X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wszystko fajnie, ale mam tylko tyle urlopu, ile mam ;) Do Polski wpadam raz, dwa razy do roku na tydzien czy dwa i tyle. Hsg robilam rok temu dokladnie wlasnie w Polsce. Moj doktor mi powiedzial, ze jakbym byla w Pl to oooj, by mnie wzial w obroty ;) Dziadek ma juz z 75 lat i powinien byc na emeryturze, ale jest super lekarzem i nigdzie sie nie wybiera :) Wiesz jak mowia, wyzej D. nie podskoczysz. Wiec siedze tu, bo nie mam wyjscia i czekam na kazda najmniejsza bzdure i wizyte miesiacami.

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zlosc im zajde w ciaze przed operacja :P Rozwale system BUHAHAHA XD

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat, i tego Ci życzę, żeby tak było ;-P
    Wiesz, tylko głośno myślę, wiem, że rzeczywistość jest jaka jest niestety ;( tez długo chodziłam do starszego lekarza i bardzo dokładnie mnie badał, wypytywał o rzeczy, o które teraz lekarze nie pytają. Ale niestety zmieniłam miejsce zamieszkania, tutaj chodzę prywatnie do gościa fajnego ale muszę tez kogoś na NFZ znaleźć, bo w ciąży, kiedy w końcu (mam nadzieję) zajdę, nie będę płacić niewiadomo ile za badania, zwłaszcza, że składki zdrowotne płacę! ;-)

Kurcze, ale dziś jestem rozbita. Z moim młodym spałam od 13 do 16., rano myślałam, że mam jelitówkę, teraz znów nie mogę się załatwić a nie brałam żadnych lekow na to - dziwne. To chyb ta pogoda, zimno, szaro, ponuro.. ;(

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat, a spróbuj może z Inofemem, albo Symfolic - nie wiem, jakie są odpowiedniki tego w Anglii zawsze możesz przez Allegro zamówić za granicę. Bo ponoć jest bardzo dobry na PCOS i insulionoodporonosc. Wielu dziewczynom pomógł, sama biorę. Nie mam P OS ale zaburzenia hormonalne i owszem, wiec piję. Nie wiem, czy pomoże ale nie zaszkodzi - zobaczymy ;)

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriele - to ciąża :P

I faktycznie blisko mieszkamy :)

Kat życzę Ci abyś im plany pokrzyżowała ;) a co! :)

GabrielaeSz lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa - jak w piątek nie zobaczę dwóch kresek to nie uwierzę ;-P bardzo bym chciała, ale ja czuję, że nic z tego nie będzie, nie wiem - jestem nastawiona na nie. Chyba nawet mój mąż bardziej w to wierzy, gdzie on jest zupełnym realistą.

• Kat83 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lykam Myo Inositol 2 rano 2 wieczorem. Ale zawsze przy mezu bo to sa taaakieee piguly, ze sie zadlawic mozna :P

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo, jak ja nienawidzę takich dużych tabletek, zawsze mam jakaś blokadę psychiczną przy łykaniu ;D

• JennyXS Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja okolice Krakowa i witam nowe dziewczyny :)

Gabriela oj ja też mam zawsze z tym problem. Nie połknę dużych. Muszę rozwalić na pół albo pogryzc. Czasem to i to :D

200909182441.png
    f2wli09kseu15yxf.png
    3jgxvfxmbborrgjh.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje dzis @

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • LASKA Koleżanka

Wysłany: 9 maja 2017, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adel tule :*

LASKA
  • majamia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele buuu. Ja Ci tak mocno kibicuje, ale ta Twoja @ ma to gdzies...

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • majamia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja okolice Katowic. Aglomeracja Śląska - jeden trawnik i do dwoch miast nalezy :P

syn 03-2014 <3
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny :*

majamia hehe uparta jak widac :P chciałabym chociaż aby w tym roku jeszcze sie zatrzymala ;)

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele sciskam :* ale zaczeliscie cos robic, wiec jestem dobrej mysli :)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nejsi88 Koleżanka

Wysłany: 9 maja 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WITAM.A ja mam pytanie odnośnie starań o kolejno dziecko,w moim wypadku o trzecie:)Muszę się wyrobić przed 30-stką;D 2008-syn,pierwszy cykl i dwie kreseczki.2015-córka,trzy miesiące spontan i nic,potem 3 miesiące z ovu,wiesiołkiem,castagnusem i witaminami +mąź salfazin.W ten sposób po 6 miesiącach dwie kreseczki.I ciąża z niepokojem,pojawiła się cukrzyca a więc i insulina.I teraz pytanie.Z mężem chcemy się starać od lipca.Waham się czy zacząć brać wcześniej wymienione suplementy?Podczas starania sie o córkę,miałam comiesięczne plemienia od owulacji aź do samego okresu.Przypuszczam,że to było powodem oczekiwania 6 miesięcy.Dopiero castagnus to chyba uregulował.Teraz plamień nie mam.Nie wiem czy dmuchać na zimne i się ju ź faszerować lekami?Jak myślicie?Czy branie castagnusa może mieć odwrotny skutek?Wieskołek na śluź będę brała,bo nie zaszkodzi.Pozdrawiam

5 tydzień ciąży:)jeszcze nie poznałam,ale się zakochałam:)
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nejsi ja bym na Twoim miejscu bardziej zaopatrzyla sie w inofem i juz zaczela pic. Reguluje gospodarke hormonalna.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym nie brała. Wiesiołki, kwasy foliowe itp tak, zobaczysz jak bedzie po pierwszym cyklu

• majamia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nejsi88 wrote:
    WITAM.A ja mam pytanie odnośnie starań o kolejno dziecko,w moim wypadku o trzecie:)Muszę się wyrobić przed 30-stką;D 2008-syn,pierwszy cykl i dwie kreseczki.2015-córka,trzy miesiące spontan i nic,potem 3 miesiące z ovu,wiesiołkiem,castagnusem i witaminami +mąź salfazin.W ten sposób po 6 miesiącach dwie kreseczki.I ciąża z niepokojem,pojawiła się cukrzyca a więc i insulina.I teraz pytanie.Z mężem chcemy się starać od lipca.Waham się czy zacząć brać wcześniej wymienione suplementy?Podczas starania sie o córkę,miałam comiesięczne plemienia od owulacji aź do samego okresu.Przypuszczam,że to było powodem oczekiwania 6 miesięcy.Dopiero castagnus to chyba uregulował.Teraz plamień nie mam.Nie wiem czy dmuchać na zimne i się ju ź faszerować lekami?Jak myślicie?Czy branie castagnusa może mieć odwrotny skutek?Wieskołek na śluź będę brała,bo nie zaszkodzi.Pozdrawiam
    Ja bym brala kwas foliowy i tyle. Sprawdziłabym czy da sie bez wiekszych wspomagaczy.

syn 03-2014 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ADELE, przykro mi, ale jestem przekonana, że rok 2017 jest rokiem każdej z nas i każda z nas zakończy go jako zafasolkowana! Głęboko w to wierzę! ❤️

‹‹ 273 274 275 276 277 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ