SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele będzie dobrze :-) musi być :-)
    Gabriele, Sylwia trzymam kciuki!!!!! :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez zrobiłam test... 9dpo - negatywny. Co prawda nie poranny mocz, ale tes nic do tej pory nie piłam. No nic - innym razem ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja robiłam sikańca po południu :-)
    ale czuje bóle jak przed @ :-((((( może zagnieżdżenie?

• Aleksia85 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, mam corke 13msc. Staramy sie o drugie dziecko od stycznia ale nic z tego bo nie mam owulacji :( wciaz karmie corke piersią... czy ktoras z Was zaszla w ciaze podczas karmienia piersia dziecka i mimo nieregularnych cykli?

oeuadzu5c56wlzo3.png
    bhywcwa1cs9d2clm.png
    w5wqcwa1bc3vq9f8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie pomoge bo u mnie laktacja skoczyła sie szybko/..... ale wiem ze jest z tym problem

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest tu jedna dziewczyna, która jest w ciąży i karmi piersią;)

Sylwia, póki nie ma @ jest nadzieja. Ja trzymam kciuki za Ciebie a Ty trzymaj za mnie! ;-*

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh Gabrielae 3mamy kciuki za siebie, tylko to zostało :-/

GabrielaeSz lubi tę wiadomość

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksia ja starałam się od końca listopada i też karmiłam piersią. W listopadzie dostałam pierwszą miesiączkę po porodzie. Testy owu wychodziły pozytywne, ale 2 pierwsze cykle po porodzie dłuższe niż zawsze, owu niby wykryta dopiero na 22dc, choć ja obstawiam, że mogło jej w cale nie być. Kolejne cykle już w miarę regularne.
    Udało się w 5cs w kwietniu i właśnie w tym m-cu postanowiłam zacząć odstawiać małego. Niemniej jednak jeszcze go karmiłam choć tylko na noc. NO i udało się :)

Nie miałam praktycznie żadnych objawów ciążowych, byłam znowu przygotowana na niepowodzenie, a tu niespodzianka!:). Dopiero po pozytywnym teście skojarzyłam, że synek mniej chętnie pił z piersi w tym miesiącu. Gdzieś przeczytałam, że mleko matki zmienia smak już od samego początku ciąży. Może tak było...Odstawiłam synka jak skończył 14 m-cy, czyli od jakiś 2 tyg nie karmię, a w ciąże zaszłam jeszcze karmiąc, choć tak jak pisałam już niewiele.

Majamia jeszcze karmi.
    Styczniowa nadzieja też zaszła karmiac, ale z tego co wiem musiała odstawić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2017, 11:39

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Aleksia85 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mierzylas temperature podczas staran? Ma to w ogole sens podczas karmienia piersia?

JennyXS lubi tę wiadomość

oeuadzu5c56wlzo3.png
    bhywcwa1cs9d2clm.png
    w5wqcwa1bc3vq9f8.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mierzyłam temperaturę. Zdawałam sobie sprawę, że nie zawsze będzie to miarodajne, ale przed pierwszą ciążą mierzyłam, teraz też chciałam. U mnie skok po owu dosyć widoczny więc nawet jeśli nie spałam tych 3h przed mierzeniem dało radę spokojnie dostrzec 2 fazę cyklu. Jednakże moje dziecko praktycznie od kilku m-cy przesypia noce, czasami tylko wstaję podać mu smoczek.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myslicie ze jest sens zrobienia progesteronu teraz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0f6d55f6f1321377med.jpg

A oto mój codzienny, obowiązkowy zestaw staraczki ;D

Sylwia, @ masz dostać na dniach, zaczekaj, czy przyjdzie, czy nie, bo teraz to chyba bez sensu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2017, 13:48

Linka18 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przewertowałam wykresy ciążowe ( :-P ) i robienie testu 9dpo w 90% przypadków dawało wynik negatywny, mimo późniejszej ciąży i zazwyczaj pozytywy wychodzą od 11dc wzwyż, w 13-14dc prawie wszystkie na plus oczywiście jeśli jest ciąża tak wiec robienie testu tak jak ja czy Sylwia jest troszkę wyrzuceniem pieniędzy za test w błoto. Choć ja i tak wiem, że u mnie nie wyszło, to dziele się moimi spostrzezeniami po przejrzeniu ponad 100. stron wykresów ;P

Linka18 lubi tę wiadomość

• Linka18 Koleżanka

Wysłany: 10 maja 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia duzo tych medykamentow.:):)bedziesz jeszcze testowac?

U mnie 23 dzien cyklu, piersi bola to chyba znak daje na miesiaczke:)

A mialam dzisiaj kupic test w Rossmanie i testowac bo juz nie wytrzymuje.

u mnie 10 d.po

:):):)

1usa20mm5tlcj06x.png

gannyx8d0ll2ndgd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabrielea - no to masz ładny prowiant. Ja na razie jedyne co łykam to wit prenatalne i jem zurawine :-)
    W pierwszej ciąży pozytywny test wyszedł mi dopiero 16dpo. Robiłam 14dpo i było biało..... :-)
    no nic czekam
    brzuch coraz bardziej boli, cycki zaczynaja bolec....słabo to widze :-/

Linka....u mnie też dzisiaj 10dpo, poczekam może zrobie test w sobote rano? ehhh

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia czy ja? Jak ja to tam jest tak:
    - witamina C
    - witamina D
    - magnez + B6
    - korzeń macy
    - cynk.

Od kilku dni wiecznie mi zimno, aż mam gęsią skórkę. Grzejniki odkręcone, zimą biegałam po mieszkaniu w krótkim rękawku a teraz marznę. Organizm głupieje, bo już czuł wiosnę a tu znow zima. Tak wczoraj u mnie było.
    cf6551f38d6578b6med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2017, 15:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, tez planuję testować w sobotę rano, bo będzie mój Mąż już i w razie negatywa to wypłaczę mu się w koszulkę, a potem wyślę po podpaski i dużą Milkę ;-P

Ja, jak zaszłam w ciąże to byłam u rodziców i nie miałam dostępu do testu, bo oni na końcu świata mieszkają, test zrobiłam dzień po spodziewanej miesiączce i mi nie od razu ale wyszła piękna wyraźna kreseczka, wiec nie wiem na ile szybko u mnie wychodzą bądź nie wychodzą testy ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2017, 15:03

• majamia Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksia85 wrote:
    A mierzylas temperature podczas staran? Ma to w ogole sens podczas karmienia piersia?
    Ja rowniez mierzylam. I przed druga ciaza i teraz przed trzecia. W moim przypadku kp nie uniemozliwia zachodzenia w ciaze, ale dzieci w trakcie sie odstawiaja. Na razie syna karmie, ale jedynie w nocy i nad ranem. W ciagu dnia nie chce pic.
    Sa znane przypadki, ze dziewczyny po odstawieniu od piersi, jeszcze z pol roku nie potrafiły zajsc w ciaze.
    Juz i tak wielki sukces, jak jest @. Juz jest jakis punkt orientancyjny, od ktorego sie dziala. Zawsze na monitoring mozesz podejsc, jak wyczaisz, kiedy moglaby byc owulacja.

Bylam dzis na USG. W czwartek wedlug lekarza 7tc. Dzis wedlug wymiarow 10tc. Za dwa tygodnie zalecil kolejne USG... musze podpytac w piatek na wizycie, czy to o prenatalne chodzi, czy cos zobaczyl, ze jest nie tak i chce skontrolowac.

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie jak sie pojawiła @ po ciazy a dośc szybko bo po 4 miesiacach to siadła laktacja. I w czasie okresu zero mleka blizej owulacji sie pjawiało. Myslałam ze osiwieje ze stresu.Kurde moze jak tez kupie inny test i jutro zrobie? :-)
    pojde do rossmanna. Moze te testy pepino felerne są?

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriela u Ciebie będzie zielono. No musi być :P

GabrielaeSz lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
‹‹ 275 276 277 278 279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ