X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joweg - witamy, niestety czasem tak jest, że z pierwszym idzie gładko, a o drugie trzeba się bardziej postarać. I odwrotnie ;) życzę Ci powodzenia i oczywiście możesz liczyć na nasze wsparcie ;)

Adele, przykro mi ;( oby pp badaniu męża, jeśli niepowodzenia leżą po jego stronie - udało się wspomóc żołnierzyki i by udało się raz dwa ;) inaczej nie może być! Ja osobiscie mam przeczucie, że w tym cyklu nic z tego nie będzie. Z Mikołajem, jak było zagnieżdżenie to poczułam takie ukłucie, że aż musiałam kucnąć... a tutak taki spokój, zero bólu. Wiem, że to nie jest warunek konieczny - wtedy mogłam coś poczuc, teraz wcale nie muszę, ale jakoś podświadomie wypatruję tego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2017, 11:04

joweg lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele jednorazowy spadek o niczym nie swiadczy...... moze to tylko jednorazowa temperatura?

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia zawsze mi temp spada dzien przed lub w dzien @ i do tego plamie od 2 dni tak juz mam odkąd prowadzę tu wykresy ;) i tak sie nie nastawialam,ze sie uda wiec nie rozpaczam ;) zacznę rozpaczać za tydzień jak wyniki męża wyjdą zle hehe wtedy to bede Wam tu dopiero lamentować :P mysle pozytywnie ale cos mam przeczucie,ze wyjdzie dupa

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Witaj joweg ;) 1 cs zaczynasz ?

tak czekam na @ wlasnie , ale mam nie regularne i dzis 37 dc a @ jak niema tak niema od jutra zaczynam z temperaturka i kupie testy na owu :D

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joweg a wiadomo dlaczego masz tak długie cykle ?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sumie nic mi lekarka nie powiedziala ale czytalam ze przez tarczyce moze byc a ja mam niedoczynnosc o ktorej tez sie dowiedzialam bo zmusilam lekarza do pobrania krwi, dzis ma mi lekarka zadzwonic wieczorem i da znac co robimy dlaj bo byllam oddac krw znow jak dostalam okres hhmmm sama niewiem co o tym myslec ale mam nadzieje ze na lato sie uda

• LASKA Koleżanka

Wysłany: 8 maja 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ze idealne wykresy o niczym nie świadczą i uwiezcie jak wam bym pokazala wykres ciazowy z corka to temperatura dwa razy w drugiej fazie cyklu dobila kreski lini podstawowej. Ja bylam pewna ze @ sie zbliza a tu taka niespodzianka

LASKA
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie akurat temperatura w ciąży szaleje. Zawsze miałam gorączkę na dzień dobry ciąży. Nie mam tendencji więc jak już miałam prawie 39 stopni wiedziałam, że to lokator.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LASKA wrote:
    Wiem ze idealne wykresy o niczym nie świadczą i uwiezcie jak wam bym pokazala wykres ciazowy z corka to temperatura dwa razy w drugiej fazie cyklu dobila kreski lini podstawowej. Ja bylam pewna ze @ sie zbliza a tu taka niespodzianka

i tu masz racje u mnie z cora bylo tak samo ten cykl spisalam na straty wieczorem piwska sie napilam z zalu a nastepnego dnia pozytywny test ,myslalam ze to pomylka bo dzien wczesnije nie bylo nawet cienia cieni , a temperatura tez mi spadla do lini podstawowej tak jak mowisz :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak zupełnie nie w temacie, to jestem ciekawa skąd jestescie. Ja Starogard Gdański, woj. Pomorskie ;)

• LASKA Koleżanka

Wysłany: 8 maja 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciazy tez prawie od razu bylam chora... goraczka katar i przelezalam z bolem glowy...
    Ja jestem z Krakowa

GabrielaeSz lubi tę wiadomość

LASKA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gdynia :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabrielaeSz wrote:
    A ja tak zupełnie nie w temacie, to jestem ciekawa skąd jestescie. Ja Starogard Gdański, woj. Pomorskie ;)
    Niemcy -niedaleko Hanoveru ;)

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdańsk :)

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooooo, dziewczyny! Toż to przecież prawie sąsiadki z nas skoro Gdańsk i Gdynia. Do Gdańska mam 40 minut samochodem ;P fajnie;)
    Do Hanoveru troszkę dalej mamy, ale przyjmijmy, że to tez bliziutko ;p

joweg lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laska, ja w tamtym cyklu cztery dni przed @ miałam temperaturę ciała 38 i ponad i tak się cieszyłam, bo żadnych objawów nie miałam, żadnej choroby, byłam niemal przekonana, że to fasoleczka ale niestety nie ;(

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabrielaeSz wrote:
    Laska, ja w tamtym cyklu cztery dni przed @ miałam temperaturę ciała 38 i ponad i tak się cieszyłam, bo żadnych objawów nie miałam, żadnej choroby, byłam niemal przekonana, że to fasoleczka ale niestety nie ;(

jak dlugo sie juz starasz ? jak mysle akurat czy jest sens mierzyc temperature..... w sumie to lipa troche bo pracuje na zmiany i niemam jak o regularnej porze zawsze ...

• Domis Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez Kraków ;)

TP 21.07.18 :)
    p19u3a3fndaqukvp.png
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joweg czesc :)

Ech... Dziewczyny, rece mi opadaja juz.
    Dzwonilam do szpitala, zeby sprawdzic liste oczekujacych na operacje. Dwa razy sie ze mna rozlaczyli, bo mnie polaczyli ze zlym oddzialem. W sumie spedzilam 40 minut na telefonie, az mnie glowa boli.
    I tak w UK jesli w grudniu mowia, ze poczekam na laparoskopie 2-3 miesiace, to im wychodzi, ze mnie zrobia w... sierpniu :/ Koncem sierpnia wlasciwie.
    Ja pierdziu.

Na pierwsza wizyte u gina czekalam 9 miesiecy. Na druga 4. Na laparo teraz 8. W sumie tyle mam z tego, ze mi najpierw wcisneli Clo w ciemno i narobili torbieli bez monitorowania. Usg jakims cudem dopiero na drugiej wizycie, stwierdzili PCOS, co im zajelo jedyne 2,5 roku zeby zdiagnozowac.
    Ja pinkole.

Mam serdecznie dosyc brytyjskich konowalow.

Foch z przytupem >:-(

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat, a nie przyjeżdżasz do Polski w odwiedziny? Może spróbuj zarejestrować się w Polsce na podobne terminy, jakbys była akurat w kraju to bys mogła w podobnym czasie porobic. Sama już nie wiem;(

Joweg, No teraz dopiero drugi cykl, o pierwszą ciążę starałam się 7 miesięcy ;)

‹‹ 272 273 274 275 276 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ