X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2021, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi a podajesz mleko czy wodę w nocy? Niektóre dzieci przestają się budzić na wodę. Jednak moja ciągnęła butle z wodą prawie do dwóch lat, potem nagle przestała się budzić. Wiem co czujesz bo córka budziła się o 4 na tą wodę a ja wstawalam o 5 i wiecznie takie zoombie. Dopiero niedawno wyczytałam że czasem dzieci potrzebują ssać w nocy i się tego nie zmieni... Tym bardziej że nasza ma zaburzenia SI i widocznie musiała się dostymulowac. Może Twoja sobie nadrabia w nocy? Może coś ta woda zmieni? A na noc dajesz mleko z kaszą? - choć u nas też to nie pomagało.

4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; <3 20.01
    Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
    Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
    czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
    On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2021, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza to pewnie jakieś ziołowe tabletki i herbatki wystarczą. Wieczorem to zmęczenie wychodzi i człowiek szybciej się denerwuje. Mnie ten remont, żłobek, przedszkole, przeprowadzka "zjadają". Może jal ten stres się skończy to będzie lepiej :)

4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; <3 20.01
    Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
    Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
    czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
    On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2021, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi nie wiem co ci doradzić. Wiem ze to meczace. Moja coraz pozniej sie upominala i coraz mniej zjadala az postanowiłam raz przetrzymac, potem drugi i sie skonczylo. Moja tez licho je, ostatnio to tylko mleko i truskawki 🤣. Kolacja tez marna i w nocy jak sie wierci i kreci to korci mnie dac butle ale odpuszczam. Ja z kolei wstaje milion razy i przykrywam, spi w samych bodach i pod kocem a i tak wiecznie odkryta.

• MagdaN Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2021, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Niestety w nocy przyszła @😭

p19uxzkrqdmj5jif.png
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki
    Tez się zastanawiałam co na potowki bo oprócz atopowej skory doszły potowki, niby kapie małego w specjalnym płynie ale i tak się pojawiły. Wypróbuje tez octanisept
    Iza nie dziwie Ci się ze chodzisz zła, przytłoczona jesteś, za dużo jest na Twojej głowie. Ja wtedy raczej chodzę taka smutna i rozżalona ale zazwyczaj następnego dnia jest lepiej
    Mój mały w domu zrobił sie wybredny za to w żłobku wszystko je. Może mu moje jedzenie nie smakuje🤭😂 na pewno uwielbia zupy, mięsko i rybkę
    Magda N głowa do gory, kciuki za następny cykl👍

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2021, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaN wrote:
    Cześć dziewczyny!
    Niestety w nocy przyszła @😭

Szkoda ☹

Gdyby nie te chrzciny jutro to bym odpoczela, zajela sie tylko dziecmi a tak to mam tyle do zrobienia, glupi samochod razem z mezem sprzatalismy 2 godz., a Ola zajmowala sie Zuzia bo tesciowa jak ja nie jestem w polu to nawet nie przyjdzie ma chwile. A jak sie pojawila to szurnela do mnie że ja sie denerwuje. Tak denerwuje sie bonie wiem w co rece wlozyc. Życie.

• Hekate42 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ace9504a5f43.jpg
    ed1b0f933792.jpg
    Widzicie czy mam zwidy?
    Dopiero 9dpo...
    Boję się...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2021, 15:55

Emrica, mother84, Miśkowa lubią tę wiadomość

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2021, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate widze dwie. Trzymam kciuki. A co Cię podkusilo tak wczesnie zrobic test?

Hekate42 lubi tę wiadomość

• Hekate42 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczuwałam, że jestem...
    Poza tym jutro jadę do partnera na imprezę i chciałam wiedzieć, czy mogę alko😉

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate widać 👊✊

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2021, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate widać ✊🥰

• Mgdra Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate widać widać 💚

💍 05.08.2018
    👰🤵 01.06.2019

08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko

10.11.2019 - ⏸
    07.07.2020 - 👶 córeczka

05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
    14.02.2022 - ⏸
    29.10.2022 - 👶 córeczka
  • Wiera Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate widać, trzymam kciuki ❤️

MagdaN łączę się w bólu, u mnie dziś zaczęło się plamienie. To nawet wcześniej niż myślałam, więc przynajmniej nic się nie opóźniło. W poniedziałek zadzwonię do szpitala potwierdzić wszystko.
    Zaczynam się trochę stresować tą laparo, ale dobrze, że niedługo z głowy. Z drugiej strony jestem ciekawa co tam we mnie siedzi 🤔

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaaaa wchodzę, a tu takie śliczne foty 😁 Hekate są dwie kreski, ogromne kciuki ✊✊ musi być wszystko dobrze ☺
    MagdaN głowa do góry, powodzenia w nowym cyklu, bądź dobrej myśli ☺
    Wiera o no i u Ciebie już też się rozkręca, ale będzie laparo, sama jestem ciekawa co Ci tam wyjdzie 🤪 a potem to już musi zaskoczyć ✊✊
    Ja dziś się przeforsowałam i tak mi tam wszystko na dole wychodzi że szok... Aż się boję czwartkowej wizyty u gina i tego co powie... 😩

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kochane🤗
    Więcej strachu niż wiary póki co...

😇11.02.2021 r.
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate, Ty jestes naszym najlepszym dowodem na to ze wiek i niskie AMH nie przekresla szans na ciaze. 😁Trzymam mocno kciuki zeby tym razem Wam sie udalo, zeby byl ten happy end ❤️

Tak mi ta sobota minela sama nie wiem kiedy, mala pojdzie spac to robimy sobie seans filmowy 😁

Wiera, zobaczysz ze po laparo to zaskoczy raz dwa. Czesto sie o tym slyszy, ze po zabiegu sa najwieksze szanse zeby zajsc wiec bardzo w to wszystkie wierzymy ☺️

Ja w poniedzialek jade na kontrole po 3 miesiacach brania lekow. Chcialabym zeby byla poprawa, ale jezeli nie to to trudno, wazne tez zeby gorzej nie bylo. Niech mi daje skierowanie na operacje i miejmy to juz za soba bo te oczekiwanie i trwanie w nicosci mnie wykancza. Chce juz wiedziec na czym stoje, czy bedzie szansa na naturalna ciaze czy nie, jak nie to juz chce wiedziec ze na przyszlosc trzeba na in vitro zbierac i tyle. Niech juz bedzie jakis krok do przodu.

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

bardzoooooo dawno mnie tu nie było (nawet nie pamiętam kiedy byłam po raz ostatni :p)

Z zajściem w pierwszą ciążę mieliśmy pewne problemy ale jak to ujęli lekarze problem był bardziej w głowie (badania były w normie). po 2,5 roku udało się, zdrowa ciąża, poród w porządku i Miśka lada dzień będzie kończyć 4 latka.

Od roku z mężem staraliśmy się o rodzieństwo ale już o wiele spokojniej i bez presji.
    Ostatni okres miałam 24/05 (cykle 28dni). 04/07 dwa testy wyszły pozytywne, w poniedziałek 05/07 beta 1099, dzisiaj wizyta USG i .... masakra :( brak pęcherzyka ciążowego + ślady płynu w zatoce. Mam w pn powtórzyć betę ale chyba od razu pójdę na drugie usg.

Tutaj lekarz powiedział, że szanse są 50/50 :(

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate, nic dziwnego, że się boisz, ale teraz musi być dobrze... 🙏

Mysza my też zaraz jakiś film będziemy oglądać 😁 dzieci zasnęły po 20 to trzeba skorzystać. Tak jak piszesz, dobrze mieć jakaś diagnozę, żeby wiedzieć na czym się stoi. Ja jednak mam nadzieję, że u Ciebie będą teraz na wizycie kontrolnej dobre wieści ☺

Majetta witaj, powtorzyłabym w pn betę i chyba USG też ✊✊

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2021, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam juz zrobione pazurki. Ale posiedzislysmy, pogadaliśmy a sterta do prasowania na jutro lezy.

Mysza ta dziewczyna co robila mi paznokcie tez ma endometrioze, co 3-4 lata ma laparo, usuwają zmiany a tym razem i jajnik usuneli i (nie chce cie straszyc, nic z tych rzeczy) ale ma zmiany rakowe i to złośliwe. Poddala sie teraz jakiejs innowacyjnej drogiej terapii. Ma dobrego lekarza z Otwocka.

Majetta ja bym zrobila bete. Bedziesz wiedziala nz czym stoisz. Jak spadnie to bardzo mi przykro ale bedziesz wiecej wiedziala niz po usg.

Mother zazdroszcze ze dzieci juz spia. Moja Ola dopiero zasnela,Zuzie trzeba umyc (nieszczęsnej włosy) i to prasowanie zaliczyc. I męża bo sie dopomina. I mase innych spraw ogarnac. Nie nasze dziecko do chrztu a tyle na głowie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2021, 21:02

• Ewi28 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśkowa wrote:
    Ewi a podajesz mleko czy wodę w nocy? Niektóre dzieci przestają się budzić na wodę. Jednak moja ciągnęła butle z wodą prawie do dwóch lat, potem nagle przestała się budzić. Wiem co czujesz bo córka budziła się o 4 na tą wodę a ja wstawalam o 5 i wiecznie takie zoombie. Dopiero niedawno wyczytałam że czasem dzieci potrzebują ssać w nocy i się tego nie zmieni... Tym bardziej że nasza ma zaburzenia SI i widocznie musiała się dostymulowac. Może Twoja sobie nadrabia w nocy? Może coś ta woda zmieni? A na noc dajesz mleko z kaszą? - choć u nas też to nie pomagało.
    Mleko je i to sporo wcina...woda nic nie daje. Za chwilę znow steka i tak trzeba dać a ja nie mogę sobie pozwolić na wstawanie co pol godziny skoro przed 5 wstaje do pracy a pracuje z fakturami, rozliczam pensje wiec myśleć musze... na początku do roku tłumaczyłam sobie z3 to wczesniak z 35 tc wiec potrzebuje zjeść w nocy ale teraz to już sama nie wiem jak sobie to tłumaczyć :) robie tam ze jak maz ma wolne na tygodniu to i wstaje i tyle.

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
‹‹ 2584 2585 2586 2587 2588 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ