Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHekate ale podoba mi sie to twoje "tuptus".
Zuzia poszla dzis do szkoly. I wiecie co- tesciowie przez godzinę nie mogli poradzic sobie z Olą, przyjechalam to stali w drzwiach bo czekali na mnie, Ola plakala, nie przewinieta z nocy bo nie dala nic przy sobie zrobic, bez śniadania bo jesc nie chciala. Dobrze, dobrze, niech zobaczą ze moje dni z dziecmi w domu to nie lezenie na kanapie. Wczoraj tez tesciowa miala okazje podjąć probe przewiniecia Oli, nie dala rady. -
Iza, u nas tata akurat mial wysypke (mama i ja, maz tez) taka grudkowata, zlana ale czasami podobno bywa tak, zwlaszcza gdy polpasiec atakuje nerwy twarzy, oka i nie musi byc wysypki. Malo kiedy sie to zdarza ale podobno jest mozliwe.
Adele, super ze maly poszedl na nogi, sprytny chlopak 😃
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2021, 10:08
Iza34 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny ☺️
Adelax mam nadzieję, że mały szybko wydobrzeje i będziecie mogli zacząć adaptację. Teraz niestety taki sezon chorobowy się zaczął... Zobaczcie ile tutaj na forum nas podziębionych.
Wszystkim chorowitkom dużo zdrówka 🤗
Mysza ja też mam zawsze takie obawy że wstawianiem zdjęć, więc myślę, że każda z nas rozumie Twoja decyzję 😉 najważniejsze, że jesteś zadowolona z efektu 😉
Iza biedna jesteś, ciągle coś Ciebie pobolewa, jak nie jedno to drugie. Oby szybko przeszło i już nic nowego się nie pojawiało
aLunia podziwiam za tą naukę, naprawdę, już nie chodzi tylko o wygospodarowanie czasu, ale o siły 😊 brawo 👏
Adele brawo dla synka 👏👏 to się teraz zacznie bieganie za dzieckiem 😁
Adele27 lubi tę wiadomość
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualnyMother całe szczescie ze ta szyja nie wymaga brania lekow przeciwbolowych. Chociaż jak wczoraj wzielam bo mnie glowa bolala to bylo mi duzo lepiej.
Moja Ola jeszcze mocno zakatarzona, ciezko jej to przechodzi. Juz 8 dzien. I rano jak patrzyłam w pogode to mialam chec wyjść z nią na spacer (bo ostatnie kilka dni nie bylismy) a teraz tak wieje że znow odpuszczam, nie taki wiatr rano zapowiadali, poza tym mam taką droge ze nawet jak nie ma wiatru to tam wieje 😂.
Ruszylam sie w koncu i szukam neurologa prywatnie. Ciezko bedzie. A wiecie co, zadalam pytanie w grupie dot.rwy kulszowej na temat tej bolacej szyji. I co mi podpowiadaja- reumatoidalne zapalenie stawow, polpasiec, bolerioza, a jedna pani że nerwica. Tak wiec jest co badac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2021, 16:40
-
nick nieaktualny
-
U nas dzisiaj słoneczko sie przebija ☺
Zapowiada sie ładny dzień.
Szymek mi przespał ciągiem 5 godz ach jak cudownie 😁
Wiera a jak tam u ciebie? Lepiej sie czujesz?Miasa lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry 🤗
Wiera jak sie czujesz?
Alunia ti super 5h ciagiem snu jest roznica.
Piszczek jak tam u Ciebie.
Emrica a wy dzialacie co tam?Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
U mnie też zapowiada się ładny dzień 🌞
Iza współczuję bólu. Musisz się przebadac ale potrzebujesz też pomocy przy dzieciach...
Alunia no nieźle 5 godzin😃 kurcze Ty to naprawdę masz silną wolę... Zajęcia, dom, dzieci😱 ale to chyba zgodnie z przysłowiem "nir nie masz czasu dołuż sobie zajęć" 🤣 jeszcze nawiązując to tak leczylam depresje, leki odstawilam w pierwszej ciąży.
Jak tam wszystkie chorowitki? Trzymacie się?
Ja wczoraj byłam w końcu u gina na wizycie poporodowej(!) 😬 późno się umówiłam a potem przekladalm dwa razy bo to mąż chory a to lekarz się spóźnił i godz mi nie pasowała... Ale wszystko jest ok, endo piękne i pecherzyk już duży więc mówił że do 3 tyg będzie okres. Poza tym zrobił mi się jakiś fald obok blizny po peknieciu (wydaje mi się że chyba babka trochę za wysoko mnie zszyla) ktory powoduje trochę bólu na początku współżycia i powiedział że albo się to uelastyczni albo trzeba będzie przeciąć... Zobaczymyno i polecił mi wkładkę domaciczna bo po tabsach źle się czuję. Czy wy macie jakieś doświadczenie w tym temacie?
4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Hejka! U nas dziś duża mgła, świata nie widać, właśnie wracam z przedszkola. Taka zgnilizna jest, nie lubię.
Miśkowa nie miałam wkładki więc się nie wypowiem 😉
aLunia to wyspałaś się w końcu może 😁
Ja dziś wizytuję😉 a gardło trochę przeszło, więc na razie nigdzie nie idę do lekarza, będę dalej płukać i tyle 😉
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualnyU mnie pięknie od samego rana. Słoneczko pięknie świeci ☀.
Odstawiłam dupka. Jeszcze trochę plamię. Ale ogólnie jest ok. Jest mi trochę przykro, że nie wyszło, ale jeszcze nie byłam nastawiona na tyle, że w końcu się udało, więc aż tak nie boli.
Wiera mam nadzieję, że lepiej się czujesz i wszystko się uda. ✊ -
Dzięki Dziewczyny, dziś już sporo lepiej. Katar mi prawie przeszedł, trochę kaszlę jeszcze. Dwa dni przeleżałam w łóżku, a dziś już muszę się podnieść, bo mamy z mężem sprawę urzędowa do załatwienia, która nie może zaczekać. Jutro nawet się zastanawiałam czy nie wrócić do pracy, ale pisałam do kierowniczki, mówiła że jak chcę zostać dłużej w domu to nie ma problemu. I tak kusi zostać w domu
Zwolnienia nie brałam, mam sporo urlopu z zeszłego roku, to akurat trochę wykorzystam
U nas mgliście, po południu ma wyjść trochę słońca
aLunia to ładnie Szymuś pospał 😁 Ja też podziwiam Cię za wszystkie plany i zorganizowanie 💪
Miśkowa osobiście nie miałam wkładek, ale kilka koleżanek stosowało i były zadowolone
A masz jakiś kontakt do lekarza, który Cię prowadził wcześniej, może omówić z nim czy nie jest konieczne włączyć tabletki ponownie. Albo przebadać sobie poziom vit. D, niedobór też może prowadzić do obniżenia nastroju.
Mother powodzenia na wizycie!
Piszczak coś drgnęło, to też ważne. Organizm się przygotował wstępnie, to teraz jak zaskoczy to już na dobre ✊
Nadzieja a jak Twoja owu, robiłaś testy 😏? -
nick nieaktualnyU mnie tez bardzo duża mgła, szkoly nie bylo widać z drogi. I wiecie co, nie biore zadnych lekow które moglyby wplynac na moje zdolnosci motoryczne a tak ciężko mi jezdzic samochodem, dziś w tą mgle to juz wogole bylo mi źle, to tylko 3 km w jedną strone a czulam sie jakbym jechala duzo dalej.
liczę na slonce i ładna pogode bliżej poludnia 😊.
Miskowa Hekate wspominala cos o wkładce. Moze ona cos podpowie. -
A za to ja mgly nie mialam.
A dzis mam 11 dc cyklu test jeszcze nie pizytywny od wczoraj robie. A ja praca nie idzie sie wyrobic, dom a popoludniu takie sloneczko ze duzo popoludniu na dworze z corka. A wieczorem nadrabiam w domu. Takze jestem zmeczona.
Ok miesiaca biore ten lek na tarczyce i cos czuje ze spodnie luzniejsze troszke a na wadz 1,5 kg w dol to tak wspolgra tarczyca i waga.
Wiera to super jorzustaj zvtego wolnego jak mozesz pewnie. Ananasek podjadasz?
Mother kciuki za wizyte.
Piszczek i dobrze ze glowa czysta to wazne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2021, 09:48
Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
U nas tez dzis mgla, ogolnie patrzac w pogode to slabo sie zapowiada bo zimno i nawet snieg ma padac przez kilka dni. Pare dni bylo w miare ladnie i od tamtego czasu znowu byle jak. A ja juz tak czekam na ciepelko 🤪
Zaczelam brac witaminy bo czuje sie slabo, na bank mam niedobor d3, standard. Jaka polecacie brac, sama d3 czy z k2 ktora lepsza ? No i jaka ilosc ? To ze 2000 to ok, ale czy wiecej moge np 4000 ? Wszedzie pisze ze takie wartosci to dla osob "z otyloscia" a ja jestem szczupla i sie troche boje czy nie przedawkuje 🤣
Mala idzie do przedszkola od poniedzialku. Przezywam to zdecydowanie za mocno, ale wiem ze juz czas bo duzo jej odbieram przez ta swoja nadopiekunczosc. Robia nabor na nastepny rok juz, miejsc malo, chetnych duzo i sie balam zeby jej nie wykreslili bo miejsce trzyma a nie chodzi. Rozmawialam z dyrektorka i wszystko ok, czas zeby mala ruszyla spowrotem do dzieci ...Miasa lubi tę wiadomość
-
Miśkowa, ja polecam Mirenę.
Spokój na 5 lat, a wyjąc można w każdej chwili. Niemal 3 tyg po zabiegu beta wynosi 407, czyli póki co średnio...„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️ -
Hekate juz chyba dość pecha na ciebie spadlo... chyba za twarda babka jesteś ze tam na górze zrzucają ci kolejne zmartwienia.
Piszczak powtarzałaś bete i proga?
Mgła dzis była straszna. A wiecie co...na ulicy przed domami parkujemy samochody, sadziedzi tez.. 2 tyg temu coś mi samochód nie chciał odpalić, pojechałam do mechanika a tam przewody poprzegryzane. Naprawił i wszystko dobrze . W niedziele stal cały dzień samochód zaparkowany , w pon do pracy i znowu z odpalaniem problem i tracił moc podczas jazdy...mechanik i znowu kable pogryzione. Kuna mi się zadomowiła. I szukam sposobów na pozbycie się jej. Dostałam od kolegi oprysk na drzewka przeciw dzikom ,i nie powiedział mi że to tylko pare kropelek na szmatkę i powiesić w pobliżu samochodu...a ja to do spryskiwacza ,opryskalam cala drogę,wszystko wokół domu ,brame ogrodzenie... po godz zapach się uwolnił... smród nie z tej ziemi nie da się postać na dworze. Sasiad się pyta czy tez to czuje ,udawałam głupia ale ze czuje ,i wina spadła na pobliskich rolników 🤣 a najlepsze jest to ze jak jego pies bez przerwy szczękał, to teraz nawet nie wychodzi. Kurde ...nawet a psy to działa -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKinga dobre. Mi przez mysie gniazdo w nawiewie samochód by się spalil.
Miskowa ja teraz biore 2000 wit d.a zamierzam brac 4000 bo kupilam taki zestaw wit.z grupy b. Tyle co ja jestem na sloncu to tyle mi nie zaszkodzi. A bierzesz wit.z grupy b? Bo wszyscy polecaja na nerwy w sensie polaczenia nerwowe i nerwy w sensie wku..., no i przy depresjach i obnizonym nastroju.
Miskowa mowisz pomoc. To dzis taka pomoc ze poklocilam sie z tesciowa o zupę dla Oli. To po co mi dodatkowe nerwy?
Hekate ale nie wiesz ile byla beta po zabiegu? Moze nie jest tak źle i powoli spada?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2021, 14:48
-
Hekate ale do początku kwietnia może jednak spadnie..🙄 trzeba być dobrej myśli.
Mysza tak na oko nikt nie jest w stanie stwierdzić jaka dawka jest dla Ciebie dobra, jak niedobór jakiś znaczny to i 4000 może być za małaNajlepiej byłoby zrobić badanie. A z tym dopiskiem dla osób otyłych to może być związane z tym, że było jakieś zamieszanie odnośnie supli z tą dawką, słyszałam w zeszłym roku że mieli wycofać wszystko ponad 2000 i widocznie, żeby to obejść producenci wymyślili nowe "wskazanie"
Z K2...można, wtedy lepiej się dystrybuuje po organizmie, zwłaszcza jeśli chodzi o tkankę kostną, ale wtedy z 4000 jest chyba jeden preparat i tylko jako suplement. Jest jeden producent co robi jako lek, w tabletkach i 4000 też jest - Vigalex. Osobiście ja biorę Vigantol w kroplach na spółkę z dzieckiem, bo i tak by sam nie zdążył wypić butelki w ciągu pół roku, i tak celuje między 2000-4000 dziennie bo w zeszłym roku mi wyszedł niedobór lekki. Zbieram się od jakiegoś czasu żeby powtórzyć badanie ale jakoś mi nie wychodzi 😅 Znajoma bada sobie co 3 miesiące na zlecenie endokrynologa i dawkę ma ciut ponad 2000 dziennie zleconą, bo była u niej dolna granica normy, to poziom rośnie jej, ale bardzo powoli, więc z tym przedawkowaniem to nie jest takie proste. Choć przy dużych dawkach i długo to jest możliwe.
Nadzieja owszem wczoraj jadłam i dziś i mam jeszcze na jutro 😅 Wystarczy czy dokupić jeszcze?
Kinga współczuję przejść z autem, może ten specyfik zadziała na dzikiego lokatora.