Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiera ehh... Czekamy do terminu @, ściskam kciuki!
Lililo brałam tylko inofem (2 saszetki) poza tym wit d i kwas foliowy. Po pierwszej ciąży miałam już regularne cykle i śluz plodny też.
Nadzieja domyślam się jak się czujesz, ja też jestem nie do życia... Mimo tego że ostatnio było więcej słońca.
Miłego dnia dziewczyny - mimo wszelkich przeciwności
4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Wiera, poczekaj jeszcze troche, moze za wczesnie, ale tak wierzylam ze sie uda...
U mnie tez raczej nic z tego, brzuch zaczyna mnie bolec ehh no ale trudno, los po prostu nie chce zebym miala dzieci z jednego miesiaca 🤣
Lililo, witaj w naszych skromnych progach, mam nadzieje, ze Twoje marzenie sie szybko spelni ☺️
Hekate a dlaczego tak boli ? @ juz dostalas czy cos sie dzieje ?
Fatalna dzis pogode mamy, zimno i tak wieje ze glowe urywa. Zaraz sobie chyba kawe zrobie bo zasne nad biurkiem 🤣 oby dzien szybko lecial. -
Dzięki dziewczyny!
mam nadzieję, że u mnie też będzie teraz regularnie ale ciężko mi w to uwierzyć.
W Krakowie rano słonko świeciło a teraz też zrobiło się szaro, buro i ponuro. Na szczęście w tym tygodniu pracuję z domu a do żłobka mam dwa kroki i wrócimy szybciutko z synkiem do domudobrego dnia dla Was i niech moc kawy będzie z nami
-
Wiera zaciskam kciuki w takim razie jeszcze mocniej. Taka mam nadzjeje✊
Lililo witaj i powodzenia.
Miłego dnia dziewczyny, oby było lepiej.
Ja się cały czas uczę, jutro mam egzamin. Mimo, ze mega ciężko ogarnąć to wszystko to w końcu czuje, ze żyje. Ale powiem wam, ze ciężko było pobudzić mózg po takiej przerwie. -
aLunia ja to Cię podziwiam! Wielki szacun dla Ciebie 👏👏👏
Wiera poczekajmy, zobaczymy czy @ przyjdzie czy nie 😉 chociaż domyślam się, że nastawienie raczej pesymistyczne masz, sama bym miała. Jednak ja wierzę, że wkrótce tu pochwalisz się pięknym teścikiem 😊
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Alunia super 3 dzieci i ty egzamin ogarniasz 👑 z glow. Powodzenia i daj znac po.Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
nadzieja_86 wrote:Tak Wiera melduj sie co tam u Ciebie?
Hekate wspolczuje bolu a wczesniej miewalas tez takie?
Mother taka wizyta to super dzieci pozniej sie nie boja.
Lililo powodzenia i witaj!
@ nie dostałam jeszcze niestety 🙄
Wiera, wciąż trzymam ✊✊✊
ALunia 👏👏🤗
U mnie w pracy wzrost zachorowań.
Połowa zespołu od jutra idzie na 2tygodnie na zdalne.
Ja teoretycznie za 2tygodnkie.
Jakoś dziwnie się czuję... ciagle zmęczona jestem i jsk tylko wrócę do domu, to marzę o tym, żeby iść spać.,,
🙄🤷♀️🙄„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️ -
Alunia ja rano muszę pobudzić mózg do pracy żebym przypadkiem dziecku majtek na głowę nie założyła a co dopiero uczyć się do egzaminu! Ja swój ostatni zdałam 2 lata temu i ani trochę nie tęsknię 😁
Mother jak prace? Ruszyły?
Lililo u mnie owu ruszyła dopiero po kauteryzacji jajników, potem od razu zaszlam w ciążę i tez się bałam że potem znów będzie to samo a jednak nie. Przez prawie rok obserwowalam cykle i wszystko było ok. Teraz czekam na pierwsza @ po porodzie i zobaczymy jak to będzie.
Hekate takie samopoczucie to może przez pogodę, może przesilenie a pewnie też trochę przez to co ostatnio przeszlas... Ściskam Cię mocno.
U mnie kawa nr 2 się parzy, któraś wpadnie się napić?4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;20.01
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
nick nieaktualnyMiskowa ja dopiero pierwsza wypilam. Nie mialam kiedy wczesniej.
U mnie wieje i jest paskudnie. Chociaż nie szkoda ze siedzimy w domu bo i tak bysmy nie wyszly bo wczoraj zlapalam na spacerze kapcia przy wozku ☹ i stoi az ktos albo zalata dziure albo detke wymieni.
Wiera moze jest jeszcze szansa ma cien cienia? To nie moze sie tak skonczyc 🙁.
Alunia szacun z tym egzaminem.
Ja mysle ze od soboty i nas (tzn.mazowieckie) zamkna a dzieci pojda na zdalne. Jestesmy nastepni w kolejce. -
Miśkowa tak, ruszyły wczoraj 😊 powoli, powoli do przodu się posuwa 😉 myślałam, że będzie gorzej 😂
Co do nastroju to u mnie ok, ale senna jestem tak samo jak niektóre z Was opisują. To na bank przez pogodę. U nas dziś zimno, strasznie wieje i jeszcze śnieg teraz sypie. Masakra. Dobrze, że mąż dziś może odebrać syna z przedszkola, bo ja rano wymarzłam i nie mam ochoty już nigdzie wychodzić 😜
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
Wiera...😔 Przykro mi... Chcecie podejść do kolejnego iui? Trzymaj się...a winko to sobie golnij wieczorem, a co! 🍷
Wiera lubi tę wiadomość
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Mother na razie wolałabym nie podchodzić ponownie... Liczę, że uda się z tą laparoskopią w maju, jak gin nam mówił, żeby wykluczyć jakieś nieprawidłowości, bo kończą mi się pomysły dlaczego się nie udaje
Choć ze względu na covida ciężko coś zaplanować, mogę się przeliczyć
Generalnie muszę do niego zadzwonić i się zorientować co mi teraz powie.
-
Wiera kurde... Laparoskopia to dobry pomysł w tej sytuacji tylko oby ten covid już niczego nie pokrzyzowal. Wino też mam, zapraszam
Mother to dobrze że do przodu, obyscie szybko z tym uwineli. Mi się dziś nawet za okni nie chce patrzeć a ci dopiero wychodzić
Iza ja tak jak pisałam bez porannej kawy to jestem zombie więc choćby nie wiem co, nawet zimna ale musi być😁Wiera lubi tę wiadomość
4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;20.01
nick nieaktualny😔Nie ma na tym świecie sprawiedliwości. Ci co chcą nie mogą, i odwrotnie.
Na Śląsku z rana było ładnie, a teraz śniegiem sypie. Młoda chyba mnie zaraziła, bo chodzę z zatkanym nosem.
Kupiliśmy samochód bo stary coraz częściej odmawial posłuszeństwa. Ale trochę przekroczyliśmy budżet. I wydaliśmy wszystkie oszczędności 😬 a gdzie opłaty 🤦♀️ -
Wiera, tulę mocno🤗😘
Piszczak, ja bym chyba tak nie dała rady, glowa w chmurach fajna rzecz, ale pragmatyzm u mnie zwycięża, zwłaszcza teraz, kiedy muszę żyć oszczędniej z wiadomych względów.
Ujebana po pachy dzisiaj jestem 🤦♀️Wiera lubi tę wiadomość
„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️ -
Wiera szkoda bardzo ze sie nie udalo. Dobrze ze zrobisz ta laparoskopie z pewniscia cos nowego wniesie. A gdzie tu spawiedlisoc przy IUI takie dobre warunki mieliscie. 3 mam kciuki zeby laparo wszystko poszlo w terminie.
Hekate odpoczynku i sil zycze.
Piszczek no tak takie wydatki sa duze na auto ale maz pewnie zadolony z zakupu.
Ja dzis po korekcie brwi jest tyle z przyjemnosci.Wiera lubi tę wiadomość
Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
nick nieaktualnyZadowolony i to jak. Tylko ja będę się musiała przestawić na większy gabaryt, bo to ja jeżdżę autem.
Hekate ja nie lubię z głową w chmurach chodzić. Też bardziej pragmatyczna jestem. No ale mój nie bardzo. Wyszedł z założenia, że przecież dostaje tygodniówki, to jakoś opłacimy ten samochód. No ale długo się nie namartwilam, bo teściowa pod pretekstem urodzin małża, zasiliła nam trochę konto.
Tak więc jutro czeka mnie dniówka w kuchni, bo w sobotę goście. Później trochę dychne, bo idę na 💅 -
Dzień dobry 😊 od 5 nie śpię, bo mąż do pracy wstawał i się przebudziłam 😒 odprowadzę potem synka do przedszkola i jak wrócę to pierwsze co kawaaaaa☕ oczywiście za oknem szaro, buro i ponuro.
Piszczak gratuluję zakupu 😁 niech się dobrze jeździ 😉
Hekate trzymaj się 🤗 oby dzisiejszy dzień był lepszy
Wiera może ta laparoskopia to dobry pomysł, no zadzwoń do doktorka i zobaczysz co Ci powie. Wiesz, skuteczność iui z tego co pamiętam nie jest zbyt wysoka,bo chyba 10-25%, lekarze też często sugerują by zrobić kilka, ale może u Ciebie najpierw ta laparo będzie lepszym rozwiązaniem. Tak czy siak trzymam cały czas kciuki✊Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2021, 06:26
Wiera lubi tę wiadomość
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️