X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Wiera Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2021, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!

Mother wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek! Zdrówka, radości, uśmiechu 🥳

Calanthe dla Ciebie również zaległe 100 lat i spełnienia marzeń! Pamięć masz dobrą, faktycznie ja też z czerwca a kolejna 18-stke zaczynam jutro 😅

Nadzieja cieszę się bardzo, że badanie wyszło ok, spokój jest bezcenny 😊 Dobrze, że mamie się poprawia, oby tak dalej 💪

Lili pamiętam jak mój syn w przedszkolu przechodził ospę, ja byłam cała w strachu, bo nikt nie pamiętał u mnie ospy (ogólnie mało chorób dziecięcych przechodziłam) i okazało się że nic się u mnie nie zadziało, widocznie musiałam jakoś jednak cichaczem przechorować 🤷🏼‍♀️ Oby u Ciebie też skończyło się na stresie.

Iza łączę się z bólem głowy, tak mnie dopadło w pracy, że tabletkę musiałam wziąć, bo już nie mogłam wytrzymać. Na szczęście pomogła, choć jeszcze trochę ćmi.

Miśkowa termin zabiegu mam na 21.07, a dzień wcześniej mam się stawić w szpitalu. Mam nadzieję że @ nie pokrzyżuje planów bo by wychodziło koło 7-8dc, jak się opóźni wstreciucha to pani w sekretariacie w szpitalu powiedziała, że trzeba będzie przełożyć na sierpień, a w sierpniu wyjeżdżamy 🙄 Mam dzwonić jeszcze potwierdzić jak dostanę @.
    W pracy jakoś przeszło, szefowa i jej mąż w swojej pracy przełożyli urlop na sierpień. Zachwycona nie była ale stwierdziła że jak szpital to nie ma co dyskutować, bo zdrowie najważniejsze. Uffff kamień spadł mi z serca. 😌

Adelax wszystkiego najlepszego dla Synka! I żeby impreza się udała, mimo przeciwności losu 🙄

Mgdra witaj i powodzenia :)

Wczoraj mieliśmy pierwsze zebranie w szkole, poznaliśmy wychowawczynie, zrobiła na mnie bardzo pozytywne wrażenie, więc jestem już bardziej uspokojona przed wrześniem 😬

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2021, 20:56

mother84, AdelaX, calanthe lubią tę wiadomość

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2021, 02:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiera wszystkiego najlepszego z okazji urodzin🎂🥳 życzę Ci spełnienia wszystkich marzeń, a w szczególności wiadomo, tego jednego! 🤗
    Trzymam też kciuki, aby @ była o czasie i żeby laparo była w lipcu jeszcze.

Mgdra witaj i powodzenia ☺

Iza współczuję bólu głowy, ale wczoraj to chyba coś wisiało w powietrzu, bo mnie też bolała, ale nie tak mocno jak Ciebie.

Wiera lubi tę wiadomość

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2021, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiera sto lat! 🎂🥂

Mi głowa wczoraj troche odpuscila a dzis znowu daje. Jestem zmeczona, niewiele spie, Ola sie w nocy kreci i poplakuje to z moich 4-5 godz.snu zostaje niewiele, dzis jestem sklapciala do granic mozliwisci i warcze na wszystkich. Poza tym wszystko mnie przerasta włącznie z balaganem w kuchni i całą reszta. Bo truskawki gnija na polu a ja nie mam tyle mocy zeby to zerwac.

Wiera lubi tę wiadomość

• nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2021, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiera wszystkiego najlepszego spełnienia marzeń!!!! 😘

Wiera lubi tę wiadomość

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2021, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiera spełnienia najskrytszych marzeń 🥳🥳🥳

Wiera lubi tę wiadomość

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2021, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2022, 21:18

Wiera lubi tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2021, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiera,sto lat💐😘

Wiera lubi tę wiadomość

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2021, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiera wszystkiego co najlepsze! Co do zabiegu to pamiętam ten stres z terminem i chyba nawet miałam dupka w pogotowiu żeby na pewno udało się wstrzelic :)

AdelaX sto lat dla synka!

Iza ja dziś 29 dc, od 5 dni plamienia. Co do bólu głowy to mnie też męczy od dwóch dni ale nie tak jak Ciebie - pewnie to zmęczenie wszystko potęguje.

AdelaX, Wiera lubią tę wiadomość

4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; <3 20.01
    Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
    Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
    czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
    On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2021, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśkowa wrote:
    Wiera wszystkiego co najlepsze! Co do zabiegu to pamiętam ten stres z terminem i chyba nawet miałam dupka w pogotowiu żeby na pewno udało się wstrzelic :)

AdelaX sto lat dla synka!

Iza ja dziś 29 dc, od 5 dni plamienia. Co do bólu głowy to mnie też męczy od dwóch dni ale nie tak jak Ciebie - pewnie to zmęczenie wszystko potęguje.

A u mnie dzis 1dc. Przylazla franca niespodziewanie ale poszedl sobie bol glowy 🙆‍♀️. Teraz tylko sie modlic zeby znow nie bylo afrykanskich upałów bo bedzie ciezko.

• Mysza123 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2021, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiera, sto lat, niech sie marzenia spelniaja ! ☺️

Mother, przepraszam ze teraz dopiero ale nie wchodzilam na forum, baardzo spoznione ale Tobie tez wszystkiego co najlepsze zycze ☺️

My dzis jak to przy sobocie, sprzatanie, zakupy, jeszcze mnie choroba wziela i od wczoraj walcze z okropnym bolem gardla, jestem zmeczona i taka bez humoru. Wczoraj mialam totalny spadek mocy, pol wieczoru przeplakalam bo nic mi nie wychodzi 🤣. No ale czasem trzeba emocje upuscic 🤷‍♀️

Corka juz lepiej. W koncu 😁. Prawie wyciagnelam ja z tego kaszlu syropami i domowymi sposobami. Juz myslalam ze sie nie obejdzie bez antybiotyku bo cale noce ja kaszel meczyl ale dzis juz miala taki napad moze z raz wiec jest ogromny postep. Juz ma wakacje, do przedszkola wraca we wrzesniu razem ze swoja grupa ☺️

mother84 lubi tę wiadomość

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2021, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza to zdrówka dla Ciebie. Pewno chwyciłaś coś od małej. Dobrze, że u niej poprawa. Mnie też coś gardło dziś lekko zaczęło boleć.
    Iza mnie często przed @ głowa boli.
    Ja padam na ryjek, kładę się już do łóżka, mąż w pracy, dzieci śpią to ja też już będę się lulać powoli 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2021, 21:52

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    29.09.2020 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2021, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj entuzjazm spadł do poziomu 0 😢.

• Wiera Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2021, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Kochane za wszystkie życzenia 😘 ☺️

Miskowa też mam jeszcze dupka ale on mi jakos specjalnie nie regulował, potrafiłam zacząć plamić w trakcie albo dopiero po 6dniach od odstawienia... Zastanawiałam się, ale chyba nie będę ryzykować, zdam się na matkę naturę 🙄 staram się za dużo o tym nie myśleć żeby się nie stresować i sobie nie wydłużyć niechcąco.😅

Mysza zdrówka! Cieszę się że z córką lepiej ☺️ to sobie teraz odpocznie w wakacje od przedszkola 😃 mój z kolei się cieszy bo panie pozwoliły przynieść po jednej zabawce w wakacje do przedszkola :)

Adelax jak po imprezce?

Nasze spotkanie z koleżankami się udało, oj dawno się tak nie uśmiałam. No i ile wiśnióweczki poszło przy okazji.. 😁 głowa na szczęście dziś nie boli ale imprezka skończyła się późno i kiepsko dziś jestem wyspana 😬 ale było warto 😁

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2021, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie imprezy z Koleżankami zawsze mają swój urok 😉
    A ja dziś na basenie byłam i to z moim Synem - nawet specjalnie nie musiałam go namawiać 😋

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2021, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja teraz ide maseczke blotna na stopy zarzucic i pocwiczyc troche oganianie sie od meszek 😂😂😂. Co tam basen. My blotniki szuwarki takie warunki pracy mamy na jednym kawalku.
    Dobrze że humor mi powrócił.

• AdelaX Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2021, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiera super ze wyjście udane. My niedawno wróciliśmy z działki z imprezki. Wszystko się udało najważniejsze ze synek zadowolony🙂siedzi teraz w prezentach. Dla tych co ich dzieci lubią lego to Jaś dostał figurki dinozaurów kompatybilne z lego. Składa te dinozaury i może dopasować do lego. Sami z mężem wybraliśmy i prezent trafiony także polecam 🙂 największy zestaw to chyba ze 30 ma tych dinozaurów do składania
    Tak mi szybko zleciał ten weekend ze nie wierze ze już poniedziałek.. a czw i pt miałam wolny
    Hekate fajnie taki czas spędzony z synem🥰
    Iza usmialam się 😁😁

• Ewi28 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2021, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi młoda od wczoraj goraczkuje i jq mam mega bol gardła a jestem w trakcie sprzatnia :/ no cóż...

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2021, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi zdrowka dla Gabi i dla ciebie. Czesto tak jest ze jak potrzeba byc w pelni sil to cos sie wyjajczy.

A mnie szlak trafia bo zrobil mi sie jeczmien na oku i kazde mrugnięcie mnie kluje i boli. Co jakis czas mu sie tak robi.

• mother84 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2021, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiera takie spotkania są bardzo potrzebne, super, że się udało 😉
    Mysza jak zdrówko?
    Ewi dużo zdrowia dla Was!
    Adelax cieszę się, że impreza urodzinowa udana i że synek zadowolony. A te dinozaury to z lego czy jakieś inne pasujące do lego? Proszę o jakiegoś linka 😁
    Jak inne chorowitki i dzieci?
    Hekate oooo dawno nie byłam na basenie przez te lockdowny
    Iza na jęczmień to podobno złotem dobrze potrzeć 😉
    A my dziś mieliśmy pożegnanie przedszkola, tzn. syn dalej będzie chodził przez wakacje, ale dzisiaj były występy itp. Oczywiście się wzruszyłam, ehhh tak szybko ten czas zleciał, zaczyna się kolejny etap w jego życiu. Dlatego cieszmy się każdym dniem i łapmy każdą chwilę ☺

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    29.09.2020 ♥️
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2021, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother:

https://allegro.pl/oferta/dinozaury-i-figurki-jurassic-world-24szt-z-pl-dino-10184932399?fromVariant=10491810167

‹‹ 2577 2578 2579 2580 2581 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ