Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi by pasowało bo mąż by przywiózł moja mamę i nie musiałabym w drugi dzień świst jechać do teściów 🙈😂
Adelax oj ci chłopcy tyle miłości widać potrzebują 🥴
Anika witaj.
Girl ją w ciąży szymikiem nieraz plakalam twk mnie wszystko bolalo.
Emrica właśnie jak sytuacja u ciebie? Jak wyniki? -
Hekate super ze byl przy tobie partner jak robiliście test. Musi cie bardzo kochać i pragnie dziecka tak samo jak ty ,to wazne😍
Na bete jutro pójdę 😊 dla Ciebie to tylko formalność, a dla mnie niewiadoma...nie wiem czy się śmiać czy płakać.. czy mi to czasem nastroju swiat nie popsuje.Ale trudno,bedzie sie trzeba pogodzic z wynikiem taki jaki bedzie.
Mother domyslam sie ze kamien z serca ci spadł. Cieszę się że wszystko idzie mu dobremu ,teraz już bedzie z gorki😊,rosnijcie zdrowo 😘mother84 lubi tę wiadomość
-
Wiecie co ja to się zachowuje juz na tym wolnym jak starsza pani -wideorejestrator na wsi...już wiem kto co robi,na kogo mam haka. Ale dziś przebiła sama siebie.. sąsiad obok sprzedawał dom.. I moje bystre oko zauważyło od kilku dni jakies ekskluzywne samochody..tym bardziej baczniej sie przeglądałam ,niby tu gotuje ale oko na okno jest🤣 A ze domki to takie małe osiedle i droga wspólna i nikt obcy sie tu nie kręci. I dzis dekorujac przed domem ,patrze idzie pan, no myślę nie swoj..jakas inna twarz. I hyc go złapałam ,niby sie tu przywitać, ale ukradkiem przechwycic kilka informacji. Okazało się że kupili ten dom obok mnie..I dobrze by było zebym cos dalej zrozumiała bo facet byl Francuzem i kiepsko mowil po polsku. Starał się ale ..ja przytakiwalam ze rozumiem 🤣nic nie wyszło z mojego śledztwa.Dobrze że żonę ma polke🤣
Ps.juz wiem czemu tak sie uśmiechał ,wlasnie zobaczylam ze na czole rosnie mi wieeeeelki krater. Wyglada to jakbym miala guza miedzy oczami🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2020, 17:47
-
Kinga domyślam się, że u Ciebie to stres, bo znowu ten test wyszedł itp...myślę jednak, że warto iść na tą betę chociażby dla samego świstka, potem lekarz w razie co ma dowód na ew.ciaze biochemiczną. Chociaż wiem, że jak ostatnio Ci wychodziły to jakoś tak dziwnie szybko, bo byłaś u gina i @ była dużo później nie? Coś dziwnego z tymi testami 🤷 cały czas trzymam kciuki, żeby tym razem była to ciąża ✊ jak nie to musisz przy kolejnej wizycie o tym wspomnieć. Trzymaj się
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualnyCzasami sa dni ze Zuzia wiecej "zajmuje" sie Ola (tzn.zerknie na nią, zabiera ze schodkow, poprostu jest blisko Oli) niz ktokolwiek inny z domu, ja cos mogę zrobić. niestety nie dzisiaj. Mi wystarczy jak moge wyjsc do piwnicy do pieca, isc do wc czy pranie powiesic, jak cos wiecej to super i bardzo sie ciesze. Ale sytuacje uratowala dzis Zuzia bo zaczela sie wyglupiac, Ola az sie śmiała i tym sposobem sie uspokoila. mąż mnie wku... bo jedyna rzecza jaka dzis zrobilam to sprzatniecie w wc i umycie lustra w lazience a on przyszedł i tak sie myl ze zachlapal to lustro i trochę sie posprzeczalismy, glupie to ale jak ma sie nerwa to o byle g... mozna sie poklocic.
-
Byłam dzisiaj u ginekologa. Coś co wzięłam za średnio obfity okres okazało się krwawieniem niewiadomej przyczyny. Endometeium z 12 mm uroslo do 14 mm więc czekam na mega okres. No chyba że do 15.01. nie dostanę to beta i wywołanie. A później tabletki anty skoro mój M. niechce narazie drugiego dziecka.Synek 2020 r
Córcia 2022 r -
Anika18 wrote:Cześć kobietki 🤗
Wierzę temperaturę 1szy miesiąc i jestem laikiem w tym temacie. Mam niedoczynnosc tarczycy- uregulowaną hormonem. Od tego cyklu biorę progesteron (pani dr stwierdziła niedomoge lutealną) i jestem po wywolaniu miesiączki. Mam ogromną prośbę do Was- moglibyście proszę spojrzeć na mój wykres i ocenić jak się u mnie sprawy mają? Pozdrawiam serdeczne
Tez nie mogę otworzyć wykresu -
Mother cudowna wiadomość, jeden stres z głowy ☺️
Cześć Anika, z mierzeniem tempki nie pomogę bo nigdy tego nie robiłam
Hekate beta to będzie formalność, na pewno wyjdzie piękna 🤩
Kinga mam nadzieję że i u Ciebie beta będzie ok 😘
U nas z wigilią jest tak, że jakby była u szwagierki to się mieścimy w limicie. A że jest u teściowej, co mieszka sama, to przekraczamy
mother84 lubi tę wiadomość
-
Dziewczynki powiedzcie mi jakie witaminy polecić koleżance jak się stara o dziecko, to jej czwarty cykl. Bierze kwas foliowy, ja doradzilam jej jeszcze olejek z wiesiołka. Wystarczy czy jeszcze coś może? Jak się nie uda to za jakiś czas do lekarza. Ja już zapomniałam jak to było zanim lekarz nie przepisał jakichś lekow
-
Adelax hm...podstawa to kwas foliowy, ale może też brać Wit d, c oraz magnezvalvo gotowy suplement np.pregna start (tam już m.in kwas foliowy jest (w dwóch formach)plus inne witaminy) i to jest dla kobiet planujących ciążę. Ja brałam pregna start plus Wit d i magnez. Czasem wit c. Bardziej skupiliśmy się na witaminach dla męża, ale to z racji słabego nasienia.
Wiera no tak to dziwnie jest z tymi limitami, że w tym samym składzie w jednym gospodarstwie można, a w innym już nie 🤦
Emrica to db, że wyniki masz. A może i lepiej jakby coś tam wyszło (oczywiście łatwego do poprawy), może wtedy coś ruszy. Trzymam kciuki ✊ do końca stycznia szybko zleci, zobaczysz😌Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2020, 21:57
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualnyEmrica wrote:Iza fajnie że twoja starsza córka troszkę zajęła się Ola ona już w takim wieku że czasami na krótkie chwilę 20-30 minut mogła by się pobawić z Ola.
Wiesz, ja mam je caly czas "na oku" bo mam salon visa vi kuchnia ale to duzo ulatwia jak są razem. Czasami tylko jest tak ze nie wiem której pilnowac bo jsk Zuzia nie chce byc z Ola to totalnie nie mysli i robi glupoty. A dzisiaj akcja- Ola na jednym kolanie u taty, Zuziana drugim to Ola sie darla, gryzla i wypychala Zuzie, jak byla szma na kolanie to byla cisza.
Dziewczyny padam na ryj, dosłownie. Az się trzęse i z glodu i ze zmeczenia. Kąpiel o 20.30 a dopiero teraz dziecina padla, znów jeden wielki ryk. Ja juz nie wiem o co chodzi bo nawet syrop przeciwbolowy za bardzo nie pomogl. Jak kolejne dni takie beda to ja odwołuje święta. -
Iza34 wrote:Wiesz, ja mam je caly czas "na oku" bo mam salon visa vi kuchnia ale to duzo ulatwia jak są razem. Czasami tylko jest tak ze nie wiem której pilnowac bo jsk Zuzia nie chce byc z Ola to totalnie nie mysli i robi glupoty. A dzisiaj akcja- Ola na jednym kolanie u taty, Zuziana drugim to Ola sie darla, gryzla i wypychala Zuzie, jak byla szma na kolanie to byla cisza.
Dziewczyny padam na ryj, dosłownie. Az się trzęse i z glodu i ze zmeczenia. Kąpiel o 20.30 a dopiero teraz dziecina padla, znów jeden wielki ryk. Ja juz nie wiem o co chodzi bo nawet syrop przeciwbolowy za bardzo nie pomogl. Jak kolejne dni takie beda to ja odwołuje święta.
Mój Michał to zawsze gabi się zajmie jak go poproszę. Dużo mi syn pomaga. Taki mały a dorosły. Dziś ostatni dzień szkoły i wkoncu wolne, nie będę musiała rano latać. Zebranie też mamy online.
Młodej katar doszedł ale taki bezbarwny tylko w nocy zapchany nos. Psiukam jej do noska , smarowalam stopy na noc amolem i klatkę piersiową aromatciv, mogę coś jeszcze robić? Muszę do pediatry zadzwonić i zwolnienie od ćwiczeń wziąść. -
Ewi jeszcze ewentualnie możesz zrobić inhalację solą fizjologiczną. A tak to wszystko co używasz do tej pory. Plus nawilżanie pokoju.
Ja się dziś totalnie nie wyspałam. Obudziłam się o 3 i nie mogłam zasnąć do 5. Potem mąż o 6 wstał do pracy to się obudziłam, synek się przebudził i tyle ze spania. Tyle dobrego, że dziś go zostawiam w domu to chodzić nigdzie nie trzeba.
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Hej ale pogoda dziś .. wieje pada ciągle
Hekate, Kinga kciuki za bety ✊✊✊
Czekam aż mały wstanie i robię sobie kawę. Nie chce go ekspresem obudzić .. a wstał o 6 i zasnął znów o 7. Starszy zaczyna zdalne zaraz
A na dodatek rozkreca mi się @ .. więc na wigilię będzie mnie zalewać 😭😭Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2020, 07:49
-
mother84 wrote:Ewi jeszcze ewentualnie możesz zrobić inhalację solą fizjologiczną. A tak to wszystko co używasz do tej pory. Plus nawilżanie pokoju.
Ja się dziś totalnie nie wyspałam. Obudziłam się o 3 i nie mogłam zasnąć do 5. Potem mąż o 6 wstał do pracy to się obudziłam, synek się przebudził i tyle ze spania. Tyle dobrego, że dziś go zostawiam w domu to chodzić nigdzie nie trzeba. -
Ewi28 wrote:Czyli np na grzejnik coś mokrego położyć?
Właśnie dziewczyny kciuki za bety✊Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2020, 08:03
Ewi28 lubi tę wiadomość
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Cześć Dziewczyny 🤗
Krew oddałam i czekam.
W czwartek mają czynne, tylko krócej, więc może powtórzę...
Zobaczę, co wyjdzie.?
Kinga, raport zdawaj 😜„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️