Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Iza my jedziemy do Pucka. Wynajęliśmy mieszkanie w centrum, takie 3-pokojowe. Miała teściowa z nami jechać, ale że szwagierką się też zdecydowała, a ona będzie bez męża i ma dwójkę dzieci to teściowa ostatecznie jedzie z nią. Tylko mój mąż wkurzony, bo niepotrzebnie takie duże mieszkanie szukał. No, ale ja tam płakać za teściową nie będę 😅😝
Marzy mi się trochę statkiem popływać, na Hel na przykład 😁
Nadzieja oj tak, sierpień mógłby stanąć na wysokości zadania, my za tydzień rocznica ślubu, fajny byłby taki prezent okolicznościowy przy okazji 🙃 -
Wiera takie podejście mi się podoba i oby to się spełniło ☺☺☺
Nadzieja ja (ale dopiero jak miałam wyniki testu dna, na zalecenie Henryka) robiłam homocysteinę, b12 i kwas foliowy. A prolaktynę to nie trzeba na początku cyklu?
Homocysteinę warto zbadać bo zbyt wysoka właśnie może zaburzać implantację. A od poziomu b12 i kwasu foliowego wiem, że przy mutacjach miała różne warianty leczenia w zależności jaki poziom by wyszedł. U mnie były ok.
Iza korzystajcie na całego.
Ja idę spać bo łeb mnie nawala.
Buziaki dziewczyny 😘
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Wiera którego macie dokładnie? Bo my 18 😁
Odpoczywaj i ląduj akumulatory, a teściowa cóż zbędny bagaż. Ale fakt kiepsko skoro pod nia większe mieszkanie...
Iza bawcie sie dobrze.
Mother współczuję rego bólu, ale dobrze ze szybko zareagowałaś.
Miskowa żółta kapana fajna sprawa. W zasadzie przy dzieciach kazda bedzie brudna wiec co tam, spełniaj marzenia 😁 z remontu zadowolona?
Nadzieja dobrze, ze zrobiłaś badania, może cos sie wyjaśni. Może to kwestia doboru leku i zaskoczy✊
Pap no fajnie jak jest wybór z powrotem do pracy ale tak jak piszwsz tyle dobrze, ze moze na parw h chodzic. U mnie wszyscy beda musieli normalnie i tez mi żal Szymka.
W ogole boje sie tego wrzesnia czeka nas szkola, przedszkole, żłobek. Ciagle mam to w głowie. Moze jakiees plecaki polecicie? Bo juz myślę ze czeka mnie wyprawka.
My jutro wracamy, w dzien robimy przerwy zeby 6h rozbić i na noc ciśniemy 8h. Mam nadzieję, ze mąż sie kimnie w miedzyczasie i da rade, dzieci tak samo... Bo czeka nas praktycznie 24h w podróży jutro z przystankami. -
nick nieaktualnyMother jak narazie to na calego mi leb zasuwa🤕. Leki nie pomagaja (zreszta jak zwykle) i juz nie mam pomyslu co robic.
Alunia wspolczuje podrozy. Nie cierpie podrozowac. My kiedys chcielismy zaoszczędzic i zamiast autostrada pojechaliśmy inna droga i myslalam ze mnie trafi- 11 godz., drogi do bani bez mozliwosci wyprzedzenia i kierowcy "spacerowicze".Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2021, 07:05
-
Iza współczuję Ci bólu głowy... Mnie też dalej boli, wykończę się normalnie.
aLunia to niezła podróż... A ja myslalam, że moje 6 h to dużo🤣 ale zadowoleni jesteście? Wypoczeliscie choć trochę? 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2021, 08:03
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
Nadzieja jeśli coś jest na rzeczy to będziesz już wiedziała i zawsze można coś poradzić. Ja ciągle wierzę że każdej staraczce w końcu się uda. Teraz mam dwie pary znajomych którzy się starają i narazie nici.
Oj dziewczyny oby Wam te głowy i wszelkie bóle przeszły! Choć nie wiem czy pogoda się do tego nie nakłada bo ja też jakaś sklapciala jestem.
Alunia taka długa droga... Oby Wam spokojnie minęła! Tak z remontu jestem bardzo zadowolona ☺️ oczywiście dalej wykanczamy drobnostki i sprzatamy😁 Ja też już jestem cała w nerwach przed wrzesniem😵 do tego starsza znowu się "zepsuła" - w żłobku nic nie mówią ale w domu bije nas i Hanię i w dodatku rzuca czym popadnie jak się wkurzy (wczoraj były to krzesła). Ja co raz bardziej jestem przekonana że ona chyba jednak ma jakieś zaburzeniapowiedzcie czy Wy też mialyscie takie przygody z prawie 3,5 latkami?
4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
nick nieaktualny
-
Miskowa jesli cos Cie niepokoi to do psychologa
starsza jeszcze jest w zlobku? To podpytaj panie jak ją widza, czy miewaja podobne problemy jak Ty bo to moze jest tak,ze cos przezywa i dlatego rozrabia. Czy od wrzesnia idzie do przedszkola? Jesli tak to daj czas na adaptacje a jesli nic sie nie zmieni to rusz do psychologa(w przedszkolach sa zatrudnieni).
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Ja już upuściłam rano krew czekam na wynki. A swoją drogą wszystko tak drogie jest masakra w labo 260 zł. Sprawdze popołudniu i dam znać.
Alunia to długa droga przed wami a jak wrażenia z wakacji?
Mother aby tabsy zaczęły działać i ból minąłJuz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
Alunia faktycznie niezła podróż..
Ja już powoli robię wyprawkę mimo, ze mój do drugiej klasy to bardziej przybory piórnik. Dużo asortymentu jest w biedronce ale chyba do dzisiaj jest rabat. Plecak jaki mogę Ci polecić to firma Topgal. Jest drogi ale na wyprzedaży można zlapac w fajnej cenie. My kupilismy za 150 zł i po roku czasu wyglada jak nowy. Jest pojemny, z odblaskami, w ogóle widać, ze taki porządny. Kupiłam z polecenia i nie żałuje. -
aLunia nasza jest dokładnie 17.08, to bliziutko 😃
Współczuję tak długiej trasy 🙈 aż mnie ciarki przeszły na samą myślOby minęła (w miarę) spokojnie
Nadzieja to czekamy na wyniki 😁
Miśkowa na pewno warto się skonsultować z psychologiem, ale moim zdaniem nie jednym. Koleżanka ma synka z "a La Aspergerem" konsultowała to chyba u trzech albo czterech psychologów na przestrzeni dwóch lat, a ostatecznie zdecydowała się na terapię u jednej, która gadała najsensowniejJest zaburzenie jakby ze spectrum autyzmu, ale nie jest to klasyczny Asperger, a niektórzy by od razu wrzucali do tego worka i pod linijkę na siłę dopasowywali fakty. Na jedną to taką trafiła francę, że jakby miała jej słuchać to by się załamała. A tak uczęszczała regularnie na terapię i nadal nie ukrywa że jest ciężko, ale jej praca z nim przynosi efekty i to widać.
Być może jakiś sensowny terapeuta podpowie czy jest to w "granicach normy" czy warto włączyć terapię. Akurat przejść z biciem nas czy rzucaniem przedmiotami większych nie kojarzę, choć jak był młodszy to mu się zdarzało, wiadomo. Jeśli Cię to niepokoi i masz możliwość skonsultować to ja bym na Twoim miejscu to zrobiła
Iza Mother współczuję bólu głowy 😔 -
Nadzieja jak tam wyniki? ☺
Miśkowa nasz akurat nie miał żadnego buntu czy coś, on jest nad wyraz grzeczny i spokojny, czasami aż za bardzo🙊 bo przez to też bardzo wrażliwy itp.
Adelax my właśnie dziś byliśmy rozglądać się za plecaka mi, nam najbardziej podobał się Herlitz ultralight, bo mały, waży 700 g, usztywniono, to taki bardziej tornister. Ale mąż też czytał dużo o tych Topgal co piszesz, tylko u nas nigdzie nie można ich zobaczyć, przymierzyć niestety.
Dziewczyny a to 300+ na wyprawkę to przychodzi kiedy, we wrześniu? Bo wniosek składaliśmy już dawno, a nie pamiętam czy dostaliśmy, wydaje mi się, że nie.
Edit: już znalazłam w historii, dostałam pod koniec lipca 🤣 a myślałam, że dopiero przyjdzie 🙊🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2021, 18:52
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny mam wyniki ale brakuje kwasu foliowego tak dodwali co chwilę coś. Dzwoniła do mnie Pani z labo bo mam powyżej normy żelazo nie miałam tak wcześniej nigdy bliżej mi było niskiej granicy pytała czy suplementuje a ja nic nie biore oprócz inofem letrox i metformine. Też nie Mam nadzieję że przed wizytą dojdzie ten kwas żeby był pełen obraz.
A poza tym dostałam dziś rano smsm ze wczorajsze próbki doszły do labo.
Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
ASA, APA, AOA ujemne
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
-
Mother usmialam się z tego 300+ hehe ja dostałam jakoś pod koniec lipca ale byłam przed wypłata wiec wyczekiwałam trochę 😄
Ja kupiłam w ciemno bo u nas tez nie ma tego sklepu. Wszystkie plecaki są właściwie do siebie podobne żeby tylko jakość była dobra. I przygotujcie się na duża ilość noszenia 🙈 czasami mogą w szkole zostawić ale gorzej jak jest praca domowa
Nadzieja ja nie pomoge, jedynie tsh myśle ze ok ale tak myśle czy nie ciut za niskie 🤔dziewczyny pewnie zaraz się wypowiedzą 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2021, 19:53
-
Nadzieja jak dla mnie wyniki ok ale wiadomo że najlepiej jak lekarz na to spojrzy. Co do tsh to różne są szkoły - jedni mówią że ma być 1 inni 1,5 a jeszcze inni że poniżej 2,5.
Psychologa mamy już umowionego więc zobaczymy co powie. Też jakoś mi się wydaje że to może być coś ze spektrum autyzmu ale może to zachowanie wynika też z jej zaburzeń SI... Nie wiem 🤷 w sumie to nie jest jakaś aspoleczna, bawi się z dziećmi itd. Byliśmy już u logopedy i pani od SI z poradni miejskiej i żadna z nich nic nie wspomniała że jest coś niepokojącego. Zobaczymy co ta psycholozka powie... Jedyne zmiany to to że podczas remontu mieszkaliśmy u mojej mamy, a od września idzie do przedszkola o czym z nią rozmawiamy (czytamy książeczki itp).4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;20.01
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Ja pod kontrolą endo to mówił że wartości zbliżone 1 w moim przypadku to z tego wyniku akurat się cieszę. Bo w grudniu mialm jak poronilam to było 2,6 i mówił że zedecydowanie za dużo. A resztę gin pokaże jutro.Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Acard
ASA, APA, AOA ujemne
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
-
Nadzieja wyniki poza tym żelazem moim zdaniem są ok☺ mi tsh endo mówił że najlepiej jak przy staraniach jest ok. 1.5
Homocysteina przy staraniach najlepiej 6-7, ale Twoja moim zdaniem jest ok.
Zobaczysz jeszcze co powie lekarz 😊
Miśkowa jednak takie mieszkanie poza własnym domem i ta zmiana, ze zbliża się przedszkole też może ma jakiś wpływ na takie zachowanie. Najważniejsze, że macie psychologa, jak dobry to na pewno pomoże, doradzi
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Domyślam się Mother choć powiem szczerze że armagedonu spodziewam się we wrześniu/październiku, a nie sądziłam że już teraz może się coś dziać. Zobaczę co mi powiedzą, jak stwierdza że wszystko ok to damy sobie czas i w razie czego znowu będziemy się wizytowac. Kiedyś oglądałam program i mówili tam że u dziewczynek trudniej podobno zdiagnozować te zaburzenia bo dziewczynki potrafią się dobrze "maskowac". Mam nadzieję że to jednak jakiś nie wiem skok rozwojowy (emocjonalny?) ale jak nie to przyjmę diagnozę na klate i będziemy chodzić na terapię. Dziś na szczęście od powrotu ze żłobka super popołudnie. Z dobrych wiadomości to znalazło się też miejsce dla Hani w tym "naszym" żłobku4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;
20.01
Miśkowa to super z tym żłobkiem ☺ tak bardzo chciałaś, żeby tam było miejsce 😊
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️