Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Martyna121 wrote:A czy to nie jest te słynne zagnieżdżanie się zarodka ?
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Dzień dobry 😊 jak tam nocka minęła? U mnie wszyscy jeszcze śpią, ja chyba wstanę, spiję kawkę w spokoju 😁
Dziś chłopacy zostają sami, a ja idę po obiedzie na spotkanko z koleżankami 😎 jutro z kolei chyba musimy podjechać do galerii, kupić ostatnie wyprawkowe rzeczy. Powiem Wam, że zaczynam się stresować tym, że mój syn idzie do pierwszej klasy 🙊 boję się jak sobie poradzi, nie tyle o naukę, bo tu jestem spokojna, ale on jest strasznie wrażliwy, spokojny... A w szkole to już różne elementy są. No, ale musi być dobrze, nie? 😊
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
Gdybym nie zrobiła testów ciążowych to nawet nie wiedziałabym ze jestem w ciąży i pewnie zastanawiało by mnie to dlaczego tak wcześnie zaczął bolec mnie brzuch przed miesiączka . Mnie zawsze zaczyna ćmic brzuch ale to dosłownie kilka godzin czy dzień przed @ a nie 4,5 dni przed . Kiedyś już wspomniałam tutaj ze przeszłam ciaze pozamaciczna wiec jestem trochę wyczulona i spanikowana . W ciąży pozamacicznej tez plamilam ale jak się zaczęło to z plamienia przerodziło się w krwawnie i to dopiero po terminie miesiączki a nie przed . Dzisiaj tez mnie pobolewa brzuch ale plamienia żadnego nie ma , tzn nie wiem czy to co wczoraj było można nazwać plamieniem . To było coś na zasadzie ze zobaczyłam w śluzie jakby nitki drobne takie brązowe czegoś i koniec . Dzisiaj tego nie ma póki co ale czuje jakbym już miała dostać miesiączkę a przecież termin mam na 25,26 sierpień . A co do tych pink testów , nie wiem co myśleć bo wyszedł taki blady cień cienia a ponoć jest taki super czuły ? Miałam jeszcze jeden w zapasie i zrobiłam rano ( tak wiem jestem głupia ) tylko myślałam ze jak zrobię rano to kreska będzie mocniejsza a wyszła jeszcze bledsza od tych wszystkich innych testów które robiłam a miały czułość 10 i ponad 10
-
Martyna każda firma pokazuje inaczej nawet jeśli mają taką samą czułość, zrobisz jutro betę, powtórzysz w środę i będzie jasne 😉
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Mother, pierwsza klasa zawsze jest stresem i dla dziecka i dla rodziców, chyba nawet bardziej dla nas😉
Martyna, tylko spokój Cię uratuje 😂
Beta rozwieje wątpliwości.
Mój Syn zaliczył kolejna całonocna imprezę i wrócił w przyzwoitym stanie, wiec moja wieloletnia nauka nie poszła w las😊„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️ -
Hekate noooo takie wyjścia to dopiero przeżycie 🤣 to gdzie mój stres związany z pierwszą klasą 🤣 to jest nic w porównaniu z takim pierwszym wyjściem na całą noc na imprezę 😜 zresztą kolejne pewnie też stresują😉
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Martyna kciuki za wyniki. Testy testom nierówne, niestety.
Mother noc u nas ok, choć przy pełni spodziewałam się ciekawszych snów 😁 U nas dziś dzień pakowania, ale się cieszę że jutro jedziemy jeszcze złapać oddech przed powrotem do pracy. Co do szkoły to o dziwo się nie stresuję, zresztą pewnie zaraz będzie enta fala i pozamykają 😂 tfu tfuMój idzie ze swoimi dobrymi kolegami z przedszkola, więc myślę że w towarzystwie będzie mu raźniej ogarnąć zmiany. Bardziej się zastanawiam nad jego chęcią do nauki, bo jak na razie ma po tatusiu niechęć do narzucania mu co musi umieć 😂 Szkoda mi grupy z przedszkola, tam byli w zdecydowanej większości normalni rodzice a tutaj (ciut ponad połowa) już widzę takich niektórych oszołomów, że mnie osłabiają 😬 Aktualnie na tapecie wielki "problem" z artykułami na plastykę 🙈 Nawet nie chce mi się pisać szczegółów bo ręce opadają 🙃 Dobrze że część rodziców będzie z przedszkola to też mi będzie raźniej na zebraniach 😆
-
Hekate ty juz na etapie wypuszczania z gniazda dziecia ...ło matko ,ja nie wiem jak ja to przezyje ,do 20na pewno sama nie wyjdzie ,chyba ze z obstawa..
A zreszta poprosiłam ja zeby juz spala sama w pokoju bo robi juz nam się ciasno. A ona ze nie ,bedzie spala z mami do 41lat. wiec wychodzić tez chyba sama nie zamierza. Uff
Wczoraj robilam przyjęcie urodzinowe mojej corce . Sama tort robilam, ciasto Shrek, i sernik na zimno..
Glowa mi pekala od dzieciaków,nie wiem jaka cierpliwość maja panie w szkole
-
Martyna, tylko spokoj, nie stresuj sie, nie wnikaj, nie analizuj i nie czytaj. Ciaza ciazy nierowna, pojdziesz na bete, powtorzysz, bedzie dobry przyrost to na wizyte i heja do przodu. Bedzie dobrze, zobaczysz nie zajmuj sobie nawet glowy ze moze byc cos nie tak ☺️
Hekate, super, widac dobrze "wyszkolilas" syna, na spokojnie mozesz teraz znosic jego imprezy 😁
Swoja droga on juz wie ze bedzie miec rodzenstwo? Jak zareagowal ?
Mother, wcale Ci sie nie dziwie ze sie stresujesz. Moja corka po wakacjach wraca do przedszkola a mnie juz przeszywa dreszcz strachu jak to bedzie, jak sie znowu odnajdzie wsrod nowych pan (bo co roku im zmieniaja 🤨) obawiam sie porannego wstawania, tego biegu bo teraz sie rozleniwilismy. No i chorob bo jak nie chodzi do przedszkola to okaz zdrowia, chocby na zimnym wietrze sie kapala, latala bez butow i jadla lody na kilogramy to nic sie nie dzieje, a idzie do przedszkola i ciagle chora 😞
Wlasnie, Wiera dobra duszo, jaki probiotyk polecasz ? Jest tego cala maaasa a nie wiem ktory jest warty uwagi bo bym malej chciala dawac teraz jesienia i nie wiem czy brac pierwszy lepszy najtanszy czy sa roznice ? Juz nie raz skorzystalam z Twoich podpowiedzi 😁
My wczoraj mielismy gosci wieczorem. Zrobilam ciasto, posiedzielismy przy piwku, przekaskach i milo bylo.
Zaraz ide sobie kawke zrobic i sie relaksowac 😁 -
nick nieaktualnyKinga to chyba mamy podobne corki. Moja co noc przychodzi do nas do łóżka i jeszcze zamist wpakowac sie miedzy nas to mnie budzi albo wieczorem zasypia razem z Ola i już zostaje u nas, drazni mnie to, a jakiego mam stresa że przyjdzie gdy my ❤. A wczoraj z rana mi sie ulało bo Ola spala a ta mnie budzi o 6.30 bo mi chce cos powiedziec az nakrzyczalam na nią 😳.
Ja na noc mialam siostrzenca, jest u mojej mamy i mu sie nudzi a ze fajnie sie bawili do pozna to zostal na noc. Teraz pojechali we dwoje do mojej mamy, liczylam na jakis odpoczynek i wolna chate bo po poludniu tesciowie mieli wyjechać a tu lipa bo Ola sie pogniewala ze dzieci nie ma i godzine mi wyla az poszla spac i to głodna a tesciowie maja miec gosci. I nici z odpoczynku bo kuchnia po sniadaniu nie sprzatnieta a tu za obiad trzeba sie brac. Tak mozna cos zaplanowac.
Wczoraj maz wykopal mi krzaka forsycji i w to miejsce posadzilam moja trawe 😂. -
nick nieaktualnyJa po wczorajszych urodzinach Natalki jakoś próbuje ogarnąć mieszkanie. Młoda dzisiaj przyszła i mówi, mamo było tyle ludzi i już bylam zmęczona. Fakt szybko zasnęła.
Mysza my w lipcu mieliśmy zamknięty żłobek to mala cały czas była zdrowa. W sierpniu poszła tylko 2 dni i już dostala katar.
Od jutra muszę ją dać do żłobka bo mam za dużo spraw do ogarnięcia,i boję się, że znowu złapie coś a od września do przedszkola ma iść. -
Mother jeśli pytasz o noc to u mnie się dzialo. Obudziłam się nad ranem z taką ochota na ❤️ że aż od środka jakiś skurczy dostałam 🤦♀️ masakra chyba bym zjadła męża w całości ale posucha bo on do pracy ale szybki numer mógłby być ale ona ma badanie nasienia to nie wskazane także obylam się smakiem.
Wczoraj mieliśmy miły wieczór we dwoje fajnie tak po pracowitym dniu a wczesniej byliśmy w gościach i małej imprezce urodzinowej.
Hekate brawo dla syna takie zachowanie świadczy że dorosły chłop z niego.
Wiera zazdroszczę wyjazdu odpoczywaj i ładuj baterie. 😘
Mysza a to u wasz też miło mi el. Odnośnie powrotu chyba każda się obawia co to będzie ehh najgorsze to poranne wstawanie.
Piszczak fajnie ze imprezka się udała.Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
Małe dzieci mały problem, duże dzieci - inne problemy😂
Nie Mysza, Syn jeszcze nic nie wie, czekam do sprawy rozwodowej - półtora miesiąca i potem będę musiała się wysypać. Wiem, że będzie mocno wqrwiony - nigdy nie chciał rodzeństwa...„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️ -
Piszczak wszystkiego najlepszego dla Natalki. Moja Milenka miala w piątek 8 urodziny ale wyprawiałam jej wczoraj.. tez byla bardzo zmęczona, haosem . Byly same dziewczynki ,przyjechała tez moja koleżanka z synem, wszystko mu nie pasowało, nie wiem co by się nie zrobiło to byl niezadowolony.Za to bardzo chcial isc do moich sąsiadów,którzy mają syna w jego wieku.A wiedział tego chłopczyka raz na oczy przez siatkę..Mowie mu ze nie pójdzie bo jest na urodzinach Milenki ,a pozatym sąsiedzi maja gości i sam tam nie pójdzie. To zaczął się trząść jakby padaczki dostal i płakać błagalnie. I nie mogl przestać. Pierwszy raz mialam ochotę walnąć dziecku ,wyprowadził mnie z równowagi. Wkoncu moj maz wziął go samochodem na męska przejażdżkę po mieście,pogadali sobie .. Boze no nie mogła bym mieć takiego syna, i jak on ustawia mame swoja,wszystko ma być tak jak on chce. A ile je! Kazal sie mojemu mężowi zważyć, i 85kg waży, a maz moj maz powiedzial no to teraz ty wchodz. A ten mały mowi haha ja mniej bo 57 ...czujecie? 8letnie dziecko?
-
nick nieaktualny