Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas tez pochmurno, wlasnie sie ratuje kawa. Cos czuje ze lato sobie juz poszlo, moze i bedzie cieplo ale chyba czas szykowac jesienna garderobe.
Poki mozemy to sie z corka lenimy, jeszcze tydzien i przedszkole wiec wykorzystujemy wspolny czas na zabawy, bajki 😁 -
nick nieaktualnyMysza123 wrote:U nas tez pochmurno, wlasnie sie ratuje kawa. Cos czuje ze lato sobie juz poszlo, moze i bedzie cieplo ale chyba czas szykowac jesienna garderobe.
Poki mozemy to sie z corka lenimy, jeszcze tydzien i przedszkole wiec wykorzystujemy wspolny czas na zabawy, bajki 😁
Oj, ja tez czuje ze cieplej juz nie bedzie. Wogole pogoda w to lato byla taka byle jaka.
My w wakacje mielismy jechac do pobliskiego parku rozrywki a ze ciagle coś- a to kiepska pogoda, a to Ola chora, na poczatku lata truskawki, moje szczepienie, nasze wakacje i wreszcie ze chcielismy jechac z moim bratem ktoremu tez wiecznie termin nie pasowal to do tej pory nie pojechalismy. I tak mi szkoda. -
Byłam u gina wczoraj , stwierdził ze to mikroporonienie czyli biochemiczna albo poronienie trabkowe . Boli mnie trochę jajnik ale krwawię nadal już nie tak mocno . Powiedział żebym powtórzyła betę za 2,3 dni i zrobiła test . Zrobiłam wczoraj pinka to już nie ma śladu . Mówi ze z ektopowa to różnie bywa ale taki wynik z krwi jaki miałam to wyklucza ciaze , zrobił usg żadnych zmian nie widzi . Dzięki Bogu ze to tak się stało jak stało bez ingerencji lekarzy ..
-
nick nieaktualnyMartyna nie lubie takich sytuacji ale z dwojga złego lepiej tak. Przykro mi bardzo.
A u nas wyszlo slonko to my na spacer, jak zaczęło padac to pol godziny siedzialysmy w budynku gospodarczym a potem robilysmy splyw dla wody mimo ze jeszcze padalo tylko znacznie mniej, Zuzia miala zajęcie a Ola w koncu przestala bac sie kaluz. Ale po powrocie ubrania od razu do pralki 🤣. -
Martyna, powiem Ci tak...ja nie zachodzę. Z dwojga zlego w sumie cieszylo by mnie poronienie albo biochem bo bym wiedziala ze wogole dochodzi do zapłodnienia...i ta ciążę da się uzyskać naturalnie i przyjdzie czas na prawidlowa. A mu mnie ani prawidłowych ani nieprawidłowych. 1,5 roku temu mialam bete pow 5,,, ale to byl jeden jedyny raz...od tamtej pory nic ...chyba nic
-
Martyna przykro mi, ale nie poddawaj się i bądź dobrej myśli 🤗
Iza no takie szaleństwa są fajne, sprawiają, że dobrze wspominamy dzieciństwo potem ☺
A z tym latem to faktycznie chyba koniec, macie też rację, że było krótkie, ja nawet dobrze sukienek letnich nie ponosiłam. Teraz to też dziwnie, bo w słońcu gorąco, zajdzie to zimny wiatr... Nawet ciężko jest się dobrze ubrać.
Ja dziś byłam na pierwszym szkolnym zebraniu, synek dziś lepiej, więc mam nadzieję, że już wychodzi z tego choróbska ☺
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Hej Dziewczyny!
Trochę poczytalam ale nie dam rady odpisać każdej.
Hekate cieszę się że u Ciebie wszystko ok, mam nadzieję że dolegliwości ciążowe nie będą zbyt uciążliwe
Martyna przykro mi że jednak nie ciąża ale w końcu się uda!
Wszystkie staraczki kciuki zacisniete! Sprawdzam co jakiś czas czy którejś się udało
U nas znowu choróbska. Na wyjeździe nic nie odpoczelismy - w połowie mieliśmy ochotę wracać do domu przez starszą córkę... I tak mnie naszło - ostatnio pisaliście że zachowanie to kwestia wychowania... I wiecie jak bardzo można się pomylić i kogoś nieświadomie skrzywdzić. Moja córka do 2 roku życia była super. Potem zaczęły się schody. Ostatni miesiąc nie wytrzymuje z nią psychicznie. Mam ochotę jej przyłożyć i zamknąć w pokoju. ALE jestem po pierwszym spotkaniu z psychologiem i moje podejrzenia o autyzm są słuszne. Nie jest to jeszcze ostateczna diagnoza bo czeka nas szereg spotkań... Ale już wiem że przez całe życie szkolne będę miała łatkę rodzica który nie wychował córki bo nikogo to nie interesuje czy dziecko ma jakiś problem... Póki co chce mi się płakać i muszę się z tym wszystkim oswoić.4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Martyna, ja tez pomyslalam ze moze pozamaciczna jakas taka krotka, dobrze pamietam ze juz taka przeszlas ? Podobno kazdy nastepny zwieksza sznase na kolejna pozamaciczna... przy niedroznych jajowodach bardzo czeste zjawisko. Kto wie jak bylo. Dobrze ze tak to sie samo skonczylo, bo dobrze wiesz ze roznie bywa.
Nie zalamuj sie, uda sie na bank niebawem ☺️
Miskowa, nie trac nadziei moze psycholog naprowadzi Was na odpowiednia droge. Wiele razy wspominalas o autyzmie, najwidoczniej slabo trafialiscie na ludzi co nie potrafia postawic diagnozy. Jezeli faktycznie to autyzm to i tak sobie poradzicie. Nigdy nie oceniam matek przez pryzmat dzieci. Moja corka byla high needem po calosci. Nikt mnie nie rozumial ze jest taka do czasu az przyjaciolka nie urodzila drugiego dziecka. Wtedy przyznala mi racje, ze to nie wychowanie a trudne dziecko potrafi zakrzywic obraz obcych, odnosnie wychowania. U nas dopiero mala po ukonczeniu 3 lat stala sie reformowalna, sluchala, nie piszczala i nie plakala non stop.
Kinga, ja tez dlugo nie zachodzilam (i nie zachodze ale teraz mi nie wolno) ale ja osobiscie wole nie zachodzic niz przechodzic przez poronienie. Wierze ze kiedys mi sie uda, ale chcialabym zajsc i urodzic, bez traumy utraty dziecka.
Wierze tez, ze kazda z nas sie doczeka, juz tyle mamy tu pozytywnych happy endow na watku 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2021, 22:42
-
Mysza wiem że nie powinnam wrzucać wszystkich rodziców do jednego worka... Mam w sobie teraz taką frustrację i żal do całego świata że akurat mojej córce się to przytrafiło
tyle walczyliśmy żeby pojawiła się na świecie a potem takie coś... może z czasem jakoś się z tym oswoje...
I zgadzam się z Tobą, walka o pierwsze dziecko była ciężka ale dziękuję Bogu, że nie doświadczył mnie poronieniem. Jak wielki to jest ból wie tylko ten co to przeżył. Jest w Was moc dziewczyny! Jeszcze będziecie tulily swoje maluszki - ja wierzę!Wiedźma lubi tę wiadomość
4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;20.01
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Ja czytam ale tez nie mam kiedy napisać.
Miskowa a co wskazuje na autyzm? Samej mi jakoś ciężko w to uwierzyć. Bo chyba nir same złe zachowanie?
Martyna współczuję...
Ja poronilam i uwierz mi Kinga ból jest nie do opisania. Wolałabym nigdy nie zajść niż to przeżywać. A następna ciąża po takim przeżyciu jest trauma, bo boisz sie do samego końca.
Nie odniosę sie do każdego bo juz też nie pamiętam.
Nadzieja czyli badania dały jakies wskazówki. Teraz kciukasy❤✊
Wiera a jak tam u Ciebie?
Pogoda jesienna typowo, ech az boję sie znów tego czasu.
Ja mam duzo pracy, oprocz tego do kupuje cały czas cos do szkoly (tzn wyprawka gotowa) ale ubrania czy dla maluchów też. Dla Nati przyszedł plecak i Wiki tak płakała, ze ona nie ma chociaż ma trzy i trgo dnia wujek jej przyniósł juz na urodziny , fajnie sie złożyło.
Boje sie czasu od września jak my ogarniemy trzy placówki 🙈 -
Miśkowa przykro mi bardzo, że musisz przez to przechodzić... Ale pamiętaj grunt to dobra diagnoza i potem działania. Mojej szwagierki syn ma spektrum autyzmu, na początku mieli z nim naprawdę ciężko, a dziś nie powiedziałby nikt, że takie coś u niego było zdiagnozowane, może w zachowaniu czasem, ale tak to jest świetnym uczniem, super chłopakiem.
aLunia 3 placówki to wyzwanie 😁 niech moc będzie z Tobą 🤗
Mi się coś dziecię poprzestawiało, tak ładnie spało w nocy, budził się z raz na smoczek i koło 4 na mleko, a teraz co chwilę się budzi, dam smoczka i znowu... To już bym wolała częstsze pobudki na mleko niż latać co 5 min 🤪 no, ale może to jakaś chwilowa zmiana, uzupełniłam zapas kawy i jakoś przetrwamy😁
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
Alunia powodzenia z trójeczka ❤️ dasz radę siła i zorganizowana babeczka z Ciebie!
Marty a 3 maj się!
Mother to nastawienie bardzo mi się podoba. Ty i Twoja kawusia. Jakiś to może sok, a może dzień wczoraj był inny.
Miskowa nie wiem czy oglądanie przyjaciółki ale Pani dyrektor ma tam dziecko chore na autyzm sama nie mogła w to uwierzyć ale najgorsze była impreza jak znalazły się dwie idealne mamusie i komentowały jak się zachowuje niegrzecznie aż ta nie wytrzymała tylko powiedziała że ma autyzm to się zamkly.
Miskowa a to jakoś będziesz dalej diagnozować? Ty też korzystaj z porad psychologa z pewnością Tobie ulżą.
A ja dziś nawina zrobiłam test. Tak już 3 dzień się źle czuję 🙄 brzuch boli piersi jakbym miała dostać najgorsza @ świata.. Już przeszło mi przez myśl że moze to coś... Żeby się nie męczyć i wmawiać zrobię test będzie czarne na białym. A raczej biało wyszło. No trudno test wyrzuciłam i zebrałam się do pracy luz. Ale w samochodzie coś mnie dopadlo że się poplakalam. 😪 Z niczego. Trudno walczymy dalej. @ mam termin na niedzielę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2021, 07:55
Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
Nadzieja przykro mi, że test negatywny... 😔 wiem jak to jest, nawet jak sobie mówimy, że na nic się nie nastawiamy w danym miesiącu to taki test czy @ potrafi dobić... Ale pamiętaj, że silna babeczka z Ciebie i nie poddawaj się! Walka trwa, a ja cały czas trzymam kciuki i za Ciebie i za pozostałe staraczki ✊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2021, 08:24
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Oj Mother dobrze że masz dużo kawy🤣 pewnie jakiś skok rozwojowy. U nas też tak było że nagle noce zrobiły się beznadziejne.
Nadzieja przykro mi bardzo... Może w kolejnym cyklu zaskoczy. Teraz już wiesz co i jak, masz leki więc musi się udać. Trzymaj się kochana💗
Alunia ja Cię mega podziwiam! Zastanawiam się jak ogarnę żłobek i przedszkole a 3 miejsca to już w ogóle kosmos...
Ja nie miałam zastrzeżeń do rozwoju córki ale od kiedy zaczęły się problemy w zeszłym roku zaczęłam drazyc temat i kilka zachowań rzeczywiście sugerowaly spektrum (wczoraj jak patrzyłam z boku na jej "zabawę" to było widać jak na dłoni że brak u niej spontanicznej zabawy), jeszcze czeka nas dokładny wywiad i obserwacja w przedszkolu. Wydaje mi się że logopeda i pani od si coś zauwazyly ale nie chciały się wyrywać przed szereg. Psycholozka wczoraj też powiedziała mi dopiero jak zapytałam ją wprost4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;20.01
Miskowa moja koleżanka ma też podejrzenie spektrum autyzmu u dwulatka chodzi do neuroligopedy cały czas jest pod obserwacja ale dostała też zalecenie pojscia fo neurologa i tam się udała dostała zalecenia zrobic badania z krwi na tsh ck jakieś przeciwciala oraz eeg. Dziecko objęte jest programem WWR jest to bezpłatne ma spotkania wramach tego z psychologiem neurologopeda. Obecnie jest w trakcie diagnozy. Ale raz mówią że może spektrum raz ze ok. Ciezko diagnozuje się takie małe dzieci.
Ja was podczytuje i trzymam za wszystkie starające się kciuki. Ja obecnie nie działam nic nie doszłam jeszcze do siebie po tym wszystkim.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2021, 12:50
-
Emrica 🤗 tulę mocno
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Nadzieja, dopóki nie ma @ jest szansa 🙂
Emrica - czas leczy rany🤗
ALunia - ambitna babka z Ciebie👍
Mother - trzymajcie się chorutki🤗
A ja cieszę się, że dobrnęłam do końca tygodnia 🙂, przyszły będzie trudny, bo pracuje za siebie i koleżankę, a dodatkowo będę wdrażać nową osobę 🙄 jak to jest - każdy może sobie pozwolić na wolne, a ja rzadko kiedy 😖
Cena popularności 😂„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️ -
Hahaha Hekate 😂😂😂 przyjdzie czas i na Ciebie 😉
U nas już syn praktycznie wydobrzał, kaszlał dziś tylko z rana po przebudzeniu, potem wcale, więc chyba już będzie dobrze ☺
Chyba zaraz idę spać, bo oczy mi się zamykają 😴 dobranoc 🌜
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Dziewczyny ja po pracy położyłam się spać normalnie tego robię ale tak się źle czułam wzięłam tabsa godzinę przespałam przez ten czas mąż zrobił obiad i córkę przypinowal😍
Popołudniu kawka na tarasie i nic nie robiłam jakas bez mocy dobrze ze jutro wolne.
Emrika miło że się odezwałaś. Wiem co czujesz straty są nie do opisania nawet Alunia wspomniała o tym. Ostatnio kasowałam stare zdjęcia w tel. A miałam zdjęcie z kalendarza jak pyklo w grudniu i termin na sierpień szybko usunęłam 😪 dresz mnie jakos przeszedł nie chciałam tych samych myśli żeby wróciły.
Hekate obowiązki i praca to jedno ale nie zapominaj o sobie o was.
Mother wypoczywaj aby nocka była spokojna.Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”