Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAlunia co tam sie wydazylo?
A moj mąż dopiero teraz przymierza garnitur na niedziele a ja sprawdzam czy czysty czy trzeba pralnie zaliczyc 🤦♀️. My to my, ale dzieciatko nie ma jeszcze ubranka do chrztu. Siostra robi sukienkę na szydelku ale chyba nie bedzie dobra i beda kupowac cos innego.
Widzicie moje suwaczki?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2021, 23:03
-
Iza nie widać Twoich suwaczków od kilku dni 🤪 i też bym plaster przykleiła. plaster i maść przeciwbólowa w tym samym miejscu jednocześnie to już nie
aLunia mam nadzieję, że nowy dzień będzie lepszy dla Ciebie 🤗
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualny
-
Hej Dziewczyny! Dziękuję za wszystkie życzenia zdrowia
mąż już lepiej, Hania oczywiście zaczęła kaszlec i glutuje dalej. Poza tym okropnie się slini i coś maruda jest więc mam nadzieję że te zęby w końcu wyjadą 🙏
Mother ja byłam po obu porodach lyzeczkowana więc aż tak nie było ale okres był obfity. Łożysko raczej nie zostało bo po porodzie muszą sprawdzić "kompletnosc". Dobrze że za tydzień masz tą wizytę to pewnie lekarz da Ci konkretne informacje. Heh a dzieci to takie wulkany energii🤣
Alunia dziś już lepiej?
Piszczak i jak mała z tymi kolczykami? Moja teraz też cały czas mi o nich gada... I jeszcze że na skrzypcach chce grać 🤣
Wiecie co wczoraj zadzwonił facet że możne zacząć remont od pn a ja w czarnej d*** jestem 😱 jeszcze nie wybraliśmy kafli na ścianę, piekarnika... Wczoraj była dyskusja o blacie. Chciałam w całości ale w naszej klatce nie da się wnieść 4 m... Więc dziś zaczynam pakowanie a potem jeszcze przeprowadzka z dziećmi, do tego jeszcze codziennie gdzieś wizyta u specjalisty i w żłobku Hani. Będzie się działo 🔥😵
4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Ulalala Miśkowa to nieźle 😁 a gdzie będziecie mieszkać na czas remontu? Być może pisałaś, ale mi umknęło 😉 dobrze, że macie możliwość się przenieść gdzieś, my remontowaliśmy mieszkając i nigdy więcej remontów 🤣 ale i tak niech moc będzie z Tobą 😜 zdrówka dla Hani😘
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2021, 09:39
Miśkowa lubi tę wiadomość
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualnyJa nie cierpie remontow. Wtedy okazuje sie ile smieci czlowiek trzyma ale i tak ciezko sie z nimi rozstac. My mamy troche do zrobienia ale kasy brak, tak nas w tym roku zrobili na szaro z jablkami, mąż wczoraj wysypal 30 skrzyn zdrowych ladnych jablek bo nie ma komu tego skupic a w niedziele dowiedzieliśmy ze my to my ale ludzie maja po 250-300 skrzyn jablek (kazda po 350kg) i tez to wysypia na przetwornie bo nikt tego nie chce. Caly rok czlowiek pracuje kolo tego i za pare groszy sprzedaje. Nas troche te truskawki poratowaly bo juz byliśmy pod kreska.
-
Witajcie dziewczyny!
U mnie upał nie do wytrzymania!!!
Rano z ciekawości zrobiłam test ( 10 dni po owu)... I biało... Wmawiam sobie chyba że coś tam widać, obracam pod każdym możliwym kątem i przy różnym świetle 😁😁Nie wiem czy się załamywać czy mieć nadzieję.
A Wam w którym dniu wyszedł pozytywny test?
-
MagdaN mi w pierwszej ciąży wyszedł pozytywny 10 dni po owulacji, a w kolejnych to robiłam później chyba po prostu, nawet już dokładnie nie pamiętam, a mam nowy telefon to w aplikacji nie sprawdzę, bo przepadły mi dane. Poczekaj parę dni, może jeszcze nic straconego 😉
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualnyJa zawsze robiłam test w dniu spodziewanej @.
Mloda już się przyzwyczaiła do kolczyków. Teraz tylko jak się rozbiera i ściąga koszulkę to mówi za każdym razem, że trzeba uważać na uszy.
Ok. 9 bylam z nią na ogródku w baseniku to i ja trochę nogi pomoczylam. Teraz siedzimy w domu,bo na dworze wytrzymać nie można. Dobrze, że moja mama zamontowała klimę, to siedzę u niej w sypialni. Na dole nie ma jak bo dziadek zaraz krzyczy, że coś mu po plecach wieje -
My też w domu, ja rano wietrzę całe mieszkanie jak jeszcze chłodno, a potem zamykam wszystko, opuszczam rolety wewnątrz i wysuwam markizę na balkonie, bo w tym roku zamontowaliśmy, dodatkowo wentylator i jest lepiej niż kiedyś. Mamy okna od południa ✌ czasem to nawet drzwi na korytarz otwieram, bo tam chłodno to coś do mieszkania wleci 🤣
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
U nas tez bardzo cieplo. Temperatury nie dla mnie, jestem nie do zycia. Zamulenie takie ze z miejsca nie mam sily sie ruszyc 🤣. Dobrze gdyby popadalo troche bo wszystko schnie, zar tropikow 🙄
Dziewczyny orientujecie sie moze jak to jest ze zwolnieniem, jezeli ide na zwolnienie np na miesiac czy dwa a potem mam przerwe to czy nastepne zwolnienie bedzie liczone od nowa (w sensie te dni po ktorych bede mogla znowu isc ) czy jezeli jest od tego samego lekarza z tego samego powodu to sie jakos sumuje i te dni nieplatne mnie nie obowiazuja ? -
Mysza z tego co się orientuję to jeśli będzie to ta sama choroba, a pomiędzy poszczególnymi zwolnieniami lekarskimi przerwa będzie mniejsza niż 60 dni to te okresy się sumuje, ale lepiej jeszcze może niech ktoś się wypowie, albo upewnij się 😉
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualny
-
Mother przenoszę się do mamy 40 km dalej i wkurzam się że jak coś wyjdzie to o wszystkim będę musiała decydować zdalnie
dalej kminie nad kierunkiem ułożenia paneli... Tak modlę się żeby ten remont jak najszybciej się skończył. U nas upał że się roztapiam - choć nie powinnam narzekać bo ja kocham lato!
Iza ja mam to samo - chomikuje mnóstwo szpargalow bo mam do nich sentyment.
Piszczak super że córka tak zniosla kolczyki. Klimy zazdroszczę!
Mysza ja się kompletnie nie orientuję w tych nowych przepisach... A masz może kogoś w kadrach kogo możesz podpytać?4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;20.01
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Ewi nam na potowki położna zalecała przemywanie pregotowaną taką nie za ciepłą, nie za zimną wodą. To tak średnio pomagało, potem ktoś mi polecił by lekko Octaniseptem przemywać na waciku i nam to szybko pomogło. Potem jak słabe się robiły to zaczynałam tą wodą przygotowana, a jak coś bardziej gdzieś się rozkręcało to Octanisept
Miśkowa najczęściej zalecane jest układanie paneli prostopadle do okna 😉 chyba, że masz kilka okien na różnych ścianach to już nie wiem jak najlepiej 🤣Ewi28 lubi tę wiadomość
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Mother Właśnie ten sposób znałam ale mamy panele z v-fuga i tu podobno ta zasada nie obowiązuje i dałam się namówić żeby w sypialniach ułożyć je w poprzek. Wszystko byłoby ok tylko że te panele mają strukturę i jak teraz pada na nie światło to mam wrażenie że wyglądają jak brudne😕 dlatego w salonie i kuchni wolałabym "normalnie" tylko czy to się nie będzie klociolo z sypialniami... Głowa mi pęka już od tego wszystkiego. Ale przetrwam te 3 tyg i będzie luz☺️4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;
20.01
Miskowa my mamy tez panele z v-fuga polozone prostopadle do okna. Kladl maz, ale tak podobno najlepiej, z tym ze my mamy okna aby po jednej stronie wiec nie ma problemu, gorzej jak sa np na dwoch scianach. U nas nic sie nie dzieje, brudu nie widac a tez maja strukture drewna. Pomysl zeby Wam najlepiej pasowalo ☺️
Dzieki dziewczyny, bede musiala podpytac kogos kto sie orientuje bo nie chce sie wkapac. 🤪Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2021, 23:08
-
Miśkowa my też mamy z v-fugą i prostopadle do okna, wszystko jest ok 👌
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Dzięki dziewczyny! Więc tym razem polozymy prostopadle... Pewnie gdybym wtedy była na miejscu to od razu bym to zauważyła i teraz boję się tego samego... Decyzje podejmowane przez telefon nie są najlepsze.
Ewi spróbuj kąpiel w skrobi ziemniaczanej albo nadmanganianie potasu (dostępny w aptece)Ewi28 lubi tę wiadomość
4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;20.01
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)