Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySprawdzałam na necie i przyrost jest w normie.
Ja dzisiaj byłam z Natalka na kontroli z wynikami u gastrologa i ogólnie jest zdrowa, tylko ma taką przypadlosc, która nazywają biegunka pedraków😅.
Nie może spożywać niektórych produktów, bo powodują u niej wzmozony ruch jelit i ma biegunkę. Np. Kasze odpadają bo mają dużo błonnika, soki przecierowe bo fermentują i jest ten sam skutek, i po owocach, które mają małe pestki np. Truskawki czy borówki.
Niby nic a od ukończenia 1 rż kasza manna dala nam trochę w kość. -
Piszczak super, że beta ładnie przyrasta, w takim razie życzę spokojnej ciąży 😊 a ta nazwa choroby to niezła 🤭 pierwsze słyszę, ale grunt, że macie zdiagnozowane i wiesz czego unikać
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualnyMother i jak zatoki?
Piszczak a wyrośnie z tego czy to juz na cale zycie? Ciekawe czy dorosli tez to maja 🤔.
Padam na ryjek. Poszlam do szykowania jablek, mąż powiedzial że zrobimy partie i bedzie przerwa (oni jeszcze robia) wiec nie przychodzilam do domu wczesniej do Oli, jak wróciłam to bylo juz za późno i na kąpiel i na spokojne polozenie spać tylko byl juz ryk. Ma swoja godzinę ktorej nie wolno przekraczac bo robi sie nieciekawie.
No i troche sie wkurzylam bo jutro mam neurologa a mąż że nie wiadomo czy pojde na wizyte bo jablka trzeba szykować, ja pojade a z Olą ktoś musi zostac, a bo to godzina kapieli i kladzenia spac itp.itd. Jak dzisiaj zeby jego sprawy mu załatwić to wręcz mnie wypchnal z domu bo nie chcialam jechac a jak jutro do lekarza to problem. -
Dziewczyny, widzę, że chyba u mnie pytanie tak trochę z innej beczki, ale zaczynam się martwić… Staramy się o dziecko, dokładnie o drugiego maluszka już przeszło siedem miesięcy. To dość długo, w stosunku do tego, że o pierwsze staraliśmy się może z miesiąc. Nasza córeczka ma już 1,5 roku, stwierdziliśmy, że fajnie, gdyby między rodzeństwem nie było za dużego odstępu, żeby dzieciaki mogły się jeszcze razem bawić i zaprzyjaźnić. Między mną a moją siostrą jest aż siedem lat różnicy, powiem szczerze, nie mamy ze sobą aż takiego super kontaktu, jednak to dość duża różnica wieku. Zależy mi na zgranej rodzinie, więc martwię się, czemu nie mogę zajść w drugą ciążę
? Czy to normalne?
-
Iza dzięki że pytasz, wiesz co ogólnie to byłoby lepiej, ale cały czas jeszcze dokucza mi ból głowy (ciut mniejszy) i co gorsza duży ból górnych i części dolnych zębów. Mam nadzieję, że te zęby to też od zatok i przejdą (obstawiam że od zatok, bo po prawej stronie czyli tej co była bardziej zajęta). W razie co za tydzień mam dentystę, ale czuję się kiepsko przez to
A Ty jedź do neurologa, bo potem znowu będziesz musiała czekać. Jak nie mąż to może jednak teściowa okaże serce i zostanie z dziećmi?
Mela90 witaj, siedem miesięcy to jeszcze nie jest tragedia, aczkolwiek rozumiem, że jak z pierwszym tak szybko poszło to liczyłaś na powtórkę. Do roku czasu mówi się, żeby zawsze sobie dać czas, chyba, więc może jeszcze z parę miesięcy spróbujcie na luzie, a potem zróbcie badania nasienia, Ty hormonów itp. Powodzenia 😊
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
Iza34 wrote:Ja bylam na zakupach. Tyle mialam do zalatwienia ze latalam jak glupia, na zewnątrz zimno, w środku cieplo, przyjechalam cala mokra, juz raz sie przebieralam i suszylam włosy i zaraz bede drugi raz tak ze mnie wychodzi. Przyjechalam i jeszcze tesciowa do mnie że Ola krzywo chodzi, ze ma krzywe bioderko, ze dlaczego bioderek nie kontroluje (bylismy kiedy kazali). Wiecie, co złe to na matkę. Ile ona juz chorob Oli wynalazla i wzbudzala panike niepotrzebnie. Ale mogę to skontrolowac tylko gdzie? Fizjoterapeuta czy ortopeda? Podpowiedzcie.
Ewi ty chodzilas z Gabi do fizjo?
P.s. wiecie, na poczatku dziecko nie bedzie chodzilo plynnie, stabilnie. Nie to ze ja nie obserwuje Oli, patrze jak chodzi i dla mnie jest wszystko ok na tym etapie.
czy jest szansa żebys podała mi nr tel do niego ???
Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Niepłodność wtórna idiopatyczna
IUI 22.03.2019 nieudana -
nick nieaktualnyHugo z tego co wiem to ten zielarz w czasie pandemi nie przyjmuje nowych osob. Podawałam juz komus ten numer i stad to wiem. Przykro mi.
Hugo co tam u ciebie?
Mother mnie tez kiedys zęby bolały od zatok, szczegolnie ten robiony kanałowo. I co ciekawe ten ząb boli tez (tak od srodka od korzenia) jak napije sie słodkiej nalewki 😂😭, musze pic czystą 😝. -
no właśnie nie ma żadnego info o zielarzu nigdzie, a z tego co kiedyś pisałaś miałaś nr do niego
nie masz juz??
U mnie bez wiekszych zmian jeśli chodzi o powiększenie rodziny, ten rok był całkowicie zwariowany ;P córeczka nadal mi się marzy
takze jeszcze sobie ją będe robic haha
może któraś z pozostałych ma nr do zielarza od Izy???
będę wdzieczna bardzoSyn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Iza no tylko dziś już ewidentnie mało schodzi z tych zatok, a;te zęby tak strasznie bolą że jestem w szoku i aż się zastanawiam czy to od tego, ale chyba od tego,bo i głowa i wszystko się w czasie zbiegło. Nie wiem
Hugo co u Ciebie?
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualny
-
Iza34 wrote:Hugo mam, podam ci ale ten zielarz jest juz sedziwy i chroni sie przed wirusem nie przyjmujac nikogo. Kolezanka moze sprobowac zadzwonic. Poczekaj chwile, kotlety smażę 😊
SUPER :* kochana jesteśSyn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Piszczak wrote:Ja już po wizycie. Pęcherzyk 10mm, ale jak na złość na prezerwatywie bo badaniu były brązowe ślady. Mam zwiększyc dupka do 2 razy dziennie i odpoczywać. Za 3 tygodnie kontrola.
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Piszczak wrote:Ja już po wizycie. Pęcherzyk 10mm, ale jak na złość na prezerwatywie bo badaniu były brązowe ślady. Mam zwiększyc dupka do 2 razy dziennie i odpoczywać. Za 3 tygodnie kontrola.
Jestem dziś nie do życia, bolą mnie mięśnie i tylko bym jadła i spała od wczoraj ... a pracować trzeba😖„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️ -
nick nieaktualny
-
Iza34 wrote:Piszczak odpoczywaj.
Hekate ale jakieś chorobsko cie rozkłada, pogoda, za bardzo forsowna prace lub ćwiczenia czy ogolnie takie zmęczenie ze tsk sie czujesz?„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny