) to robilam z tortellini takich małych, por plus ananas z puszki i dużo koperku. I majonez. Ale chętnie jakiś przepis przygarnę bo mam chyba jeszcze cztery pory w piwnicy i rozkminiam co z nich zrobić. 😁
-
nick nieaktualnyWiera wrote:Iza z surowego pora (Tzn ja parzyłam na sitku) to robilam z tortellini takich małych, por plus ananas z puszki i dużo koperku. I majonez. Ale chętnie jakiś przepis przygarnę bo mam chyba jeszcze cztery pory w piwnicy i rozkminiam co z nich zrobić. 😁
Wiera to jutro skrobne. Ide spać. -
Dziewczyny co może być powodem tego że przez ostatnie dni w ogóle nie mam ochoty na obiad? Tyje normalnie bo na wizycie 2 tyg temu wyszło że przytyłam niecałe 2 kg , następna dopiero za ponad tydzień. Czytaj google głupieje.[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]
-
Hejka dziewczyny, nie wiem czy w dobrym miejscu to pisze ale jestem tutaj nowa. Staramy się z mężem o drugie dziecko, 12 grudnia zrobiłam test i wyszły 2 kreseczki, 18 grudnia zaczęłam krwawić, nie jest to małe krwawienie a wyglądem przypomina okres
nie mam żadnych boli brzucha ani nic. Poszłam na IP ale nie zbadają mnie bo powiedzieli że teraz w czasie covid nie mają jak
(zabrali pół oddziału ginekologicznego i przekształcili w covidowy) pani doktor powiedziała że mam się zgłosić jak będzie mnie brzuch bolał. Miała któraś z was podobna sytuację a jednak wszystko skończyło się dobrze?
-
Monia z opisu może to być ciąża biochemiczna...moim zdaniem powinnaś zrobić beta hcg z krwi i powtórzyć po 48 h zobaczyć czy przyrasta. Jeśli przyrasta to może to po prostu jakiś krwiak przy ciąży się oczyszcza? Zrób jutro i w Sr betę. Jak beta spada to pewnie dostałaś @ i była to ciąża biochemiczna...
Girl po prostu masz gorszy apetyt 😝
aLunia dziękuję, wiesz tak różnie się czuję. Ogólnie to szałowo nie jest. Na szczęście jutro mam wizytę ☺️ zobaczę co z łożyskiem, co z małym. Ostatnio trochę słabsze ruchy czuję, ale może się przekręcił czy coś, że są one mniej wyraźne niż na początku
Hekate jak tam sytuacja? Siknęłaś? ✊Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2020, 08:11
Monia17263 lubi tę wiadomość
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualnyWiera przepis na salatke: duzy surowy por (pokroic), sloik selera (odcisnac i pokroić), puszka ananasa (pokroic), puszka kukurydzy, 5 jajek (pokroic), majonez, sol, troszke pieprzu i jak sucha to dodac odrobine zalewy z ananasa. Najlepiej zrobic wczesniej to sie zgryzie i jest lepsza.
Girl moim zdaniem normalne. Dzidzius naciska na żołądek. A mierzysz cisnienie? Moze wody zabierasz?
Monia wiele wskazuje na ciążę biochemiczna albo poronienie. W którym dniu cyklu robilas cykl i czy robiłaś bete?Monia17263 lubi tę wiadomość
-
Iza oooo to ja sobie zapiszę tą Twoją☺️ ja robię sałatkę meksykańską gdzie jest por. Też dam Wam przepis:
Mały por surowy
Mała czerwona papryka
Ser kostka
Ananas z puszki
Fasola czerwona z puszki
Kurkurydza z puszki
Ser, ananas, papryka, por pokroić, wymieszać z resztą składników, majonezem, sól, pieprz ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2020, 08:28
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
Iza34 wrote:Wiera przepis na salatke: duzy surowy por (pokroic), sloik selera (odcisnac i pokroić), puszka ananasa (pokroic), puszka kukurydzy, 5 jajek (pokroic), majonez, sol, troszke pieprzu i jak sucha to dodac odrobine zalewy z ananasa. Najlepiej zrobic wczesniej to sie zgryzie i jest lepsza.
Girl moim zdaniem normalne. Dzidzius naciska na żołądek. A mierzysz cisnienie? Moze wody zabierasz?
Monia wiele wskazuje na ciążę biochemiczna albo poronienie. W którym dniu cyklu robilas cykl i czy robiłaś bete?[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Monia witaj...Tak jak dziewczyny radzą, tylko badanie krwi bhcg rozwiąże zagadkę czy byłaś w bardzo wczesnej ciazy czy moze jestes i to tylko krwiak sie oczyszcza.
Dziewczyny nie mowilam wam ale zrobilam test w piątek zobaczyc czy pregnylu juz nie ma...I nie było.. biel. A tak jak mówiłam że w niedziele zrobie test dla sportu..zrobilam ..I pojawila się tam kreska . 11dni po owu. Cycki bola z każdym dniem coraz mocniej. Muszę czekać do środy.
Co do mycia okien i kerchera to mam i byl to najlepszy zakup. Ale mam też parownicę kerchera do plytek,czyszczenia fug itp..i użyłam ja tylko raz, może i dobra ale nie polecam jak ktoś nie ma cierpliwości...pojemnik na wodę wielkości szklanki i jak to się rozgrzeje to wyrzut strumienia pary i koniec..trzeba czekać aż ostygnie ,dolać wody i znowu to samo.strata kasy i pieniedzy. No chyba że kupicie z dużym pojemnikiem na wodę.. to polecam.
Ale salateczki robicie..mm az chce sie zjesc😛
Ja tez jadlam takie Carpaccio z buraka rukoli i sera.. Ale buraka sie piekło wczesbiej w sreberku. Ja to jestem fanką buraczków zasmarzanych do obiadu .
Hekate halo ...tu ziemia... chwal się grubymi krechami tutaj... my tu czekamy 🤩😍Monia17263 lubi tę wiadomość
-
Wow Kinga...daje nadzieję ten Twój test, szczególnie, że zrobiłaś szybciej i pregnylu już nie było
Może idź jutro na betę i powtórz? Bo te testy u Ciebie to różnie 😝 zaciskam kciuki ✊
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Kasia to ja tam trafie. Maz mnie wyreczyl.
Kinga to jutro beta w srode ja powtorzysz. Uwazam tak jak mother z tymi tetami sama wiesz jak jest. A to czemu sie nie pochwalisz sikancem?
Hekate my tu czekamy tez rana zagladam.Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
Adele27 wrote:Hekate ?????
Monia tylko beta pokaze co jest na rzeczy i jej powtórka po 48h
❤️POZYTYWNY❤️Nobis, Kinga2020, mother84, calanthe, Kasia 1805, Iza34, Wiera, AdelaX, nadzieja_86, Girl25, Adele27, Miśkowa, pola89 lubią tę wiadomość
„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️