X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother, śliczny cudaczek😍
    Piszczak, ślicznotka 😍

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2021, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja 9-latka nawet nie chce slyszec o kolczykach. Nie to nie, nie zmuszam.

Bosz, wykonczy mnie ten chlop. Dzis pobudka o 3.30 😪😩. Seksa zero bo padamy jak muchy tylko robota i robota 😂. Ale sie wczoraj mąż wk... bo jezdzi z tymi truskawkami, troche wiecej wezmie niz na skupie ale wsciekly jest na sprzedajacych bo maja ladny towar, przyjada, jeszcze drzwi samochodu nie otworza a juz krzycza o 2 zl mniej i teraz sobie stoj i sprzedawaj za godziwa cene. My tez mamy ladne truskawki do tego stopnia ze ludzie pytaja czy jeszcze maz bedzie albo tylko u męża biora, taka mala duma dla nas ze sie podobaja i smakuja ale truskawka gnije, zaczyna szybko sie brzydka robic wiec pozostaje tylko skup. A tam cena tylko w dol i w dol.

• Miśkowa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother duży chłopczyk 😊 niech rośnie zdrowo!
    A @ się rozkrecila?

Piszczak to dzielna ta Twoja córka! Moja też mówi że by chciała ale ja na razie odpuszczam temat. Co do remontu to ja też muszę się wyprowadzić i już się wkurzam że wszelkie decyzje które wyjdą w praniu będę musiała podejmować zdalnie.

Alunia ja też pamiętam jak się stresowałas a tu Szymus już taki duży ☺️

A mi się cykl całkiem rozpieprzył... Najpierw tydzień plamienia więc myślałam że za chwilę @ tak jak było ostatnio a tu dziś śluz plodny :/ i 35 dc... Miała tak możne któraś z Was? Nie wiem czy jeszcze się wstrzymać z wizytą czy iść już. Niby po porodzie różnie bywa ale po pierwszym tak nie miałam.

4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; <3 20.01
    Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
    Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
    czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
    On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeeeny Iza 3.30 do roboty, współczuję. Kiedyś też o tej wstawałam jak pracowałam za granicą i wiem jakie to trudne 🤗 nie dziwię Ci się, że nie masz ochoty na seksy. Tzn. Ochota pewno by była, ale sił brak
    Ja to poki co nie myślę nawet o 🐝 przez te moje usterki tam na dole... 😔
    U nas dziś chłodniej, dla mnie już stanowczo za zimno 🙊

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśkowa nie zauważyłam rano jak napisałaś, bo wysłałyśmy w podobnym czasie wiadomości 😉 u mnie @ nie wiem czy to @ czy coś w związku z tą wypadającą macicą czy co... Cały czas mam takie lekkie krwawienie lub czasem plamienie od wczoraj. Mam wizytę u gin w środę to zobaczę co powie, bo właściwie jeszcze nie minęło te 6 tyg połogu... Niby nieraz laski tak dostają @ ale nie wiem czy u mnie to jest to. Zobaczymy. Samo krwawienie poporodowe to już mi się skończyło dość dawno, więc raczej to nie to. a tak jak Ty masz to nie wiem czemu, nie miałam tak. Ja ogólnie pamiętam, że po pierwszym porodzie to miałam @ taki potop, że musiałam te podkłady poporodowe brać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2021, 15:08

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    29.09.2020 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2021, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother na ogol wstaje troche pozniej, dzis tak wyjątkowo wczesnie. Ale powiem wam ze ledwo zyje, to oko- powieka dokucza, tak napuchla ze widze niewyraźnie a o odpoczynku moge pomarzyc-mamy zamowienie na truskawki na godz.18 a sie chmurzy. Czekam tylko az bob sie ugotuje i ide.

• mother84 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też zapowiadają deszcze dlatego zbieram się do przedszkola, żeby nas w drodze nie złapało. Chyba, że będzie tak jak ostatnio, zapowiadali deszcze i burze, a nic nie było. Tak czy siak idę 😉

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    29.09.2020 ♥️
  • Wiera Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother, aLunia, super chłopaki 🤩❤️ Przystojniacy 😁
    aLunia 100 lat dla Synka, niech rośnie szczęśliwy i zdrowy 🤗

Piszczak brawo dla Córci za odwagę, będzie kolekcja kolczyków niedługo się powiększać coś czuję 😃

Iza na Twoim miejscu bym poszła do lekarza po krople z antybiotykiem, dwa dni i będzie po jęczmieniu. Ew są bez recepty Softeye Net w malutkich ampuleczkach i tam jest delikatny antybiotyk, bo samo to raczej długo będzie Cię męczyć, zwłaszcza, że na dworze jesteś dużo, w kurzu, pyłkach itd co cały czas podrażnia.

Za niecałe trzy tygodnie zabieg, już mam plan na zwolnieniu posprzątać wreszcie w szafie, bo mam tyle ciuchów do wywalenia i ciągle nie mogą doczekać się uwagi. 😝 Plus obejrzeć zaległy sezon serialu. Szukam dodatkowych plusów ;)

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother nie załapałam się na zdjęcie 😜😢

Jedno Ci powiem nocki to masz super przy takim małym bąbelku😍zazdro

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2021, 22:01

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adelax co do nocek to wiesz, na mm to trochę łatwiej chyba z tym spaniem jednak 😉 ja to już wyczekuję jak prześpi całą noc 🤣
    Wiera a jaki serial oglądasz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2021, 21:13

AdelaX lubi tę wiadomość

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    29.09.2020 ♥️
  • MagdaN Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2021, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!
    Jestem tu jakiś czas ale dopiero teraz odważyłam się do Was napisać, wcześniej tylko śledziłam wiadomości 😁
    Mam 6 letnia córkę i jednego Aniołka,teraz jesteśmy w trakcie staram o drugie dziecko.

p19uxzkrqdmj5jif.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2021, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaN witaj.

Ja dopiero kolacje jem 🤦‍♀️. Tak sie umowilam, a raczej tak sie nie dogadalam z moja fryzjerka kto do kogo, myslalam ze ja do niej, ja jeszcze w polowych ubraniach i z brudnymi wlosami a ona juz u mnie. Cięcie zaliczone. I jeszcze za tydzien w sobote rzuci mi hybryde na paznokcie 😁. Żebyście widzialy moje ręce, tragedia. Nie wiem jak ja pojde na te chrzciny. Mowie do mamy że wybrali dziecku chrzestna ktorej sloma z butow wystaje (i to dosłownie bo nie raz wlezie ze sciolki w truskawkach) 😂, ni wygladu ni pieniedzy i jeszcze do kosciola teraz nie chodzi. A w niedziele ta 18-stka. Do poludnia w truskawkia potem szybki prysznic i impreza. Taki mam plan.

• MagdaN Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2021, 04:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niedługo kończę nocny dyżur, miłego dnia dla Was

p19uxzkrqdmj5jif.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2021, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaN witaj i życzę Ci powodzenia ☺

Iza no to fryzurka już zaliczona, potem pazurki i będziesz seksi mamuśka 😁 jednak zdecydowałaś się iść na tą 18stkę?

Ja coś dziś się nie wyspałam mimo, że miałam ku temu okazję. Głowa boli, chyba przez tą zmianę pogody. Muszę zaraz wstać i wypić porządną kawę ☺

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    29.09.2020 ♥️
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2021, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda witaj i ściskam kciuki żeby szybko się udało. Może napisz coś wiecej jak masz ochotę - jak długo się staracie itp. Jesteś lekarzem, pielęgniarka czy ratownikiem?

Iza takie drobne rzeczy zawsze poprawiają humor.

Wiera super że wszystko idzie sprawnie, a na zwolnieniu zawsze coś się znajdzie do roboty choć powinno się głównie wypoczywać 🤣

Mother ja też dziś nie pospalam... Hania gluty i kasze✌️i całą noc się budziła, starsza też coś znowu ma problemy ze snem, mąż chory a ja zaliczyłam wczoraj drugą dawkę szczepionki. Więc też lecę na solidną kawę 😁

4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; <3 20.01
    Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
    Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
    czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
    On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2021, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już piję kawę. Coś pierwsza noc u babci młodej nie służyła, bo jęczała cała noc i nie wiadomo dlaczego.
    Mama wczoraj w końcu była na tej onkologii. Ale dalej nic nie wiadomo. Znowu zrobili jej mammografie, która potwierdziła mikrozwapnienia. 3 sierpnia lekarz i ewentualnie skierowanie na biopsje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2021, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja dzis was pobilam bo -uwaga- spalam do 8.30 😁. Po 4 obudzil mnie budzik, padal deszcz to ja dalej spac. I dzis narazie pada tak wiec moze w koncu zaliczę dzien mopa na mopie? Pierwsze co to obiad zrobic i pranie.

Mother glupio mi nie isc na ta 18-stke, placa od talerzyka, impreza na 16, stroj luzny to nawet jak sie nie umaluje to bedzie ok. Moze jakos sie ogarniemy nawet jak rano pojdziemy w truskawki.

• Wiera Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2021, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś do ósmej pospałam, ale zachmurzone u nas i tak sennie się czuje dalej 😁 ale korzystając ze się ochłodziło ugotuje dziś rosołek 🙃

Mother serial to "Opowieść podręcznej". Późną zimą obejrzeliśmy z mężem chyba trzy sezony a w maju wyszedł niby ostatni, czwarty. Tematyka ciekawa, wizja przyszłości antyutopijnej. Pierwszy sezon super, potem momentami mnie wkurzał, ale ciekawa jestem jak scenarzyści rozwiążą tę pogmatwaną historię 😆

Iza pewnie że idź na osiemnastkę, trochę przynajmniej odpoczniesz i nadrobisz kalorii, żebyś nam nie zniknęła :)

Miśkowa oj, sił kochana, po ciężkiej nocy niech chociaż dzień wynagrodzi.

MagdaN witaj i powodzenia :)

veritaa lubi tę wiadomość

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2021, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis cos z lozka sie podniesc nie moglam, pochmurno, w koncu od wczoraj pada ale mi sie oczy zamykaja, zaraz czas na kawe 🤣. Pozniej standardowo zakupy- uzupelnienie lodowki, sprzatanie itp. Nic ciekawego sie na ten weekend nie zapowiada 🤷‍♀️

Wiera, mialam podejscie do tegl serialu raz ale dawno temu i nigdy pozniej juz nie dokonczylam. Na netflixie jest fajny serial "workin' moms-pracujace mamy" zawsze mnie ubawi. teraz dodali nowy sezon i musze nadrobic 😁

Iza idz idz troche sie rozerwiesz, nie sama praca czlowiek zyje ☺️

Miskowa, zdrowka dla Was, u mnie corka juz ok ale 2 tygodnie ja meczylo. Mnie tez juz tylko trzyma taki upierdliwy zatykajacy katar.

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • Kinga2020 Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2021, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki. Przyznam się przeczytałam ostatnie dwie strony, więcej nie dam rady.
    Mother super przystojniak , no powiem ze wygląda na 6miesiecznego. Bedzie chyba wysoki chlopak.

Piszczak z moja juz bylam 3 razy umowiona do kosmetyczki, wybrała kolczyki i uciekła za drzwi. Starsza siostra cioteczna nastraszyła ja ze krew jej się będzie lala podczas przebijania,i chyba siedzi jej to w głowie. Wiec na siłę nie namawiam, może na komunie nabierze odwagi.

Iza to zeby być chrzestna trzeba mieć wyglad i pieniądze?

U mnie po staremu ,nic nie idzie do przodu ze staraniami...mijamy się bo praca a w domu tylko kolacja i spac. Sexy raz w miesiącu. W tym miesiącu znowu czekałam 20 dni na malpe.
    Postanowiłam się zaszczepić. W środę mialam szczepionke pfizerem..nic takiego sie nie działo tego dnia i nie bolało. W czwartek lekkie otumanienie ,senność,i lekki bol ręki w miejscu wkłucia. W piątek myslalam ze zes... sie z bolu,węzły pod pacha tak wywaliło i cycek boli. Co dziwne bolaly mnie jajniki ,a potem wywaliło węzeł w pachwinie ze chodzić nie mogłam. Dzis nadal węzły powiększone i bolące, bol określam na rozpierajacy i jakby ogień palił. W pachwinie węzeł twardy jak kamień.

‹‹ 2580 2581 2582 2583 2584 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ