Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Jejku mother mam ciarkii dech mi zaparło. Trzymam kciuki za szybki poród. Czekamy na maluszka i na informacje od szczęśliwej mamy✊
Chyba nie usnę... ✊ -
Mother, w takich super warunkach to nic tylko rodzic. Jestem pewna, ze wszystko pojdzie super i bezproblemowo, urodzisz raz dwa a najwazniejsze, ze Wasz cud juz lada moment bedzie z Wami ☺️
Hekate, mysle ze uda sie. Pomimo niskiego amh zaszlas naturalnie, fakt ze bez happy endu ale jednak sie udalo. Uda sie i kolejny raz !
Wiera, ja tez czasami podczytuje bozenki tu na forum bo sa kopalnia wiedzy, glownie jezeli ma sie problem z zaciazeniem, one w duzej mierze wlasnie staraja sie od dawna i polecaja fajne suplementy o ktorych nie mialam pojecia. To samo wit d3. Ja mam masakrycznie niski poziom, gdzies za miesiac, dwa sobie przebadam czy cos drgnelo 🙄 ale podobno wlasnie poziom wit d ma ogromne znaczenie przy staraniach i jest w stanie nawet zanizyc wynik amh. Przy odpowiedniej suplementacji i wyrownianiu dobrego poziomu dziewczynom wskaznik troche sie podnosil. A Ty mialas to badanie ? Wiem, ze jest drogie i poki co odpuscilam ze wzgledu na te torbiele, jezeli bede miala miec operacje to zrobie przed zeby miec w razie co porownanie ile np spadlo 🤷♀️
Tak ogolnie to maz sie smieje, ze ja mam wlasna apteke bo biore codziennie tyle lekow i suplementow ze niejedna babcia by mogla ze mna rywalizowac 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2021, 23:26
-
nick nieaktualnyCalanthe oj nabrala. Teraz mozna sie posmiac ale tak szczerze to troche w strachu bylam.
Mielismy rano jechac z Ola na badania i nie wiem czy pojedziemy. Takiego nam krzyku narobila wieczorem, nie bylsm w stanie jej uspokoic a ona juz nie miala sily plakac (nie wiem dlaczego) wiec jak w koncu sie uspokoila
(chyba z setny sposob pomógł 😥) to przykryłam nas kołdra i zasnelysmy. Tak blogo i cieplo na moj bolacy brzuch. A przecież musze sie umyc.
Zajrzałam co tam u Mother 😋
Ewi jak badania coreczki? -
U mine lipa póki co. Skurcze mam silne, ale rozwarcie odkąd przyjechałam nie postępuje, cały czas 3 cm. Nie wiem co będzie dalej. Brak mi już sił. Odezwę się potem
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualnyKurcze a już myślałam, że po wszystkim🤗 trzymam kciuki, żeby jednak szybko poszło ✊
Zrobiłam wczoraj kontrolne crp i z 13 zrobiło się 18. Więc pewnie bez antybiotyku się nie obejdzie. Tylko się zastanawiam z czego to crp. W moczu mi wyszły liczne bakterie. Może być dlatego? 🤔 -
nick nieaktualny
-
Mother mam nadzieję że mają dla Ciebie jakiś plan żeby Mały szybko wyskoczył. Trzymaj się dzielnie!4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;
20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Mother, dasz rade, ostatnie trudy tej ciazy przed Toba 😘
Moja szwagierka co rodzila niedawno tez sie tak meczyla, miala okropne bolesne skurcze od kilkunastu godzin a rozwarcie nie postepowalo. Przyszla na zmiane polozna do po cichaczu jej wody przebila i urodzila w ciagu dwoch godzin.
Trzymaj sie, dzielna jestes 🥰 -
nick nieaktualnycalanthe wrote:Pap też tak myślę, bo cichosza 🙂
Oby tak bylo.
Ja dzis na pobraniu z Ola ale tylko z paluszka wiec luzik. Chcialam jej pobrac mocz bo wstala z kompletnie sucha pielucha wiec te siuski by byly ale bez pieluchy siusiac nie chciala a woreczka nie dala sobie przykleic. Jak to zrobic?
I jeszcze jedno- jakis patent na obciecie paznokci u nog? Nawet na spiocha nie daje sobie. Bo u rak to na spiocha. Maz stwierdzil ze ja na pewno znajde jakis sposob ale niestety nie w tym przypadku. -
Też sprawdzacie co chwilę forum? Mam nadzieje że Mother już odpoczywa z bobaskiem😊
Iza co do moczu to nie pomogę, a co do paznokci to u nas w pewnym momencie działało tylko włączenie bajek/piosenek.4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;20.01
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
nick nieaktualny
-
Tak w miarę możliwości odświeżam 😉
A mnie chyba wypadnie @ na dzień mamy mam nadzieję że ostatnia.Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
Nadzieja jeśli ma przyjść to niech będzie ostatnia i abyście kolejny dzień mamy spędzili we 4
nadzieja_86, calanthe lubią tę wiadomość
4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;20.01
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)