Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeśli chodzi o cytaty o wielbłądach, twoja znam tylko: Kobieta jest wielbłądem, który ułatwia mężczyźnie przejście przez pustynię życia🤪
Co do wczesnego wstawania - odkąd moje życie się zmieniło budzik dzwoni chwilę po 5- ej i nie ma bata muszę wstać, bo misterny plan całego dnia pójdzie w pizduuuu😂
Miłego wieczoru😘„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️ -
Hekate
Ja też pobudka 5:30 bo córcia grucha jak gołąb i trzeba wstawać
Jeszcze miałam napisać że dziewczyny to całe paskudne samopoczucie być może przez pogodę i przesilenie wiosenne i za chwilę powinno być lepiejale trzeba też trzymać rękę na pulsie. Ja daję sobie miesiąc i jeśli dalej będę się czuła jak teraz to uderzam do psychiatry - może i leki będą potrzebne. Poza tym myślę że ta cała pandemia i ta codzienna bieganina tak się daje we znaki. Ja też zauważyłam że małe drobnostki typu "zrobić Ci kawy?" zdarzają się coraz rzadziej...
4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Dziewczyny super te cytaty nie slyszalam o nich.
A male codzienne epizody sa bardzo mile ☺️ i ta kawa lepiej smakuje.
Adelax a moze rozmowa z mezem? Kobieta wracajaca do pracy dzieci to nie lada wyczyn zeby sie dobrze zorganizowac i miec czas sily na inne jeszcze rzeczy. A maz pomaga w domu.
Ja w tym tyg. jestem wykonczona w kazdy dzien cos do zaltwienia po poludniu ciagle w drodze w pracy tez natlok ale jak dobrze ze wolne jutro wyspie sie i bede miec czas dla corki i na przadny obiad 🥟 bede robic.
Miskowa to corka ma kwarantanne przedzkole zmakniete na jak dlugo.
Mysza moze uda sie chciaz zlapac oddechu i dystansu od tego ciezkiego tygodnia a przez weekend nazbierac sil. A jak z corka lepie?Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
Dzieki dziewczyny za wszystkie mile slowa. Tez bardzo bym chciala wierzyc, ze w koncu cos sie zacznie ukladac. Ostatnie pol roku to pasmo nieszczesc, mam wrazenie ze nic mi nie wychodzi, pomimo ze tak bardzo sie staram. To dolujace, kiedy wkladasz w cos swoje cale serce, chcesz wszystkim dogodzic, inwestujesz ciezko zarobione i odkladane w ciagu zycia pieniadze, a jedyne co w zamian dostajesz to nieprzespane noce i nerwy... Boli mnie to okropnie, bo trace checi do zycia 😞
Corka slabo, przysypia bo jest okropnie umeczona, ale leci z niej kazda strona. Meczy sie strasznie, ale jest bardzo dzielna. Dluga noc przed nami, oby jutro juz bylo lepiej. No i tylko czekamy az na nas przyjdzie pora, jak juz to teraz bo nie mam czasu na chorowanie niestety. Co dawac takiej czterolatce ? Smecte, elektrolity ? Co jeszcze dobre na wymioty, biegunke ? Pani w aptece dala jeszcze anaketon, nie znalam tego ale mowi ze nie zaszkodzi bo to na imbirze z rumiankiem chyba, jeszcze jej nie dawalam.
A dla doroslych co warto miec jak juz nastapi ta chwila ? 😃Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2021, 22:35
-
nick nieaktualnyU mnie pobudka o 4:30. Dziecko zaprowadzam, dziecko odbieram. O 21 jestem już dętka. Wystarczy głowę do poduszki przyłożyć i już śpię.
Złożyłam dzisiaj wniosek do przedszkola. Trochę się martwię jak to będzie, bo młoda wogole nie chce siadać na nocnik. Teraz jestem z nią w domu to puszczam ja bez pieluchy, i dwa razy siądzie a później leje w galoty. Dzisiaj przez pół dnia się jej pytałam czy chce siku, i nie sikała wogole. Dopiero jak ubrałam jej pieluchę, bo chciałam ja położyć spać to zaczęła sikać. Już nie wiem jak mam do tego sie zabrać 🙄
-
Mysza może probiotyk, węgiel? I dla Was i dla małej. Duuuzo wody i cierpliwości. Choć domyślam się jak się czujesz. Jelitowka to dla mnie najgorsza choroba chyba. Trzymam kciuki żeby szybko się skonczylo.
Nadzieja dziekuje ale nasze rozmowy nie przynoszą ostatnio żadnych skutków. Tez jestem zwolenniczka rozmawiania o problemach. Ale nie zawsze to wychodzi, czasem pomaga na tydzień dwa a potem jest to samo. Może ja wyolbrzymiam i za dużo oczekuje ale jakoś tak nie czuje wsparcia a wręcz oddalenie. -
Adelax oby ten kryzys był tymczasowy i szybko minął🤗 też jestem za rozmową, nic tak nie pomaga jak wspólne wyjaśnienie problemów.
Piszczak spokojnie, może zalapie wkrótce co i jak 😊
Mysza jak nocka? Mam nadzieję, że jakoś przetrwaliście, a dziś będzie lepiej. Obyście się Wy uchowali.
Miśkowa współczuję kwarantanny u dziecka. Sami ostatnio to przeżyliśmy...mogę jedynie pocieszyć, że szybko zleciało 😉
Wiera tulę Cię mocno 🤗 musi być w końcu dobrze i wierzę, że i Tobie i pozostałym dziewczynom się w końcu uda 😘
Miłego dnia dziewczynyAdelaX, Wiera lubią tę wiadomość
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualny
-
Iza ja Ci nie pomogę 🤷 a mój chłopina w pracy to nie spytam 😉
Ale pogoda...dobrze, że do południa poszliśmy na spacer, bo teraz wieje i pada...jajo można w domu znieśćWiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2021, 16:29
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
Wiera brakuje słów jakie to jest niesprawiedliwe... Trzymaj sie 😘
Miskowa no z ta kwarantanna yych. No i zdrowka bo dwojka maluchów chorych to ciężka sprawa.
Masz racje z tym poświęcaniem czasu...
Mysza jak corka?
Piszczak a ile ma corka dokładnie?
U nas na poczatku ciężko było. Ale jak miala dwa lata i dwa miesiace to zupełnie bez pieluchy choc byly wpadki. Teraz tez czasem sie zdarzyzdarzy. Także czas i cierpliwość.
Adelax może jakis wspolny wypad choc na pare godzin? Masz możliwość zostawienia dzieci u dziadków na troche?
Nam to pomogło, juz wprost mówiłam tesciom ze mężowi odbija, sami zaczeli proponować nawet. Na jakies 5 godz robimy wypad na krotkie trasy w górki i zupełnie inny człowiek.
Mother jak sie czujesz?
AdelaX lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIza pytałam szwagra to mówił że teoretycznie nie ma to znaczenia, bo proces technologiczny powinien być ten sam.
aLunia młoda ma 2,5 roku. Miała pół roku temu taki moment, że chętnie siadała, a teraz nie i już. Nawet przestała mówić, że np. zrobila kupe do pampa. Całe szczęście, że to zawsze czuć 😉 -
Piszczak wrote:U mnie pobudka o 4:30. Dziecko zaprowadzam, dziecko odbieram. O 21 jestem już dętka. Wystarczy głowę do poduszki przyłożyć i już śpię.
Złożyłam dzisiaj wniosek do przedszkola. Trochę się martwię jak to będzie, bo młoda wogole nie chce siadać na nocnik. Teraz jestem z nią w domu to puszczam ja bez pieluchy, i dwa razy siądzie a później leje w galoty. Dzisiaj przez pół dnia się jej pytałam czy chce siku, i nie sikała wogole. Dopiero jak ubrałam jej pieluchę, bo chciałam ja położyć spać to zaczęła sikać. Już nie wiem jak mam do tego sie zabrać 🙄
-
Wiera kurde nooooo weszłam specjanie zobaczyć jak się sprawy mają u ciebie i miałam nadzieję na inne wieści ehh 😔 ❤️
My skończyliśmy remont u małego. Ma swój pokój choc dalej z nim będę jeszcze spać wiadomo 😅 pokoik malutki ale z efektów jestem zadowolona. Za tydzień robimy roczek na raty .. bo nie pomieszcze wszystkich w mieszkaniu na raz .. nie wiem jak przezyje te dni 🙈 wkurzające to,że knajpy zamknięte tak bym miała problem z głowy eh.. z komunia też jakieś jaja wychodzą. Jak dalej nie otworza restauracji to nie wiem co zrobimy.. a komunia jest normalnie w maju u nas, nic nie przekładają -
Na szczęście kwarantanna tylko do wt ale obie mają gluty, kaszel i temp 37,2. Zobaczymy co będzie dalej. Jeśli to covid to pewnie i mnie dopadnie. Mąż nie będzie zadowolony z siedzenia w domu z dziećmi. Ja mam wrażenie że od tego remontu to jakby czasami nie mój mąż. Ostatnio jest trochę lepiej ale właśnie mam taki żal że nie jest jak kiedyś.
Iza ja się nie znam ale czego się nie weźmie do ręki to wyprodukowano w chinachjeśli pytasz o aliexpress to jakieś 3 lata temu mąż kupił czujnik cofania, sam zamontowal i wszystko jest ok.
Piszczak moja zakumala dopiero jak z gola pupa biegala bo jak miała spodnie to myślała że ma pieluche. Teraz też zdarzają się wpadki w nocy ale nie przejmuję się tym bo do 5 roku życia u dzieci to norma.4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Alunia 😘 no powiem Ci ze super pomysł, muszę to przemyslec ale małego na noc gdzieś zostawić to na razie odpada, na dzień mam ciezko bo nie mam bardzo pomocy a na noc to już eh.. może za jakiś czas.. może to byłoby naprawdę dobre ale boje się ze to tez na chwile ale warto spróbować ☺️
Adele no to niezłe, na razie się nie zapowiada żeby coś w ogóle otworzyli... kurczę ciezko. A zamiast być lepiej to jest coraz gorzej😌 wierze ze jakoś to się rozwiąże -
nick nieaktualnyPiszczak dzieki.
Ja musze kupic z Polski bo nie mam czasu czekac na przesylke z Ali, nerw mnie bierze jak ładuje 2 razy na dobe a jak corka dopadnie do gier to tel moglby byc non stop pod ladowarka.
Ciezki mialam dzis dzien. Sama z dziewczynami, niby o 7 rano mialam już obiad zrobiony a potem totalne dno z robota 🤦♀️. O, odkurzylam i po poludniu sladu po tym nie bylo, Ola dzis taka paskudna, gdzie się nie pojawiła tam z szafek i szuflad wywalala a jak zabieralam to wrzask ze dach sie unosil, po kilka razy zbierałam rzeczy z podlogi a jak wzielam na kolana to szczypala, szarpala za włosy i okulary mi zrzucala, no dzis dziecko z rogami, siku spokojnie zrobic nie moglam. Az o 19 sie poplakalam bo szyja i glowa tak bardzo mnie bolaly, poszlysmy do kuchni kolacje zrobic a Ola co- wywalamy dalej z szuflad 😭.
Adele wow juz rok? Kiedy to zlecialo. -
Adele też jestem w szoku jak to zleciało 😳😳😳 kiedy pytam się 😳 no z tymi knajpami to teraz kiepsko... Mam nadzieję, że jednak jakoś ogarniesz temat 😉
aLunia a dziękuję ostatnio nie tak źle, ale psychicznie czasem chyba gorzej, bo zaczynam robić w majtki powoli ze stresu 😂 a tak serio to brzuch najbardziej dawał mi znać w pierwszym trymestrze, a teraz jest o tyle lepiej, że po prostu ciąży, tak jak to bywa na tym etapie. Wieczory są gorsze. Ale oszczędzaj się jak mogę, więc nie narzekam.
Adelax aLunia podsuwa dobry pomysł z tym spędzeniem czasu sam na sam, nawet kilka godzin. To sporo daje 😉
Miśkowa a to do wtorku to szybko zleci, tylko, żeby dzieci się wykurowały, a i Was nic nie złapało 😉
Iza obyś dziś miała lżejszy dzień 😉
U nas tak wieje, że szok 😳 naprawdę niech już wiosna przyjdzie. Ja ledwo dziś żyję. W nocy spać nie mogłam, łącznie góra 4 h spałam, więc zaraz ruszam z kawą ☕😴Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2021, 07:16
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Adele27 wrote:Iza no już zaraz rok 😱😱 za szybko ten czas leci
Ja na Ali nie kupuję, choć mam znajomą, która ma status vipa i jest bardzo zadowolona.
Nie wiem, jaj Was, ale mnie dziś potwornie boli głowa od rana😔
Iza, dzisiaj odpocznij 🤗
Mother, pochwal się brzusiem😍
A u mnie w ogródku zakwitł pierwszy krokus❤️Adele27 lubi tę wiadomość
„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️ -
Moj mały w nocy postanowił się pokręcić prawie 2 h 🙈 wiercił się kładł na mnie eh.. dobrze ze rano mogliśmy pospać dłużej 🙂
Czas tak szybko leci ze zaraz będziemy Mother gratulować ❤️
Ja często zamawiam z Ali, wczoraj np okulary przeciwsłoneczne i etui do telefonu 😎
Mam nadzieje ze nic się nie wydarzy i pójdziemy jutro pierwszy raz do żłobka ✌️
Hekate oby szybko przeszło 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2021, 09:49