X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Linka18 Koleżanka

Wysłany: 10 maja 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriele mi tez zimmno i chodze w bluzie:P
    Cos ta pogoda plata figle.

Jangwa co u ciebie, jak z narzeczonym?

Sylvia to testujemy razem:P:P:Pmasz jakies objawy?mnie piersi bola wiec raczej na @.

1usa20mm5tlcj06x.png

gannyx8d0ll2ndgd.png
  • majamia Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    u mnie jak sie pojawiła @ po ciazy a dośc szybko bo po 4 miesiacach to siadła laktacja. I w czasie okresu zero mleka blizej owulacji sie pjawiało. Myslałam ze osiwieje ze stresu.Kurde moze jak tez kupie inny test i jutro zrobie? :-)
    pojde do rossmanna. Moze te testy pepino felerne są?
    No wlasnie! Co organizm to inaczej! Ja po pierwszej ciazy czekalam rok na @, po drugim porodzie 10mcy. A z tego co slysze, to niektore jeszcze kilka miesiecy oczekuja na @ od odstawienia, a nie sa w ciazy.

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka, ja też testuję w sobotę ostatecznie, tak więc przejdziemy przez to we trzy! :)

Jangwa - nawet nie wiesz, jak bardzo bym chciała.
    Najgorsze jest to, że oba testy, różnych marek po wyschnięciu pokazują drugą, cieńszą kreseczkę. Na Pink Teście po 25 minutach jakoś zobaczyłam taki cień cienia, no ale to wynik niestety taki, którego nie bierze się pod uwagę, więc pozostaje czekać na@ albo jej brak, a ja chyba zacznę paski testów po5 minutach spuszczać w WC, żeby w nie już po czasie nie zaglądać :D

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka - jakoś szału nie ma. Na dodatek coś chyba kręcił przez chwilę na boku ... nie wiem już na co czekać. Ciągle mam nadzieję,że się ogranie. Gdyby mnie zdradził to by bylo po zawodach,ale nie przylapalam go typowo.Majówkę ja organizowalam,bo on nic nie wymyślił,a jeszcze narzekał. Niby chce żeby było dobrze, ale na checiach się kończy. Żadnych czynów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2017, 16:55

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriela mi teraz test wyszedl w 9 dpo, wczesniej nie robilam. Pozniej robilam wiele testow i pink wychodzil chyba najslabiej. Mowie o tych 25.

W pierwszej ciazy test robilam w 12dpo i pozytyw wyszedl szybko, choc kreska blada.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majamia mysle, ze o prenatalne chodzi. A jak sie czujesz? Masz mdlosci?
    Ja poki co senna jestem bardziej, ale przy synku nie moge sobie pozwolić na odpoczynek. Mdlosci poki co nie mam, z synkiem zaczely sie w 7 tyg. Moze teraz odpuszcza :)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test i to kiedy wyjdzie zależy zwłaszcza od tego, kiedy nastąpiło zagnieżdżenie - tej, której wcześniej i test pokaże kreski szybciej, czytałam, ze możliwość zagniesdzenia po zapłodnieniu to od trzech aż do 11-12 dni, wiec rozbieżność jest ogromna, pewniestad różnica w tym, której kiedy wychodzi ;)

• Aleksia85 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majamia wrote:
    No wlasnie! Co organizm to inaczej! Ja po pierwszej ciazy czekalam rok na @, po drugim porodzie 10mcy. A z tego co slysze, to niektore jeszcze kilka miesiecy oczekuja na @ od odstawienia, a nie sa w ciazy.

no wlasnie... i niestety powrot @ nie gwarantuje powrotu owulacji :(

oeuadzu5c56wlzo3.png
    bhywcwa1cs9d2clm.png
    w5wqcwa1bc3vq9f8.png
  • majamia Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksia85 wrote:
    no wlasnie... i niestety powrot @ nie gwarantuje powrotu owulacji :(
    Nie zostaje nic innego, jak mierzyc temperature i kochac sie, kiedy nachodzi ochota. I miec nadzieje, ze sie uda - a jak nie, to cieszyc sie karmieniem - te chwile sa cenne.

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny. Mam pytanie takie z innej beczki. Po ilu miesiącach/latach od zaręczyn brałyście ślub?

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rok. W zasadzie 3mce po oświadczeniach wybraliśmy datę slubu

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2017, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z moim byłam w związku od 1 liceum, a on był w 3. Poznaliśmy się na konkursie matematycznym Hahah, później na studiach zamieszkaliśmy razem i na 2 roku, po 5. latach związku zaszłam w ciąże (planowana). Nie chcieliśmy jeszcze ślubu, chcieliśmy poczekać ale teściowa z teściem naciskali, że jak nie teraz to kiedy, że potem nie będziemy myslec o ślubach No i (niestety) ich posłuchaliśmy. Wiec od oświadczyn do ślubu minęły u mnie szalone dwa miesiące. No i tym sposobem ślub brałam w 7. miesiącu ciąży, bawiłam się strasznie, jak to w 7. miesiącu. Nic nie potanczylam, nic się nie pobawiłam, po północy poszłam spać... ;( tragedia. Jeszcze suknie miałam ciążowa a one nie są zbyt piękne, a zawsze mi sie marzyła taka piękna suknia ... ;(
    Teraz bardzo żałuję, ze poddaliśmy się presji teściów i z mężem mamy układ, że na 10. rocznice (bądź prędzej, jeśli finanse pozwolą) zrobimy odnowienie przysięgi i wypraimy imprezę na wzór wesela i sobie odbijemy. Nawet sesji nie mamy ślubnej, bo kasy za bardzo nie było, moi rodzice nie byli przygotowani finansowo... Eh. No ja nie wspominam dobrze tego mojego szczególnego dnia ;(

W ogóle melduję, ze u mnie cykl nieudany. Znów test negatywny, a do @ 3 dni wiec nie mam złudzeń. Uda się kolejnym razem! ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2017, 07:40

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dokladnie rok po zareczynach wzielismy slub. Ta sama data, latwo sie pamieta :)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny. Teraz na poważnie. Mam test - trzecia marka. Wynik interpretuje się do 5. minut a mi po 10. wychodzi druga bladziutki kreseczka. To traktować jako pozytywny czy jako negatywny?...

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedź.

Gabriela - poczekaj do terminu @ i wtedy testuj. Po takim czasie podchodzilabym ostrożnie do tego wyniku. Albo może leć na betę. To będzie wynik wiarygodny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2017, 08:34

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko, że to już trzeci test innej marki, który robi mi takie numery ;/

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No może być coś na rzeczy ale nie musi. Dlatego ostrożnie trzeba do tego podejść.

GabrielaeSz lubi tę wiadomość

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa czyli jest nadzieja. Czekaj do @ i rób test. A jak masz zapas rób codziennie :-D
    u mnie dzisiaj teoretycznie termin @ i cisza..... moze jest szansa. Długo sie dzisiaj powstrzymywałam zeby nie siknac rano :-). Ale obiecałam w sobote to w sobote. Dzisiaj bóle jak na @ więc nie wiem...

GabrielaeSz lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąz oświadczył sie po 4 latach związku z czego 3,5 mieszkalismy razem :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, a betę to można robić o każdej porze dnia ?

‹‹ 276 277 278 279 280 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ