X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Kinga2020 Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2022, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother mnie tez glowa bolała cały tydzień tak bardzo mocno w zatokach , poszłam na 3 szczepienie i mocno odchorowałam,zaluje ze nie zbadałam przeciwcial przed pójściem.
    No to znacie mnie bez kredytu😅 nie nawidze kredytów,i musialam nauczyc tego męża...bo w domu jak coś było potrzeba to kupuje i kredyt ..nie nauczeni byli odkładania i oszczędności. Do teraz tak mam...jak coś chce to wole odłożyć,poczekać rok i to mieć ze swoich pieniędzy.
    A mi znowu się pokreci w cyklu chyba ,32dzien ..robiłam test w 28 dniu ale wyszedl negatywny wiec juz nie robiłam. Nie bola mnie cycki ani nic wiec czekam na okres.

• Iza37 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jakoś zwlekam z 3 szczepieniem. Nie po drodze mi tzn. moglam rejestrować sie po 10 stycznia ale od tego dnia bylam na antybiotyku po którym trzeba odczekać 2 tyg. Teraz cykam sie o te żylaki, po za tym zbieram w sobie siły
    I odwage żeby usunąć drugą ósemke (pierwsze rwaniem bylo straszne 😨) i po tym tez czeka mnie antybiotyk (lol matko 3 od jesieni 😲). I nie chce iść na rwanie zaraz po szczepieniu bo co jak mnie rozłoży, A chce to zrobić najpóźniej w marcu albo dopiero w listopadzie.

• aLunia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza a ty masz hipotekę?
    Bo to jednak inny kaliber.
    My na szczęście już spłaciliśmy, ale myślimy o domku, to do końca życia sie zadłuzymy.
    Ale masz Kinga rację, ja też nie jestem za kredytami. A ty jak sie czujesz? Jak piesek?
    Jeju Mother dalej Cię głowa boli 😔
    U nas Szymka mocno rozłożyło, wiec Walentynki od inhalacji do inhalacji, ale bukiet dostałam ❤

Nadzieja kciukiasy.
    Hekate ciekawe jak bedziesz oceniać macierzyństwo z perspektywy tylu lat. A syn jak reaguje?

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za rady, bede sie leczyc czym tylko bo juz mam dosc, w tych czasach chorowac to zaraz czlowiek jak "tredowaty" 🤣
    Dostalam od meza kwiaty, slodkosci to chociaz tyle dobrego w tym moim zlym samopoczuciu.

My tez nie mamy kredytu. Znaczy sie juz nie. Wzielismy na kupno domu ale krotki bo tylko na kilka lat, splacilismy po 3 latach. Bylo ciezko bo raty duze ale juz po. No ale majac go jednak psychicznie czulam obciazenie. Kiedy czlowiek chce mieszkanie, dom a nie ma nic na sprzedaz, nic nie dostal w spadku, albo nie ma bogatych rodzicow, to nie ma innej opcji niz kredyt 🤷‍♀️ Budowac dom bez kredytu za kase na biezaco, przez 10- 20 lat tez nie kazdy chce 🤣

Kinga masz jakis plan co dalej ? Probujecie jeszcze czy masz w planach glebsza diagnostyke, klinike ?

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • Iza37 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunia u nas tylko hipoteka.
    Unikamy wszelkiego rodzaju chwilowek, wolimy nie mieć czegos, nie jechac na wczasy, nie remontować sie niz brnąć w to bagno.

• Kinga2020 Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2022, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczęłam budowę domu 1 września 2016 a 1pazdziernika 2017 juz mieszkaliśmy.. mieliśmy wyszykowany cały dol, piętro w stanie surowym było. Marzyłam żeby była tylko kuchnia i łazienka, a spaliśmy na materacu na początku ...żeby nie tułać się od moich rodziców ,do męża rodziców i na wynajem. Nawet mebli nie miałam, pomimo ze męża siostra rodzona ma 3 wielkie sklepy meblowe, ale nie chciałam od niej wszystkiego na raz i żebym ja spłacała,bo bym więcej się nasluchala jacy oni litościwi. Wolałam co miesiąc kupić sobie jedna rzecz ale za swoje.
    aLunia dzięki ze pytasz . Czuje się raczej dobrze ,ale przemęczona. Bo zachciało mi się nauki...i od pon do piątku w pracy, a weekendy w szkole. Jakoś przetrwam
    Mysza planów nie mam...odpuszczam . Nic samo nie zaskoczyło, to nic na siłę. Teraz zajmuje się sobą.. Przez te ciągle starania jest między nami teraz kryzys,nawet dzisiejsze walentynki mnie nie cieszą...kwiaty dostałam,córka tez...ona wniebowzięta..ja nie za specjalnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2022, 22:07

• Iza37 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obrotne babeczki z was. Kredyty posplacane. Brawo Wy.

• nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znów sama coś u siebie wyszukałam mam wynki statnich badań ANA dodatnie dość wysoko napisalm już do gin.

https://naforum.zapodaj.net/13abfe89ebe2.jpg.html
    Tylko nie wiem co to dokładnie znaczy tubmoze być problem z zagniezdzeniem ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2022, 15:57

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez to Ana mislam dodatnie i lekarz kazał mi zrobi ANA 3 to jest dokladna wersja tego pierwszego.

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • Kinga2020 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2022, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ana masz dość wysokie... jakiekolwiek ana dodatnie to duży problem i w naturalnych i w in vitro.,bo to wiąże się z gorsza jakością komórki jajowej..a to juz mówiłam dużo wcześniej, zadne owulaki ani usg nie odpowie ci na pyt jaka masz jakość komórek. A same przeciwciala niszczą tez ta komórkę jajowa,wiec nie ma tu mowy o zgniezdzaniu bo nawet do zapłodnienia nie dochodzi.Endometrium pewnie tez słabiutkie.
    Przeważnie ana ocenia się tez z objawami ogólnymi, i bada sie tak jak Erica napisala ana.Może to tylko albo aż problem reumatyczny? W sumie tu można gdybać, bo już od jakiegoś czasu masz chorobę z autoagresji ,ktora atakuje własne tkanki .. Lekarz moze wlaczy ci encorton... a ty możesz pomyśleć o diecie przeciwzapalnej ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2022, 21:58

• nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zanim zdiagnozowane u mnie Hasimoto to miałam takie bóle stawów kręciło mnie czasem jak stara babę 😉 odkąd biorę letrox nie odczuwam tego już.
    Endometrim zawsze mam ładne od.10-12 mm I nigdy z tym problemu nie miałam.
    No zobaczymy co gin napisze co jeszcze do tego czy coś rozszerzyć i do specjalisty się udać.
    Dzięki Kinga Aza odp bo te badania to już wyższa Szkoła 😁 cieszę się że je zrobiłam i liczę na cud w postaci naturalnej ciazy. Jakoś te badania na luzie przyjmuje nie będę się tym stresować. Widzę że moj nastroj wpływa na moją mamę jak jestem pogodna i uśmiechnięta to widzę błysk w jej oczach 🥰

Emrica a jak u Cibie wyszło badanie dalsze i ewentualne leczenie.

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam wynik dodatni ale plamisty i stosunek 1: 160, więc nie byl to wtedy zły wynik ale lekarz chcial wiedzieć z czego mogło to wynikac ze coś wyszło. Nie mam podreka tego wyniku rozszerzonego ale jak kojarzę to tam nic takiego mi nie wyszło co by było istotne. Ogólnie lekarz na ten pierwszy wynik powiedzial ze nie jest źle. U Ciebie stosunek jest wyższy i inny rodzaj. Ale mi juz przy moim wyniki wlasnie zalecał zrobic ANA 3. Dostalam encorton ale nie jestem pewna juz czy tylko z tego powodu czy tez wynikało to z innych badań . Mi te badanie wlasnie zlecil Pasnik bo u niego robilam te badania inmunologiczne. On mi zlecił jeszcze ocenę cytokin ze wspolczynikiem th1 i tam też mi wyszedl jakis stan zapalny chodz tez nie jakis wysoki. Razem z tym ana dostałam.od niego encorton.. i na te mutacje pai i mther to acard i heparyne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2022, 22:59

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • Atopikowa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2022, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. U nas ferie sie zaczeły a ja i moj mały przeziębieni ,katar,kaszel i bol gardla. Za 2 tyg mam zacząć brac encorton i mam nadzieję że sie wykuruję do tego czasu.
    Pogoda u nas nawet fajna bo ☀️🌞🌝 to sie nastrój tez poprawia. Mam nadzieję że i Wam sloneczko świeci i chumorki poprawia :)

Ona 38
    Prolaktyna 20,22
    AMH 2022-4,14 2024 maj-1,31 , sierpien 1.54
    Mam P/C p. plemnikowe przeciwko wici plemnika ❌
    HSG - ok
    Monitoring owulacji -ok
    Niche po cc( plamienia od @ do owulacji)
    Histeroskopia:
    -wykonano resekcję elektrodą bipolarną bieguna niszy,usunięcie skrzepów zalegających w niszy.
    -koagulacja miejsc stanu zapalnego naprzeciwko niszy
    - wycięto polipa prawego ujscia jajowodowego
    On
    Morfologia 2% ❌ 1,67❌1,80❌0❌️
    HBA 81%✔
    1 IUI czerwiec 👎
    Start 💉
    9.05- menopur 450 + Orgalutran
    22.05 - punkcja
    Pobrano 4 🥚,zapłodniło się 1, ❌️
  • Iza37 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2022, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez kilka dni byla super pogoda. Teraz sie obudziłam z przeokropnym bólem głowy A za oknem tak wieje że zastanawiam się czy wogole budzić do szkoły, czy to się da wyjsc z domu. A w południe ma być jeszcze gorzej.

• mother84 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2022, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie głowa boli już od ponad tygodnia... Nawet odwołałam dzisiejszą dawkę przypominającą, pójdę jak przejdzie. Już się do mojego neurologa na koniec marca umówiłam. U nas masakrycznie wieje, pada, nawet burza była nad ranem. Strasznie

Nadzieja db, że zrobiłaś te badania, może wniosą coś nowego do starań. Ja się na tym nie znam, nie robilam akurat tych badań.

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2022, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez wieje masakrycznie i leci ciśnienie, a sieć i głowa mnie również napierdziela.
    Iza, Mother- łącze się w bólu.
    A do mnie dziś dotarł w końcu wózek - jeszcze nie rozpakowalam, bo jestem ujechana po prasowaniu i gotowaniu, a rano byłam jeszcze na badaniu krwi.
    W sumie to wszystko już chyba mam.
    Jeszcze się tylko zastanawiam czy laktator od razu kupić🤔

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2022, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja dolaczam do grona z bolem glowy. Wlasnie siedze z mocna kawa, z nadzieja ze mi sie polepszy. Nawet corka dzis do przedszkola nie poszla bo tak wieje, padalo okropnie i ja z tym bolem, myslalam rano ze sie wykoncze.

Ehh dziewczyny co to jest ze czlowiek mlody a tyle musi badan wykonac, drazyc, cuda na kiju wydziwiac, kase wydawac zeby sie doczekac dziecka a malolaty na imprezach zachodza od strzala 🤷‍♀️
    Przeraza mnie to wszystko.

Hekate jaki wozek dla malego wybralas ? Najlepsza czesc ciazy, kompletowac wyprawke 😁

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2022, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza, Riko Swift Premium, z kilku powodów, m.in dlatego, że jest rekomendowany dla wysokich mam, do których się zaliczam 🙂

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2022, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate jakby co to ja mogę odsprzedać swój laktator. Za długo mi nie posłużył. Tylko niestety nie mam rachunku, bo mój brat go kupował i chyba nie myślał o tym żeby go wziąć 🤦‍♀️

• Iza37 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2022, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate to tylko teraz czekać na dzidziusia 👶.

A nasza bryka stoi nie używana juz 4 miesiące. My teraz z buta na spacer, nawet nie wiem czy dałaby sie jeszcze wsadzić jak trzeba przemierzyc wszystkie kałuże lub pokruszyć lód, wydlubac połowę kamyczków z drogi, powyrywac trawkę, na podwórku piłkę pokopać, psa odwiedzic. Za dużo "ciekawych" rzeczy żeby tylko obserwować.

Ha, osiagnelam dzis wagę docelową 🙆‍♀️. Na pewno jeszcze przez jakiś czas bedzie to wzrastać, to spadać, zanim się ustabilizuje. Juz mialam okres zwątpienia bo przed @ tylko w górę i w górę albo co spadło to znow odbiło. A teraz w końcu znow ruszyło w dół.

‹‹ 2682 2683 2684 2685 2686 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ