X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2021, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga a na urlop masz czas? Dziwie sie ze tak bagatelizujesz tą sprawę.
    Mnie ostatnio czesto nawiedzaja rozne krwawienia i plamienia kompletnie nie zwiazane z dc, dlugo po @, po wspolzyciu (nawet gdy nawilzenie jest ok) wiec tez juz czas na lekarza. Odsapne kilka dni, jutro sie zaszczepie i sie zapisze do gina bo to tylko kilka dni czekania.

A dzis jestem nie do zycia, glowa boli, wszystko boli. Wczoraj padlam, podobno byla burza a ja nic nie slyszalam.
    A wogole wczoraj mialam fajnie bo w sobote tesciowa sie pofukala i w niedzie jak sie szykowalam to nie przyszla i mi nie dundala ze jeszcze ja nie ubrana, ze to czy tamto. A najlepsza byla Ola bo tu czas sie ubierac a ona wpakowala sie do lozeczka i sama poszla spac 😂. No i ksiadz ktory wytrzasnal chrzestnych z kosmosu i musial poprawiac w ksiegach.
    No ale jak ceny od talerzyka poszly w gore. W tym samym miejscu rok temu placilismy duzo mniej za wiecej dan.

• MagdaN Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2021, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate trzymam mocno kciuki 🙂!
    Ja byłam rano zrobić badania, czekam na wyniki ale wizyta u gina dopiero 21.07.
    Jestem w trakcie @ , zawsze miałam raczej długie krwawienia 7-8 dni , po poronieniu długość jest taka sama ale są bardzo skąpe krwawienia. Nie przeszkadza mi to szczególnie.
    A Wy miałyście takie doświadczenia?

p19uxzkrqdmj5jif.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2021, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate! Co ja tu widzę! Po takie wieści właśnie tu wchodze ☺️ dziś będziesz powtarzać test ? Trzymam kciuki żeby to było to ✊✊✊

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2021, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Hekate! Co ja tu widzę! Po takie wieści właśnie tu wchodze ☺️ dziś będziesz powtarzać test ? Trzymam kciuki żeby to było to ✊✊✊
    Powtórzę w środę, z uwagi na to, że słaba kreska na drugim teście (pink płytkowy) pojawiła się po regulaminowym czasie. Wolę się nie łudzić.
    Biorę na wszelki wypadek accard i dupka, ale jak w środę nic się nie wyjaśni, to odstawiam.

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2021, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate! Sciskam mocno kciuki!

4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; <3 20.01
    Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
    Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
    czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
    On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2021, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate ja coś czuję, że wszystko będzie ok i w śr test to potwierdzi ☺ trzymam ✊✊

MagdaN u mnie po poronieniach @ trwała i była tak samo intensywna jak przed, czyli bez zmian 😉

Iza restauracje pewno chcą sobie jakoś odbić lockdown i stąd takie ceny 😜

Kinga ja miałam czasem takie plemienia ale tuż przed @, jeśli będą Ci się częściej powtarzać tak w środku cyklu to może udaj się do gina na wizytę. A i tą pierś skontroluj, USG trwa chwilę i wszystko się wyjaśni, a lepiej to sprawdzić szybciej niż za późno ☺

Mysza daj znać po wizycie co i jak ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2021, 11:57

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2021, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja co u ciebie?

Ja byłam w piątek na usg piersi, wszystko ok ale lekarz mi powiedział, ze klapsa w dupe powinnam dostać bo to co roku sie robi a byłam 7 lat temu.
    Także motywuje ✊

Hekate a jak sie czujesz? Bete chcesz robic?

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2021, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga, mi tez pare razy sie zdazylo miec takie mikro krwawienia gdzies przed miesiaczka albo po owulacji i nie byla to implantacja. Nawet jak w ciazy bylam to krwawienia implantacyjnego nie uswiadczylam. Moga to byc zaburzenia hormonalne, torbiel, polip itp. Jak pojedyncze i krotko to bym sie nie martwila. Bedziesz miala urlop to wez pomysl o konkretnych badaniach, zbadaj w koncu ta piers itp bo twardo brniesz w ciaze a nadal nie sprawdzilas czy jestes w pelni zdrowa. Nie pisze tego w zlej wierze, po prostu szkoda zebys przegapila jezeli cos sie dzieje. Wierze, ze jestes zdrowa i ze w ciaze zajdziesz w koncu bo tez na to dlugo czekasz ale zeby do tego doszlo to trzeba i o siebie zadbac ☺️

Mother, mam wizyte dopiero po poludniu wiec dam znac ale jestem od wczoraj tak zestresowana, ciagle miliony mysli w glowie, spac nie moglam i ogolnie tak jakos ciezko. Boje sie ze nic dobrego nie uslysze.

Hekate, caly czas trzymam kciuki za Ciebie ! 🥰

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2021, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to widzę Alunia że sezon na badanie piersi w pełni :)

Mysza wiem że chciałabyś dobrzez jak z resztą dziewczyn ale skoro Kinga nie chce tych badań a może to nic takiego... Jeszcze wcześniej jak się udzielam temat był walkowany siła nie zaciągniesz.

U mnie bez zmian większych akurat jestem przed owu zmienilam w tym cyklu owarin na inofem. Bo jakoś biorąc ovarin czułam się "wysuszona" i bark ochoty na sexy. Z inofem nie mam takiego problemu.
    Byliśmy na malym urlopie ale teraz dopiero w sierpniu wybieramy się na dłuższy wypoczynek.
    A poza tym nie wiem czego to wpływ ale zrobiłam się bardzo stanowcza nawet mąż zauważył albo jest czarne albo białe i nawet stwierdził nie pieścisz się teraz ze wszystkim. Może to ten czas który był to zmienił nie wiem.
    A poza tym zrobiliśmy plac zabaw córce na podwórku z tym przyjemnych rzeczy. A taras się kończy wszystko już czekam zestaw mebli kupiłam fotel bujany donice o sadzialm kwiatami i latarenki czekają tylko jak sue tam zanuze wieczorami pod kocykiem.

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2021, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaN, ja miałam pierwsze 2@ po poronieniu i łyżeczkowaniu bardzo bolesne i obfite.
    Czuję się właściwie dobrze, jedynie senność mi doskwiera i ból podbrzusza i jajników. No i głowa mnie boli non stop...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2021, 13:02

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2021, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza powodzenia.

Nadzieja zazdroszcze tarasu. Tez mieliśmy robic wiekszy i taki the best, niestety narazie nic z tego 🙁.

Alunia to faktycznie klaps na d... potrzebny. Tyle lat 🤦‍♀️

Ja wybieram sie do gina na ogolny przegląd, cytologie i usg piersi. To moje postanowienie na wakacje. Na ogol chodzilam co roku w ramach "prezentu" na imieniny, zawsze pilnowalam tego, teraz troche rzadziej, tak co 2 lata.

Oj bidna moja głowa, jakies to wczorajsze wino bylo nieteges 😂. U mnie burza za burza od 2 godz., Zuzia wybyla na wies, Ola troche pospala a mi lezenie na leb niewiele dalo. I nic mi sie nie chce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2021, 13:52

• MagdaN Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2021, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie teraz pierwsze 3 dni, to tak jak wczesniej 3 ostatnie 😉

p19uxzkrqdmj5jif.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2021, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam z wizyty. Odczucia mocno mieszane, musze sobie to wszystko przetrawic na spokojnie.

Na jednym jajniku torbiel mniejsza o 2cm (miala ponad 5 cm teraz ponad 3). Na drugim byle jak. Torbiel sie zmniejszyla minimalnie ale do niej przyrosniete jest cos co wedlug lekarki wyglada na potworniaka. Dostalam leki na nastepne 3 miesiace i kontrola. Wtedy tez dostane prawodpodobnie skierowanie na laparoskopie. Lekarka chce jak najbardziej zmniejszyc te torbiele zeby do usuniecia bylo jak najmniej, tak aby ocalic jak najwiecej jajnikow. Zobaczymy tez czy to dziadostwo nie rosnie. 😞. Bede musiala tez pozniej zrobic markety nowotworowe, test roma chyba.
    Za ponad 2 tyg mam wizyte u specjalistki od endo. Zobaczymy powie na to wszystko.

Czy mnie jeszcze cos w tym zyciu dobrego czeka czy jestem skazana na pasmo porazek ?
    Przybita jestem juz na maxa.

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2021, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza, masz gorszy czas, ale pamiętaj, że wszystko co złe w końcu mija, a po burzy przychodzi słońce 🤗

Ja dla odmiany byłam na basenie - trzasnęłam sobie 40 długości 😁

😇11.02.2021 r.
  • Kinga2020 Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2021, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate brawo ty. Ja nie mam takiej kondycji ,ledwo przeplyne w jedną i powrót ostatkiem sil.

Dziewczyny ja nie z tych co byle pierdniecie i doszukuje się nr choroby jelit. Nie lubię doszukiwać chorób w sobie na siłę, bo bym nerwowo nie wytrzymała i wszystkim sie przejmowała. Oddalałam wizyty i nie spieszno mi było bo jak wyniki krwi ok , crp i ob w normie ,wiec nic złego się nie dzieje..Ale tak jak mówiłam pojde na przeglad.
    Chciala bym za to juz nie doszukiwać się objawów ciąży, a poprostu w niej być.
    Dzis drugi dzień plamienia ,zywa krwią ale jest tego malutko ..nie boli jak na okres ale lekko cmic zaczęło dopiero teraz wieczorem. Za to glowa peka codziennie i jestem strasznie zmęczona. Do testu musze poczekać do następnego poniedziałku.

• aLunia Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2021, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza kochana a z drugiej strony może trzeba myśleć, ze to w miarę szybko wychwycone.... Trzeba wierzyć, ze juz będzie lepiej. Trzymam kciuki żeby ten zły czas szybko przeszedł do przeszłości ❤🤗

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2021, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga2020 wrote:
    Hekate brawo ty. Ja nie mam takiej kondycji ,ledwo przeplyne w jedną i powrót ostatkiem sil.

Dziewczyny ja nie z tych co byle pierdniecie i doszukuje się nr choroby jelit. Nie lubię doszukiwać chorób w sobie na siłę, bo bym nerwowo nie wytrzymała i wszystkim sie przejmowała. Oddalałam wizyty i nie spieszno mi było bo jak wyniki krwi ok , crp i ob w normie ,wiec nic złego się nie dzieje..Ale tak jak mówiłam pojde na przeglad.
    Chciala bym za to juz nie doszukiwać się objawów ciąży, a poprostu w niej być.
    Dzis drugi dzień plamienia ,zywa krwią ale jest tego malutko ..nie boli jak na okres ale lekko cmic zaczęło dopiero teraz wieczorem. Za to glowa peka codziennie i jestem strasznie zmęczona. Do testu musze poczekać do następnego poniedziałku.

Kinga moze nie powinnam ale wsadze kij w mrowisko i jeszcze go rozgrzebie. Trudno, jak komus sie nie bedzie podobac, tobie tez to piszcie śmiało, najwyzej usunę stad konto żeby znow nie robic g....burzy.
    Kilka miesiecy temu pokazalas nam artykul o jakiejś Australijce (Amerykance 🤔) ktora miała zmianę na piersi ktora okazala sie nowotworem i nam tu piszesz ze masz podobna. Bylas przestraszona. I co- przez te kilka miesiecy nie zrobilas nic żeby sie zbadac. Ciągle odwlekasz. Z reszta nie raz bylas od tamtej pory u gina i zawsze piszesz ze zapomnialas pokazac tą piers. Tak samo z tymi pozytywnymi testami ciazowymi. Cos co jest podejrzane nie znaczy że od razu musi byc to nowotwor, dlaczego tego nie sprawdzisz, jak mozesz spac z tym spokojnie? To dla ciebie jest byle pierdniecie? A moze tego nie masz? Moze to wszystko blef? Bo juz sama nie wiem co o tym myslec. Igrasz z ogniem, z losem. Zależy ci na ciąży, kochasz corke ktora masz a tak nierozwaznie postepujesz. Ja tego nie rozumiem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2021, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza bądź dobrej mysli. Jedna torbiel sie zmniejszyla, czyli dobrze. A drugi jajnik- no coz, nie znam sie na tym, poczytalam troche o tym potworniaku. Mam tylko nadzieje ze ta ginka sie myli.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2021, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pięknie. Zamiast isc spac to ja wiszę na infolinii banku bo mialam problemy z logowaniem (jeszcze tak nie mialam), i co sie okazalo- konsultantka zauwazyla jakies nieprawidlowosci, do tego sprzeczne informacje pomiedzy tym co ona ma a tym co ja i poradzila mi zablokowac konto i wyjsnic sprawe w placowce. Nie miala baba klopotu, zalozyla sobie konto internetowe 🤦‍♀️. Mialyscie tak?

• mother84 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 05:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga ja się podpisuję pod tym co napisała Iza, no, ale zrobisz jak uważasz.

Iza ja tak nigdy nie miałam z logowaniem.

Mysza ehhh no ciągle coś...trzeba jednak mieć nadzieję, bo ta jedna torbiel jest mniejsza... Oby ta wizyta za 3 miesiące przyniosła dobre wieści... Naprawdę współczuję, bo tyle ostatnio na Ciebie spada i jeszcze jak chcecie się starać to takie problemy wychodzą po drodze... Trzymaj się 🤗

Jeeeeny mały nam się budzi na karmienie raz w nocy, ale teraz to jest koło 4, więc jak go nakarmię i zmienię pieluchę (a zwykle muszę trochę poczekać bo idzie dwójeczka) to już zasnąć nie mogę, bo jestem rozbudzona, jest jasno itp.
    U nas ma być dziś żar ☀😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2021, 05:04

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
‹‹ 2586 2587 2588 2589 2590 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ