X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Simon niezla historia, podobną majamia opisywala.

Adele poczekajcie na wyniki meza, mam nadzieje, ze beda dobre. Ja na Twoim miejscu sprobowalabym z inofem lub ovarinem, niektorym pomaga.
    Ja bralam jeszcze wit D, ale ją juz dlugo suplementuje i cynk. Na ktoryms watku przeczytalam,ze jakas dziewczyna zaszla po wielu miesiacach staran prawdopodobnie dzieki cynkowi, bo miala bardzo duze niedobory.
    Ja inofem pilam 3 m-ce, w pierwszej ciazy pilam inofolic.Cynk zaczelam lykac w udanym cyklu, byc moze tylko zbieg okolicznosci, ale ja tam probowalabym wszystkiego ;) no albo ten pylek o ktorym pisala majamia sprobuj.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • majamia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simon, ale historia :) prawie jak u mojej znajomej. Tylko in vitro, a tu naturalnie :) organizm sam wie kiedy, co i jak.

Szkoda ze - na testach minusy :( przydałyby sie jakies dwie kreseczki! Apsik! Za duzo witamin bierzecie i nie chcecie sie zarazic :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2017, 09:55

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka tak jak piszesz chce najpierw poczekać na wyniki męża a po nich zacznę cos myśleć o sobie. Pewnie pójdziemy na wizytę do tego gina u którego mąż robi badanie i nas jakos poprowadzi. Znajomi sie u niego leczyli i po paru miesiącach juz sie udalo i będą miec bliźniaki :D hehe

majamia lubi tę wiadomość

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy no niby mam 5dc dzisiaj ale z uwagi na tą dziwną @ to nie wiem czy dobrze zaznaczyłam 1 dc, najpierw miałam 3 dni plamienia, później jeden dzień niby lekkiego krwawienia i znowu jeden dzień plamienia... mogłabym jeszcze dzisiaj zacząć, ale gin mówił o 2 dc więc chyba lepiej przeczekam ten cykl :-(
    Przyszło mi do głowy jeszcze jedno: od 14dc brałam acard, możliwe jest żeby to przedłużyło mi cykl?

• LASKA Koleżanka

Wysłany: 5 maja 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja dziewczyny. Powiem Wam ze mam tak idealny wykres ze jak nie teraz to juz naprawdę nie wiem kiedy. Ale chyba poczekam z tedtowaniem jeszcze.jak ma wyjsc to wyjdzie a jak nie to przynajmniej zaoszczedze na tym tescie

LASKA
  • majamia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laska, nie widze Twpjego wykresu, ale kciuki trzymam mocno :)

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laska tez mam idealny wykres :P

simon tez mam zamiar acard brać,ale nie mam pojecia czy mogl przedluzyc cykl...
    plamienia zaliczasz do starego cyklu! 1 dc bym liczyla od krwawienia

• Linka18 Koleżanka

Wysłany: 5 maja 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny to tak jest jak sie przestanie starac to dziecko samo wychodzi...
    Duzo jest takich par ze nie moga miec dzieci adoptuja a za chwilę sami mają swoje dzieciatko...

1usa20mm5tlcj06x.png

gannyx8d0ll2ndgd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc!
    Czy moge do was dołączyć? Własnie z mężem starmy sie o drugiego maluszka. Dzisiaj jest 24dc , 4dpo, czekam na testowanie i sie stresuje.... w pierwszej ciazy pozytywny test dopiero w 16dpo więc jeszcze duuzo czasu przede mną

• Kat83 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje @ :) i zaczynam 34 cykl...
    Gdyby to dzialalo tak, jak piszecie, to juz bym w ciazy byla :) Bo odpuscilam jakies 3 miechy temu i bimbam sobie totalnie. A brzucha jak nie bylo tak nie ma.
    Jesli jest problem jakis natury fizycznej w organizmie, to sobie mozna odpuszczac ile wlezie i tak nic z tego nie bedzie.

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • Linka18 Koleżanka

Wysłany: 5 maja 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Sylwia.witaj w rodzinie.heheh:)
    powiedz cos o sobie. Dlugo sie staracie?

1usa20mm5tlcj06x.png

gannyx8d0ll2ndgd.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Sylwia 1 cykl staran u Ciebie ?

Kat dupa dupa :/ ale pewnie gdzies tam w głębi duszy pragnie sie tego maleństwa mimo "odpuszczenia" ja tez sie juz nie spinam ale nadzieje zawsze mam. Chyba Ci co zaskakuja po rezygnacji ze staran na prawdę musieli z nich zrezygnować. Czyli nie liczyli dni plodnych nie obserwowali nie wyczekiwali i nie ludzili,ze sie może jednak uda.. Po prostu zajęli sie życiem bez myśleniu o dziecku. Moze to takie odpuszczenie... ? Ja tak nie odpuszczam bo zalezy mi zeby zajść w ciążę. Ale bez spiny juz tez 3 miesiac u mnie nie wspominając o 6 pierwszych które były totalnie na luzie :P czasem chyba lepiej jak jest jakis problem medyczny i sie go leczy niż problem w glowie no nie wiem co lepsze

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • LASKA Koleżanka

Wysłany: 5 maja 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No już udostępniłam wykres . Powinno być widać

LASKA
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie to takie odpuszczanie chyba, bez spinki. Jasne ze chcialabym miec jeszcze dwojke dzieciakow, ale mam absolutnie dosyc liczenia dni, stresowania meza, sikania na dwa testy codziennie praktycznie od owu ;) Ale to jest takie strasznie meczace, cale to mierzenie temperatur, obserwacje sluzow, szyjek i cudow raaanyyy.

I owszem, zazwyczaj mam gorszy dzien i becze, jak sie dowiaduje o kolejnych ciazach wokol, bo ludzie sobie nie zdaja sprawy z tego, jakiego maja farta. Kolejna moja kolezanka rodzi niedlugo a tez sie starala juz dluzszy czas. Moze choc ta doceni ile trzeba wysilku wlozyc w starania.
    Jedna tu taka sasiadka zasrana niedawno usunela ciaze, bo juz ma dwojke a trzeciego nie chce. Bardzo sie musialam gryzc w jezyk, oj bardzo.

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat a masz tam jakiegos dobrego lekarza,który Cie prowadzi ? Kojarzę,ze pisalas cos kiedys na ten temat,ze lekarze tam kiepscy tak ? Grunt to chyba miec zaufanego lekarza,który wie co robi.. A tez mam koleżankę,ktora jest w ciąży i gada,ze najchętniej by poronila... Ehhh szkoda gadać

Laska wykres ladny ciekawe czy z niego wyjdzie ;)

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oficjalnie tak 1 cykl, chociaż poprzednie cykle "nie uważaliśmy " za bardzo :-). Generalnie w ! ciąże zaszłam po tabeltkach anty więc nie wiem na ile to ich zasługa, na ile szczęście, a na ile coś innego.
    teraz nie wiem jak będzie bo akurat jak podjęliśmy decyzję, że w tym cyklu na poważnie to akurat przyplątał się ząb, leki i choroba synka..... jeszcze tego mi brakowało żeby zacząć ewentualna ciążę od leków...... no ale nic zobaczymy.
    Nie wiem jak to będzie bo śluz płodny nie pokrywa mi się z owulacją - jest przesunięcie jakieś 4-5 dni..... albo niedowidzę i źle sprawdzam :-). Robiła test owu i pozytywny wyszedł w 19dc więc późno..... ostatnie cykle nie przyglądałam sie dokładnie cyklom bo chciałam iśc na żywioł. troche teraz żałuje bo bym więcej wiedziała :-)

Cytrynaaa lubi tę wiadomość

• magdLENM Nowa

Wysłany: 5 maja 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie...ja również rozpoczynam starania o 2 ciąże ale chyba nie bedzie latwo...cykle bardzo nie regularne,ten trwa juz ponad 60 dni...bralam luteine...czekam na okres...

magdalenka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laska, No wykres książkowy, teraz tylko czekać na kropekę!

Luccecita, spokojnie - tez nie dostałaś wciąż @ wiec może Twój idealny wykres to nie przypadek,

Sylwia - witaj i powodzenia, ja tez nie obserwowałam wcześniej swojego cyklu i owulacja rozminęła mi się ze śluzem o jeden dzień, jednak używam do starań żelu Conceive plus, gdyż od zawsze mam słaby śluz płodny, dodatkowo po inofenie mam go trochę mniej i nawet wiesiołek nie za bardzo pomaga ;D

CZEŚĆ DZIEWCZYNY!

Mnie już nogi nie niosą, skończyłam dziś remont, z lekka ogarnelam, jutro będę sprzątać bardziej, moje dziecko 3-latek to istny szatan, kompletnie się nie słucha, chodzi, pluje, wyrzuca zabawki przez okno, skacze po łóżkach, z których spada... nie mam już do niego siły ani pomysłu na Niego - ani groźby ani prośby nie pomagają.
    Dziś ze mnie leje się potok śluzu takiego kremowego, czuję, ze spływa jak przy okresie. Nie wiem co na to wpływa ale muszę się zaopatrzyć we wkładki. Może to Inofem? Nie wiem.

• LASKA Koleżanka

Wysłany: 6 maja 2017, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam ze chyba sie udalo... nie chce zapeszać ale jakies tam cien wyszedl na teście .dam znac jak potwordze za 5 dni
    Nie wiem czy bawic się w pokazywanie testu ... jak chcecie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2017, 07:13

GabrielaeSz, chabasse lubią tę wiadomość

LASKA
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawaj!!! :) i po cichutku gratuluje. :) juppi
    A dlaczego chcesz potwierdzac dopiero za 5 dni?

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
‹‹ 268 269 270 271 272 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ