X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2021, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2021, 12:07

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2021, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza u nas często jak jemy to wlasnie jest ryk przy nodze. Jak Pielucha do zmiany to zjadam i dopiero 🤣
    A co do przewijania to u nas jest to samo najlepiej dać do ręki to czego nie może wtedy spokój ostatnio u nas sprawdzał się termometr 😆😆😆

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2021, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AdelaX o tak, termometr, komorka i aspirator do nosa 😂. Jeszcze niedawno fajną zabawą bylo odrywanie rzepow przy zuzytej pieluszce (dostawała tylko z samym siku). A jaka jest reakcja na widok kropli do oczu- na brzuch i w nogi żeby matka nie złapała 😆.
    Jak mnie denerwuje cos takiego jak ktos widzi moje dziecko od swieta a mi mowi co i o ktorej mam robić, wogole co ja mam robic, bo po co kapie tak wczesnie (a jest godz.20) i po co chce położyć spać i gada to nie znając "rozkladu" spania w dzien.

My dzis kolejny dzien z gośćmi. Głowa boli od krzaków szaranczy 🤣.

• mother84 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 😊
    Iza to miałaś intensywny weekend 😉
    Calanthe powoooli się rozglądam, dużo rzeczy mam po synku, a pierwsze zamówienia chcę robić pod koniec stycznia, po połówkowych 😉
    My dopiero wstaliśmy, właśnie zajadamy śniadanie 😉
    Wczoraj byliśmy trochę w centrum miasta pooglądać świąteczne dekoracje, szopkę itp. to nam się dobrze spało po takim wieczornym spacerku 😊

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2021, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co robicie w tym roku z koleda? Przyjmujecie ksiedza? Bo my mamy problem bo nasz proboszcz na sile chodzi po domach,nie ma kto chce kto nie chce, i jeszcze 2 wsie obskakuje 1 dnia. My się boimy i nie wiemy co robic.

• Mysza123 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, my nie mamy koledy w tym roku prawdopodobnie. Widzialam na facebooku ze maja byc msze koledowe, dla kazdej ulicy w innym terminie 🙂

Mother, mialam sie zapytac, jak tam przygotowujesz sie juz ? Ogladasz ubranka, dodatki, wozki ? Myslicie nad imieniem ? To bardzo mila czesc oczekiwan ☺️

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też w tym roku nie ma wcale kolędy.
    Mysza no póki co właśnie jeszcze nic nie zamawiam. Sporo rzeczy typu wózek, łóżeczko, ciuszki mam po synku. Muszę to przejrzeć i domówić co trzeba. To na koniec stycznia planuję powoli z tym ruszyć. Imię mamy już wybrane, będzie Antoś. Mieliśmy się jeszcze zastanowić, ale synek stwierdził, że ma być Antek,bo Franek i Antek pasują do siebie i tak już mówimy, więc zostaje😉

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    29.09.2020 ♥️
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antos śliczne imie, to był mój nr 2 po Tymku😀 w połowie roku moje 2 kolezanki rodziły i tez dały Antos
    I tez jednego kolegę mamy Antosia pół roku starszego, wie może dobrze się stało ze jednak jest Tymon 😄 ale imie mi się bardzo podoba, nawet jak się mówi Antek czy Antoni, jak to się zmienia jeszcze kilka lat temu na pewno bym tak nie nazwała

• mother84 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zmienia się to wszystko zmienia, pamiętam jak my dawaliśmy Franciszek to też dużo osób się dziwiło 😉 generalnie jestem zdania, że każdemu może podobać się co innego i o gustach się nie dyskutuje 😊 ważne, że nam rodzicom się podoba. Chociaż wiecie, za jakimiś wymyślnymi czy obraźliwymi imionami to ja nie jestem 😂
    A co tu dziś tak cicho? W sen zimowy panienki zapadły?
    Hekate jak się czujesz?
    Jak tam reszta dziewczyn?

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    29.09.2020 ♥️
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother piękne imię 😍 z resztą Franek też mo się podoba :) no jakaś cisza tu zapadła... U nas wczoraj armagedon dzieciowy i podwójna "mamoza". O 21 myślałam że ducha wyzione... Wiecie naczytałam się horoskopów na 2021 i wrozyli mi ciążę i teraz się shizuje bo ostatnio poszalelismy bez zabezpieczenia 😬

4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; <3 20.01
    Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
    Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
    czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
    On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2021, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O wlasnie o gustach sie nie dyskutuje. Tylko szkoda ze są osoby ktore kompletnie nie rozumieja ze komus cos sie nie podoba, jak jej sie podoba to ma sie wszystkim podobac bez dyskusji.

Ja dzis nie w formie. Nerwa mam na pol Polski. Troche z mezem sie posprzeczalismy. Mam ochote isc spac ale nie wiem co mam z tym ksiedzem zrobic, nie ma z kim rozmawiac, maz i tesc powiedzieli ze go nie wpuszcza. Nawet tesciowa wku... ze chodzi od domu do domu i nie zwaza ze moze roznosic wirusa a co najlepsze bedzie wozila go osoba ktorej dopiero sie kwarantanna skonczyla. moja mama chce go przyjac na dworzu a u nas to nie wiem. Nie chce mi sie dzisiaj sprzatac gory zabawek i odkurzac.

• AdelaX Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miskowa ulalala 😃 oj tam wykarmisz wychowasz 😜 żartuje oczywiscie. Ja to bym chyba się załamała, miałam taka schize już i wiem co to znaczy. A chcielibyście jeszcze jedno?

Co do kolędy to nawet nie wiem jak to u nas, na stronie póki co nie ma żadnych ogłoszeń 🤔

• mother84 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśkowa ulala 😁 to nieźle 😁😁😁 zobaczymy czy horoskop się sprawdzi 😂🙊
    Iza hm...nie wiem co doradzić i jakie podejście u Was. Ja generalnie nawet jak by była kolęda to w tym roku bym nie przyjęła, właśnie z powodu pandemii i faktu, że ksiądz po wszystkich chodzi i łapie.
    Adelax a Ty kiedy wracasz do pracy? To jakoś chyba niedługo co? 🙊 Masz już zorganizowaną opiekę? bo nie pamiętam

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    29.09.2020 ♥️
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśkowa wrote:
    Mother piękne imię 😍 z resztą Franek też mo się podoba :) no jakaś cisza tu zapadła... U nas wczoraj armagedon dzieciowy i podwójna "mamoza". O 21 myślałam że ducha wyzione... Wiecie naczytałam się horoskopów na 2021 i wrozyli mi ciążę i teraz się shizuje bo ostatnio poszalelismy bez zabezpieczenia 😬
    Miskowa, ja w listopadzie na początku przeczytałam w horoskopie: niektóre z Was zajdą w ciąże, widzę to wyraźnie i ... zaszłam 😁 także ten tego- wiesz✊😘
    Mother, dziękuję, czuję się nad wyraz dobrze.
    Co więcej - mam straszną ochotę na seks 😂😎❤️
    Co do księdza- u nas Co co chcą, żeby ich odwiedził mają dać info- po mszy lub @

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2021, 18:07

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mother84 wrote:
    Miśkowa ulala 😁 to nieźle 😁😁😁 zobaczymy czy horoskop się sprawdzi 😂🙊
    Iza hm...nie wiem co doradzić i jakie podejście u Was. Ja generalnie nawet jak by była kolęda to w tym roku bym nie przyjęła, właśnie z powodu pandemii i faktu, że ksiądz po wszystkich chodzi i łapie.
    Adelax a Ty kiedy wracasz do pracy? To jakoś chyba niedługo co? 🙊 Masz już zorganizowaną opiekę? bo nie pamiętam

Mother w połowie marca 🙈🙈🙈 a tak nie chce mi się to będzie organizacyjny hardcore no ale coz taka kolej rzeczy. Mały idzie do żłobka

• Mysza123 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj jak ja bym chciala zeby wiekszosc rzeczy z horoskopu mi sie sprawdzila na ten rok 🤣.
    Tak wiele dobrego i pomyslnego mi wroza. Moze by mi sie glowa oczyscila troche z obaw i smutkow.

Mother, bardzo ladne imie. Takie ponadczasowe. Pasuje i do malego chlopca i dla doroslego 😉

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adelax no takie powroty są ciężkie bardzo...bo, ale to jeszcze 2.5 miesiąca, więc korzystaj na całego 😎
    Hekate to super, że dobrze się czujesz, oby tak dalej ☺️ przypomnij kiedy masz kolejną wizytę?

AdelaX lubi tę wiadomość

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    29.09.2020 ♥️
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mother84 wrote:
    Adelax no takie powroty są ciężkie bardzo...bo, ale to jeszcze 2.5 miesiąca, więc korzystaj na całego 😎
    Hekate to super, że dobrze się czujesz, oby tak dalej ☺️ przypomnij kiedy masz kolejną wizytę?
    11.01
    A Antoś bardzo ładne imię 👍
    Adelax - ciesz się chwilą😘
    Mój też chodził do żłoba...

AdelaX lubi tę wiadomość

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nie wierzę w horoskopy ale ostatnie 3 dni z dwójką tak dały mi w kość (mimo tego że była moja mama) że 3 w tym momencie to by była katastrofa, pomijając fakt że już nie planujemy dzieci. Czasem mi szkoda że Hania tak szybko rośnie ale z 3 chyba bym nie dała rady. Ostatnio tylko ja usypiam i kapie bo mąż nie ma czasu a jak ma się włączyć to jest awantura bo ma być mama... Myślę że to trochę wynik tego że od sierpnia wszystko ja robiłam i po pierwsze dzieci się przyzwyczaily a mężowi chyba tak wygodnie że one nie chcą z nim... Dzieci to ciężka orka - owszem kocham moje córki i mega mnie wzruszaja i cieszą ich kolejne nowe umiejętności ale nie wiem czy miałabym wystarczająco energii jeszcze dla 3... Jak mi się uda to jutro kupię test i czas pomyśleć o skutecznej antykoncepcji😁

Hekate to już pewnie zobaczysz serduszko❤️

Oj tak AdelaX powroty i nowa organizacja są ciężkie ale jak masz fajną pracę (albo przynajmniej dobrze płatną) to trzeba wrócić :)

4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; <3 20.01
    Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
    Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
    czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
    On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • Wiera Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć w Nowym Roku:)

Troszkę się uspokoilam wewnętrznie, albo tak sobie wmawiam, może dam radę popisać 😅 U nas Sylwek minął spokojnie, ja po pracy to byłam tak zmęczona, że właściwie czekałam do północy żeby pójść spać wreszcie ;) Fajerwerków u nas wyjątkowo mało, dwóch sąsiadów po kilka sztuk i koniec. Mgła nie dawała dojrzeć nic dalej. Mnie tam wszystko jedno, ale synek był zawiedziony ;)
    W Nowy Rok koleżanka napisała z którą byłam w robocie, że straciła węch. Ma iść jutro na test, ale mam nadzieję że to tylko od infekcji (walczyła z zatokami, a ja też kiedyś węchu nie miałam przez chore zatoki przez dłuższy czas). W sylwestra skończyła się kwarantanna synkowi i wypad do sklepu czy spacer dłuższy niż do furtki to była dla niego wielka atrakcja 😆

Co do horoskopów to przeczytałam jeden na początku grudnia że w okolicach 12-14 dostanę przykra wiadomość. No cóż poniekąd się sprawdziło, to wolę nie czytać i nic nie wiedzieć ;)

Mother fajnie że już imię wybrane, synek ma rację że pasują idealnie do siebie :)

Wczoraj była koleżanka z 10-miesieczną dziewczynką, już zapomniałam jakie to absorbujące zajęcie z takim maluszkiem. Ale trochę pogadałyśmy, zawsze trochę lżej na duszy.

9f7jgu9r4mx0xbls.png
‹‹ 2411 2412 2413 2414 2415 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ