Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2020, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    Tak czuję ruchy, ostatnio i tak mniej bo chyba ma mniej miejsca już ale też potrafi kopnąć. A jeśli bym nie czuła to co?
    To bym się po prostu martwiła. Zapytałam czy poza tym wszystko ok🙂moim zdaniem musisz odpocząć, nie nakręcaj się. Teraz trochę lepiej się czujesz?

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2020, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl ją też miałam takie bóle i Kasia mi pisała, ze miała bo wtedy też pytalam. Przeszło dopiero po porodzie. Choć oczywiście jeśli cię to mocno niepokoi to skonsultuj z gin.

Mother cięższe się, ze się rozruszał.

Adelax mąż mother jest pilicjantem to na pewno ci napisze dokładnie, ale jak byłam u fryzjera to być znajomy policjant tej fryzjerki i się go pytala jak to jest bo będzie miała 16 osób. Powiedział jej, ze nie ma obowiązku nikogo wypuszczać i nikt nie ma prawa zweryfikować liczby osób. Inną sprawą to to, ze jeśli będą burdy, hałas i sąsiedzi doniosa.

Nie wiem jak długo, przez zimę pociągne chyba że już naprawdę będę miała dość tych nocy. W dzień nie jest źle ale jak tu funkcjonować...

A twój synus już zapomniał o cycusiu?

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2020, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tak naprawdę będzie zgodnie z limitem oprócz dzieci 🙈 ale jak może jedna córka z rodzina nie przyjść? no przykro by było... eh ale wydaje mi się ze policjanci nie będą normalnie chodzić po mieszkaniach, tylko wlasnie wtedy kiedy jakiś uprzejmy sąsiad doniesie 😒 Wlasnie Mother wyciągnij coś od męża 😉

Alunia ciężkie bylo to karmienie w nocy ale często mi sie usypiało podczas karmienia i nie odczuwałam az tylu pobudek ale w dzień bardzo to lubiłam gdyby nie to ze mnie pogryzł 😖 ale z perspektywy czasu uważam ze dobrze się stało bo pewnie bym przeciągała to karmienie w nieskończoność a tu do pracy w marcu trzeba 🤨 tak już zapomniał o cycusiu, ale wciąż się budzi często nie wiem po co skoro i tak nie je moze chce się po prostu przytulić 😊 tylko mnie wkurza ze tak często

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2020, 13:58

• Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2020, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    Kurde poratuje któraś? Do położnej nie mogę się dodzwonić a lekarz ma dyżur więc i tak nie odpisze i nie odbierze. Poszłam do rynku ( średnio ok. 10/15 min na nogach ) ledwo doszłam po drodze oczywiście rwa kulszowa mnie brała tak że musiałam stanąć ale ona mnie już 3 dobę trzyma praktycznie cały czas, ledwo chodzę nawet jak wracałam to po drodze jak spotkałam znajoma która pracuje w pobliskim sklepie, spytała czy dobrze się czuje bo tak dziwie chodzę , teraz zaś czuje krzyże, co to może znaczyć? Nigdy tak nie miałam przed pierwszym porodem, nie mam skurczy ale te krzyże mnie martwią , chodzić nie mogę. Myślicie że dziecko już tak się wwierca?
    Tak jak Alunia już napisała, musisz to przetrwać. Na końcówce tak bywa, ja prawie z domu nie wychodziłam bo myślałam że brzuch mi się oberwie i odpadnie 😅wszystko mnie bolało. Dzisiaj poboli kręgosłup, jutro coś innego i tak w koło, aż do porodu, a potem nagle dotrze do Ciebie coś takiego - kurcze już nic mnie nie boli😁🤩
    A tak serio to mnie też krzyż bolał i boli zresztą bardzo często.

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2020, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adelax wypytałam i powiedział to samo co napisała aLunia 😉 nie mają prawa wchodzić do mieszkania, żeby kontrolować liczbę osób, wchodzą tylko na interwencję jeśli coś się dzieje np.halasy, burdy itp. żaden nie będzie chodził po domach, więc spokojnie 😊 a jak coś to schowajcie się 😂😂😂😂 po domu chodzić nie będą i szukać po pokojach czy szafach 😂😂😂 u nas będzie 1 osoba nadprogramowa.

Girl myślę, że to jest normalne, ja pod koniec (zresztą i teraz😂) ledwo chodziłam, brzuch bolał, krzyż siadał. Odpoczywaj więcej.

Dziewczyny jestem po wizycie. Dostałam mega prezent na święta. Wyobraźcie sobie, że moje łożysko podniosło się całkiem, zawędrowało w ogóle na inną ścianę, nie ma już żadnego zagrożenia 😊 jestem przeszczęśliwa. Z małym wszystko ok 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2020, 14:16

Hekate42, Adele27, Emrica, Miśkowa, calanthe, Wiera, nick nieaktualny, Kasia 1805, AdelaX, Kinga2020, aLunia, pola89 lubią tę wiadomość

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2020, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mother84 wrote:

Dziewczyny jestem po wizycie. Dostałam mega prezent na święta. Wyobraźcie sobie, że moje łożysko podniosło się całkiem, zawędrowało w ogóle na inną ścianę, nie ma już żadnego zagrożenia 😊 jestem przeszczęśliwa. Z małym wszystko ok 😊

Yupi 😍 😍 😍

mother84 lubi tę wiadomość

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2020, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mother super ! 🤩

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2020, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother super.
    Gril no na twe kulszowa to mało co da się zrobi musiał ci coś nacisnąć zmienił miejsce i stąd ucisk. No musisz dużo odpoczywać. Też miała rwe tylko na początku ciąży i to było straszne nawet łzy leciały z bólu.
    My na wigilie zostajemy w domu pierwszy raz sami. Dziadki się boją my to szanujemy. Mu też się boimy że coś im przywleczemy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2020, 15:29

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2020, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother pięknie! Cieszę się że wszystko ok :)

Girl na rwe to tylko odpoczynek. Ja w pierwszej ciąży 2 tyg przed porodem nie wychodzilam z domu bo nie dałam rady.

4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; <3 20.01
    Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
    Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
    czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
    On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2020, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2021, 12:08

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Anika18 Nowa

Wysłany: 21 grudnia 2020, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobietki 🤗
    Wierzę temperaturę 1szy miesiąc i jestem laikiem w tym temacie. Mam niedoczynnosc tarczycy- uregulowaną hormonem. Od tego cyklu biorę progesteron (pani dr stwierdziła niedomoge lutealną) i jestem po wywolaniu miesiączki. Mam ogromną prośbę do Was- moglibyście proszę spojrzeć na mój wykres i ocenić jak się u mnie sprawy mają? Pozdrawiam serdeczne

13f9999177648faf10dc4ccef4658cd3.png

• Hekate42 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2020, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga, umawiamy się na betę jutro.
    Obie idziemy🤝
    Anika, witaj🙂

Anika18 lubi tę wiadomość

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • Anika18 Nowa

Wysłany: 21 grudnia 2020, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate42 witam serdecznie, bardzo mi miło 😍

• mother84 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2020, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emrica nie ma co się dziwić, że dziadkowie się boją i masz rację, trzeba to zrozumieć. Moi rodzice akurat są gotowi na spotkanie, ale teściowa w tym roku też nie robi Świąt i do niej nie jedziemy. Tylko podrzucimy prezenty.
    Emrica a jak u Ciebie sprawy staraniowe się mają, bo mi z głowy wyleciało, pamiętam tylko, że pisałaś o ostatniej wizycie u Paśnika, a co dalej?
    Anika witaj, mi się nie otwiera Twój wykres, więc nie pomogę

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    29.09.2020 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2020, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AdelaX dzis jest wlasnie kolejny dzien kiedy jest ryk, ryk i ryk, ja ani zjesc ani cos zrobic nie moge a do tego zaciskam nogi zeby sie nie posiusiac. Do ogolnego zamieszania doszla choinka bo zdejmuje i chce zakladac bombki tak jej sie podoba i odejsc nie można a jak zmeczona to juz sama nie wie czego chce tak jak teraz prawie 2 godz.placzu zanim udalo mi sie ją ululac. W nocy sie wierci, kreci, odkrywa milion razy ale zadko kiedy się budzi.

Mother super. Ale w pierwszej chwili pomyslalam ze gin sie pomylil i bedzie dziewczynka 😁. Ale twoj prezent jeszcze lepszy.

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2020, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz już lepiej chociaż jak wstaje to czuję krzyże jakbym miała tam ciężarki 😂. Na rwe to wiem że nic nie pomoże poza porodem ale bardziej mnie te krzyże zastanowialy. Dobrze że auto mam i tylko nawet kawałek przejadę, może to i mądre nie jest jeździć kawałek ale w obecnej sytuacji czasami nie ma wyjścia. Jak byłam z młodym na rehabilitacji założyć plastry to jak siadłam na krzesło to czułam i widziałam jak się ruszał młodszy ale bez auta bym nie dała rady chyba

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2020, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza haha nieeee jajca widziałam już kilka razy, więc na bank chłopiec 😁
    Współczuję Wam nieprzespanych nocek, ale pamiętajcie, że w końcu będzie lepiej 😉 może ta aura za oknem też nie nastraja

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    29.09.2020 ♥️
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2020, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother dzieki za info. Mama już rzuciła pomysł ze W razie wu chowamy się do łazienki udajac sra... ę🤣🤣🤣🙃 Ale coś w radiu mówią ze przymierzają się do jakichś obostrzeń na swieta .. mam nadzieje ze nie zakaża przemieszczania się
    Mother Super wiadomość od lekarza 🥰nie może być inaczej będzie tylko lepiej
    My tez wigilia w domu chyba pierwszy raz w życiu. Ale nawet się cieszymy ze pobędziemy razem, wspólna kolacja jakiś film jakoś to będzie 🙂

• AdelaX Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2020, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika witaj 🙂

• AdelaX Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2020, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    AdelaX dzis jest wlasnie kolejny dzien kiedy jest ryk, ryk i ryk, ja ani zjesc ani cos zrobic nie moge a do tego zaciskam nogi zeby sie nie posiusiac. Do ogolnego zamieszania doszla choinka bo zdejmuje i chce zakladac bombki tak jej sie podoba i odejsc nie można a jak zmeczona to juz sama nie wie czego chce tak jak teraz prawie 2 godz.placzu zanim udalo mi sie ją ululac. W nocy sie wierci, kreci, odkrywa milion razy ale zadko kiedy się budzi.

Mother super. Ale w pierwszej chwili pomyslalam ze gin sie pomylil i bedzie dziewczynka 😁. Ale twoj prezent jeszcze lepszy.

No to Iza masz ciekawie.. u nas choinka o dziwo nie jest w centrum zainteresowania, ale tez różne mamy dni. Wczoraj np miał wyśmienity humor a dzis chodzi i marudzi zarówno rano jak i teraz ... nie wiadomo o co mu chodzi. No musimy to jakoś przetrwać .. u mnie jest pół sukcesu jak Jas jest z małym chociażby w pokoju i jeden się bawi w jednym koncie a drugi w drugim ale wystarczy ze Jaś wyjdzie to już Tymek za nim

‹‹ 2391 2392 2393 2394 2395 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ