Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy.
Ja tez nie umiem spać w dzień jak się położę po pracy to już śpię do rana 😂
Ludzie najchętniej to chcieliby wszystko za darmo.
Ja bardzo lubię takie miejsca gdzie można iść i samemu sobie zerwać bo wtedy smakuje najlepiej.
Wiadomo ze truskawki prosto z pola takie z ziemia smakują dużo lepiej niż takie ze sklepu 😜😜Iza37 lubi tę wiadomość
-
Iza wszystkiego najlepszego! My niedawno mieliśmy trzecią rocznice
9 to moim zdaniem tanio. Widziałam ostatnio u nad w mieście po 16Iza37 lubi tę wiadomość
-
Iza pomyślności na dalsze lata, wytrwałości 😍
Mało za truskawki, ja ostatnio kupiłam za 12 zł i nie grymasiłam, że drogo..
O tak prosto z pola... Mhmmmm pyszota!Iza37 lubi tę wiadomość
-
I mialam racje ze tesciowa bardziej uwaza tamtego synusia i tamta synowa. Tez mieli rocznice slubu w tym tygodniu tyle ze okragla, tam poszedl prezent, kwiaty, walowa z pola i jeszcze tyle kilosow do nich jechala. My-jak zwykle nic,co prawda jakieś kwiaty z ogrodka u nas stoja ale nic wiecej, pewnie dla zapachu bo ja nie tne bo przeszkadza mi intensywny zapach peoni i czasami tesciowa tak na sile mi wcisnie. Przykre ze tan nie rowno traktuje swoje dzieci i to czuc na kazdym kroku ☹.
-
Iza bo trochę tak jest, że Ci co najblizej, to sa najgorsi, a Ci co daleko najlepsi... Eh.. Ale nie wiem co Ci powiedzieć. Najchetnie bym powiedziała, żebyście uciekli od teściowej wyprowadzili się daleko jak najdalej. 🤷♀️ ale wiadomo życie jest inne
-
Kropka6 wrote:Iza bo trochę tak jest, że Ci co najblizej, to sa najgorsi, a Ci co daleko najlepsi... Eh.. Ale nie wiem co Ci powiedzieć. Najchetnie bym powiedziała, żebyście uciekli od teściowej wyprowadzili się daleko jak najdalej. 🤷♀️ ale wiadomo życie jest inne
A co -przestac sie przejmowac i tyle. Ja to ja- synowa. Ale co moj mąż czuje? Od malego mimo ze mlodszy jest tym gorszym. -
Iza37 wrote:I mialam racje ze tesciowa bardziej uwaza tamtego synusia i tamta synowa. Tez mieli rocznice slubu w tym tygodniu tyle ze okragla, tam poszedl prezent, kwiaty, walowa z pola i jeszcze tyle kilosow do nich jechala. My-jak zwykle nic,co prawda jakieś kwiaty z ogrodka u nas stoja ale nic wiecej, pewnie dla zapachu bo ja nie tne bo przeszkadza mi intensywny zapach peoni i czasami tesciowa tak na sile mi wcisnie. Przykre ze tan nie rowno traktuje swoje dzieci i to czuc na kazdym kroku ☹.
Przykre ze tak traktuje swojego syna…
Może na okrągła tez dla was co będzie miała.. -
Hej, mam cykl 28 dniowy, okres trwa 3 dni. Owulacja zgodnie z kalendarzem dzisiaj (14 dc). Kochaliśmy się z mężem w 11, 12 i 13 dc. Dziś tak się złożyło, że w ten szczególny dzień nie będzie na to szans. Czy komuś udało się zajść w ciążę przy stosunku przed owulacją? dodam, ze testy owulacyjne wychodzily pozytywne w 11 i 12 tc, dzis tez pozytywny ale testowa kreska jest ciemniejsza od kontrolnej. Pozdrawiam wszystkie staraczki P.S. to nasz 5 cykl starańMama x 2. Staramy się o trzecie dziecko (czerwiec- piąty cykl starań).
👧 10.2016 ❤️
👧 01.2019 ❤️
👧/🧑 ??? -
raskar90 wrote:Hej, mam cykl 28 dniowy, okres trwa 3 dni. Owulacja zgodnie z kalendarzem dzisiaj (14 dc). Kochaliśmy się z mężem w 11, 12 i 13 dc. Dziś tak się złożyło, że w ten szczególny dzień nie będzie na to szans. Czy komuś udało się zajść w ciążę przy stosunku przed owulacją? dodam, ze testy owulacyjne wychodzily pozytywne w 11 i 12 tc, dzis tez pozytywny ale testowa kreska jest ciemniejsza od kontrolnej. Pozdrawiam wszystkie staraczki P.S. to nasz 5 cykl starań
Pamietaj że plemniki mają swoją żywotność wiec szanse na ciążę są. Jak dacie rade to "poprawcie" jutro. Powodzenia. -
Jeśli chodzi o testy owulacyjne to polecam aplikacje Premom wrzucasz tam codziennie testy i aplikacja wyznacza ci pik i wtedy owulacja następuje w przeciągu 24-36h.
Można zająć w ciąże podczas stosunku przed owulacja, ale na to nie ma pewności. Nigdy nie ma pewności. Będziesz wiedziała dopiero chwile przed miesiączka albo w dzień spodziewanej miesiączki.
Cierpliwosci 😊 -
Kropka jeszcze nie mów hop a zwykle ile dni masz cykle?
U mnie jakiś tydzień do owulacji. Ale dziś to nawet nie mysle o namiętnym wieczorze z mężem, bo od rana tak mi głowa pęka, ze wzięłam dwie tabletki. Choć i tak nie przeszło. Byle przetrwać ten dzień -
Hej, ja trochę przycichłam bo zastanawiałam się co dalej z tym wszystkim 😊
Miałam iść do swojego gina na miejscu i wykorzystać resztę leków ale ma urlop wiec muszę iść niestety do tej kliniki 😒 No trudno, w szczegóły nie będę się wdawać. Byle tylko przejść stymulację i zastrzyk. Jutro 11 dzień cyklu, wiec owu pewnie bliżej piątku 😊2017.05 - rozpoczęcie starań
2019.05 - HSG ✅
2019.06 - 👼🏻
2019.10 - IUI ✅
2020.06 - 👶🏼
2021.11 - 2022.01 - 3 IUI ❌
2022.04 - HSG ✅
2022.05 - 4 IUI ❌
2022.06 - ❓
👩🏻
📍 PCOS - brak owulacji, AMH 6 - Aromek + Menopur + Eutrig/Gonapeptyl daily 💉💊
📍 Hashimoto, niedoczynność - Letrox 125 💊
📍 PAI- 1 homo - Acard 150 💊 Heparyna ⏸💉
📍 Anemia
👨🏼
📍 Hormony ✅
📍 Morfologia 2-3% , leukocytospermia, złe upłynnienie - Clo 💊 TenFertilOn 💊 -
Gusia zwykle były 28 lub 26 dni. No zobaczymy. Jakoś w tym tygodniu tyle mam na głowie. że nawet nie myślę na razie.
Wczoraj dostałam grafik na przyszły miesiąc a dziś juz musze zmiany wprowadzić. Bo złobek w lipcu zamkniety na tydzień.. I kurdę ledwo zaczęłam a juz musze urlop wziąć 🙈
Imbirowa, tak jest jak się coś chce, to zawsze coś pod górkę..Imbirowa lubi tę wiadomość
-
Kropka No to by Ci się zgadzało, jak miałaś 26…
U mnie standard to 29-32 dni cykle. Ale w tym jakoś totalnie na spokojnie podchodzę, co będzie, to będzie i tak nic nie przyspiesze swoim nakręceniem się -
Ogólnie jutro może polece na badania krwi. Morfologia tsh (na razie samo). Ale zobaczę czy sie wyrobie w czasie. Bo mam dużo spraw do załatwienia przed pracą..
Jakoś ogólnie w zeszłym tygodniu sie uspokoiłam, że kiedy będzie ciąża to będzie. Ale dziś mnie dobiła druga zmiana. I to że żłobek zamykają na dwa tygodnie. I nie wiemy jak pogodzić na razie to. I że w sumie lepiej byłoby żebym w domu była więcej. -
Kurczę, no zorganizowanie opieki dla maluszka, to niestety wyzwanie… Jeszcze jak się nie ma jakiejś babci czy kogoś do pomocy to w ogole… Ja natomiast mam auto zepsute, a we wtorek mała ma szczepienie te 16-18 miesięcy. Mąż musi wziąć wolne, bo mieszkamy na zadupiu, a nie ma kogo poprosić o pomoc. To tak z cyklu wyzwania stojące przed matką
-
Mamaleonka gratuluję 😊
U nas 26 dc i dopiero zapowiada się owulacja 🙈 gin przepisał mi Aromek i kazał przyjść na usg w 11-13 dc. Także my w tym miesiącu odpuszczamy starania ale trzymam za Was wszystkie mocno kciuki😉
Nasze szczęście Oliwier 💗 04.03.2019 💗 -
Kropka6 wrote:A u mnie dziś 23 dzień cyklu i jakoś zimno mi jak na @. Przed ciąża tak miałam że jakies 3 dni przed zimno mi było. Więc chyba coś nici z tego..
Kropka to chociaz przez chwile ci zimno. Albo przez pogode bo wczoraj bylo naprawde zimno. Mi jest zimno non stop. Nie wiem czy przez to że duzo schudlam czy po kowidzie. Az się wtydze ale ludzie w krotkim rekawie i spodenkach a ja jak na mroz, zamarzne tego lata. Mam juz skierowanie na badania ale nadal jestem przeziebiona i czekam. A to szybko mi nie minie bo ciagle marzne albo np.wczoraj mialam mokre buty i skarpety.