X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No coś tam wyszło na tym teście ale nie wiem czy to błąd czy co, wcześniej te Sanę testy nawet po 24h nic nie pokazywały a tu wysechł i coś jest ale to takie jestem albo nie jestem, bo niewiadoma pozostaje ta sama, jestem 6dpo albo 8dpo bo stronka różnie pokazywała ... zobaczymy. Póki co jakiś tam drugi paseczek jest ale cieńszy od kontrolnego wiec nie wiem ... muszę czekać ;)

• chabasse Autorytet

Wysłany: 7 maja 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow... Laska, Gabriela... Graty gratki. Zazielenilo nam się tutaj. Zauważyłam, że częściej dobre nowiny nadchodzą od nowo przybyłych staraczek. I super. Hehe. To ja się chyba wypisuje z wątku i zaraz dołączę ponownie. Może i mnie się pofarci. :) a tak serio, to ja chyba delikatnie odpuszczę starania od nast cyklu, bo to chyba źle na mnie wpływa. A na pewno śledzenie wykresów i wgapianie się jakby to miało w zajścia pomoc.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2017, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieeeeee noooooo! U mnie to raczej wyszła kreska bo test wysechł i zaszły jakieś dziwne reakcje chemiczne, nie interpretuje tego jako kreseczki. W piątek będę robić test kolejny i jeśli wtedy coś wyjdzie w odpowiednim czasie to ewentualnie będę sie cieszyć ;)

• LASKA Koleżanka

Wysłany: 7 maja 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie temperatura spadala w dzień @ wiec jeszcze tez sie nie ciesze. Mezowi powiem dopiero chyba jak serduszko będzie. Nie wiem sama... jak wy macie zamiar powiadomic mezow o drugim dziecku? W ogóle myslalyscie o tym ?

LASKA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pewnie powiem po prostu... pokażę test. W zasadzie - nie wiem ;(

• Wredotka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratki dziewczyny, będzie dobrze :) Good vibes only!

Adele - szkoda, tulę...a tak się ładnie zapowiadało :(

Domis - mojej znajomej mąż miał bardzo słabe wyniki nasienia, mieli ivf i teraz mają śliczną córeczkę także głowa do góry, ważne że jest minimalna poprawa!

Chabasse - ja też trochę odpuściłam w tym i w poprzednim cyklu, mam nadzieję że to przyniesie efekty, jestem dobrej myśli.

Witam nowe dziewczyny!

Ja już chyba po owu, zaczynam odliczanie ;) Cieszę się, bo ostatnio owu miałam cały czas z prawego jajnika, a teraz lewy tak bolał, że raczej z niego. Chyba to zasługa inofemu. Pociągnę jeszcze z dwa z cykle z suplami (teraz to poszłam na maxa :D) i jeżeli się nie uda to odstawiam wszystko i niech się dzieje co chce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2017, 01:24

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriela, ale super :) do niczego Cie nie namawiam, ale skoro masz ze 20 testow to wiesz... ja bym pewnie nie wytrzymala do piatku.Sprobuj jutro lub we wtorek :) trzymam kciuki!

GabrielaeSz lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wredotka ja sie ograniczam z suplementami. Jak policzylam ostatnio sobie, to gdybym chciala brac wszystkie naboznie jakie mam w domu, to bym wcinala 550 tabletek miesiecznie :D A co bierzesz procz inofemu?

Gabriela fajnie, ale 6dpo? To zaledwie twoj drugi cykl, spokojnie.

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • LASKA Koleżanka

Wysłany: 8 maja 2017, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam sprawę odrobine jasniejsza.wykres naprawdę idealny. Powiem wam ze w sumie nawet w udany cykl z córką tak pieknie nie bylo. Sprobuje sie fo gina ustawic tak okolo 6 tygodnia

LASKA
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis mam spadek temp wiec @ za rogiem. Dzis mamy badanie nasienia wiec ten tydzień czekania bedzie dla mnie dosc nerwowy

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laska gratuluję!!!! to nawet nie bladzioch tylko ładna druga kreseczka :-) Adele to trzymam kciuki za wyniki!!!! Gabriela niestety testy jak wyschną to wyglądają różnie... ale u Ciebie piękny wykres więc na pewno będzie zielono :-)

GabrielaeSz lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny!

Tak, wiem, że takiego wyniku nie warto interpretować po takim czasie, wiec nawet się nie nakręcam na nic ;-P
    Co ma być to będzie - jeśli w tym cyklu nie wyjdzie, to wyjdzie w kolejnym - takie mam nastawienie;)
    Zatestuję w piątek, myśle, że jakoś wytrzymam do tego momentu ;) ja się nie do końca zgadzam z moim wykresem bo wydaje mi się, że dziś bardziej mam 9dpo a nie 7., ale kłócić się z wykresem nie będę - tak mi wyznaczył to tego się trzymam

Adele, widziałam niejeden wykres gdzie przy spadku temperatury był zielony kropek wiec może akurat!;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wredotka, a co bierzesz? Bo ja i Inofen, dodatkowo korzeń macy, do tego w trakcie staran żel Conceive plus, cynk, wit. C i D, magnez, wit B6... ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2017, 08:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wychodzę z założenia powoli, że jestem nienormalna, Hahaha, oddałam mężowi termometr, przypomniało mi się, że w domu mam drugi tylko nie owulacyjny i z jedną liczbą po przecinku i oczywiście dziś zmierzyłam ;-P

• Wredotka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat, Gabriela - magnez,wit.D, B6 w większych dawkach, wisiołek, inofem plus zioła o. Sroki. W przyszły cyklu jak coś to spróbuję jeszcze cynk, a potem wyrzucam wszystko cholerstwo, bo zawsze się zastanawiam czy to nie naciąganie kobiet, które bardzo chcą zajść w ciążę.

Laska - cieszę się, że Ci się udało natomiast idealne wykresy o niczym nie świadczą, ja mam zawsze piękne i co z tego :P A widziałam ciążowe takie, że nigdy bym nie przypuszczała, że będzie z nich ciąża.

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wredotka, to prawda, czasem w galerii wykresów ciążowych są takie wykresy, ze aż oczy przecieram ze zdumienia, że to ciążowy wykres ;-P
    Dziękuje za informację, to ja nie biorę tylko ziół o. Sroki ale jak nie będzie nic pomagać to po nie sięgnę. Co do Inofenu, to po rozmowie z moim ginekologiem i po przeczytaniu wielu wątków w sieci stwierdzam, że pomaga. Tylko pamiętaj, że na takie działanie tego specyfiki z prawdziwego zdarzenia należy poczekać nawet 3. miesiące ;( ja pije, jak przez dłuższy czas nic nie da, to wtedy będę sie zastanawiać, czy nie dać sobie spokoju.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simon dzieki ;)

Mąż juz po badaniu wiec teraz tylko pozostaje nam czekać. Lekarz fajnie do nas podszedl wypytal juz na wstępie o pare rzeczy

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriela u mnie dzis spadek w 13dpo wiec to na @ ;)

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam, jestem tu nowa ale stara, jestem juz kaiwtniowa mamusia 2014 :D i bardzo milo wspominam ovufriend , teraz przyszedl czas na drugie malenstwo i jestem spowrotem :D
    z pierwszym malenstwem poszlo gladko w drugim cyklu sie udalo , teraz niestety okazalo sie ze mam niedoczynnosc tarczcy i niestety mega nieregularne cykle :( 28-49 dni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2017, 10:28

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj joweg ;) 1 cs zaczynasz ?

joweg lubi tę wiadomość

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
‹‹ 271 272 273 274 275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ