X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele będzie dobrze :-) musi być :-)
    Gabriele, Sylwia trzymam kciuki!!!!! :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez zrobiłam test... 9dpo - negatywny. Co prawda nie poranny mocz, ale tes nic do tej pory nie piłam. No nic - innym razem ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja robiłam sikańca po południu :-)
    ale czuje bóle jak przed @ :-((((( może zagnieżdżenie?

• Aleksia85 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, mam corke 13msc. Staramy sie o drugie dziecko od stycznia ale nic z tego bo nie mam owulacji :( wciaz karmie corke piersią... czy ktoras z Was zaszla w ciaze podczas karmienia piersia dziecka i mimo nieregularnych cykli?

oeuadzu5c56wlzo3.png
    bhywcwa1cs9d2clm.png
    w5wqcwa1bc3vq9f8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie pomoge bo u mnie laktacja skoczyła sie szybko/..... ale wiem ze jest z tym problem

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest tu jedna dziewczyna, która jest w ciąży i karmi piersią;)

Sylwia, póki nie ma @ jest nadzieja. Ja trzymam kciuki za Ciebie a Ty trzymaj za mnie! ;-*

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh Gabrielae 3mamy kciuki za siebie, tylko to zostało :-/

GabrielaeSz lubi tę wiadomość

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksia ja starałam się od końca listopada i też karmiłam piersią. W listopadzie dostałam pierwszą miesiączkę po porodzie. Testy owu wychodziły pozytywne, ale 2 pierwsze cykle po porodzie dłuższe niż zawsze, owu niby wykryta dopiero na 22dc, choć ja obstawiam, że mogło jej w cale nie być. Kolejne cykle już w miarę regularne.
    Udało się w 5cs w kwietniu i właśnie w tym m-cu postanowiłam zacząć odstawiać małego. Niemniej jednak jeszcze go karmiłam choć tylko na noc. NO i udało się :)

Nie miałam praktycznie żadnych objawów ciążowych, byłam znowu przygotowana na niepowodzenie, a tu niespodzianka!:). Dopiero po pozytywnym teście skojarzyłam, że synek mniej chętnie pił z piersi w tym miesiącu. Gdzieś przeczytałam, że mleko matki zmienia smak już od samego początku ciąży. Może tak było...Odstawiłam synka jak skończył 14 m-cy, czyli od jakiś 2 tyg nie karmię, a w ciąże zaszłam jeszcze karmiąc, choć tak jak pisałam już niewiele.

Majamia jeszcze karmi.
    Styczniowa nadzieja też zaszła karmiac, ale z tego co wiem musiała odstawić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2017, 11:39

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Aleksia85 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mierzylas temperature podczas staran? Ma to w ogole sens podczas karmienia piersia?

JennyXS lubi tę wiadomość

oeuadzu5c56wlzo3.png
    bhywcwa1cs9d2clm.png
    w5wqcwa1bc3vq9f8.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mierzyłam temperaturę. Zdawałam sobie sprawę, że nie zawsze będzie to miarodajne, ale przed pierwszą ciążą mierzyłam, teraz też chciałam. U mnie skok po owu dosyć widoczny więc nawet jeśli nie spałam tych 3h przed mierzeniem dało radę spokojnie dostrzec 2 fazę cyklu. Jednakże moje dziecko praktycznie od kilku m-cy przesypia noce, czasami tylko wstaję podać mu smoczek.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myslicie ze jest sens zrobienia progesteronu teraz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0f6d55f6f1321377med.jpg

A oto mój codzienny, obowiązkowy zestaw staraczki ;D

Sylwia, @ masz dostać na dniach, zaczekaj, czy przyjdzie, czy nie, bo teraz to chyba bez sensu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2017, 13:48

Linka18 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przewertowałam wykresy ciążowe ( :-P ) i robienie testu 9dpo w 90% przypadków dawało wynik negatywny, mimo późniejszej ciąży i zazwyczaj pozytywy wychodzą od 11dc wzwyż, w 13-14dc prawie wszystkie na plus oczywiście jeśli jest ciąża tak wiec robienie testu tak jak ja czy Sylwia jest troszkę wyrzuceniem pieniędzy za test w błoto. Choć ja i tak wiem, że u mnie nie wyszło, to dziele się moimi spostrzezeniami po przejrzeniu ponad 100. stron wykresów ;P

Linka18 lubi tę wiadomość

• Linka18 Koleżanka

Wysłany: 10 maja 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia duzo tych medykamentow.:):)bedziesz jeszcze testowac?

U mnie 23 dzien cyklu, piersi bola to chyba znak daje na miesiaczke:)

A mialam dzisiaj kupic test w Rossmanie i testowac bo juz nie wytrzymuje.

u mnie 10 d.po

:):):)

1usa20mm5tlcj06x.png

gannyx8d0ll2ndgd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabrielea - no to masz ładny prowiant. Ja na razie jedyne co łykam to wit prenatalne i jem zurawine :-)
    W pierwszej ciąży pozytywny test wyszedł mi dopiero 16dpo. Robiłam 14dpo i było biało..... :-)
    no nic czekam
    brzuch coraz bardziej boli, cycki zaczynaja bolec....słabo to widze :-/

Linka....u mnie też dzisiaj 10dpo, poczekam może zrobie test w sobote rano? ehhh

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia czy ja? Jak ja to tam jest tak:
    - witamina C
    - witamina D
    - magnez + B6
    - korzeń macy
    - cynk.

Od kilku dni wiecznie mi zimno, aż mam gęsią skórkę. Grzejniki odkręcone, zimą biegałam po mieszkaniu w krótkim rękawku a teraz marznę. Organizm głupieje, bo już czuł wiosnę a tu znow zima. Tak wczoraj u mnie było.
    cf6551f38d6578b6med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2017, 15:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, tez planuję testować w sobotę rano, bo będzie mój Mąż już i w razie negatywa to wypłaczę mu się w koszulkę, a potem wyślę po podpaski i dużą Milkę ;-P

Ja, jak zaszłam w ciąże to byłam u rodziców i nie miałam dostępu do testu, bo oni na końcu świata mieszkają, test zrobiłam dzień po spodziewanej miesiączce i mi nie od razu ale wyszła piękna wyraźna kreseczka, wiec nie wiem na ile szybko u mnie wychodzą bądź nie wychodzą testy ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2017, 15:03

• majamia Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksia85 wrote:
    A mierzylas temperature podczas staran? Ma to w ogole sens podczas karmienia piersia?
    Ja rowniez mierzylam. I przed druga ciaza i teraz przed trzecia. W moim przypadku kp nie uniemozliwia zachodzenia w ciaze, ale dzieci w trakcie sie odstawiaja. Na razie syna karmie, ale jedynie w nocy i nad ranem. W ciagu dnia nie chce pic.
    Sa znane przypadki, ze dziewczyny po odstawieniu od piersi, jeszcze z pol roku nie potrafiły zajsc w ciaze.
    Juz i tak wielki sukces, jak jest @. Juz jest jakis punkt orientancyjny, od ktorego sie dziala. Zawsze na monitoring mozesz podejsc, jak wyczaisz, kiedy moglaby byc owulacja.

Bylam dzis na USG. W czwartek wedlug lekarza 7tc. Dzis wedlug wymiarow 10tc. Za dwa tygodnie zalecil kolejne USG... musze podpytac w piatek na wizycie, czy to o prenatalne chodzi, czy cos zobaczyl, ze jest nie tak i chce skontrolowac.

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie jak sie pojawiła @ po ciazy a dośc szybko bo po 4 miesiacach to siadła laktacja. I w czasie okresu zero mleka blizej owulacji sie pjawiało. Myslałam ze osiwieje ze stresu.Kurde moze jak tez kupie inny test i jutro zrobie? :-)
    pojde do rossmanna. Moze te testy pepino felerne są?

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriela u Ciebie będzie zielono. No musi być :P

GabrielaeSz lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
‹‹ 275 276 277 278 279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ