X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Wiera Autorytet

Wysłany: 8 marca 2021, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza zakładałam dwa lata temu i już dokładnie nie pamiętałam, ale na pewno było to proste, dobrze, że się udało 😎 Ja uwielbiam profil, e-urząd, Internetowe Konto Pacjenta. Bardzo wygodne 👍🏻

Adelax zdrówka dla Maluszka, przetrwać ten sezon wiosenny i już będzie na pewno lepiej 🙂

Hekate gratki "wolnej" chaty 😁 Kciuki za jutrzejszą betę, niech spada porządnie.

Kinga gratki wolnego łóżka 😁 Dzięki za ostrzeżenie, czytałam sobie wcześniej o tym ananasie i wiem że można i przesadzić, więc wszystko pod kontrolą 👍🏻

AdelaX lubi tę wiadomość

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2021, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przezylam jakos dzisiejszy dzien ale ze stresu mnie telepie do teraz, nawet drzemka mi nie pomogla 🤦‍♀️
    O kolejnych dniach nawet mi sie myslec nie chce. Nie mam sily juz po prostu, ciagle mam jakies problemy. Ile mozna.

Mala w przedszkolu ok. Chetnie poszla, mowi ze jutro tez idzie. Panie powiedzialy, ze jak na taka nieobecnosc to dobrze zniosla. Z dziecmi sie bawila, obiad zjadla. Wrocila do domu to jakbym dziecka nie miala poszla sie bawic, spokoj cisza. Wybiegala sie chyba 🤣 aaa i nawet kwiatki dostala z okazji dnia kobiet 😃

Mielismy miec z mezem mily wieczor ale ja jestem nie do zycia, on tez ma ciezki czas ostatnio i tak oboje chodzimy znerwicowani. Szkoda gadac. A taki mily dzis dzien powinien byc.

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2021, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate daj znac jutro jak beta. Hekate dobrze, ze sie wyprowadził chociaż on z głowy.

Piszczak jak sie czujesz?

Wiera kiedy testujesz?

Miskowa i jak tam u was?

Calanthe wpadłaś mi w oko na innym wątku. Melduj sie jak tam chrzciny 😁

Mysza to super, ze corka to dobrze zniosła powrót. A ty odpoczywaj po ciężkim dniu.

Adelax współczuję choroby jeszcze w takim czasie. I jak to pogodzisz z powrotem do pracy?

U nas corka starsza sama spała zawsze, ale srednia juz z nami. W ciazy z Szymkiem wzięliśmy sie za remont pokoju bo oststni dzwonek zeby ja nauczyc spac samej, no i tak o to lozko piętrowe zdało egzamin.
    Wczoraj mieliśmy taki zryw oglądać domy i nawet starsza corka powiedziała, ze ona spac nie chce sama w pokoji ale swoj pokój by chciała 😅

Wzzystkiego najlepszego kobietki❤

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2021, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez weekend się czułam tak jakby mnie czołg rozjechał. Dawno takiego okresu nie miałam.

A dzisiaj mloda załatwiła mi tydzień wolnego. Katar i kaszel. A już myślałam, że będzie spokój do jesieni.

• AdelaX Autorytet

Wysłany: 8 marca 2021, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Hekate daj znac jutro jak beta. Hekate dobrze, ze sie wyprowadził chociaż on z głowy.

Piszczak jak sie czujesz?

Wiera kiedy testujesz?

Miskowa i jak tam u was?

Calanthe wpadłaś mi w oko na innym wątku. Melduj sie jak tam chrzciny 😁

Mysza to super, ze corka to dobrze zniosła powrót. A ty odpoczywaj po ciężkim dniu.

Adelax współczuję choroby jeszcze w takim czasie. I jak to pogodzisz z powrotem do pracy?

U nas corka starsza sama spała zawsze, ale srednia juz z nami. W ciazy z Szymkiem wzięliśmy sie za remont pokoju bo oststni dzwonek zeby ja nauczyc spac samej, no i tak o to lozko piętrowe zdało egzamin.
    Wczoraj mieliśmy taki zryw oglądać domy i nawet starsza corka powiedziała, ze ona spac nie chce sama w pokoji ale swoj pokój by chciała 😅

Wzzystkiego najlepszego kobietki❤

Alunia ja pracuje w domu wiec mały będzie ze mna. Jeszcze nie będę miała za dużo roboty bardziej ogarnięcie się, aktualizacja haseł, wyczyszczenie poczty 🙂 ale jak już nazbieram zadań to będzie bardzo ciezko z małym.

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 03:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza dużo sił dla Ciebie,żebyś jakoś uporała się z pracą. Tyle dobrego, że córka dobrze zniosła przedszkole po takiej przerwie 🤗

Piszczak zdrowia dla córki.

Adelax tyle dobrego, że ten tydzień masz luźniejszy, może potem będzie lepiej.

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • Wiera Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia może zatestuje koło czwartku, piątku 🤔 Na razie 10 dpo, to jeszcze trochę wcześnie mi się wydaje :)

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Mysza... Oby ten tydzień szybko Ci zleciał. Rozumiem że żaden krótki urlop nie wchodzi w grę? Dobrze że Małej podobało się w przedszkolu :)

Wiera ja też mam te wszystkie profile zaufane, IKP, ZUS-PUE itd (mąż mi pozakladal) i jestem bardzo zadowolona. Ja już ściskam kciuki za test!

Oj Piszczak... Chyba teraz taki najgorszy czas bo raz ciepło raz zimno i przeziębienie łatwo. Zdrowia dla córki.

AdelaX to w sumie dobrze że masz taki tydzień na "rozruch". Oby Mały szybko się wykurował. Zdrowia dla Was.

Alunia jeszcze nie mam dokładnych info bo mąż był na spotkaniu. Babka ma wysłać diagnozę na piśmie w ciągu 2 tyg. Z tego co mąż zapamiętał to córka potrzebuje takiej stymulacji ucisku, ma jakąś wadę wymowy więc potrzeba logopedy, ma słabe mięśnie brzucha i przez to cały czas na podłodze układa nogi w literkę w no i cały czas chce stawiać na swoim. Mówiła że jak skonfrontuje obserwacje z wywiadem to zdecyduje czy potrzebna będzie terapia czy będziemy pracować w domu. Tylko zaznaczyła od razu że teraz na terapię nie ma szans bo nie mają miejsca... Wyobrażacie to sobie, że prywatna poradnia już jest zapchana?

4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; <3 20.01
    Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
    Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
    czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
    On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate trzymam kciuki za betę! Oby szybko spadała.

On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśkowa to nieźle, nie dość, że prywatnie to miejsc nie ma, ale mnie już nic nie zdziwi, bo do dobrych lekarzy specjalistów tak samo potrafią być nieraz gigantyczne kolejki na wizyty prywatne. Masakra

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    29.09.2020 ♥️
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother no przykre to... Bo widać jak kuleje nasz system zdrowia :( i potrzeba naprawdę jakiejś rewolucji żeby było trochę lepiej, w dodatku smutne też jest to że najczęściej na nfz zostają Ci którym się już nie chce (emeryci) albo Ci co mają wszystko w d... I traktuja pacjentów jak g... - nie mówię że to norma ale niestety często się zdarza a nie każdego stać na wizyty prywatne, które też tak jak mówisz nie zawsze są od ręki. My mieliśmy umówiona wizytę w klinice i do naszej lekarki są półroczne kolejki...

• aLunia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miskowa no nieźle naprawdę aż ciężko uwierzyć. Jeszcze dotyczy to dziecka to całkiem. Dobrze, ze chociaż cos do domu dostaniecie.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2021, 12:05

nadzieja_86, mother84, Wiera lubią tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2021, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam od osteopaty. Omg. Moj kręgosłup powichrowany w cały świat, miednica przesunieta o 1,5 cm, przez co 1 noga krotsza, odcinek szyjny to komedia stąd i migreny, nawet zuchwa "krzywa", ogolnie pelno napięć i krzywizn.

• Hekate42 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osteopaci zawsze u każdego stwierdzają 1 nogę krótszą😂
    Nie martw się za bardzo 🤗
    Mam wyniki, hcg spada, ale bardzo powoli - miesiąc od zabiegu mam wynik 340...

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie pecherzyk pekl z lewgo jajnika endometrium 15 mm wow nigdy takiego jeszcze nie mialam najwoecej to z 12 mm.
    W srodku ogolnie wszystko ladnie. Pecherzyk pekl ok niedzieli takze miejmy nadzieje ze niedzielne ❤️ bedzie zlotym strzalem. Ale ten lekarz tak pozytywny jest usmiecha sie ja mowie dowodzenia a on do zobaczenia nastepna wizyta ciazowa az che sie w to wierzyc.

Aaa i teraz brac dupka i nie odstawiac metforminy w razie pozytywnego przyjmowac dalej i to przez I trymestr. (zastanawial sie jak z nia bo u nas w Polsce w ciazy przewaznie odstawiac zalecaja ale w USA kobiety biora cala ciaze takze badaniami jest to poprzedzone a ja przy poronieniu wszystko odstawilam a jak na mnie dobrze dziala to nie ryzykowac więcej krzywdy jak odstawie)

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calanthe no to niezła z Ciebie organizatorka 😁 super, że wszystko się udało 😊 brawo 👏

Hekate a przypomnij jaką betę miałaś ostatnio i kiedy to było,bo nie pamiętam. Może jakoś powoli, bo powoli, ale spadnie.

Iza tylko pytanie co z tym fantem zrobić? Ćwiczenia, rehabilitacja, masaże?

Nadzieja to pięknie się wstrzeliliście, trzymam kciuki za powodzenie ✊ dobrze, że już wiesz jak te leki brać i co robić i super, że lekarz tak pozytywnie nastawiony, zawsze to daje taką nadzieję i siłę do walki 😊

nadzieja_86, calanthe lubią tę wiadomość

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    29.09.2020 ♥️
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother - tydzień temu - 407
    nadzieja, trzymam za Ciebie✊✊✊- z całych sił 🤗

nadzieja_86 lubi tę wiadomość

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja kciuki zaciśnięte😘

nadzieja_86 lubi tę wiadomość

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, dobre wiesci oby tak dalej. Milo ze lekarz takie ma podejscie, to dobrze wplywa na pacjentki, tylko pozazdroscic. Super, ze jestes zadowolona, oby szybko byly efekty ☺️

Calanthe, ale impreze wyprawiliscie. Szacun, ze sie podjeliscie bo jednak to masa pracy 😃💪

Hekate, wazne ze spada. To juz cos, trzeba byc dobrej mysli.

Iza, osteopaci to chyba kazdemu cos wynajda 🤣. Wazne zebys wiedziala co teraz robic, jak sobie pomoc. Bo skoro tyle tego to warto w tym kierunku cos robic, zeby bylo lepiej 🙂.

U mnie bez zmian, czekam na okres ale boje sie ze cos mi sie w tym cyklu poprzestawialo. Przez tydzien mialam wtedy te plamienia/ krwawienia. Lepiej zeby mi sie @ duzo nie spoznila bo mam wizyte u gina juz dawno umowiona i nie chce zeby mi przepadla 🙄. A tak to slabo sie czuje, stres mnie zzera, jeszcze tylko sie wrzodow nabawie od tego i bedzie komplet 🤣

nadzieja_86, calanthe lubią tę wiadomość

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
‹‹ 2490 2491 2492 2493 2494 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ