X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny 🤗

Wyjazd udany na całego było super odpoczęłam i w ogóle było fajnie. Wyniki mam mieć dziś także dam znać.

Alunia to miło spędziłaś czas z mężem fajnie tak się wyluzowac.

Hekate cudowne wiadomości super ze karta ciąży założona.

Kinga ✊ Za wizyte może przy tych długich cyklach owu jeszcze będzie. Ciekawe co gin powie.

Wiera odpoczywasz sobie? Współczuję bólu głowy nie można normalnie funkcjonować. A to prezent mężowi zrobiłaś o pewnie był zadowolony 😁

Mother aby był to epizod jednej nocy a poprzedni dzień był u was normalny jak zawsze.

Piszczak ti dobrze obserwuj mierz glukometrem zobaczysz jak będą pomiary wychodzić.

Iza a co męża skłoniło do tego rozmyślania o 3 dziecku 😁.

Hekate42 lubi tę wiadomość

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza ale zaleca się po 25 roku życia co roku robić kontrolne usg piersi.
    Wstyd się przyznać ale ja w tym roku miałam pierwszy raz(35lat) i lekarz jak przyszlam na wizytę to od razu mi powiedział, że już dawno powinnam się zgłosić na pierwszą kontrolę.
    Co do dzieci to dwójka mi wystarczy. Mój już chyba też na więcej się nie zdecyduje.

No i glukometr jest. Nie wiem jak się przestawię na to co można a czego nie można. Dwa tygodnie diety i mierzenie glukozy, a jak nie będzie poprawy to insulina. Mam też kupić paski i w moczu sprawdzać ciała ketonowe i glukoze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja moj mąż juz dawno mówił o 3. Ola jest taka fajna i mu sie jeszcze jednego zachcialo.

Piszczak ja o tym wiem, tylko lekarze nie widza potrzeby a potem biadulenie bo pani sie nie badała.

Nic nie cieszy jak udany zakup. A co sobie kupilam- trawe ozdobną gigant 😆, widzialam na wakacjach taka i mi sie spodobała a skórka za wyprawke kupic w internecie gdzie sama przesylka 2 razy drozsza niz roslina.

Jeszcze pytanko. Nie to ze na powaznie biore propozycje męża ale troszke wypadlam z obiegu. Endometrium 7mm pare dni przed @ to chyba lipa?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2021, 14:30

• nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mamy to są wyniki
    Mother Wiera spójrzcie coś tam jest na czerwono i może tu jest mój problem 🙏

Trombofilia
    7aefdf32a645.jpg

Celakia
    59362ad86dfa.jpg

Celakia ok w opisie było a tego z tromfili nic nie rozumiem

Edit dzwoniłam do doktorka i mówił że badania potwierdzają trombofilie. Mam brać akard jakbym miała pozytywny test to wystawi receptę na heparyne 🤦‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2021, 15:00

Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    ASA, APA, AOA ujemne
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

n59yt5od1y3qj53b.png
  • Kinga2020 Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem juz przed usg piersi, zaraz wchodzę. A potem mam prześwietlenie pięty, bo boli i chodzic nie moge.
    Chyba dzis w nocy byla owu bo pękło chyba bo juz nie boli ten jajnik.
    Iza tak mloda , ale jakbym teraz zaszla to 9 lat różnicy by było..trochę sporo

• Wiera Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja masz wersje pai hetero, genetyczka z którą miałam konsultację od nich stwierdziła, że kilkadziesiąt procent Europy ma taką konfigurację. Pytałam o heparynę, o Acard, nie, nic nie ma potrzeby. Mój gin też podszedł tak samo jak ta kobitka, choć na koniec stwierdził, że jak bardzo chcę to mi heparynę zleci jakby się udało. Ale tak czytałam, że do wersji hetero są różne podejścia, jak jest homo to nie ma wątpliwości. Dobrze, że Twój gin nie zbagatelizował :)
    Acard brałam na własną rękę przez kilka miesięcy, ale zaczęła mi krew lecieć z nosa i odstawiłam 🙄
    A te pozostałe dotyczą przetwarzania kwasu foliowego, to tylko wystarczy stosować metylowany kwas foliowy. Też mam tak jak Ty, tylko że jedna wersję chyba te z 677 w nazwie :)

Iza historia zna różnych świętych, niekoniecznie kryształowych 😁
    Trawy ozdobne uwielbiam, bardzo wdzięczne rośliny i oryginalne ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2021, 15:44

Iza34 lubi tę wiadomość

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiera lekarz stwierdził że po 2 poronieniach tego ostatniego nie potwierdzone beta nie liczę w moim przypadku akardu nie odstawić a włączyć heparyne w razi ciąży ze gdzieś ten problem jest jak już ustabilizował m tarczyce zobaczymy będę go słuchać.
    A to miałaś takie same wyniki 😁? A to wersja homo jest gorsza 🤔?
    Mthfr to o kwas foliowy a gdzie on jest w pregna start? A pai o trombofilie
    PS ja też uwielbiam trawy Iza powiedz odmione kupiłaś. Ja dziś kapustę ozdobna kupiłam córka pyta czy to na sałatkę 😅
    A te mt

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2021, 15:55

Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Acard
    ASA, APA, AOA ujemne
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

n59yt5od1y3qj53b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga i co wyszlo na usg?
    Czasu nie cofniesz i roznicy wieku nie zmniejszysz ale wazniejsze niz to jest rodzenstwo, reszta sie ułoży.

Takie cudo co mnie i męża urzekło wielkością (w parku labiryntow byl z tego labirynt 😁)

https://albamar.pl/trawy-ozdobne/2891-miskant-olbrzymi-miscanthus-giganteus-5145915646808.html

Nadzieja wybacz, ja tylko poczytam o twoich wynikach, nie znam sie na tym.

Łeb mi pęka. Albo przed @ albo od ilosci alkoholu ktora dzis kupilam na nalewke 😂.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2021, 16:04

• Kinga2020 Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisze zdawkowo bo zaraz prześwietlenie pięty.
    Sutki o utkaniu gruczolowo tłuszczowym. W lewym dwie drobne torbiele po 4 mm.w obu dolach pachowych powiekszone wezly chłonne największy po lewej stronie 18x9mm.
    Na koniec powiedzial tak: może to dziwnie zabrzmi,ale ma pani piekne piersi,od środka i na zewnątrz. Birads 2. Wiec jest ok

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga świetnie 🙆‍♀️. Kamień z serca. Torbiele tez miałam. A ta zmiana, wciągnięcie na piersi, co powiedzial?

• Hekate42 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, trawy ozdobne dla mnie również sa urocze.
    Nadzieja - nie skomentuje Twoich wyników, bo się nie znam - Wiera zreszta chyba już powiedziała, co trzeba.
    ALunia - jak miło 😍
    Kinga, no to masz spokój na rok.
    A mnie dziś tak boli brzuch i twardnieje, że szok - jednak w domu to nie to samo, co w pracy😂

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • Kinga2020 Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza robil mi radiolog usg,nie mowilam mu o niczym...nic nie ma niepokojącego wiec nie doszukuje nic więcej. A to wciągnięcie? Może na starość taka uroda? Tak myślę
    Oj jednak się myliłam,spowrotem odezwał się jajnik.

A z pieta to mogę mieć ostrogę... tylko wynik i opis dopiero w nastepny czwartek

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga fajnie że masz ladne piersi. Ja to sie swoich wstydze. Masakra.

Upilam sie 1 piwem 😆

• mother84 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki 😊

Piszczak bądź dobrej myśli, będziesz mierzyła poziom cukru, dietka i musi być dobrze. Trzymam kciuki, żeby udało się bez insuliny✊

aLunia, Wiera spóźnione rocznicowe wszystkiego naj! 😍🥂

aLunia dziękuję, mały jest przekochany, grzeczny, a starszak ani razu nie okazał, że jest zazdrosny czy coś w tym stylu. Tutaj akurat widzę pozytywy z takiej różnicy wieku, plus to, że starszy już ogarnięty, bardziej samodzielny, więc to może być jakieś tam pocieszenie dla straczek, które będą sporą różnicę wieku miały ☺

Iza dobrze, że na wizycie wszystko ok 👍 z tym trzecim dzieckiem to wiadomo, musi to być wasza wspólna decyzja, jeśli Ty byś chciała, ale nie jesteś jeszcze gotowa to poczekajcie, mąż musi zrozumieć 😉

Kinga dobrze, że z piersiami nic złego się nie dzieje 😊 super, że to skontrolowałaś

Nadzieja cieszę się, że wyjazd udany 😊 bateryjki naładowane do działania 😉 co do wyników to przepraszam, że dopiero odpisuję. Tak w skrócie, bo Wiera już Ci właściwie wszystko napisała 😜 homozygota jest gorsza od hetero (ja mam mthfr hetero, a pai homo). Hetero masz od jednego z rodziców, homo od dwóch. Często na te hetero lekarze przymykają oko, ale skoro Twój dał acard i w razie ciąży heparynę to uważam, że nie zaszkodzi 😁 acard w czasie @ jak będziesz miała problemy z intensywnym krwawieniem to odstaw, po @ znowu bierz, chyba, że będzie wszystko normalnie to nie musisz odstawiać. Ja jak zaszłam to acard miałam odstawiony i tylko sama heparyna. Teraz na czas starań metylowany kwas foliowy, w pregna start masz wersję metylowaną. Chyba, że chcesz sam czysty to dobry jest firmy Swanson, ja na zalecenie genetyka brałam pregna start. Mthfr może wpływać na niepłodność, na wczesne poronienia, a pai jest ważny w implantacji zarodka.

Wiera lubi tę wiadomość

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • Wiera Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga dobrze, że na badaniu wyszło wszystko ok, a komplement ciekawy 😁

Nadzieja, tak, homo gorsze bo to oznacza, że masz wtedy dwie kopie nieprawidłowe, a jak jest hetero to jedna kopie genu masz od jednego rodzica prawidłową a drugą nie. Takie zabezpieczenie ewolucyjne ;) Wtedy teoretycznie ta prawidłowa powinna przejąć funkcję nieprawidłowej, ale w praktyce to może różnie wychodzić. Ryzyko powikłań przy wersji hetero niby jest dużo niższe, ale u Ciebie faktycznie zdecydowanie lepiej dmuchać na zimne. 😊
    Co do metylowanego kwasu to trzeba patrzeć na skład, choć wydaje mi się że już większość producentów preparatów dla ciężarnych/planujących przechodzi na ten metylowany. Femibion 1 z tego co pamiętam robi mix zwykły i metylowany, ale po co nie wiem 😝 Jeśli jest napisane tylko "kwas foliowy" to będzie zwykły, jak jest metylowany to jest napisane wyraźnie że taki :)

Mother dziękuję za życzenia :) To mnie trochę pociesza właśnie, że mój syn zawsze był "mamusiowy" i wymagający dużo uwagi a teraz jak jest starszy to się zmienia, więc jakby się pojawił dzidziuś to dużo więcej zrozumie niż kilka lat temu ;) Choć mimo wszystko wolałabym mniejszą rożnicę, no ale co poradzę, jak życie nie zawsze się układa jakby się chciało :)

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • Martyna121 Przyjaciółka

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny potrzebuje waszej porady . Zrobiłam wczoraj , przedwczoraj testy ciążowe facelle z rossmana . Paskowe . Przed zanurzeniem w moczu widać kreski kontrolne ale kiedy już dochodzi do kontaktu z moczem pojawia się kreska kontrolna czerwona a w miejscu testowym jest przez chwile biało , nie widać drugiej kreski , jakby tego pola w którym ma pokazać się testowa , do 3 minut pojawia się cień kreski widoczny gołym okiem i teraz sobie tak myśle czy to błąd testu czy faktycznie odbija się ta fabryczna ? Do miesiączki zostało mi około 5 dni . Te testy maja czułość powyżej 10 mlu , zrobiłam także pink super czuły i chyba nie wyszło nic , No może pod światło delikatny cień cienia . Miałyście jakieś doświadczenia z testami z rossmana ?

mother84 lubi tę wiadomość

• mother84 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna polubiłam zamiast zacytować. Z rossmana testy są dobre, a pink mi wychodził zwykle później, więc może jest coś na rzeczy. Powtórz np. za dwa dni, a najlepiej w terminie @. Chyba, że należysz do niecierpliwych to zrób betę. Trzymam kciuki ✊

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother84 dziekuje za odpowiedz , radziłam się tez na innym forum to jedna dziewczyna powiedziała ze na nich zawsze widać paski kontrolne i ze jeśli jest ciąża to ta kreska będzie bordowa a jeśli nie będzie ciąży to ta krecha będzie szara , oj tak ja naleZe do niecierpliwych 😀 postaram się poczekać do terminu miesiączki jak nie przyjdzie to wtedy test z krwi ale w poniedziałek zrobię jeszcze jeden test

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te kreski były mocniejsze po zanurzeniu testu , jak wysechł to już ledwo co je widać ale były bardzo widoczne wiec nie wiem

• Hekate42 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2021, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna121 wrote:
    Hej dziewczyny potrzebuje waszej porady . Zrobiłam wczoraj , przedwczoraj testy ciążowe facelle z rossmana . Paskowe . Przed zanurzeniem w moczu widać kreski kontrolne ale kiedy już dochodzi do kontaktu z moczem pojawia się kreska kontrolna czerwona a w miejscu testowym jest przez chwile biało , nie widać drugiej kreski , jakby tego pola w którym ma pokazać się testowa , do 3 minut pojawia się cień kreski widoczny gołym okiem i teraz sobie tak myśle czy to błąd testu czy faktycznie odbija się ta fabryczna ? Do miesiączki zostało mi około 5 dni . Te testy maja czułość powyżej 10 mlu , zrobiłam także pink super czuły i chyba nie wyszło nic , No może pod światło delikatny cień cienia . Miałyście jakieś doświadczenia z testami z rossmana ?
    Mi ostatnio tez pink nie wyszedł 10 dpo, a na zwykłym był cień cienia.
    Powtórzyłaby za 2 dni.
    Trzymam kciuki ✊

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
‹‹ 2625 2626 2627 2628 2629 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ