Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Kinga a moze bys poszla do lekarza co potrafi przez usg sprawdzic zrosty ? Mi ta lekarka co niedawno bylam wszystko przejrzala, kazdy cm, usg robila ponad 40 minut, kazdy jeden zrost zaznaczyla i zmierzyla. Cale szczescie blizne po cc mam piekna i nic sie nie dzieje. Moze faktycznie masz zrosty, sam fakt ze lekarz jajnika nie znalazl, masz baaardzo nieregularne okresy, moze to jakas utajona endometrioza byc. Ja bym brnela dalej w temat bo moze tu gdzies tkwi problem.
W warszawie w razie co jest super pani doktor, oko ma niesamowite co do takich zmian, tyle tylko ze wizyta 400 zl ale mysle ze warto.
Ja tez jestem mloda a u mnie to walka z czasem bo endometrioza mnie tak zzera ze szanse maleja z kazdym cyklem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2021, 22:16
-
nick nieaktualnyKinga tak szczerze to nie wiem czy obralas dobra droge, tzn. czy jest sens stymulowac cykl jak twoj mąż ma slabe nasienie. Ja wiem ze wystarczy 1 plemnik. Ale twoje pozytywne testy, nieregularne cykle, niepekajacy pecherzyk (ciort wie czy peknie, juz powinien), do tego problemy u meza to ewidentnie leczenie w klinice a nie drugie hsg i kolejna stymulacja cyklu. Tu trzeba naprawde dobrego specjalisty ktory sie wami zajmie a nie tylko tobą. No i mam nadzieje ze w czwartek na usg piersi wszystko będzie ok.
-
Dzięki dziewczyny za rady odnośnie tej skóry 😘
Kinga podpisuję się pod ostatnim postem Izy. Moim zdaniem w Waszym przypadku super rozwiązaniem byłaby klinika, tam spojrzą na sprawę kompleksowo, zajmą się i Tobą i Twoim mężem. Te wizyty w klinikach wcale wbrew pozorom nie są jakieś wiele droższe od normalnych. Popatrz jaką klinikę masz blisko, wybierz dobrego lekarza i może się umów na pierwszą wizytę, nie zaszkodzi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2021, 05:28
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualnyMother wczoraj twoj poszedl do przedszkola w krotkich spodenkach a mi dzis tesciowa kazala założyć Oli rajstopy pod spodnie bo zimno (a sama w krótkich cienkich spodenkach co majtki widac 😂).
Jestem przerazona bo Ola naprawde niewiele nie je, prawie nic. W nocy znow sie krecila, spac nie dala, od rana dosłownie wstret do jedzenia, jest w złej kondycji. A tu jeszcze na szczepienie wolaja, narazie umowilam sie za tydzien, zobaczymy co bedzie. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHekate42 wrote:Piszczak, a robiłaś krzywą?
Robiłam w lipcu. Myślałam, że wszystko ok bo lekarz nic nie mówił.
Na czczo 98
Po 1h 147
Po 2h 138
Mialam konsultacje z położna z tego mojego pakietu medycznego i powiedziała, że przy krzywej na czczo norma jest do 100. Ale po 2h wynik mam w górnej granicy więc dała mi skierowanie na konsultacje telefoniczna do diabetologa. Dzisiaj byłam zrobić badania bo w poniedziałek mam wizytę u gina i zrobiłam na świeżo jeszcze sama glukoze. I taki klops 😔 -
Piszczak wrote:Robiłam w lipcu. Myślałam, że wszystko ok bo lekarz nic nie mówił.
Na czczo 98
Po 1h 147
Po 2h 138
Mialam konsultacje z położna z tego mojego pakietu medycznego i powiedziała, że przy krzywej na czczo norma jest do 100. Ale po 2h wynik mam w górnej granicy więc dała mi skierowanie na konsultacje telefoniczna do diabetologa. Dzisiaj byłam zrobić badania bo w poniedziałek mam wizytę u gina i zrobiłam na świeżo jeszcze sama glukoze. I taki klops 😔
Po godzinie mniej niż 180
Po 2 godzinach mniej niż 153
Ja bym powtórzyła krzywą zanim zapadnie decyzja, zreszta pewnie gin Ci zaleci„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️ -
Piszczak, tak jak Hekate pisze, takie są normy.
Wklejam Ci link z mamyginekolog:
https://mamaginekolog.pl/cukrzyca-ciazowa/
Iza może kwestia kilku dni i Ola zacznie znowu jeść, może to po tym jak wymiotowała ma teraz gorszy apetyt.
Nadzieja kiedy wyniki? 😊
Hekate dziś masz wizytę? Ogromne kciuki i daj znać ☺✊Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2021, 14:49
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
Piszczak ja nie zabardzo podpowiem jak to z cukrzyca ciążowa, ale na moje oko i to co dziewczyny piszą jest za wysoka ta glukoza . Na własną rękę bym nie robila krzywej od tak, tylko z zaleceniem lekarza.. bo to kolejna dawka cukru i nie wiadomo jak na tym etapie wpłynie na ciążę,a juz sama na czczo masz wysoka.
Hekate co u twojego maluszka ? Jak duzy juz jest kropek?
Ja siedząc przed drzwiami gin, i słysząc podczas ktg bicie serca i tętno dziecka to aż łzy mi plyna z bezsilności...
Dzis nad ranem corka rozkopując się z spod kołdry,zamachnęła się noga na mój brzuch.. i poczułam wtedy mocny bol prawego jajnika(tego którego lekarz nie widzial na usg,a juz przeczytałam ze mogl nie widzieć bo jelita mogly go zaslonic). Caly dzien mnie ten jajnik boli jak cholera, i taki gorąc czuje w tamtym miejscu...chyba robi się mega torbiel.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2021, 17:54
-
Kochane jesteście 🤗Kciuki zrobiły swoje - mały człowiek wciąż tam jest 😍, co więcej ma 25 mm i serce bije mu jak dzwon - 165 uderzeń ❤️
Wszystko jest dobrze, pobrała mi cytologię, po której trochę krwawię, ale mam się tym nie przejmować, dała skierowanie na posiew moczu w związku z tymi bakteriami, ale twierdzi, ze w ciąży to się często zdarza z uwagi na duża ilość wydzieliny.
Dostałam tez skierowanie na USG piersi no i założyła mi kartę ciąży😜
Uff - to się dzieje naprawdę - powoli zaczynam się cieszyć 😊Iza34, mother84, Adele27, Kinga2020, Mysza123, aLunia, Wiera, Lili90, AdelaX lubią tę wiadomość
„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️ -
nick nieaktualny
-
Hekate wspaniała wiadomość ☺ 😍
Hekate42 lubi tę wiadomość
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualnyHekate lubię takie wiadomosci. Gratuluje!
Piszczak ja sie nie znam na tych glukozach, cukrach i krzywych.
Kinga jestes młoda, masz jeszcze czas na ciążę, w koncu sie uda.
O ktorej masz jutro wizyte?
Jestem zła na teściową. Mowisz do niej, prosisz a to jak grochem o ścianę. A o co chodzi- o żywienie Oli (przeciez ona wie lepiej). A druga sprawa- komentarze odnosnie lekarza do ktorego ide jutro, bo nie powinnam tam jechac bo daleko tylko tu na miejscu. A co ją to obchodzi gdzie, do kogo ide? Co, ona mi daje na paliwo? Czy znowu ma problem bo trzeba z Ola zostac? Nie chce to nie, mąż akurat wyspi sie po nocce i zostanie.
A Ola- podejrzewam że mamy poczatki buntu 2-latka i do tego totalna mamozę. Jest ciezko 😥.Hekate42 lubi tę wiadomość
-
U nas też dziś ciężka noc. Nie wiem o co chodzi, mały ciągle się budził, wiercił, płakał... Oby to chwilowe. Normalnie łepetyna mi pęka. Zaraz muszę kawę wypić.
Kinga powodzenia na wizycie ✊
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualny
-
Hekate tak sie ciesze, gratulacje ❤
Mother napisz cos o Twoim maluszku i ogolnie rodzeństwie jak u was relacja między braćmi wygląda 😁
Iza współczuję tego użeranie z teściową.
My wczoraj byliśmy w kinie w nasza rocznicę. We Wrocławiu jest festiwal filmowy, dawno sie tak nie wyłączyłam.
Wiera dla was spóźnione ale najlepsze zyczenia z okazji rocznicy, ze na następna pojawiło sie juz wasze wielkie marzenie ❤Hekate42 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa czekam na wizyte u gina. Troche zła jestem bo miało byc na godzine (zmienili przez pandemie), ja mam na 9 a przede mna 6 pań 🤦♀️. Aż sie w rejestracji denerwuja ze tyle na raz przyszlo (nie wiem jak u was ale tu odznaczaja kazda osobe ktora wchodzi do przychodni). I tym bardziej się denerwuje ze dzisiaj nie zostawilam dzieciom obiadu, ostatnio nie mam pomyslu co gotowac tym bardziej że co ugotuje to nie chca jeść.
Alunia super z tym kinem.
Wiecie co, moj mąż bardzo chce 3 dziecko i niewazne jakiej płci, moze byc i 3 dziewczynka. Ja na samą myśl aż sie wzdrygam, nie czuje sie na siłach i mu juz to powiedzialam. Troche odzyskalam luzu, ciężko czasami ale idzie do przodu, i dla mnie ciąża i malutkie bobo to kolejne uziemienie. Tez czasami mysle czy by nie sprobowac tylko tak bez spiny, bez lekarzy, jakby wyszlo to ok, nie- to trudno ale jeszcze nie teraz. Potrzebuje odpoczynku, oddechu, teraz troche robie to co lubie, moze by z tego i pare groszy wpadlo z nadwyzek, ludzie wszystko sprzedają.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2021, 09:35
-
Hekate super wieści, gratulacje 🥰 rosnijcie zdrowo!
aLunia dziękuję i wzajemnie wszystkiego najpiękniejszego na kolejne lata ❤️ Fajnie że udało się Wam wyrwać na świętowanie 😁
My tak w sumie nie mieliśmy nic specjalnego robić, ale mąż upitulil kolację, mnie udało się dziecko zagonić w miarę wcześnie spać. I przypomniało mi się że kiedyś bieliznę kupiłam nową, do zadań specjalnych 😁, więc była dla chłopa rocznicowa niespodzianka 😄
Kinga mnie też kiedyś jeden jajnik się schował i gin nie mógł go odszukać 😅 a co do owulki to przy takich długich cyklach to może jeszcze pęknie później. Chyba, że faktycznie ta torbiel, nie wiem 🤔 Ciekawe co gin powie.
Mother mnie wczoraj tak głowa rozbolała że masakra, wracałam z dzieckiem z wycieczki do Wawy i w pociągu powrotnym już zaczęło mnie łupać, jak wysiedliśmy to się zastanawiałam jak ja autem wrócę jak ledwo na oczy patrzę. Ale jakoś powolutku żeśmy wrócili. Potem tylko duża dawka p/bólowego i położyłam się do łóżka i w końcu przeszło.
Iza Ty to zostaniesz świętą z tą tesciową 😁
U nas też odhaczają przy wejsciu pacjentki a potem gin w gabinecie na swojej liście też.
Piszczak może na razie obserwacja glukometrem wystarczy. Może dieta do tego i nie będzie źle
Ja mam z kolei na wypisie, że glukozę miałam na czczo 95, sporo mi się wydaje choć niby w normie. Ale tak myślałam, że po kolacji się objadłam owoców, żeby nie padły zanim wrócę ze szpitala to może miały wpływ. Znalazłam wypis z zeszłego roku, żeby porównać, to tam z kolei w ogóle glukozy nie mam wpisanej, więc widocznie nie mierzyli.
Hekate42 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWiera ja i święta 👼😂? Raczej do piekla za ye klotnie.
U mnie wszystko ok, zadnych nadzerek, polipow, torbieli, cytologia zrobiona ale dziadzisko nie chcial dac skierowania na usg piersi bo skoro nic nie wyczuwam to po co mi robic 🤦♀️. Podejscie mojej tesciowej- po co ruszac jak jest dobrze. Zapisalam sie prywatnie. No i lekarz zrobil sie niemily jak powiedzialam ze ciąży nie planuje ale tez nie chce antykoncepcji hormonalnej, dal do zrozumienia ze ryzykuje i jestem nieodpowiedzialna.