X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2021, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny, mialam wstac o 5 i isc rwac jeszcze truskawki a w nocy byla taka burza i tak lalo że balam sie spac. Strasznie bylo. I od 5 co godzinę sie budze bo nie wiem co robic, zlane, pewnie zgnojone po takim deszczu a ja nie do zycia, ta noc mnie wymeczyla.

Poznym wieczorem ide na szczepienie. Jeszcze ten bank zalatwic. A popoludniu teleporada z alergolog Zuzi.

• nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ☺️

Mysza zdecydowanie za dużo jak na Twoja główkę ale dobrze ze to diagnozujesz też czasem pytam dlaczego ja... Właśnie tak musi być dzięki każdemu doświadczeniu jesteś silniejsza. To moze po następnej wizycie uda się umówić laparo. A skąd ta skłonność do torbieli coś temu sprzyja czy tak jest?

Mother jak możesz nie śpisz a w dzień jak funkcjonujesz?

Mnie w końcu śluz zalewa także owu tuż tuż.

Ja jutro mam pobranie krwi z córką jedziemy same już ja uprzedziłam i w ogóle mam nadzieję że nie będzie tak źle...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2021, 07:42

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
  • Kinga2020 Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2021, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza tak wysłałam wam artykuł, pokazałam zdjęcie mojej piersi...ale fakt może to blef i sobie to wyolbrzymiam. Spoko

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2021, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga2020 wrote:
    Iza tak wysłałam wam artykuł, pokazałam zdjęcie mojej piersi...ale fakt może to blef i sobie to wyolbrzymiam. Spoko

Nie wyolbrzymiasz tylko ignorujesz.

• mother84 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza Ty na szczepienie dziś, a ja jutro 😁

Nadzieja jakoś daję radę, dwie kawki i motorek w tyłeczku jest 🤣 a co do pobrania krwi to nasz jak był młodszy to nic nie płakał, a teraz im starszy tym z nim gorzej. Nawet ostatnio jak się przewrócił na rowerze i zobaczył krew to mi prawie zemdlał... Mężowi na pobraniu też... Chyba taki typ, że nie będzie lubił widoku krwi 🙊 a chce być policjantem 🤣🤣🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2021, 13:03

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2021, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother podobno dobre nawodnienie zmniejsza skutki uboczne szczepienia. A ja co- wior. Nawilzenie to ja mam ale kaloszy po deszczu i hybrydy na paznokciach 😂.

• Mysza123 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga, nikt dla Ciebie nie chce zle, nie chcesz sie badac to sie nie badaj, tylko my tu po prostu jestesmy tyle czasu na tym forum ze traktujemy sie jak przyjaciolki i kazda dla kazdej chce jak najlepiej, stad te nasze rady. Moze byc tak ze cos jest niegrozne ale moze byc i grozne, dlatego warto sprawdzic, tym bardziej ze tyle czasu sie staracie o dziecko i bezskutecznie wiec przyczyna tez moze tkwic gdzies glebiej. Co do wynikow badan to pracowalam z kobietka ktora miala raka piersi, byla po operacji ale miala juz pozniej przerzuty po calym organizmie i na poczatku tego roku zmarla. Wyniki krwi miala ksiazkowe, idealne wrecz i gdyby nie to ze sama wyczula zmiane to by nie wiedziala ze choroba juz tak szaleje. Nie mowie ze Ty tez tak masz, bo wierze ze nie ale ja bym spac spokojnie nie mogla gdybym wiedziala ze cos sie dzieje, ze jest cos co mnie niepokoi. Tez mam teraz problem ale draze temat, umawiam sie na badania, szukam lekarzy bo nie wyobrazam sobie tego tak zostawic, musze sie wyleczyc i poki nie dopne swego to nie popuszcze.

Mother, moja corka tez kiedys byla bardziej odwazna a teraz to byle zadrapanie, mikro kropla krwi i jest dramat 🤣

Nadzieja, no u mnie to prawdopodobnie torbiele powoduje endometrioza i to niby bardzo zaawansowana. A ten niby potworniak to kit wie skad, nie ma jeszcze naukowego wyjasnienia skad one sie na pewno biora.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2021, 14:29

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate jak sytuacja ? Powtarzałas test?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2021, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto oprocz mnie jest zdolny żeby zepsuc hybryde w 3 dni?
    Juz po szczepieniu. Czekam tylko az mnie zwolnią z punktu szczepien.
    Mother powidzenia jutro.

Moja Olenka ma juz dosc dziadków, babcia jest be od kilku dni, wozka dotknac nie może, dziadek ktory byl cacy w momencie pojawienia sie mnie tez juz jest be, a teraz jak sie szykowalam to biegala po domu i mnie szukala i bylo "mamu ma". A powiem wam że Zuzia ma radoche jak Oli uda sie powiedziec jakies nowe slowo i tak w koncu wczoraj powiedziala "Oja". Ala, Ania, Aga mowila od dawna, Ola nie potrafiła.

• Kinga2020 Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2021, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dziewczyny wezmę to na serio i na urlopie zrobie usg...jutro postaram się zapisać na następny tydz.

Iza ja na wesele zrobilam sobie sama juz prawie 3 tyg się trzyma, siostra zapłaciła 160zl i juz na następny dzień jeden jej odpadł mojej mamie tez.Duzo pracujesz i pewnie też w rękawiczkach gumowych.

A co do szczepienia wie ktoras jak to może wpłynąć jak zaszłam w tym samym cyklu co szczepienie? Termin okresu na 20 lipca ,a kolejne szczepienie na 21lipca .I trochę się obawiam , jak postanowiłam się zaszczepić bo i tak bym nie zaszła szybko ,to mam takiego pecha ze akurat w tym samym momencie?

A co do plamienia , pierwszy dzień kilka kropel, drugi troszkę więcej ale bardziej różowy ze sluzem? tylko przy wycieraniu,wzięłam dupka i sie uspokoiło, dzis tez dupka wzięłam i mało co jest tej krwi,tylko w środku.. Mam w sobie jakies takie przeczucie ze teraz się udało, spiaca i zmęczona jestem,i to dziwne uczucie w macicy jakby była napompowana balonikiem. Chyba to implantacja ,jak czytalam wiele kobiet tak ma. A z racji tego ze nigdy nie miałam plamien przed,a okres mi się opóźniał . Wiec 20 dzień cyklu i plamienie kojarzy mi się z jednym .Oby to było to .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2021, 21:52

• Mysza123 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, ja hybrydy robie sobie juz jakies 4 lata sama. Znajome lataja na paznokcie a ja ze jestem leniem i mi sie chodzic nie chce, to robie sobie sama. Trzymaja mi sie tak dwa tygodnie, moze i by uszlo dluzej ale mi bardzo szybko rosna paznokcie i mam duzy odrost. Ale jezeli duzo pracujesz rekami, to owszem mozna je dosc szybko popsuc 🤪

Kinga, oby tym razem bylo to, trzymam mocno kciuki ☺️Tylko ze jezeli teraz masz plamienie, jak mowisz implantacyjne to wiesz ze nie mozesz miec jeszcze objawow ciazy jak sennosc, zmeczenie itp bo hormon gonadotropiny zostaje produkowany dopiero po zagniezdzeniu ? Na objawy jeszcze przyjdzie czas, mnostwo czasu jezeli sie udalo. Teraz czekaj jeszcze te pare dni i zrob bete zeby miec od razu pewnosc. A szczepieniem sie nie przejmuj, najwyzej przelozysz i zaszczepisz sie w drugim trymestrze bo wtedy podobno jest jak najbardziej polecane. 😁

Hekate, jak tam robilas test ?

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza no takie postępy u dzieci naprawdę dają wielką radochę 😊 ja jutro dopiero pierwsza dawka, ale już dwa razy odwolywałam więc mam nadzieję, że się w końcu zaszczepię 😁

Kinga podziwiam, że sama zrobisz sobie pazurki 👏 a co do plamienia, to ja raz miałam implantacyjne. Coś reż przeczuwałam, bo nigdy nie miałam takich mikro plamienie. U mnie były dosłownie krople krwi przez dwa dni, zmierzyłam tempkę i była wysoko i wtedy coś mi zaświtało, żeby zrobić test i on potwierdził. Życzę, aby i u Ciebie to była ciąża no i z lepszym zakończeniem niż wtedy u mnie.

Ja w czw mam gina i powiem Wam, że mega się boję co powie w związku z tymi opadającymi narządami... Nawet się kochać nie możemy bo nie wiem czy mogę jak tam wszystko opadło i wejście zblokowane ehhh... 😔 ale w czw mam też wychodne, idę na 🍺 z przyjaciółkami, mąż sam powiedział, że mam wyjść i nie wracać na żadne kąpiele dzieci itp więc będę korzystać 😁🙊🙊🙊

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    29.09.2020 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2021, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje wieczorne wyjscie na szczepienie (nie bylo mnie godzine) skonczylo sie tym że od godziny chodze z latarka (mimo wlaczonego swiatla) i szukam skoczków bo posialy aż 2 i musialam wyciagnac nowke sztuke. I taka wku... jestem, zagryzam ostatnio zęby na wszechwiedzaca teściową dobrarada. Jak ja bym sie dziecmi zajac nie umiala i nie wiedziala co dla nich dobre. Nie tylko Ola ma przesyt babci.

Mother zazdroszcze wyjscia na piwo.

Kinga, Mysza tez bym chciala umiec sobie zrobic paznokcie. Zazdroszczę zdolnosci. Tylko to nir dla mnie. Dzis 3 godz.rwalam mokre truskawki i jeszcze pranie reczne zrobilam sukienek z niedzieli i po pazurkach.

Kinga kciuki za dobre przeczucia.

• aLunia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam sama, ale jak pojawiły sie dzieci to mogłam tylko po nocach wiec stwierdziłam, ze dosyć moich poświęceń i zaczęłam chodzic do kosmetyczki. Fajna babke poznałam to przynajmniej jest miło.

Ja tez raz miałam implatacyjne plamienie ✊

Mother to korzystaj❤ dobrze, ze idziesz tak szybko do gin, wierze ze nie będzie tak źle.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zajrzałam czy Hekate cos dodała 😁

Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    ASA, APA, AOA ujemne
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

n59yt5od1y3qj53b.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też wchodzę co chwilę i sprawdzam info od Hekate ☺✊✊

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    29.09.2020 ♥️
  • Kinga2020 Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2021, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALunia jak to plamienie wyglądało u ciebie?

• Hekate42 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to wyglada:
    5bea95397708.jpg
    f24fe624a9ab.jpg

Jakieś słabe te kreski...

mother84, Emrica lubią tę wiadomość

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2021, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slabe? Są super.

• nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate tamten test robiłaś dużo wcześniej raczej ściemniały kreski i w ogóle są! Niektórym w dniu spodziewanej @ są blade także to moje odczucia.
    W poprzedniej ciąży miałaś chyba ciemniejsze ale to zależy kiedy zagniezdzenie itd
    Także teraz może beta i przyrost zbadaj. 👌

Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Acard
    ASA, APA, AOA ujemne
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

n59yt5od1y3qj53b.png
‹‹ 2587 2588 2589 2590 2591 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ