Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Na zbyt dużą lepkość, na rozszerzenie polecam tabletki deflegmin albo coś co ma jako substancję czynną ambroksol☺
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Teraz lepkość ma ok chyba usunę te stare badania żeby nie mieszało.
A Kinga Twój ile ma %?Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
Nadzieja 0% .. tzn tak mial w styczniu...i doprosić sie nie moge zeby powtórzył. Tylko morfologie mial kiepska,resztę mial idealnie.. wiec mam nadzieje ze w pozostałej reszcie nie zbadanej jest ten jeden jedyny .. Albo ze po witaminkach sie polepszylo
-
Kinga, patrzac na wyniki meza, czy jest sens zebys byla stymulowana, brala leki itp skoro u niego jest taki problem ? Moze warto by bylo najpierw pchnac go ponownie na badania i zobaczyc, czy cos sie polepszylo, bo jak nie to uwazam ze strata pieniedzy i zdrowia brac dalej leki, jezeli szanse sa niewielkie przez slaba morfologie ? Wiem ze to przykre,ale szkoda by bylo gdybys sie futrowala lekami, chodzila na obserwacje owulacji a u niego dalej by bylo tak slabo. Naciskaj na powtorke badan i w razie co poszukaj kliniki, chocby na jedna wizyte ☺️ Macie duze szanse, jestescie mlodzi tylko trzeba zawalczyc ! 😁
Ja juz mam wyniki moich badan, jest roznie, ale raczej tragedii nie ma. Zobaczymy co kolejny lekarz powie na wizycie za miesiac, bo ja tak srednio sie znam.
Amh slabo raczej jak na moj wiek i jeszcze dodatkowo mi po operacji spadnie wiec takie mieszane odczucia 🤷♀️ Endomenda sie rozpanoszyla i mi psuje statystyki wynikow 🤣 -
Mysza jak nie jest tak źle to dobrze. Fajnie ze masz konsultacje z lekarzem to już specjalistyczne badania to i fachową interpretacja. Myslalm ze na te markery czeka się dłużej. A jakie AMH miałaś?Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
ASA, APA, AOA ujemne
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
-
Mysza też myślałam, że dłużej będziesz czekała na wyniki i również miałam spytać o amh ☺
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
Nadzieja, czyli jest czym wojować😉 super👍
Mysza, no właśnie - jakie AMH Ci wyszło ?nadzieja_86 lubi tę wiadomość
„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️ -
AMH mam 2,52 i nie mam jeszcze 30 lat wiec wydaje mi sie, ze powinno byc troche wieksze ale lapie sie w widelki wyniku wiec sie nie zamartwiam. Gorzej jak po operacji mi sporo spadnie, ale pozyjemy zobaczymy ☺️
-
Mysza ten wynik amh jest ok, więc się nie zamartwiaj ☺
Kinga ja przy takich wynikach meza uderzałabym do kliniki, ale już to pisałam jak wynik miał. Postaraj się namówić go na powtórkę badania, bo moim zdaniem bez sensu byś Ty brała leki, chodziła na badania itp jak on nie chce sprawdzić czy coś się zmieniło. Prócz leków to ważne jest by uprawiał sport i nie pił alko, dieta itp.
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
A mi mały coś rano zaczął kaszleć😫 na razie niby nie mocno, poszedł do przedszkola, zabrał cukierki na pożegnanie i od jutra już go zostawiam w domu, żeby wydobrzał do szkoły. Mam nadzieję, że się uda
Wiera lubi tę wiadomość
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Mother to aby przeszło synkowi. Miło dzieciaki pewnie się ucieszyły na słodkości.
Mysza nie takie złe AMH nie martw się. A tak poza tym jaka ty młodziutka jeszcze 30 nie masz 😁
A mnie dziś tak naitala brzuch 🤪 najlepeij się położyć jak siedzę to gorzej jakoś muszę się przeżyć 6 h.
A tak poza tym z AMH to różnie bywa ja mam 8 a nie stwierdzone PCOS nawet badanie u gin nie wykazało. Pęcherzyki pękają. Cykle regularne.
Hekate z niskim pykla drugi raz tak pięknie także wszystko jest możliwe ✊
Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Acard
ASA, APA, AOA ujemne
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
-
nick nieaktualnyMysza amh ladne.
Mother zdrowka dla synka. Ja 2 dni siedzialam z z Olą w domu bo pogoda paskudna a jutro na szczepienie.
Nadzieja mnie tak brzuch bolal jak w ciąży bylam a przed @. Do łóżka mnie kładło. Wiec może jest cos na rzeczy.
Ja dzis bylam na zakupach z Zuzia do szkoly. Jej kupic buty to tragedia, marudzi, wybrzydza az nieladnie. No i w strachu juz bylam ze bialej bluzki i spodnicy ciemnej nid kupie bo nie bylo. I Oli butki kupilam ale tu marudzenia nie bylo bo na patyk, gorzej z pobraniem miary bo ja chce a ona podkula paluszki i d... No ale zrobil sie problem z wyjsciem z domu bo jest placz, z drzwi wracalam bo.nie dala zmienic sobie pieluchy tylko ja 😭.
Edit: szczepienie Oli przełożone na poniedzialek
U was tez zimno? Czy ja jakas niedogrzana?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2021, 17:10
-
Iza u nas było ładnie, teraz się coś zmienia, a od jutra przez tydzień ma być deszczowo... 😫 Na samą myśl mi niedobrze 😔 nienawidzę siedzieć w domu, szczególnie z dziećmi, jak ładnie to praktycznie całe dnie jesteśmy na dworze, wracamy tylko na jedzenie, a tak...
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
U nas po południa ładnie i się pospulo ja też nie lubię takiej pogody na dwór trzeba wyjść od razu inaczej.
Mother a jak synek po przedszkolu się czuje?
A co u innych staraczek kto wizytuje, testuje?
Emrika jak tam u Ciebie?Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Acard
ASA, APA, AOA ujemne
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
-
Nadzieja dziękuję, no pokasłuje od czasu do czasu, ale inhalacje, leki i może jakoś to dźwigniemy ☺ u niego zwykle 2-3 dni i poprawa, więc mam nadzieję, że i tym razem tak będzie 😉
Ja już czuję ból brzucha, więc tak jak myślałam @ pewno zaatakuje w weekend ✌
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualnyKuzwa, ja bylam pewna ze w poniedzialek bede miala @ a tu juz czwartek (no poczatek) i cisza. Nie lubie. Wzielam jednak od gina recepte na tabletki wlasnie zeby wyregulowac cykl bo ostatnio w caly swiat ale jeszcze nie wykupilam, chcialam z mezem pogadac zeby nie czul sie oszukany, bo on o 3 dziecku a ja łup tabletki. I stwierdzilam ze najpierw wynik cytologii i usg piersi a potem decyzja.
Pogoda tez w caly swiat. O 15 niebo zachmurzone, o 18 na niebie ani 1 chmurki tylko jak na 15st bardzo zimno (przynajmniej mi) a teraz deszcz pada 🤦♀️. -
Dzień dobry,
Ja z ☕ przy biurku dziś u nas deszczowo nie chciało się wstać 🤦♀️
Iza pewnie czekanie najgorzej na @
A jak na wrzesień z wyprawka gotowe mamusie?
Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Acard
ASA, APA, AOA ujemne
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
-
nick nieaktualnyU nas leje od północy 🌧. Tez sie nic nie chce. Do szkoly wszystko gotowe, mam taka nadzieje ze o niczym nie zapimnialam.
A @, mąż namawia mnie na ❤ ale nie mam na to ochoty, brzuch taki nie moj i pobolewa. Ale nie raz czekalam i kiedys sie doczekam.