Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Martyna121 wrote:Tak dlatego jutro pobrać krew o ile się wyrobie . Widać dosłownie cień cienia jak się dobrze przyjrzeć , kreska nie jest nawet zabarwiona . Mi takie cienie wychodziły w dniu spodziewanej miesiączki jak byłam w ciąży pozamacicznej
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualnyMother sto lat!
U was tez burze? Pogoda spaskudzila nam handel, dzisiaj nie pojechalam z mężem tylko teść pojechał a ja jakaś zła, rozdrazniona no i zmeczona jestem.
Dziewczynki która ostatnio miala ze mna @? Bo mi sie dni cyklu chyba pomylily.mother84 lubi tę wiadomość
-
U nas popadało trochę do południa, miały być burze, ale chyba gdzieś obok przeszło. Ja teraz robię szybszy obiad, bo potem przyjaciółki mają wpaść na pogaduchy ☺
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualny
-
Iza właśnie u nas też tak parno się zrobiło że ciężko wytrzymać a co dopiero Ty bidna w tym polu...
Mother takie spotkania z przyjaciółkami są zawsze super 😊
My dziś mieliśmy konsultacje z logopedą. Mąż na szybko zdał relację to mówił że przemaglowali córkę wzdłuż i w szerz😁 jeszcze ma być wywiad, spotkanie żeby pokazać jak ćwiczyć i potem albo terapia u nich (miejska poradnia) albo dostaniemy opinię i już w przedszkolu. Cieszę się że są jakieś konkrety. Teraz jeszcze czeka nas drugie spotkanie dotyczące rozwoju.4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
nick nieaktualnyMiskowa oj ciezko ale moj mąż pojechal z truskawkami o 7.30 i dopiero wrocil i wszystkiego nie sprzedal. Tam tez ciezko. A ja teraz zjadlam i znow ide w truskawki. Ilez to sie trzeba nagimnastykowac zeby cos miec.
Dobrze ze jestes zadowolona z konsultacji. Cos do przodu.
-
Dziewczyny. Pisałam Wam kilka dni temu, że czuję ciągnący ból podbrzusza. Zrobiłam kilkanaście testów. Okres spóźnia się już 5 dni. W końcu decydowałam ze pojadę dzisiaj do gina, który prowadził moja pierwsza ciąże. Zbadał mnie i powiedział, że niby nic jeszcze nie widać ale macica ciążowa. Powiedział, żeszans3 są 50/50 ale jeśli dzisiaj zrobię test to jest szansa, wyjdzie pozytywny. Wróciłam do domu, zrobiłam test i co? To dwie piękne krechy ❤️❤️❤️❤️
Ewi28, mother84, Lili90 lubią tę wiadomość
-
Soprecious wrote:Dziewczyny. Pisałam Wam kilka dni temu, że czuję ciągnący ból podbrzusza. Zrobiłam kilkanaście testów. Okres spóźnia się już 5 dni. W końcu decydowałam ze pojadę dzisiaj do gina, który prowadził moja pierwsza ciąże. Zbadał mnie i powiedział, że niby nic jeszcze nie widać ale macica ciążowa. Powiedział, żeszans3 są 50/50 ale jeśli dzisiaj zrobię test to jest szansa, wyjdzie pozytywny. Wróciłam do domu, zrobiłam test i co? To dwie piękne krechy ❤️❤️❤️❤️
mother84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Piszczak to spore dawki masz. Dużo miałaś tsh przekroczone?
Soprecious gratulacje ☺
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Soprecious gratulacje i życzę wszystkim tak szybkiej ciąży!
Dziewczyny wiecie jak było z moją mamą jest troszkę lepiej ale jeździmy od specjalisty do specjalisty żeby jej troszkę ulżyć. Ale to nie będzie to co wcześniej niestety. I dalej pomagam im.
Ale..... Co najważniejsze co miałam napisać wchodze do niej a tam pachnie ciasto drożdżowe z rabarbarem smak dzieciństwa i najpiękniejszy zapach to znaczy że moja mamusia wróciła. Poplakalam się u niej 😪 Doceniajmy najmniejsze rzeczy które tak potfaria ucieszyć ❤️Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
Mother spóźnione życzonka 😍 dzisiaj ma mój synek - to już 8 lat kiedy to zleciało 🤭
A my zakończyliśmy jelitowke, dramat jutro mieliśmy robic urodziny synka na działce ale przełożyliśmy na niedziele zawsze jeden dzień pozniej aby kogoś nie zarażać a inny weekend już potem nikomu nie pasuje, poza tym tort zamówiony zakupy zrobione. Co jeszcze nas zaskoczy .. tydzień temu skończony antyb teraz to. . Piekne pogody a tu takie cyrki
Dziewczynki nie jestem w stanie Was wszystkich nadrobić bo dawno nie zaglądałam, mam dzis urlop a tak to często pracuje do wieczora 😣
Nadzieja od razu miód na serce, cieszę się Twoim szczęściem 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2021, 09:44
mother84 lubi tę wiadomość
-
Specious gratulacje!
Nadzieja o tak, przychodzą takie dni że człowiek cieszy się z tak małych rzeczy... Zdrowia dla Twojej mamy
Iza chyba ostatnio mieliśmy podobnie @ i może Calanthe też? Ja mam plamienia więc chyba już za rogiem...swoją drogą wcześniej nie miałam plamien więc chyba cykl/organizm mi się pieprzy
Mother jak spotkanie?
Wiera a masz dokladny termin już ustawiony?4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
nick nieaktualny
-
Piszczak to tsh ładne, koło 1,5 jak trzyma to jest ok 👍
Nadzieja ooooj tak, naprawdę musimy docieniać to co mamy, cieszyć się z najdrobniejszych rzeczy. Dużo zdrowia dla z twojej mamy, aby szybko w pełni wróciła do sił.
Adelax to sto lat dla synka🎂 i oby cała impreza się udała i nic nie pokrzyżowało Wam szyków☺ a z tymi chorobami to ja też już nie wiem o co biega... Tyle wszystkich choruje, gdzie teoretycznie powinien być teraz większy spokój.
Miśkowa dziękuję bardzo, spotkanie bardzo udane☺ nie widziałyśmy się ponad miesiąc więc było o czym gadać 😁
U nas dziś ciut chłodniej. Siedzę teraz sobie na balkonie i naprawdę jest przyjemnie. Co prawda dla mnie byłoby idealnie jakby było z 4-5 stopni więcej, bo jest 20 stopni i jak zawieje to nawet mi chłodno 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2021, 12:26
AdelaX lubi tę wiadomość
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Hej dziewczyny 😊 to jeszcze ja dołączę do Was jeśli można
Mam prawie roczna córkę ( 07.07 skończy roczek) i od maja staramy się o drugiego dzidziusia, bo dostałam od lekarza zielone światło na starania po CC. 1 cykl nieudany, zobaczymy, co przyniesie obecny 😉
💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny