Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Aleksia ja starałam się od końca listopada i też karmiłam piersią. W listopadzie dostałam pierwszą miesiączkę po porodzie. Testy owu wychodziły pozytywne, ale 2 pierwsze cykle po porodzie dłuższe niż zawsze, owu niby wykryta dopiero na 22dc, choć ja obstawiam, że mogło jej w cale nie być. Kolejne cykle już w miarę regularne.
Udało się w 5cs w kwietniu i właśnie w tym m-cu postanowiłam zacząć odstawiać małego. Niemniej jednak jeszcze go karmiłam choć tylko na noc. NO i udało się
Nie miałam praktycznie żadnych objawów ciążowych, byłam znowu przygotowana na niepowodzenie, a tu niespodzianka!. Dopiero po pozytywnym teście skojarzyłam, że synek mniej chętnie pił z piersi w tym miesiącu. Gdzieś przeczytałam, że mleko matki zmienia smak już od samego początku ciąży. Może tak było...Odstawiłam synka jak skończył 14 m-cy, czyli od jakiś 2 tyg nie karmię, a w ciąże zaszłam jeszcze karmiąc, choć tak jak pisałam już niewiele.
Majamia jeszcze karmi.
Styczniowa nadzieja też zaszła karmiac, ale z tego co wiem musiała odstawić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2017, 11:39
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Tak mierzyłam temperaturę. Zdawałam sobie sprawę, że nie zawsze będzie to miarodajne, ale przed pierwszą ciążą mierzyłam, teraz też chciałam. U mnie skok po owu dosyć widoczny więc nawet jeśli nie spałam tych 3h przed mierzeniem dało radę spokojnie dostrzec 2 fazę cyklu. Jednakże moje dziecko praktycznie od kilku m-cy przesypia noce, czasami tylko wstaję podać mu smoczek.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPrzewertowałam wykresy ciążowe ( ) i robienie testu 9dpo w 90% przypadków dawało wynik negatywny, mimo późniejszej ciąży i zazwyczaj pozytywy wychodzą od 11dc wzwyż, w 13-14dc prawie wszystkie na plus oczywiście jeśli jest ciąża tak wiec robienie testu tak jak ja czy Sylwia jest troszkę wyrzuceniem pieniędzy za test w błoto. Choć ja i tak wiem, że u mnie nie wyszło, to dziele się moimi spostrzezeniami po przejrzeniu ponad 100. stron wykresów ;P
Linka18 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnygabrielea - no to masz ładny prowiant. Ja na razie jedyne co łykam to wit prenatalne i jem zurawine
W pierwszej ciąży pozytywny test wyszedł mi dopiero 16dpo. Robiłam 14dpo i było biało.....
no nic czekam
brzuch coraz bardziej boli, cycki zaczynaja bolec....słabo to widze
Linka....u mnie też dzisiaj 10dpo, poczekam może zrobie test w sobote rano? ehhh -
nick nieaktualnySylwia czy ja? Jak ja to tam jest tak:
- witamina C
- witamina D
- magnez + B6
- korzeń macy
- cynk.
Od kilku dni wiecznie mi zimno, aż mam gęsią skórkę. Grzejniki odkręcone, zimą biegałam po mieszkaniu w krótkim rękawku a teraz marznę. Organizm głupieje, bo już czuł wiosnę a tu znow zima. Tak wczoraj u mnie było.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2017, 15:31
-
nick nieaktualnySylwia, tez planuję testować w sobotę rano, bo będzie mój Mąż już i w razie negatywa to wypłaczę mu się w koszulkę, a potem wyślę po podpaski i dużą Milkę ;-P
Ja, jak zaszłam w ciąże to byłam u rodziców i nie miałam dostępu do testu, bo oni na końcu świata mieszkają, test zrobiłam dzień po spodziewanej miesiączce i mi nie od razu ale wyszła piękna wyraźna kreseczka, wiec nie wiem na ile szybko u mnie wychodzą bądź nie wychodzą testy ;(Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2017, 15:03
-
Aleksia85 wrote:A mierzylas temperature podczas staran? Ma to w ogole sens podczas karmienia piersia?
Sa znane przypadki, ze dziewczyny po odstawieniu od piersi, jeszcze z pol roku nie potrafiły zajsc w ciaze.
Juz i tak wielki sukces, jak jest @. Juz jest jakis punkt orientancyjny, od ktorego sie dziala. Zawsze na monitoring mozesz podejsc, jak wyczaisz, kiedy moglaby byc owulacja.
Bylam dzis na USG. W czwartek wedlug lekarza 7tc. Dzis wedlug wymiarow 10tc. Za dwa tygodnie zalecil kolejne USG... musze podpytac w piatek na wizycie, czy to o prenatalne chodzi, czy cos zobaczyl, ze jest nie tak i chce skontrolowac.syn 03-2014
syn 03-2016 kp do 13tc
syn 11-2017 kp do 13tc
'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'. -
nick nieaktualnyu mnie jak sie pojawiła @ po ciazy a dośc szybko bo po 4 miesiacach to siadła laktacja. I w czasie okresu zero mleka blizej owulacji sie pjawiało. Myslałam ze osiwieje ze stresu.Kurde moze jak tez kupie inny test i jutro zrobie?
pojde do rossmanna. Moze te testy pepino felerne są?