X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2021, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother jaki brzusio😍 ja pomyślałam podobnie jak Adele o swoim i czasami za nim tesknie ;)

Alunia u nas tak samo było z drugim i jeszcze to że musial nadrabiać pracę (z resztą zalilam się Wam) ale teraz jest już dużo lepiej. Dziś nawet z okazji kwarantanny (został w domu bo nie wiedział jak szef zareaguje) położył tapetę w sypialni, jeszcze kilka poprawek, zagłówek i będzie na gotowo :)

Mysza a jak córka się ma? Taki wirus to czasem kilka dni potrafi męczyć :/ i niech ta @ już przychodzi bo szkoda wizyty. Co do ospy to nie wiem ale może można zrobić jakieś przeciwciala?

Iza podobno najwięcej siedzi w głowie ale czasem cialo się buntuje... Obyś ogarnęła to wszystko :) aaa i najlepsze życzenia :)

Ja już mam dość kwarantanny... A właściwie dwójki chorych i marudzacych dzieci (i w szczególności nocy) na raz a jutro zostaję już z nimi sama😬 ale dam radę bo kto jal nie matka 😁

4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; <3 20.01
    Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
    Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
    czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
    On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2021, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Mysza właśnie zapomniałam odpisać, myślę, że zrobienie przeciwciał wyjaśni to czy przeszłaś kiedyś czy nie 😉

Miśkowa ulala to się będzie działo teraz w tej sypialni 😎 noooo takie siedzenie w domu i świadomość, że nigdzie nie można się ruszyć jest dobijająca, ale musicie jakoś przetrwać. Oby szybko zleciało 😉

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2021, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i moje pozytywne myslenie poszlo sie ... Ale mnie mąż wku... Bo bym poszla sie rozerwac ale uwaga gdzie- do szykowania z nim jablek. No bo ja sie nudze. Oj, czuje że moj pms i jego slowa to klotnia murowana. Juz wieczor byl w innej atmosferze. Wogole i tesciowa mi zalazla za skore, i mam wyrzuty sumienia ze z Zuzia sie nie bawilam, owszem robilysmy razem jajo ze styropianu ale bylo nie tak bo milion pomyslow i każdy kiepski. No i z Ola cos nie tak, rano poszla wczesnie na dluuuga dzemke, jesc dzisiaj nie chciala, rano mleko, na obiad kilka lyzeczek zupki wcisnelam, ze 2 paluszki, po spacerze troche makaronu i kawalek jablka, i tyle, nawet musem z tubki plula, i spi juz od 17. I sie martwie o nią.

• mother84 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza jak tam nocka? Z małą wszystko ok?
    Ja właśnie zasiadam do śniadanka, potem zabieram się za robotę.
    Mysza @ się zjawiła?
    Wiera jak u Ciebie z nastrojem?
    Hekate kiedy powtarzasz kolejny raz betę?
    I co u reszty?
    Miłego dzionka Wszystkim 😘

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    29.09.2020 ♥️
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mala juz dobrze. Dzis jeszcze zostalysmy w domu ale ze wzgledu na to, ze slabo je, nie ma apetytu i nie chcialam jej dawac bo by caly dzien nic nie zjadla w przedszkolu, w domu to a to jogurt, a to jakies biszkopty, ale jutro juz idzie bo musze do pracy 🙈
    Trzymajcie tylko kciuki zeby nas nie rozlozylo bo w czwartek mam bardzo wazny dzien, musze byc na chodzie, jak juz bedzie po to kit tam ale byle nie wczesniej 🙏

W nastepnym cyklu bede robic badania, w sumie nie wiem czy gin cos zleci czy nie ale na wlasna reke sobie sprawdze pare rzeczy dla swietego spokoju.
    A @ jeszcze nie przyszla, juz taka zla jestem, ze to trzeba miec pecha, czekac na wizyte prawie dwa miesiace i pewno bede musiala odwolac bo znajac zycie przyjdzie na sama wizyte. Mysle ze u mnie to wszystko stres robi.
    Albo okres razem z wirusem trzymaja sie za rece i stoja w blokach startowych zeby wystartowac na czwartek 🤣

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie 🤗

Staraczki jak tam? Mnie dopadl takim PMS troche szbko ale coz i w srodku brzucha czuje sie taka rozpulchniona 😒
    Miskowa jak tam w 3 😁 dajecie rade?

Iza i jak z Ola? Pms lacze sie w bolu.

Mysza dzien w domu odpoczelas? Dzis do pracy wrocilas?
    Cos niektore dziewczyny ucichly....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2021, 09:25

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza no to trzymajcie się w zdrowiu ✊✊🙏 a jakie badania chcesz porobić? ☺️

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    29.09.2020 ♥️
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisalam ze corka juz dobrze ale znowu ja biegunka zlapala, nie wiem co to za dziadostwo czy ten wirus ja jeszcze trzyma czy za szybko zjadla ciezsze jedzenie i ja przeczyscilo. Zobaczymy, moze jutro bede musiala isc z nia do lekarza 🤦‍♀️

Co do badan to chcialam takie podstawowe, plus hormony, tarczyce, co do tych plamien to myslalam czy progesteronu nie zbadac bo tez moze byc cos nie tak. Tylko go sie w okreslonym dniu cyklu robi ? Czy obojetnie ?

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2021, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas srednio na jeza. Noc średnia, ja juz od 4.30 nie spie, tym o to sposobem o 8 mialam juz gotowy obiad, ogarniete dzieci (Zuzia w szkole), piec ogarniety, tylko ja bez śniadania. Nawet o 8 złapałam za odkurzacz. Ola nadal ma kiepski apetyt, ale lepiej niz wczoraj. Wiecie ze nerw i wkurw to najlepszy motor.
    Dziekuje wszystkim za zyczenia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2021, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza mi za każdym razem progesteron kazali robić w drugiej fazie cyklu. Tak ok 21-22 dnia.

Kuźwa wróciłam wczoraj po tygodniu nieobecności do pracy, jeszcze się nie odkopałam z zaległości, i co? I dziś wewnetrzna kontrola do nas zawitała 🤦‍♀️🤯😵

• Wiera Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza zdrówka dla Córki, co za dziadostwo się czasem przyplącze.😤 Kciuki za czwartek ✊ A progesteron powinno się najlepiej 7 dni po owulce. Choć ja robiłam kilka razy i zawsze był ok, a plamienia są. Jeszcze na innym wątku czytałam, że plamienia mogą być od polipów i zespołu antyfosfolipowego ;)

aLunia rozkręciła się, dopiero w niedzielę. Długo kazała na siebie czekać. 😤

Mother niedzielę miałam ciężką, do tego byłam wykończona po całym 6-dniowym tygodniu pracy ;) większość przespałam. A jakie sny miałam. W jednym miałam znowu IUI, tylko gin stwierdził że na próbę weźmiemy nasienie od innego dawcy niż mąż, bo może jednak będzie lepsze, "ale mąż nie musi o tym wiedzieć "🤣 ten tydzień zaczal się infekcja syna, ma mega katar i temperaturę wieczorami ponad 38. Do tego mąż koleżanki z pracy okazało się że ma covida, więc mam nadzieję że skoro przez tydzień chodziła do pracy i jest nadal ok i z nią i z nami to tak zostanie. Myśleli wszyscy że ma po szczepionce niepożądane, ale kilka dni przed szczepieniem widział się z sąsiadami, u których właśnie tuż po jego szczepieniu rozpętał się covidowym młyn więc oni go najprawdopodobniej zarazili. W końcu po dwóch tygodniach go koleżanka zmusiła żeby poszedł do lekarza, bo ciągle kaszle i gorączka, to dostał skierowanie na test. Ech, w robocie jeszcze jednej osoby nie ma oprócz niej, więc będzie do końca miesiąca ciężko, żeby ze wszystkim wyrobić. Na razie nawet nie mam weny zadzwonić do gina.

Iza zaległe najlepszego 😘

Piszczak powodzenia na kontroli 💪

Nadzieja może jednak to nie PMS, trzymam kciuki 🤗

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mother84 wrote:
    Iza jak tam nocka? Z małą wszystko ok?
    Ja właśnie zasiadam do śniadanka, potem zabieram się za robotę.
    Mysza @ się zjawiła?
    Wiera jak u Ciebie z nastrojem?
    Hekate kiedy powtarzasz kolejny raz betę?
    I co u reszty?
    Miłego dzionka Wszystkim 😘
    Za tydzień we wtorek, potem 29.03 wizyta u mojej gin i USG. Tego samego dnia beta w szpitalu.
    Nadzieja, no właśnie, a może to nie PMS🤔✊😘
    Iza, spóźnione🎁🤗, a mężowi powiedz, żeby nie był taki cwany, bo strajk włoski zrobisz, zwłaszcza jak będzie prosił o 🍺 albo michę 😂
    Dzisiaj sobie uświadomiłam, że minęły 2 tygodnie odkąd mąż się wyprowadził🙄
    Acha i byłam z Młodym u okulisty- niestety pogorszył mu się wzrok ( ma astygmatyzm i krótkowzroczność od bardzo dawna), za 2 tygodnie kolejna wizyta - już dobór nowych szkieł.
    A doktorkowi powiedziałam pare słów do słuchu, bo się za nadto wymądrzał i pytał po co przyszłam skoro syn twierdzi, że chyba widzi dobrze.

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejciu Mysza i jak córka teraz? Może rzeczywiście jakaś konsultacja? Trzymam kciuki za czwartek.

Mother jak remont? Jesteś zadowolona z postępów?

Wiera kurcz to nieciekawie w pracy. Trzymaj się ciepło :)

Iza, Nadzieja ja też dołączam do pms... Może jakieś winko wieczorem?

Hekate sciskam kciuki żeby beta spadała. Podejmujecie jakieś kroki z partnerem żeby się wprowadził? Dobrze że poszłaś z synem, lepiej zbadać niż później sobie wyrzucać.

Mnie dzisiejszy dzień "przeoral" nie wiem jak dotrwam do piątku 😓 córka znajomych ze żłobka też przeziębiona ale nie testowali jej, mówili że jeden z ojców też dziś się gorzej poczuł. Ja się trzymam ale mąż już mi marudzi że go gardło boli 😲

4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; <3 20.01
    Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
    Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
    czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
    On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • Kinga2020 Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2021, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybaczcie ostatnio sie nie udzielam ,taki natlok pracy ze nie wiem gdzie ręce włożyć. Ostatnio na pomiarach gruntu tak zmarzlam i myślałam że mnie rozlozy 🤒

Nie dam rady was chyba nadrobic😅 ale w weekend może znajdę chwilę.
    Napisze tylko ze jest mi źle, smutno i wogole do dupy. Moja siostra która rok temu urodziła pierwsze dziecko ,wczoraj mi oznajmiła ze jest w ciąży i wysłała zdjęcie z usg. A jeszcze w lutym mówiła że dostała pierwszy skąpy okres od czasu porodu ,i że pójdzie do gin jak sprawa wygląda i pomysla o staraniu. Nawet nie zdarzyła się zapisać na wizytę a ona już w ciąży. Wyc mi się chce.
    I na dodatek mama przy mnie się tak cieszy i ciągle mówi o jej ciąży. Nawet się zaśmiała zebym się spytala siostry czy będzie moja surogatka , tata dodał ze lepiej chlopa pożyczyć jak taki pierwszy złoty strzal ,mój może ślepakami strzela.

• nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2021, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga domyslam sie jak sie czujesz tym bardziej ze tak blisko i szybko im sie udalo. Trzymaj sie i dla nas wyjdzie slonce. Ja w tamtym roku mialao podobnie sedeczna przyjaciółka z PCOS i endometrioza zaszla od tak lekarz mowi ze to cud jak to jak bylo niespelna pol roku po operacji. Zdarzyla juz urodzic dziecko siedzi a ja czekam dalej takze czekam i ja na moj cud. A jaki masz teraz plan działania.?

Ja dzis wstalam z drugim zimnem😒 tamto sie zagoilo ale i tak nowe oslabiona jestem.

A co u was dziewczynki?

Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    ASA, APA, AOA ujemne
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

n59yt5od1y3qj53b.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2021, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem zmeczona po calej nocy wedrowek do toalety, wirus dopadl i mnie. Trzymajcie kciuki zebym dzis sie wychorowala i zeby jutro bylo dobrze, bo nie wiem jak to przetrzymam a nie mam mozliwosci zmiany planow 😞

Kinga, wlasnie jaki dalszy plan dzialania ? U mnie tez co chwila ktos w ciazy z dalszych znajomych, ale ja jeszcze nie czuje jakiejs ogromnej zazdrosci, raczej pozytywnie na mnie to wplywa, ze skoro im sie udaje to nam tez sie uda ☺️

Nadzieja, znam to mnie tez potrafi meczyc zimno co jakis czas. Uzywasz masci na to ? Mi pomaga zovirax albo takie plasterki

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨

age.png
  • nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2021, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza a mam plasterki compled bardzo je lubie i zawsze nasze w torebce takze aby szybko zadzialalo. Nie przeszkadzaja w jedzeniu i sa estetyczne.
    I Ciebie tez dopadl wirus ehh.... Meczoce to jestbi pewnie niewyspana A bierzesz cos z corka lepiej?
    Mysza ja mam podobnie jak tu na forum pojawia sie dwie kreski moja wiara jest jeszcze wieksza kazda z jakimis p4zeszkodami a sie udaje. ✊ Nie ma rzeczy niemozliwych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2021, 09:04

Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Acard
    ASA, APA, AOA ujemne
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

n59yt5od1y3qj53b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2021, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza nie dobrze. Kuruj się.

Nadzieja ja kiedys mialsm czesto opryszczke, teraz mąż przejął paleczke ale odpukac inne wirusy go nie tykaja.
    Jego teraz boli noga w kostce ze chodzic nie może, mowie mu ze musi do lekarza, moze jakies przeswietlenie czy cos a on sie boi ze zamiast tego wysla go na testy.

Ale mnie dzisiaj Zuzia wyprowadziła z rownowagi, alez jestem zła, nakrzyczalam na nia i poszla zaplakana do szkoly bo co- bo tak sie ociagala z szykowaniem, tak zwlekala ze zrobilo sie bardzo pozno i zaczela ryczec ze nie chce się spóźnić ale zeby sie ubierać do wyjscia to nie, usiadla i grala na tablecie. Pech chcial ze ja musialam jeszcze iść pilnie do wc. I mialysmy 10 min.i przy odrobinie checi z obu stron zdazyla by do szkoly na czas. Tak bardzo sie zdenerwowalam, wyszlam teraz niby dolozyc do pieca i siedze w piwnicy zeby mnie nikt nie widzial i rycze bo wiem ze źle zrobilam ze na nia nakrzyczalam, ze tak zaczęliśmy glupio dzień.

• aLunia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2021, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiera współczuję zapieprzanki w pracy. No i cholerna @ zapiszesz sie na laparoskopie? Ten gin cos sie interesował?

Mysza kurde co to sie wam przypałetało😕 zdrowka dla was!

Nadzieja mi co chwile zimno wychodzi, zaczęłam brać wiecej wit d i jakos odpukać mam spokoj od miesiąca.

Tez pamiętam, ze bratowa wpadła z drugim synem po moim poronieniu. Ona zdążyła urodzić a ja jeszcze w ciąży nie byłam, nawet mówiła, ze nie wie czy bedzie syna kochać itd. Strasznie, ze tak trzeba czekać i walczyc 😔 rozumiem was... Ale widac po Adele, Izie czy Mother ze warto!

Pisałam wam, ze Wiki taka rozdrażniona. W poniedziałek odebrałam ja ugryziona i tak podrapana na czole, ze ma trzy mocne rany. Jestem tak wk***iona na ten żłobek. Pani mi tlumwczy taki wiek pff. Trafiła na tak agresywną grupe, nawet opiekunka sama przyznała. Dali ją teraz do drugiej grupy bo ona właśnie najwięcej bawi sie z tymi dziewczynkami co biją. No i zaczęłam wiązać fakty, ze to jej zachowanie wróciło od momentu jak ona wróciła lekko drapnieta. Juz zaczęłam drążyć temat czy ona jest temu winna bo kurde, ale mowi ze nie. To wyglada tak, ze ona po prostu nie daje sobie wyrwać zabawki a tamte dzieci w taki sposób sobie radzą. Wczoraj u starszej była kolezanka, nie chcialy jej dac lalki i tak sie rozpłakała z takim żalem. No serce mi pęka.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2021, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym wiekiem to prawda.
    Mój ze żłoba wracał często podrapany i pogryziony, aż zaczął oddawać i potem to już tylko skargi były 🤷‍♀️

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
‹‹ 2496 2497 2498 2499 2500 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ