Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Calanthe do piątku jeszcze trochę czasu to może wszyscy się trochę podleczą i uda się Tobie z tym szczepieniem 😉✊ nieeee u mnie cisza, chociaż już ledwo człapię po domu
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Mother już za chwileczkę już za momencik... 😁
Calanthe do lekarza mam wizytę dopiero za trzy tygodnie.. potem kolejne dwa czekanie na wyniki posiewu..
Co do pasożytów to nawet lepiej jak się zrobi nie od razu kilka próbek tylko po jakimś czasie następną, po dwóch, trzech tygodniach na przyklad bo są różne etapy rozwoju i nie w każdym da się wyłapać jaja czy inne ich fragmenty.
aLunia wow takie alpaki brzmią ciekawie..😏 grzeczne są na smyczy czy się wyrywają 😁?
Tak, Pfizerem. Też miałam obawy o tę drugą, ale jak widać nie musi być tragedii, a moderna to ten sam typ. Ręka mnie jeszcze ciut boli i tyle. W sierpniu chce sobie zrobić przeciwciała żeby się przekonać czy coś "wyhodowałam".
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2021, 15:05
-
Uffff już po wszystkim ... 😅 Komunia się udała tak myślę 😁 w kościele fajne kameralnie bo tylko 6 dzieci bez covid podzielili na grupy. Obiad również spoko wszystko smakowało później jeszcze pizza,lody itp dzieciaki się wybawily. Więc już za nami ☺️
A to mój tort komunijny dla synka oczywiście sama robiłam 💪
calanthe, Piszczak, AdelaX lubią tę wiadomość
-
Wiera fajnie jakby ten posiew Ci już wyszedł dobrze i udało się zrobić laparoskopię jeszcze pod koniec czerwca czy w lipcu 😁 ✊✊
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualnyAdele piekny tort. I pewnie smaczny. No i pewnie po wszystkim stwierdzilas ze stres przed byl zbedny, ze nie taki diabel straszny?
Wiecie co, wkurza mnie juz to czekanie na @. Brzuch boli, mam wrazenie ze już leci a dziadygi nie ma. Jeszcze nawet zdążyłam męża z rana zadowolic i tez nie pomoglo. Do tego Ola ma regres snu, jak w koncu zasnela w wozku to pospala chwile, do tesciow przyjechali goscie, psy zaczely szczekac i po spaniu, i tak od 14, widac że zmeczona, ja zmaczona ale o pojsciu spać mowy nie ma. Wczoraj bylo to samo 😩. I nie chce jesc.
-
Adele cieszę się, ze wszystko się udało ☺ a tort śliczny i na pewno smakował wszystkim. Jesteś zdolna bestia ☺ bardzo ładny!
Iza a odkąd dostałaś @ po porodzie to masz cały czas takie nieregularne? Czy teraz tylko? Może zrób test wywoływacz😁😁😁
My byliśmy dziś jeszcze u mojej siostry na imieninach, myślałam, ze jak wejdę na 4 piętro to coś ruszy, ale nadzieja matką głupich 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2021, 20:07
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Wiera grzeczne az w szoku bylam, troche biegały w pewnym momencie ale taki truchcik dla nas.
To dobrze z ta szczepionką.
Adele o wow jaki piekny tort mmmm
Iza a siebie nie zadowolilas 🤣
Sory to było głupie 😉🤪
Mother hehe ja robiłam wszystko, w końcu pytałam położnej to mówiła, że ewentualnie sperma coś pomoże (nie pomogła mi nic a nic 😂 ), a tak mam sie nie męczyć bo wysiłek na końcówce niepotrzebny bo zacznie sie i bede zmęczona.
A jak tam maluch na końcówce? -
nick nieaktualnyMother wrecz przeciwnie, są bardziej regularne niz przed ciąża 28-31 dni a dziś juz 36dc. Pozostaje czekac i jak nie bedzie to jutro kupie test. Teoretycznie szans zero, praktycznie wiecie jak jest- cuda sie zdarzaja, i wpadki, i zloty strzal, bla bla bla...
Mother uwazaj z tym wchodzeniem po schodach.
Alunia siebie tez bo w nocy mężowi odmówiłam bo kompletnie mi sie nie chcialo (a rano juz tak) 😋Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2021, 20:19
-
nick nieaktualny
-
Iza a co to, że taką długa przerwa? 😏 jak tam @ przyszła? Kupiłaś test? 😜
Ja właśnie zjadłam śniadanie, spijam kawkę, mąż zawiózł syna do przedszkola, wstawiam dziś pranie, bo chyba jedyny dzień ma być ładny to poschnie. A tak to nic ciekawego 😉
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualny
-
Cześć Dziewczyny🤗
Torty mniamuśne😍
Iza, no to byś miała niespodziankę 😂
A ja już 4dc, wiec wracam do normy i powoli do mnie dochodzi, że w moim wieku już się raczej nie uda😢„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️ -
nick nieaktualnyHekate42 wrote:Cześć Dziewczyny🤗
Torty mniamuśne😍
Iza, no to byś miała niespodziankę 😂
A ja już 4dc, wiec wracam do normy i powoli do mnie dochodzi, że w moim wieku już się raczej nie uda😢
Dlaczego mialo by sie juz nie udac?
Dziewczyny jak skladalyscie wniosek o 500+ przez bank to z urzedu dostawalyscie jakies pismo ze został zaakceptowany, w sensie że rozpatrzono go pozytywnie? Bo ani zadnej info ani kasy, chyba że idzie na stare konto ale to musze sie pofatygowac do banku. -
Hekate, nie możesz tak myśleć. Wcale nie jest powiedziane, że nie masz szans. Grunt to pozytywne nastawienie. Wiem, łatwo mówić, może zajmuje Ci to trochę więcej czasu, ale to nie jest tak, że się nie uda.
Iza ja nie wiem jak to z tym wnioskiem, bo to mąż składał i nie pamięta 😜
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Iza siknij sobie!
Adele piękny tort zdolniacha.
Alunia zazdrosze ale tak pozytywnie wyjazdu i czasu z dziećmi.
Mother to odpoczywaj sobie jeszcze troszkę. A jak nastawienie na pojawienie bejbi ja wiem wyczekane upragnione ale myśli przed porodem to burza hormonów.
Dziewczyny łatwo się mówi pozytywne myślenie łączę się w bólu z Hekate ja mam od wczoraj taki tepy bol jajnikow i ewidentnie spadek formy przed @ więc dziś mało co poprawi mi humor. Lepiej jest po @ już jak wszystko zejdzie. Ten miesiąc i tak lipny i nawet na nic nie liczę ale każda @ sprowadza mnie na ziemię.
Nie zawsze jesteśmy tak zajebiste pełne energii i optymizmu chwilę smutaskow i głowę trzeba podnieść.
Kinga Emrica a jak u was sytuacja?Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
Nadzieja tak, masz rację na pewno. Najgorzej właśnie jak czuje się w powietrzu nadchodzącą @, jeszcze gorzej jak przyjdzie, bo zanim to nastąpi to mimo, że wszystkie objawy na świecie wskazują, że ciąży nie będzie to gdzieś tam jest nadzieja... Ale będzie dobrze dziewczyny, zobaczcie ile nas tutaj takich długo starających się, a jednak się udało. Musi być dobrze i ja w to wierzę 🤗
Nadzieja wiesz takie mieszane uczucia mam, bo z jednej strony nie mogę się doczekać maleństwa i ogólnie już mi ciężko i chciałabym już być po, to z drugiej bardzo się boję porodu itp. Chyba nawet nie boję się tego wszystkiego później jak już będziemy w domu jak właśnie samego porodu, szpitala itp.
U nas dziś piękne słońce☀ przynajmniej to daje energii. Zrobiłam dwa prania i nawet okna lekko przemyłam 🙊 u nas w pobliżu las i tak sosny pylą, że wszystko żółte.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2021, 11:31
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Mam już jajka stare😉, a na poważnie statystyki dla takich starych bab, jak ja sa bezlitosne, zwłaszcza dla tych, co to starają się naturalnie...
Iza, Powinnaś dostać UPO- jeśli w banku możesz sobie sama pobrać.
Dziś czuję się w ogóle do dupy- atrakcyjność 0🥺 może jutro będzie lepiej🤔
Nadzieja 🤗„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️ -
Hekate a Amh robiłaś?
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️