X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriela tak zawsze mam na 1-3dni przed @ plemienia nie mając nawet spadku temp. Tak mi sie rozkręca @... Pewnie nawet jak oddasz mężowi termometr to i tak bedziesz się nakręcać przez inne objawy hehe taka juz nasza natura :P

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda, ja już się łapie na tym, że wchodzę w galerie wykresów codziennie i porównuje to czy tamto... przed pierwsza ciąża znów czytałam każdy możliwy artykuł i wątek na forum o zachodzeniu w ciąże, teraz już nie czytam, podchodzę do tego jakoś luźniej. Wiem, że jak na dwie kreseczki trzeba trochę poczekać to poczekam, byle nie za długo ;-P

W pierwszej ciąży nie miałam ZADNYH objawów, nic zupełnie, jedynie miałam jakieś przeczucie i dzień przedb@ poszłam z moim po test i wyszły dwie kreski i to z moczu popołudniowego nawet. Ja płakałam ze wzruszenia a mój z wykształcenia chemik zaczął mi tłumaczyć , że taki test to nic pewnego i żebym poczekała do wizyty u lekarza ;D poszłam w 8tc i widziałam już serduszko. Później jedynie doszła mi zgada i przeogromna chęć na colę i grapefruity. Nic mi więcej nie dolegało. A nie, dwa razy zwymiotowałam w drodze samochodem ;P wiec się objawów jako takich nie doszukuje. Aktualnie od wczoraj zalewa mnie biały, kremowy sluz, ale tez nie wiem, czy to nie wiesiołek, który brałam wcześniej itd wiec jedynie notuję te ewentualne objawy w głowie ;D

ADELE, w takim razie przykro mi bardzo ;( miałaś bardzo ładny wykres i wyglądało, że wszystko musi się udać. W takim razie trzymam kciuki by badanie męża wyszło dobrze, a jak wyjdzie źle to drugie dobrze, bo znajdziecie przyczynę i będzie można już zacząć leczyć. Ja mojemu daje codziennie wit. C, D, magnez, B6, zmielony korzeń macy, selen i cynk, kwas foliowy - pięknie łyka ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2017, 14:13

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriela mnie w ciąży śluz zalewal ;) może to być objaw ;)

GabrielaeSz lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa, za 6-7 dni zatestuje. Zazwyczaj taki sluz mam na 2-3 dni przed @, teraz wcześniej - zobaczymy ;)
    Dziękuje za trochę nadziei ;)

• LASKA Koleżanka

Wysłany: 6 maja 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce odpedzic zle mysli ode mnie ale po raz ktorys obserwuje po owulacji rozwolnienie z mikro skorczami brzucha. Boje sie ze moze w tym tkwi problem w tych mikroskorczach... oby nie ale nie lekcewaze tego

LASKA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też kremowy śluz na razie. Brzuch boli jak po brzuszka albo w zaawansowanej ciąży po dłuższym chodzeniu..... próbuję się nie nakręcić ale to trudne

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia No u Ciebie temperatura ładnie w gorze, nie wiem, jak długie masz cykle ale wyglada to fajnie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LASKA, ja przed okresem zawsze mam rozwolnienie, tez nie wiem, w czym rzecz

• Domis Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele wyniki męża bez szału... 1% wskoczyło na 2% :/
    Wiec i fak lipa...
    Brał selen i salfazin

TP 21.07.18 :)
    p19u3a3fndaqukvp.png
  • JennyXS Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laska to i ja gratuluję :)
    Trochę tu nie byłam i takie wieści.
    To masz dziecko z czerwca ?

200909182441.png
    f2wli09kseu15yxf.png
    3jgxvfxmbborrgjh.png
  • kasik123 Nowa

Wysłany: 7 maja 2017, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam jestem nowa na forum wiec sama nie wiem od czego zaczac.
    Za mna 2lata starn o drugiego maluszka i dwa nie udane, mamnadzieje ze wam lepiej idzie.

• LASKA Koleżanka

Wysłany: 7 maja 2017, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z początku lipca dokładnie

LASKA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2017, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim, u Was tez taka beznadziejna pogoda? ;(

Mój termometr pojechał jednak do Holandii, uznałam, że nie chce wiedzieć o ewentualnym niepowodzeniu przed testem, który zrobię w piątek lub sobotę, a że nam tych testów ze 20, to w zasadzie co za różnica jeden czy dwa zmarnować ;D

• JennyXS Autorytet

Wysłany: 7 maja 2017, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fajnie. Mała różnica będzie:) a Ty ile masz lat jeśli można spytać? I który cs?

200909182441.png
    f2wli09kseu15yxf.png
    3jgxvfxmbborrgjh.png
  • LASKA Koleżanka

Wysłany: 7 maja 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam 26lat .z corka za pierwszym razem teraz o ile wszystko bedzie dobrze to 3

LASKA
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 7 maja 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się witam z @ :) . Myślałam,że zjawi się trochę później.

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • JennyXS Autorytet

Wysłany: 7 maja 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laska napewno będzie :)

Jangwa zazdroszczę tej @ tak szybko bo ja nawet nie wiem ile będę czekać:(

200909182441.png
    f2wli09kseu15yxf.png
    3jgxvfxmbborrgjh.png
  • majamia Autorytet

Wysłany: 7 maja 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna z @ sie cieszy, inna z braku termometru... male rzeczy, a ciesza... :P

Jestem półprzytomna... w nocy impreze sasiedzi mieli, wrzaski na klatce... jak wybylam z lozka przed 3 zobaczyc co sie dzieje, to juz policja przybyła.

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majamia, No to niezłych masz sąsiadów. Przypadkiem nie studenci? ;)

No termometr pojechał to za to dziś 6dpo (albo 8dpo bo nie jestem pewna, czy na tej stronie dobrze mi wyznaczyło) zrobiłam test ciążowy... teraz jak o tym myśle to się zastanawiam, co mną kierowało w ogóle ;D oczywiście negatyw ale jakże inaczej jak pewnie nawet jeśli to ledwo by się jajeczko zagnieżdzilo albo nawet wcale jescze ;D dopiero po jakimś czasie wyszła druga, bardzo cienka i blada kreseczka ale to już po 10 minutach, wiec taki test uważa się za nieważny... pozostaje zatem czekać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2017, 16:41

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 7 maja 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriele u Ciebie będzie zielono ;)

GabrielaeSz lubi tę wiadomość

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
‹‹ 270 271 272 273 274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ