X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother, śliczny cudaczek😍
    Piszczak, ślicznotka 😍

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2021, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja 9-latka nawet nie chce slyszec o kolczykach. Nie to nie, nie zmuszam.

Bosz, wykonczy mnie ten chlop. Dzis pobudka o 3.30 😪😩. Seksa zero bo padamy jak muchy tylko robota i robota 😂. Ale sie wczoraj mąż wk... bo jezdzi z tymi truskawkami, troche wiecej wezmie niz na skupie ale wsciekly jest na sprzedajacych bo maja ladny towar, przyjada, jeszcze drzwi samochodu nie otworza a juz krzycza o 2 zl mniej i teraz sobie stoj i sprzedawaj za godziwa cene. My tez mamy ladne truskawki do tego stopnia ze ludzie pytaja czy jeszcze maz bedzie albo tylko u męża biora, taka mala duma dla nas ze sie podobaja i smakuja ale truskawka gnije, zaczyna szybko sie brzydka robic wiec pozostaje tylko skup. A tam cena tylko w dol i w dol.

• Miśkowa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother duży chłopczyk 😊 niech rośnie zdrowo!
    A @ się rozkrecila?

Piszczak to dzielna ta Twoja córka! Moja też mówi że by chciała ale ja na razie odpuszczam temat. Co do remontu to ja też muszę się wyprowadzić i już się wkurzam że wszelkie decyzje które wyjdą w praniu będę musiała podejmować zdalnie.

Alunia ja też pamiętam jak się stresowałas a tu Szymus już taki duży ☺️

A mi się cykl całkiem rozpieprzył... Najpierw tydzień plamienia więc myślałam że za chwilę @ tak jak było ostatnio a tu dziś śluz plodny :/ i 35 dc... Miała tak możne któraś z Was? Nie wiem czy jeszcze się wstrzymać z wizytą czy iść już. Niby po porodzie różnie bywa ale po pierwszym tak nie miałam.

4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; <3 20.01
    Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
    Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
    czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
    On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeeeny Iza 3.30 do roboty, współczuję. Kiedyś też o tej wstawałam jak pracowałam za granicą i wiem jakie to trudne 🤗 nie dziwię Ci się, że nie masz ochoty na seksy. Tzn. Ochota pewno by była, ale sił brak
    Ja to poki co nie myślę nawet o 🐝 przez te moje usterki tam na dole... 😔
    U nas dziś chłodniej, dla mnie już stanowczo za zimno 🙊

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśkowa nie zauważyłam rano jak napisałaś, bo wysłałyśmy w podobnym czasie wiadomości 😉 u mnie @ nie wiem czy to @ czy coś w związku z tą wypadającą macicą czy co... Cały czas mam takie lekkie krwawienie lub czasem plamienie od wczoraj. Mam wizytę u gin w środę to zobaczę co powie, bo właściwie jeszcze nie minęło te 6 tyg połogu... Niby nieraz laski tak dostają @ ale nie wiem czy u mnie to jest to. Zobaczymy. Samo krwawienie poporodowe to już mi się skończyło dość dawno, więc raczej to nie to. a tak jak Ty masz to nie wiem czemu, nie miałam tak. Ja ogólnie pamiętam, że po pierwszym porodzie to miałam @ taki potop, że musiałam te podkłady poporodowe brać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2021, 15:08

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    29.09.2020 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2021, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother na ogol wstaje troche pozniej, dzis tak wyjątkowo wczesnie. Ale powiem wam ze ledwo zyje, to oko- powieka dokucza, tak napuchla ze widze niewyraźnie a o odpoczynku moge pomarzyc-mamy zamowienie na truskawki na godz.18 a sie chmurzy. Czekam tylko az bob sie ugotuje i ide.

• mother84 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też zapowiadają deszcze dlatego zbieram się do przedszkola, żeby nas w drodze nie złapało. Chyba, że będzie tak jak ostatnio, zapowiadali deszcze i burze, a nic nie było. Tak czy siak idę 😉

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    29.09.2020 ♥️
  • Wiera Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother, aLunia, super chłopaki 🤩❤️ Przystojniacy 😁
    aLunia 100 lat dla Synka, niech rośnie szczęśliwy i zdrowy 🤗

Piszczak brawo dla Córci za odwagę, będzie kolekcja kolczyków niedługo się powiększać coś czuję 😃

Iza na Twoim miejscu bym poszła do lekarza po krople z antybiotykiem, dwa dni i będzie po jęczmieniu. Ew są bez recepty Softeye Net w malutkich ampuleczkach i tam jest delikatny antybiotyk, bo samo to raczej długo będzie Cię męczyć, zwłaszcza, że na dworze jesteś dużo, w kurzu, pyłkach itd co cały czas podrażnia.

Za niecałe trzy tygodnie zabieg, już mam plan na zwolnieniu posprzątać wreszcie w szafie, bo mam tyle ciuchów do wywalenia i ciągle nie mogą doczekać się uwagi. 😝 Plus obejrzeć zaległy sezon serialu. Szukam dodatkowych plusów ;)

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother nie załapałam się na zdjęcie 😜😢

Jedno Ci powiem nocki to masz super przy takim małym bąbelku😍zazdro

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2021, 22:01

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adelax co do nocek to wiesz, na mm to trochę łatwiej chyba z tym spaniem jednak 😉 ja to już wyczekuję jak prześpi całą noc 🤣
    Wiera a jaki serial oglądasz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2021, 21:13

AdelaX lubi tę wiadomość

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    29.09.2020 ♥️
  • MagdaN Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2021, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!
    Jestem tu jakiś czas ale dopiero teraz odważyłam się do Was napisać, wcześniej tylko śledziłam wiadomości 😁
    Mam 6 letnia córkę i jednego Aniołka,teraz jesteśmy w trakcie staram o drugie dziecko.

p19uxzkrqdmj5jif.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2021, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaN witaj.

Ja dopiero kolacje jem 🤦‍♀️. Tak sie umowilam, a raczej tak sie nie dogadalam z moja fryzjerka kto do kogo, myslalam ze ja do niej, ja jeszcze w polowych ubraniach i z brudnymi wlosami a ona juz u mnie. Cięcie zaliczone. I jeszcze za tydzien w sobote rzuci mi hybryde na paznokcie 😁. Żebyście widzialy moje ręce, tragedia. Nie wiem jak ja pojde na te chrzciny. Mowie do mamy że wybrali dziecku chrzestna ktorej sloma z butow wystaje (i to dosłownie bo nie raz wlezie ze sciolki w truskawkach) 😂, ni wygladu ni pieniedzy i jeszcze do kosciola teraz nie chodzi. A w niedziele ta 18-stka. Do poludnia w truskawkia potem szybki prysznic i impreza. Taki mam plan.

• MagdaN Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2021, 04:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niedługo kończę nocny dyżur, miłego dnia dla Was

p19uxzkrqdmj5jif.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2021, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaN witaj i życzę Ci powodzenia ☺

Iza no to fryzurka już zaliczona, potem pazurki i będziesz seksi mamuśka 😁 jednak zdecydowałaś się iść na tą 18stkę?

Ja coś dziś się nie wyspałam mimo, że miałam ku temu okazję. Głowa boli, chyba przez tą zmianę pogody. Muszę zaraz wstać i wypić porządną kawę ☺

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    29.09.2020 ♥️
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2021, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda witaj i ściskam kciuki żeby szybko się udało. Może napisz coś wiecej jak masz ochotę - jak długo się staracie itp. Jesteś lekarzem, pielęgniarka czy ratownikiem?

Iza takie drobne rzeczy zawsze poprawiają humor.

Wiera super że wszystko idzie sprawnie, a na zwolnieniu zawsze coś się znajdzie do roboty choć powinno się głównie wypoczywać 🤣

Mother ja też dziś nie pospalam... Hania gluty i kasze✌️i całą noc się budziła, starsza też coś znowu ma problemy ze snem, mąż chory a ja zaliczyłam wczoraj drugą dawkę szczepionki. Więc też lecę na solidną kawę 😁

4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; <3 20.01
    Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
    Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
    czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
    On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2021, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już piję kawę. Coś pierwsza noc u babci młodej nie służyła, bo jęczała cała noc i nie wiadomo dlaczego.
    Mama wczoraj w końcu była na tej onkologii. Ale dalej nic nie wiadomo. Znowu zrobili jej mammografie, która potwierdziła mikrozwapnienia. 3 sierpnia lekarz i ewentualnie skierowanie na biopsje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2021, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja dzis was pobilam bo -uwaga- spalam do 8.30 😁. Po 4 obudzil mnie budzik, padal deszcz to ja dalej spac. I dzis narazie pada tak wiec moze w koncu zaliczę dzien mopa na mopie? Pierwsze co to obiad zrobic i pranie.

Mother glupio mi nie isc na ta 18-stke, placa od talerzyka, impreza na 16, stroj luzny to nawet jak sie nie umaluje to bedzie ok. Moze jakos sie ogarniemy nawet jak rano pojdziemy w truskawki.

• Wiera Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2021, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś do ósmej pospałam, ale zachmurzone u nas i tak sennie się czuje dalej 😁 ale korzystając ze się ochłodziło ugotuje dziś rosołek 🙃

Mother serial to "Opowieść podręcznej". Późną zimą obejrzeliśmy z mężem chyba trzy sezony a w maju wyszedł niby ostatni, czwarty. Tematyka ciekawa, wizja przyszłości antyutopijnej. Pierwszy sezon super, potem momentami mnie wkurzał, ale ciekawa jestem jak scenarzyści rozwiążą tę pogmatwaną historię 😆

Iza pewnie że idź na osiemnastkę, trochę przynajmniej odpoczniesz i nadrobisz kalorii, żebyś nam nie zniknęła :)

Miśkowa oj, sił kochana, po ciężkiej nocy niech chociaż dzień wynagrodzi.

MagdaN witaj i powodzenia :)

veritaa lubi tę wiadomość

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2021, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis cos z lozka sie podniesc nie moglam, pochmurno, w koncu od wczoraj pada ale mi sie oczy zamykaja, zaraz czas na kawe 🤣. Pozniej standardowo zakupy- uzupelnienie lodowki, sprzatanie itp. Nic ciekawego sie na ten weekend nie zapowiada 🤷‍♀️

Wiera, mialam podejscie do tegl serialu raz ale dawno temu i nigdy pozniej juz nie dokonczylam. Na netflixie jest fajny serial "workin' moms-pracujace mamy" zawsze mnie ubawi. teraz dodali nowy sezon i musze nadrobic 😁

Iza idz idz troche sie rozerwiesz, nie sama praca czlowiek zyje ☺️

Miskowa, zdrowka dla Was, u mnie corka juz ok ale 2 tygodnie ja meczylo. Mnie tez juz tylko trzyma taki upierdliwy zatykajacy katar.

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • Kinga2020 Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2021, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki. Przyznam się przeczytałam ostatnie dwie strony, więcej nie dam rady.
    Mother super przystojniak , no powiem ze wygląda na 6miesiecznego. Bedzie chyba wysoki chlopak.

Piszczak z moja juz bylam 3 razy umowiona do kosmetyczki, wybrała kolczyki i uciekła za drzwi. Starsza siostra cioteczna nastraszyła ja ze krew jej się będzie lala podczas przebijania,i chyba siedzi jej to w głowie. Wiec na siłę nie namawiam, może na komunie nabierze odwagi.

Iza to zeby być chrzestna trzeba mieć wyglad i pieniądze?

U mnie po staremu ,nic nie idzie do przodu ze staraniami...mijamy się bo praca a w domu tylko kolacja i spac. Sexy raz w miesiącu. W tym miesiącu znowu czekałam 20 dni na malpe.
    Postanowiłam się zaszczepić. W środę mialam szczepionke pfizerem..nic takiego sie nie działo tego dnia i nie bolało. W czwartek lekkie otumanienie ,senność,i lekki bol ręki w miejscu wkłucia. W piątek myslalam ze zes... sie z bolu,węzły pod pacha tak wywaliło i cycek boli. Co dziwne bolaly mnie jajniki ,a potem wywaliło węzeł w pachwinie ze chodzić nie mogłam. Dzis nadal węzły powiększone i bolące, bol określam na rozpierajacy i jakby ogień palił. W pachwinie węzeł twardy jak kamień.

‹‹ 2580 2581 2582 2583 2584 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ