X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszczak wrote:
    A ja znowu od dwóch dni czuje te cholerne pieczenie. Oni nie jest stałe, tylko jakby ktoś co chwilę mnie tam kuł. Pojawia się zazwyczaj jak zaczyna mnie boleć brzuch, przy rozciąganiu. Denerwujące uczucie 😬
    A bierzesz magnez i wit B?

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak powinno być,że piękne krechy każda tu będzie pokazywać 😁

U mnie w ogóle mąż coś mi gada o 3 dziecku 😳😳 niby w żartach ale czasem brzmi to poważnie 😳🧐 no niepoważny jakiś

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie rzeczy tu się dzieja ze aż miło ☺️
    Kinga powtarzałaś test?
    Hekate a po owu bralas dupka czy jak test pozytywny?
    Adele nie wiadomo co życie przyniesie a ty w ogóle chciałabyś?
    Miskowa a jak U ciebie?
    Mother to dziś wizyta ✊
    Niech ten lipiec będzie przełomowy i w końcu cuda się zdarza. Wiera po laparo też szybko zaskoczy taka mam nadzieję.
    Ja też mało się odzywam ostatnio ale dawno nie widziałam innych też dziewczyn co u nich Pola Jagoda Girl Calanthe Pap.....

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja_86 wrote:
    Takie rzeczy tu się dzieja ze aż miło ☺️
    Kinga powtarzałaś test?
    Hekate a po owu bralas dupka czy jak test pozytywny?
    Adele nie wiadomo co życie przyniesie a ty w ogóle chciałabyś?
    Miskowa a jak U ciebie?
    Mother to dziś wizyta ✊
    Niech ten lipiec będzie przełomowy i w końcu cuda się zdarza. Wiera po laparo też szybko zaskoczy taka mam nadzieję.
    Ja też mało się odzywam ostatnio ale dawno nie widziałam innych też dziewczyn co u nich Pola Jagoda Girl Calanthe Pap.....
    Moja ginka powiedziała mi na ostatniej wizycie, że nie muszę po ovu, od pozytywnego testu

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja nie mówię,że nie. Gdzieś tam zawsze marzyła mi się 3 dzieci ale póki co dla mnie to nierealne na naszym mieszkaniu 55m2 i 3 pokoje. Do tego Ignas jest dość wymagającym dzieckiem 😅😒 zupełnie inny niż brat ...Może jak będzie za parę lat dom 😅 to wtedy pewnie znów nie będę mogła zajść jak się będzie chciało 😑

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2021, 10:32

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak rozumiem Cie ale miło że mąż ma takie podejście.

A ja owu powinnam mieć ok wczoraj przedwczoraj mego ból brzucha i ten cykl zaczęłam mierzyć znów temp dla siebie bo nie chodzę na monitoring a po tym pik temp. Wiem że pękł a tu temp. Pełza ciągle taka sama 🤔 zmienilam termometr bo tamten już kaput

A są tu kawoszki macie ekspres do kawy ze spianianiem mleka możecie coś polecić. W pracy mam siemens cały czarny wszystko na nim widać ale upatrzyłam sobie krups biało czarny taki zgrabny pasowałby do kuchni jakieś opinie.

Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    ASA, APA, AOA ujemne
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

n59yt5od1y3qj53b.png
  • Kinga2020 Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2021, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja nie powtarzałam testu. W sobotę powtórzę, a w pon na bete pójdę.
    Dzisiaj mam na razy zawroty głowy, i chyba mnie mdli ...przerwa w pracy a ja nie jem ,ledwo herbate przełykam,a o kawie nawet nie mowie. Brzuch czuje okresowo,dzis o 5 jak wstałam straszny skurcz zlapal...ale puściło.Potega podświadomości jest potezna...jak to nie będzie ciaza to juz naprawdę mam schizy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2021, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate42 wrote:
    A bierzesz magnez i wit B?

Biorę dalej ovarin bo lekarz powiedział, że nie zaszkodzi a tam są witaminy z grupy B. Magnezu nie.

Ostatnie badanie moczu wykazało pojedyncze bakterie. Niestety dwukrotnie robiłam posiew i dwa razy nie wyszedł. Ale jak pisałam wcześniej nie wydaje mi się, żeby to było z infekcji.
    W poniedziałek jadę znowu zrobić badania i krzywą więc zobaczymy czy będzie ok. Ale dziś już lepiej. Brzuch przestal boleć i już też nic nie piecze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2021, 11:30

• mother84 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka panienki ☺

Piszczak przy najbliższej wizycie spytaj po prostu gin co to może być. Ja pieczenia nie miałam, ale w każdej ciąży wszelkie bóle brzucha to była u mnie normalka. Z bakteriami w moczu miałam identycznie, a w posiewie zawsze czysto. Moja gin mówiła że to w ciąży normalne, patrzyła też czy nie ma przy tym azotanów w moczu itp.

Dziewczyny oby naprawdę był to jakiś przełom i nastąpił tu prawdziwy wysyp pozytywnych testów ☺✊

Nadzieja ja uwielbiam kawę, zawsze marzył mi się ekspres, ale póki co jeszcze się nie dorobiłam, poza tym mąż mnie nie rozumie, bo on kawy nie pije i nie chce kupić 🤣 zatem nie pomogę 😜

Iza wczoraj była duchota i burzowo, kogo nie spotkałam to mówił, że przekłada się to u nich na dzieci.

Adele my zawsze dwójkę chcieliśmy, ale jak urodził się mały to zaraz po stwierdziliśmy że w sumie trzecie byłoby fajnie, jednak wszystko po porodzie, mój stan zdrowia itp zweryfikowało wiele 🙊 ja już serio za stara jestem, a druga rzecz, że no w mieszkaniu też już ciasno się robi, mamy podobny metraż co Wy. Ale głównym powodem jest stan zdrowia, jak ciężko przechodzilam ciążę i cała reszta po. Także my pasujemy 😉

Byłam dziś u ginki. Tak w skrócie, bo nie chcę zanudzać. Mam ćwiczyć mięśnie Kegla cały czas. Mogę skorzystać z fizjoterapii uroginekologicznej i elektrostymulacji, ale mówi, że sama ładnie mięśnie napinam, więc trochę szkoda kasy na tą rehabilitację, że jak będę systematycznie ćwiczyć mięśnie to na to samo wyjdzie. Generalnie to mówi, że póki co nie mam myśleć o żadnej operacji, mam dać sobie czas do października, listopada i jak będzie mi to dalej przeszkadzało to ona wdroży estrogeny i dodatkowo coś w rodzaju tamponów nie pamiętam nazwy coś niemieckiej produkcji, wielorazowe (jeden taki na 7-14 dni czy coś to się pierze co wieczór, a po tych 14 dniach się zniekształca i trzeba nowy) które powodują ćwiczenia mięśni. No zobaczymy co to będzie. Mam na koniec sierpnia umówioną fizjoterapeutkę uroginekologiczną to tak czy siak pójdę na jedną wizytę i zobaczę co ona powie. Póki co ćwiczę mięśnie i czekam. No i bez tych specjalnych tamponow to zakaz ćwiczeń wysiłkowych, biegania, roweru, dźwigania. Mogę Pilates ćwiczyć i coś w tym stylu 😒

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2021, 12:38

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, ja mam checi na ekspres tym bardziej ze jestesmy kawosze razem z mezem ale taki lepszy to juz jest wydatek a lista marzen jest bardzo dluga i wczesniej na niej sa potrzebniejsze rzeczy 🤣

Hekate, teraz czekamy na super przyrost bety i mozecie sie cieszyc z partnerem sukcesem 🥰

Kinga, u Ciebie tez czekamy na testy (tylko pozytywne ! ) i na piekna bete ! 😁

Mother, w sumie nie takie zle wiesci. Dobrze ze daja Ci szanse ze samo sie naprawi, mysle ze wycwiczysz i zaden zabieg nie bedzie potrzebny.

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, w pracy mam ekspresy Jura ze spieniaczami ale to cena ok 10 tys. W domu nie mam takowego, wiec nie pomogę 🤷‍♀️
    Mother - tak, jak Mysza pisze - ćwiczenie czyni mistrza😉
    Kinga, powtórz jutro rano- powinno być już lepiej.
    Jestem dziś meeedga senna 😴😴😴.
    Mysza, testowałaś?

😇11.02.2021 r.
  • nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother to faktycznie nie jest tak źle jak może samo się uregulować a do tej fizjo idź jak najbardziej zobaczysz co ta powie.
    Teraz pytanie na ile Tobie to przeszkadza i będziesz się czuć a sexy jak z tym?

Dzięki dziewczyny w sklepie może będzie ktoś na tyle kumaty i odp. Porzadnie.
    Hekate ja widzialm też z Miele za ok 10 tys ale to mnie nie rajcuje tyle kasy wydać ją tak do 3 tys bym chciała.

Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Acard
    ASA, APA, AOA ujemne
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

n59yt5od1y3qj53b.png
  • Kinga2020 Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2021, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy to przez pogodę czy co...ale tak mnie glowa boli ze az wymiotować się chce .

• mother84 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja jakie seksy? 🙊😜 kochana, czekałam z tym do dzisiejszej wizyty, bałam się. A ostatnie seksy to były jak poczęliśmy małego 🙊🙊🙊 bo najpierw był zakaz, a potem jak wielki brzuch to mąż się bał. zatem na dniach może się przełamiemy 🤣 ogólnie mi to przeszkadza najbardziej po całym dniu, to takie wrażenie jakby tampon wychodził, ale póki co nic nie boli. Niektóre dziewczyny przy tym mają nietrzymanie moczu czy kału... Wiecie, póki jest jak jest i przy sękach będzie ok i to się nie będzie pogłębiać to się przyzwyczaję
    Mnie też dziś zamula i głowa leciutko boli, to chyba nie tylko Wasze ciąże dziewczyny, ale i przez pogodę, bo ja bankowo w ciąży nie jestem 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2021, 14:21

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    29.09.2020 ♥️
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez dzis glowa tak boli ze az mnie mdli od rana, dodatkowo sie czuje jakbym miala zemdlec, zero energii i sily. Chyba przez ta pogode i chodzace burze, wczoraj u nas w nocy bylo konkretnie, az spac nie moglam a ja jestem z tych co lubia burze,a wczoraj sie balam 🤣

Tak poza tematem nie wiem czy wspominalam czy nie ale ide dzis na panienski 🤦‍♀️ Nie zgadniecie kogo. Moj tesciu sie za tydzien hajta ze swoja mlodociana partnerka i idziemy do niej ze szwagierka na panienski 🤣 Hit zycia normalnie corke szykowac na wesele dziadka 🤣

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨

age.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja ja mam ekspres DeLonghi z młynkiem elektryczny ale ze spieniaczem którym muszę sama spieniac. Dawałam jakoś 1300zl. Mamy już go 2-3 lata i dobrze się sprawuje. Są też takie z tym pojemnikiem na mleko co same spieniaja

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2021, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam ekspresu wiec nie pomogę. Moja siostra ma delonghi i na tym moja wiedza o ekspresach się kończy. U nas też w nocy burza w końcu porządnie się rozkręciła. Ale dzisiaj już znowu gorąco i duchota.

W biedrze jest w miarę tania papryka to właśnie stoję przy kuchni i robię leczo.

• mother84 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza ulala to udanej zabawy 😁😁😁

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    29.09.2020 ♥️
  • Kinga2020 Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2021, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko boska no nie dam rady z ta glowa. Mdliło mnie juz od rana caly dzien ale delikatnie. Ale jak doszedl bol głowy to mdlosci jak ta lala.wrocilam teraz z pracy i do łazienki zeby się chociaż zmusić jak tak mdli,ale zapomnialam ze nic nie jadlam i myslalam ze mi wnętrzności na wierzch wyjdą. Wzielam paracetamol i ide sie położyć.
    Mother jak bym miala100%pewnosci ze to ciaza to bym nawet nie marudziła o tej glowie🙂 a tak do poniedziałku trochę ponarzekam.
    Tez słyszałam same pozytywy o deLonghi, ja sama nie posiadam bo pijam tylko czarna,kupuje w ziarnach i sama miele. Nie lubie rozpuszczalnych ,a po tych z mlekiem zle sie czuje i rewolucje żołądkowe. Wiec narazie jest mi zbedny ,a dla gości niedzielnych kupować nie będę.
    Mysza no to teściu musi być albo kasiasty albo super maczo przystojny. Co na to rodzice tej młodej? To twoj maz bedzie mial macochę mniej więcej w swoim wieku ?

• Mysza123 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga, przystojny nie jest, zdecydowanie nie, tak wiec mozna sie domyslic o co chodzi 🤷‍♀️. Sa ze soba juz troche czasu, ale jej rodziny podobno na weselu nie bedzie bo wedlug ich standardow odstaja od reszty 🤦‍♀️ Jest praktycznie w wieku mojego meza, kontakty mamy dobre ale milosci nie ma i z tego nie bedzie. 🤪

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨

age.png
‹‹ 2590 2591 2592 2593 2594 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ