X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2021, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdzałam na necie i przyrost jest w normie.
    Ja dzisiaj byłam z Natalka na kontroli z wynikami u gastrologa i ogólnie jest zdrowa, tylko ma taką przypadlosc, która nazywają biegunka pedraków😅.
    Nie może spożywać niektórych produktów, bo powodują u niej wzmozony ruch jelit i ma biegunkę. Np. Kasze odpadają bo mają dużo błonnika, soki przecierowe bo fermentują i jest ten sam skutek, i po owocach, które mają małe pestki np. Truskawki czy borówki.
    Niby nic a od ukończenia 1 rż kasza manna dala nam trochę w kość.

• mother84 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2021, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszczak super, że beta ładnie przyrasta, w takim razie życzę spokojnej ciąży 😊 a ta nazwa choroby to niezła 🤭 pierwsze słyszę, ale grunt, że macie zdiagnozowane i wiesz czego unikać

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2021, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother i jak zatoki?

Piszczak a wyrośnie z tego czy to juz na cale zycie? Ciekawe czy dorosli tez to maja 🤔.

Padam na ryjek. Poszlam do szykowania jablek, mąż powiedzial że zrobimy partie i bedzie przerwa (oni jeszcze robia) wiec nie przychodzilam do domu wczesniej do Oli, jak wróciłam to bylo juz za późno i na kąpiel i na spokojne polozenie spać tylko byl juz ryk. Ma swoja godzinę ktorej nie wolno przekraczac bo robi sie nieciekawie.
    No i troche sie wkurzylam bo jutro mam neurologa a mąż że nie wiadomo czy pojde na wizyte bo jablka trzeba szykować, ja pojade a z Olą ktoś musi zostac, a bo to godzina kapieli i kladzenia spac itp.itd. Jak dzisiaj zeby jego sprawy mu załatwić to wręcz mnie wypchnal z domu bo nie chcialam jechac a jak jutro do lekarza to problem.

• Mela90 Debiutantka

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, widzę, że chyba u mnie pytanie tak trochę z innej beczki, ale zaczynam się martwić… Staramy się o dziecko, dokładnie o drugiego maluszka już przeszło siedem miesięcy. To dość długo, w stosunku do tego, że o pierwsze staraliśmy się może z miesiąc. Nasza córeczka ma już 1,5 roku, stwierdziliśmy, że fajnie, gdyby między rodzeństwem nie było za dużego odstępu, żeby dzieciaki mogły się jeszcze razem bawić i zaprzyjaźnić. Między mną a moją siostrą jest aż siedem lat różnicy, powiem szczerze, nie mamy ze sobą aż takiego super kontaktu, jednak to dość duża różnica wieku. Zależy mi na zgranej rodzinie, więc martwię się, czemu nie mogę zajść w drugą ciążę :(? Czy to normalne?

• mother84 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza dzięki że pytasz, wiesz co ogólnie to byłoby lepiej, ale cały czas jeszcze dokucza mi ból głowy (ciut mniejszy) i co gorsza duży ból górnych i części dolnych zębów. Mam nadzieję, że te zęby to też od zatok i przejdą (obstawiam że od zatok, bo po prawej stronie czyli tej co była bardziej zajęta). W razie co za tydzień mam dentystę, ale czuję się kiepsko przez to
    A Ty jedź do neurologa, bo potem znowu będziesz musiała czekać. Jak nie mąż to może jednak teściowa okaże serce i zostanie z dziećmi?

Mela90 witaj, siedem miesięcy to jeszcze nie jest tragedia, aczkolwiek rozumiem, że jak z pierwszym tak szybko poszło to liczyłaś na powtórkę. Do roku czasu mówi się, żeby zawsze sobie dać czas, chyba, więc może jeszcze z parę miesięcy spróbujcie na luzie, a potem zróbcie badania nasienia, Ty hormonów itp. Powodzenia 😊

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    29.09.2020 ♥️
  • Hugo87 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Ja bylam na zakupach. Tyle mialam do zalatwienia ze latalam jak glupia, na zewnątrz zimno, w środku cieplo, przyjechalam cala mokra, juz raz sie przebieralam i suszylam włosy i zaraz bede drugi raz tak ze mnie wychodzi. Przyjechalam i jeszcze tesciowa do mnie że Ola krzywo chodzi, ze ma krzywe bioderko, ze dlaczego bioderek nie kontroluje (bylismy kiedy kazali). Wiecie, co złe to na matkę. Ile ona juz chorob Oli wynalazla i wzbudzala panike niepotrzebnie. Ale mogę to skontrolowac tylko gdzie? Fizjoterapeuta czy ortopeda? Podpowiedzcie.
    Ewi ty chodzilas z Gabi do fizjo?

P.s. wiecie, na poczatku dziecko nie bedzie chodzilo plynnie, stabilnie. Nie to ze ja nie obserwuje Oli, patrze jak chodzi i dla mnie jest wszystko ok na tym etapie.
    Hej Iza !!! Cześć wszystklim staraczką! Mam ogromną prosbę o namiary do zielarza :D
    czy jest szansa żebys podała mi nr tel do niego ???

Syn lipiec 2014 ❤️
    08.2017 laparoskopia
    12.2017 laparotomia
    Niepłodność wtórna idiopatyczna
    IUI 22.03.2019 nieudana
  • Hugo87 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i przepraszam ze się Wam wcinam w wątek :D ale chce pomóc koleżance a mam screena jedynie stąd zachowanego bez tel.

Syn lipiec 2014 ❤️
    08.2017 laparoskopia
    12.2017 laparotomia
    IUI 22.03.2019 nieudana
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugo z tego co wiem to ten zielarz w czasie pandemi nie przyjmuje nowych osob. Podawałam juz komus ten numer i stad to wiem. Przykro mi.

Hugo co tam u ciebie?

Mother mnie tez kiedys zęby bolały od zatok, szczegolnie ten robiony kanałowo. I co ciekawe ten ząb boli tez (tak od srodka od korzenia) jak napije sie słodkiej nalewki 😂😭, musze pic czystą 😝.

• Hugo87 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie nie ma żadnego info o zielarzu nigdzie, a z tego co kiedyś pisałaś miałaś nr do niego :/ nie masz juz??

U mnie bez wiekszych zmian jeśli chodzi o powiększenie rodziny, ten rok był całkowicie zwariowany ;P córeczka nadal mi się marzy :D
    takze jeszcze sobie ją będe robic haha

może któraś z pozostałych ma nr do zielarza od Izy???
    będę wdzieczna bardzo

Syn lipiec 2014 ❤️
    08.2017 laparoskopia
    12.2017 laparotomia
    IUI 22.03.2019 nieudana
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza no tylko dziś już ewidentnie mało schodzi z tych zatok, a;te zęby tak strasznie bolą że jestem w szoku i aż się zastanawiam czy to od tego, ale chyba od tego,bo i głowa i wszystko się w czasie zbiegło. Nie wiem
    Hugo co u Ciebie?

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    29.09.2020 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugo mam, podam ci ale ten zielarz jest juz sedziwy i chroni sie przed wirusem nie przyjmujac nikogo. Kolezanka moze sprobowac zadzwonic. Poczekaj chwile, kotlety smażę 😊

• Hugo87 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Hugo mam, podam ci ale ten zielarz jest juz sedziwy i chroni sie przed wirusem nie przyjmujac nikogo. Kolezanka moze sprobowac zadzwonic. Poczekaj chwile, kotlety smażę 😊

SUPER :* kochana jesteś

Syn lipiec 2014 ❤️
    08.2017 laparoskopia
    12.2017 laparotomia
    IUI 22.03.2019 nieudana
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugo87 wrote:
    SUPER :* kochana jesteś

Wyslalam na priv

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Pęcherzyk 10mm, ale jak na złość na prezerwatywie bo badaniu były brązowe ślady. Mam zwiększyc dupka do 2 razy dziennie i odpoczywać. Za 3 tygodnie kontrola.

• mother84 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszczak wrote:
    Ja już po wizycie. Pęcherzyk 10mm, ale jak na złość na prezerwatywie bo badaniu były brązowe ślady. Mam zwiększyc dupka do 2 razy dziennie i odpoczywać. Za 3 tygodnie kontrola.
    To odpoczywaj ile wlezie i nie martw się. Często po badaniu jest plamienie, więc bądź spokojna 😘 najważniejsze, że wszystko jest ok

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    29.09.2020 ♥️
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszczak wrote:
    Tak, jak Mother napisała - odpoczywaj - będzie dobrze🤗

Jestem dziś nie do życia, bolą mnie mięśnie i tylko bym jadła i spała od wczoraj ... a pracować trzeba😖

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszczak odpoczywaj.

Hekate ale jakieś chorobsko cie rozkłada, pogoda, za bardzo forsowna prace lub ćwiczenia czy ogolnie takie zmęczenie ze tsk sie czujesz?

• Hekate42 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Piszczak odpoczywaj.

Hekate ale jakieś chorobsko cie rozkłada, pogoda, za bardzo forsowna prace lub ćwiczenia czy ogolnie takie zmęczenie ze tsk sie czujesz?
    Szczerze to sama nie wiem...☹️

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate42 wrote:
    Szczerze to sama nie wiem...☹️

A bylas juz u tego onkologa czy przeoczylam

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co noc "zdycham". A jak poloze sie i zasne na plecach to potem nie wiem jak mam sie ruszyc, czy wogole dam rade wstac z łóżka. W dzien jest dobrze.

‹‹ 2521 2522 2523 2524 2525 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ