X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie, macie rację, ubieram się i pójdę na betę. Bo takie rozkminy są bez sensu

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o każdej porze :-)
    3mam kciuki - daj znac koniecznie :-)

GabrielaeSz lubi tę wiadomość

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriela betę obojętnie o której

My wzięliśmy ślub 2 lata po oświadczynach. Bardzo krótko sie znaliśmy jak zaszlam w ciąże ale chcieliśmy miec dzieci i sie ucieszylismy. Ale o ślubie w ogóle nie myśleliśmy. Rodzice cos próbowali naciskać ale tego nie czuliśmy. W poprzednim roku sie pobraliśmy i ślub byl piękny :) taki jaki chcieliśmy wybawilismy sie ma całego a syn przynosił nam obrączki :D

jangwa a czemu pytasz ?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za betę :)

Pytam,bo u mnie ponad 2 lata po zareczynach a temat widmo... w ogóle go nie porusza to i ja też przestałam. Jeśli nie chce brać ślubu to nie rozumiem po co mi się oświadczył.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriela powodzenia :) bete mozna robic o kazdej porze dnia i nocy ;)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my pare dni po oswiadczynach szukalismy sali, bo wiadomo ze z tym ciezko. Wesele mielismy bardzo udane <3 Niedlugo 6 lat od slubu nam juz minie :)

Tanda lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriela dolaczaj do styczniowek 2018 :) trzymam kciuki :) swoja droga robilas testy o czulosci 10 czy 25?

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:

Pytam,bo u mnie ponad 2 lata po zareczynach a temat widmo... w ogóle go nie porusza to i ja też przestałam. Jeśli nie chce brać ślubu to nie rozumiem po co mi się oświadczył.

sama zacznij temat. Jak maz mi sie oświadczył to dałam na luz 1-2 miesiące i zaczelisy zastanawiac sie nad data. Slub był po roku od zareczynach - tyle trzeba bylo zeby zgrac slae, zespół fotografa itp
    teraz sa długie treminy na wszytsko wiec wczesniej trezba zaplanować. chyba ze nie planujecie wesela tylko kościół lub USC

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już nawet nie mam ochoty zaczynać tego tematu. Żeby przez 2 lata nie wspomnieć o ślubie ? Nawet przybliżonego roku ... nic. Usłyszałam tylko,że sam chce na wesele zarobić. To tak będę czekać do 40 roku życia. Przy jego zarządzaniu pieniędzmi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2017, 10:29

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm wesele w cale nie musi duzo kosztować mozna zrobic budżetowo. Poza tym jesli rok czasu sie czekam na wolne terminy to jest to dośc sporo czasu żeby zarobić. na pocZąku drobne zaliczki na sale, zaspół czy fotografa ale to nie sa duze sumy. troche dostaniecie od gości... więc sie uda!
    a może on nie chce slubu? pogadaj z nim szczezre o co chodzi. Zarabianie zarabianiem, ale jak bedzie termin to bedzie dodatkowa motywacja.moze ustalcie ze bedziecie miesięcznie odkładac na slub. To nie musi być dużo przcież ale wliczyć to w opłaty obowiązkowe (jak kredyt)?

• majamia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:

U nas nawet zareczyn nie ma...

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem zdania ze jak zareczyny to zaraz potem szybko slub. Bo w przeciwnym wypadku po co zareczyny? Ale to moje zdanie :-) mojego męża chyba też :-)

jangwa_maua lubi tę wiadomość

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U niego jest takie "chciałbym,ale się boje" . Albo wszyatko "chciałbym ",ale czynów brak. Dla mnie nie problem odkładać pieniądze. Nawet nie musi to byc duze wesele. Jak uzbieramy z 40 osób to będzie sukces. Wszystko da się zrobić, ale ja u niego nie widzę w ogóle chęci. Nawet jakby mi powiedział,że chce poczekać jeszcze z rok,bo coś tam to bym zrozumiała. Ale kompletny brak tematu meczu mnie. Nie wiem na czym stoję tak na prawdę. A taka sytuacja już mnie męczy. Co raz bliżej mi do 30. A tu ani ślubu,ani mieszkania ani drugiego dziecka :(

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę tak samo. Jest to jakaś deklaracja. Dajemy sobie np 2 lata i wsio po ślubie,a nie wieczna narzeczona. No cóż. Podjęłam decyzję,że zwrócę mu pierścionek. Może to da mu do myślenia.

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka, test robiłam o czułości 25. Wrzuciłąbym wam zdjęcie, ale ten paseczek jest tak sfatygowany od moich rąk, że aż wstyd wrzucać, bo wygląda, jakby wojnę przeżył :P

Betę można o każdej porze dnia i nocy, a jednak nie w mojej miejscowości - krew pobierają od 7.30 do 10, a ja przyszłam o 10.10 i już mi nie pobrali :( mam przyjść jutro, to Pani zapewniła, że po południu będzie już wynik i mi wydrukuje, więc jutro się dowiem :)

• majamia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa_maua - ja wyszlam z takiego zalozenia, ze jak mamy dzieci, nie ma slubu, ani nawet o nim slowa, to dzieci maja moje nazwisko. Bedzie chcial zmienic nazwisko - to wszystkim! Ale jaks sie nie kwapi, to trudno. Papier do szczescia nie potrzebny.

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiem Wam, kobiety, że jeśli jutro badanie wykaże, że w ciąży nie jestem (a wcale się nie nakręcam, że będzie inaczej) to będzie oznaczać, że mam zajebistego pecha :P Do tej pory w życiu zrobiłam tyle testów i na żadnym, nawet po czasie mi nic nie wychodziło. Po propstu były czyste i tyle, a tutaj takie numery. Jeśli nie jestem, to to mnie tylko nauczy, by się nie wygłupiać i robić test chociaż około 12dpo, a nie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2017, 11:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do ślubów, to faceci tacy są, że jeśli żyjecie jak żyjecie i się nie dopominacie o swoje, to oni też nie wyjdą z inicjatywą. Bo oni są niedomyślni, im się wydaje, że skoro nic nie mówicie, to Wam tak odpowiada i tyle. Niestety - faceci z taką inicjatywą rzadko wychodzą pierwsi. Dlatego w razie czego możecie trochę pomarudzić, albo chociaż przynajmniej podpytać, co na ten temat uważają :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, na tym etapie bóle to mogą świadczyć i o okresie i nie o okresie... także fakt, poczekaj, ale to nie takie proste - wiem po sobie ;P też miałam dziś testu nie robić... zrobiłam i znów jakieś numery. Trzymam za Ciebie (i za wszystkie) kciuki, żeby było wszystko po myśli! :) ;-*

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dzisiaj który dpo?
    ehhh no ja sie ciesze ze mam invicte niedaleko wiec zrobia w zasadzie o dowolnej godzinie badanie....
    u mnie 11dpo jeszcze nie bede robic testu, poczekam do soboty rano chociaz korci strasznie. Ale chyba boje sie rozczarowania

Co do slubu - pewnie wszytsko zalezy od nastawienia, wiary itp. Mąz zwlekał z zareczynami i tez juz miałam taki plan ze jakby sie nie oswiadczyl to ostrzeżenie no bo po co marnowac z kims czas. Albo sie chce byc razem alkbo nie. My to wierzący to w ogole nie bylo opcji zeby sie takbujac Bóg wie ile lat.
    jangwa - musi sie zdecydowac albo chce slub albo nie - niech podejmie meską decyzję. Ale tak czy siak powinnas jeszcze pogadać. MOże powie czego sie boi? MOże ma jakies złe doświadczenia?

‹‹ 277 278 279 280 281 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ