X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Martyna121 Przyjaciółka

Wysłany: 23 sierpnia 2021, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza123 dziekuje również za odpowiedz . 😘

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2021, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna121 wrote:
    Mother nie zrozumiałam , miałaś słabe kreski przy CB ? Czy CP tzn ciąży pozamacicznej ? Ja to chyba popadam w paranoje z tymi ektopowymi

Przy ciąży biochemicznej. Też tak miałam. Najlepiej naprawdę poczekać na wynik bety.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2021, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna121 wrote:
    Mother nie zrozumiałam , miałaś słabe kreski przy CB ? Czy CP tzn ciąży pozamacicznej ? Ja to chyba popadam w paranoje z tymi ektopowymi

Nie paranoja tylko sie boisz. Tak jak ja sie balam że strace dziecko jak mialam takie bole ze w nocy nie spalam.

Wysłany: 23 sierpnia 2021, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 , Ciebie również na prawdę rozumiem . Wiesz , gdybym nie przeszła ciąży pozamacicznej to pewnie podeszla bym do tego na luzie No ale się nie da po prostu . Ja wiem ze to tak się tylko mówi bo jednak trzeba uzbroić się w cierpliwość ale świadomość ze sytuacja może się powtórzyć paraliżuje Mnie wręcz . Ja miałam ból w sobotę , raczej ciągły skurcz ale nie jakiś mocny , podobny do miesiączki plus właśnie nitki brązowe śluzu , dlatego się wystraszyłam 😔 to było 4,5 dni przed spodziewanym okresem a ja nigdy czegoś takiego nie doświadczyłam , coś tam pobolewalo ale to raczej kilka dni przed @ . Masakra tak to wszystko chaotycznie pisze ale serio .,. Boje się

Wysłany: 23 sierpnia 2021, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kilka godzin przed @ miało być * a nie kilka dni przed

• Kinga2020 Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2021, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna ja to juz mam takie anomalie ze co miesiąc mi testy wychodzą i wcale nie takie bledziutkie ,beta negatywna wiec nawet cb nie bylo.Ja juz testów nie będę robila przed terminem miesiaczki.

• Hekate42 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2021, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:

Hekate a co tam? Pogoda czy dolegliwości ciążowe? Wogole masz jakies dokuczliwe?

.
    Non stop jestem zmęczona, ciężko mi w pracy wytrzymać te 8 godzin ... brzuch mnie boli i mam mega wzdęcia, zwłaszcza w pracy ( praca siedząca ), dziś dodatkowo miałam mdłości i siedziałam pol dnia z pawiem w gardle🤢
    Przesrane🙄

Twoja Córka nie ma jeszcze dwóch lat, to chyba do porzucenia drzemek jeszcze trochę jej zostało 🤔
    A gdybys nie usypiała, to nie padałoby Ci ok 19?

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • Katte Przyjaciółka

Wysłany: 23 sierpnia 2021, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Moja córcia ma 6 lat, ciąża przypadkowa :)
    Mam Hashimoto, niedoczynność tarczycy dodatkowo jestem mamą z HCV ( jako noworodek już miałam)

Od ponad roku staramy się z mężem o rodzeństwo dla córci :) niestety bez żadnych skutków.... Był nawet monitoring, przez 3 miesiące brałam również tabletki na stymulację jajników, zastrzyki na pękanie, i nadal nic...

Z mężem : próbuje go namówić na badanie nasienia, ale nie jest to łatwe :)

Ile kochane się staracie? Może jest ktoś z podobna chorobą autoimmunologiczną i ma problemy ale się udało? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2021, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate42 wrote:
    Non stop jestem zmęczona, ciężko mi w pracy wytrzymać te 8 godzin ... brzuch mnie boli i mam mega wzdęcia, zwłaszcza w pracy ( praca siedząca ), dziś dodatkowo miałam mdłości i siedziałam pol dnia z pawiem w gardle🤢
    Przesrane🙄

Twoja Córka nie ma jeszcze dwóch lat, to chyba do porzucenia drzemek jeszcze trochę jej zostało 🤔
    A gdybys nie usypiała, to nie padałoby Ci ok 19?

Uuu to kiepsko. Jeszcze pogoda nie sprzyja dobremu samopoczuciu. A probowalas imbir na mdłości?
    A moja Ola potrzebuje jeszcze spania tylko ta godzina sie przesuwa, do tego nauczona zasypiania w wózku, obecność Zuzi nie pomaga (przy niej to nawet w wozku nie zasnie) i w efekcie im dluzej to trwa tym gorzej. A wczoraj mi psikusa zrobila, zmeczyla sie na dworze bo nie wystawilam wozka tylko 3 godz.na nozkach i zasnela mi na kolanach po godz 19 (w dzien spala), pospala z 15 min i sie obudzila w doskonalym humorze a potem byl problem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2021, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katte witaj. My ponad 4 lata. Problemy po obu stronach. Z chlopami tak jest ze czasami nie chca sie badac, czasami duma, honor ze jak to on ma problemy, czasami wstyd, różnie to bywa. Moze potrzebuje czasu.

Wysłany: 23 sierpnia 2021, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wiec otrzymałam wyniki , progesteron w normalnie beta 3,0

• Kinga2020 Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2021, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Progesteron w normie? Czyli?
    Beta tez malutka...być może biochemiczna

• Mysza123 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2021, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna tak jak pisalam, beta jest najlepszym wyznacznikiem, tu jest malutka. Albo testy jakies oszukancze albo biochem. 😞. Chyba ze mega wczesna i sie bujnie ale nie wyglada. Koniecznie do powtorki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2021, 18:54

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png

Wysłany: 23 sierpnia 2021, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy taki wynik 3 to jest coś normalnego ? Bo wiem ze ogólnie organizm wytwarza jakieś minimalne stężenie . Ja pierwszy raz miałam z czymś takim do czynienia żeby wszystkie testy pokazywały wynik dodatni , robiłam nawet dzisia pinka strumieniowego i pokazała się linia zaróżowiona

• Mysza123 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2021, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy to nie zalezy od labolatorium ale zazwyczaj ciaza jest powyzej wartosci 5.0. Kazdy lab moze miec chyba inne te widelki ale najczesciej sie takie spotyka.

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png

Wysłany: 23 sierpnia 2021, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tutaj gdzie robiłam tez jest ciąża powyżej 5 , nie rozumiem właśnie skąd się wziął wynik 3 ehh

• Kinga2020 Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2021, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna testy pokazują od 10,a ty mialas wynik 3...wiec testy oszukane, albo masz jakieś zaburzenia hormonalne . Możesz powtórzyć bete w środę i rozwieje twoje wątpliwości. Miesiaczke masz mieć za dwa dni? Dobrze kojarzę?Wstaw testy z dzisiaj

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2021, 20:49

• mother84 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2021, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna tak jak Mysza pisze ciąża jest powyżej 5. Możesz powtórzyć betę, ale niestety wątpię by rosła, bo przy 3 czy mniej to testy by nie wyszły, może to ciąża biochemiczna... 😔 nie wierzę, że aż tyle testów jest wadliwych, prędzej jakieś inne schorzenie, które wpływa na to. Poczekaj może do terminu @

Katte witaj i powodzenia w staraniach ☺ nie trać nadziei, postaraj się namówić męża na badanie nasienia, bo relatywnie tanie, proste, a może wiele wnieść do starań. Nie ma co patrzeć, że przy pierwszym dziecku się udało to teraz na pewno wszystko ok. Ja mam Hashimoto i inne rzeczy (patrz w podpisie), udało nam się z drugim dzieckiem po ponad trzech latach starań. Trzymam kciuki ✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2021, 21:00

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️

Wysłany: 23 sierpnia 2021, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/0b927cc222bd.png.html Na zdjęciu na prawdę słabo widać ale jest widoczna gołym okiem tak samo jest zaróżowiona

Wysłany: 23 sierpnia 2021, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze jedno zdjęcie ale nie chce się plik załadować , ogólnie wyciągnęłam dzisiaj wszystkie zdjęcia testów i sprawdzałam czy te kreski są i faktycznie tez się zastanawiam jak to możliwe …

‹‹ 2630 2631 2632 2633 2634 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ