X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joweg - witamy, niestety czasem tak jest, że z pierwszym idzie gładko, a o drugie trzeba się bardziej postarać. I odwrotnie ;) życzę Ci powodzenia i oczywiście możesz liczyć na nasze wsparcie ;)

Adele, przykro mi ;( oby pp badaniu męża, jeśli niepowodzenia leżą po jego stronie - udało się wspomóc żołnierzyki i by udało się raz dwa ;) inaczej nie może być! Ja osobiscie mam przeczucie, że w tym cyklu nic z tego nie będzie. Z Mikołajem, jak było zagnieżdżenie to poczułam takie ukłucie, że aż musiałam kucnąć... a tutak taki spokój, zero bólu. Wiem, że to nie jest warunek konieczny - wtedy mogłam coś poczuc, teraz wcale nie muszę, ale jakoś podświadomie wypatruję tego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2017, 11:04

joweg lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele jednorazowy spadek o niczym nie swiadczy...... moze to tylko jednorazowa temperatura?

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia zawsze mi temp spada dzien przed lub w dzien @ i do tego plamie od 2 dni tak juz mam odkąd prowadzę tu wykresy ;) i tak sie nie nastawialam,ze sie uda wiec nie rozpaczam ;) zacznę rozpaczać za tydzień jak wyniki męża wyjdą zle hehe wtedy to bede Wam tu dopiero lamentować :P mysle pozytywnie ale cos mam przeczucie,ze wyjdzie dupa

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Witaj joweg ;) 1 cs zaczynasz ?

tak czekam na @ wlasnie , ale mam nie regularne i dzis 37 dc a @ jak niema tak niema od jutra zaczynam z temperaturka i kupie testy na owu :D

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joweg a wiadomo dlaczego masz tak długie cykle ?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sumie nic mi lekarka nie powiedziala ale czytalam ze przez tarczyce moze byc a ja mam niedoczynnosc o ktorej tez sie dowiedzialam bo zmusilam lekarza do pobrania krwi, dzis ma mi lekarka zadzwonic wieczorem i da znac co robimy dlaj bo byllam oddac krw znow jak dostalam okres hhmmm sama niewiem co o tym myslec ale mam nadzieje ze na lato sie uda

• LASKA Koleżanka

Wysłany: 8 maja 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ze idealne wykresy o niczym nie świadczą i uwiezcie jak wam bym pokazala wykres ciazowy z corka to temperatura dwa razy w drugiej fazie cyklu dobila kreski lini podstawowej. Ja bylam pewna ze @ sie zbliza a tu taka niespodzianka

LASKA
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie akurat temperatura w ciąży szaleje. Zawsze miałam gorączkę na dzień dobry ciąży. Nie mam tendencji więc jak już miałam prawie 39 stopni wiedziałam, że to lokator.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LASKA wrote:
    Wiem ze idealne wykresy o niczym nie świadczą i uwiezcie jak wam bym pokazala wykres ciazowy z corka to temperatura dwa razy w drugiej fazie cyklu dobila kreski lini podstawowej. Ja bylam pewna ze @ sie zbliza a tu taka niespodzianka

i tu masz racje u mnie z cora bylo tak samo ten cykl spisalam na straty wieczorem piwska sie napilam z zalu a nastepnego dnia pozytywny test ,myslalam ze to pomylka bo dzien wczesnije nie bylo nawet cienia cieni , a temperatura tez mi spadla do lini podstawowej tak jak mowisz :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak zupełnie nie w temacie, to jestem ciekawa skąd jestescie. Ja Starogard Gdański, woj. Pomorskie ;)

• LASKA Koleżanka

Wysłany: 8 maja 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciazy tez prawie od razu bylam chora... goraczka katar i przelezalam z bolem glowy...
    Ja jestem z Krakowa

GabrielaeSz lubi tę wiadomość

LASKA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gdynia :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabrielaeSz wrote:
    A ja tak zupełnie nie w temacie, to jestem ciekawa skąd jestescie. Ja Starogard Gdański, woj. Pomorskie ;)
    Niemcy -niedaleko Hanoveru ;)

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdańsk :)

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooooo, dziewczyny! Toż to przecież prawie sąsiadki z nas skoro Gdańsk i Gdynia. Do Gdańska mam 40 minut samochodem ;P fajnie;)
    Do Hanoveru troszkę dalej mamy, ale przyjmijmy, że to tez bliziutko ;p

joweg lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laska, ja w tamtym cyklu cztery dni przed @ miałam temperaturę ciała 38 i ponad i tak się cieszyłam, bo żadnych objawów nie miałam, żadnej choroby, byłam niemal przekonana, że to fasoleczka ale niestety nie ;(

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabrielaeSz wrote:
    Laska, ja w tamtym cyklu cztery dni przed @ miałam temperaturę ciała 38 i ponad i tak się cieszyłam, bo żadnych objawów nie miałam, żadnej choroby, byłam niemal przekonana, że to fasoleczka ale niestety nie ;(

jak dlugo sie juz starasz ? jak mysle akurat czy jest sens mierzyc temperature..... w sumie to lipa troche bo pracuje na zmiany i niemam jak o regularnej porze zawsze ...

• Domis Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez Kraków ;)

TP 21.07.18 :)
    p19u3a3fndaqukvp.png
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joweg czesc :)

Ech... Dziewczyny, rece mi opadaja juz.
    Dzwonilam do szpitala, zeby sprawdzic liste oczekujacych na operacje. Dwa razy sie ze mna rozlaczyli, bo mnie polaczyli ze zlym oddzialem. W sumie spedzilam 40 minut na telefonie, az mnie glowa boli.
    I tak w UK jesli w grudniu mowia, ze poczekam na laparoskopie 2-3 miesiace, to im wychodzi, ze mnie zrobia w... sierpniu :/ Koncem sierpnia wlasciwie.
    Ja pierdziu.

Na pierwsza wizyte u gina czekalam 9 miesiecy. Na druga 4. Na laparo teraz 8. W sumie tyle mam z tego, ze mi najpierw wcisneli Clo w ciemno i narobili torbieli bez monitorowania. Usg jakims cudem dopiero na drugiej wizycie, stwierdzili PCOS, co im zajelo jedyne 2,5 roku zeby zdiagnozowac.
    Ja pinkole.

Mam serdecznie dosyc brytyjskich konowalow.

Foch z przytupem >:-(

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat, a nie przyjeżdżasz do Polski w odwiedziny? Może spróbuj zarejestrować się w Polsce na podobne terminy, jakbys była akurat w kraju to bys mogła w podobnym czasie porobic. Sama już nie wiem;(

Joweg, No teraz dopiero drugi cykl, o pierwszą ciążę starałam się 7 miesięcy ;)

‹‹ 272 273 274 275 276 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ